1. Home
  2. Recepten
  3. Kikkererwtenmeel

Kikkererwtenmeel recepten (78)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Noedles van kikkererwtenmeel

Noedles van kikkererwten meel

INGREDIENTEN

200 gram kikkererwten meel 1/2 thl cayenne peper 1/2 thl kukuma 1 thl zout 1 1/2 dl water

Voorbereiding

Kikererwtenmeel en kukuma zijn te koop in toko's

Bereidingswijze

Maak van alle hierboven genoemde producten een niet te dun glad beslag. Doe het beslag in een plastikzakje en knip er een heel klein puntje vanaf, of in een spuitzak met het kleinste spuitmondje. Laat het beslag in de pan met olie lopen onder het in rondjesbewegen van het zakje. Bak ze heerlijk bruin maar niet te donker.

  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pizza met bodem van kikkererwtenmeel

INGREDIENTEN

Deeg:, 125 gram kikkererwtenmeel, 350 ml water, zout/peper, 2 eetlepels olijfolie, (NB: verwacht geen knapperige bodem, wel een smakelijke), , Saus:, 1 teentje knoflook, zeezout, harissa, tomatenmark, handvol basilicum, olie, water, , Beleg:, 6 ansjovisfilets, 1/2 bakje kastanjechampignons, 1 rode ui, geraspte harde geitenkaas, rucola

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoete gebakjes van kikkererwtenmeel met kokos en noten

Internationaal (Indiaas)nagerecht; Voor 4 personen; Bereidingstijd: 30 minuten;van "vifke" Bron: Sensa

INGREDIENTEN

175 gram ongezouten boter, 200 gram gezeefd kikkererwtenmeel, 2 eetlepels kokospoeder, 2 eetlepels fijngehakte walnoten, een snuifje nootmuskaat, 120 gram griessuiker, fijngehakte noten naar keuze voor de versiering, vers fruit naar keuze

  • Indiaas Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2003
  • Indiaas Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Champignonnesoep ala Miekje

Deze heerlijke gevulde soep maak ik altijd voor n 'weeshuis' het is makkelijk te makken en handig om op voorraad te hebben i de vriezer.. Deze soep past in een koolhydraat arm dieet!!  

INGREDIENTEN

*Ruim 400 gr. Champignons., * 1 kleine ui fijngesnippert., *150 gr bakboter (verdeeld in 2en), * Bloem om de roux te maken. (ik heb kikkererwtenmeel gebruiktmaar dat bindt niet zo goed), *1 groot bekertje creme frache, *2.5 L. Kippen of tuinkruidenbouillon, *Een paar eetl. roomkas, *200 gr. ham in blokjes, *Eventueel wat uitgebakken spekjes

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Panelle

Mini-pannekoekjes van kikkererwtenmeel

INGREDIENTEN

500 gram kikkererwtenmeel, 1 1/5 liter water, peterselie, zout, olijfolie

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pasta van kikkererwten

Een lekkere, laag glycemische vervanger voor reguliere tarwepasta`s en nudels. Het is steviger van structuur als tarwepasta.

INGREDIENTEN

100 gram kikkererwtenmeel, 1 ei, zout, water

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2013
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Panelle

Pannekoekjes van kikkererwtenmeel

INGREDIENTEN

Kikkererwtenmeel ( 500 gr.), 1,5 liter water, Peterselie, Zout, Frituurolie ( het liefst olijfolie)

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Specialiteit uit Nice

Specialiteit uit Nice (Frankrijk)

INGREDIENTEN

-250 g kikkererwtenmeel, -1/2 l water, -2 eetlepels olijfolie, -peper en zout

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Pannenkoek van rijst, mais en kikkererwtmeel

Pannenkoeken van rijst-, mais-, en kikkererwtenmeel

INGREDIENTEN

100 gr. rijstmeel, 100gr.ma?smeel (fijn), 150 gr. kikkererwtenmeel, 50 gr. tarwebloem, 1/2 eetl. gedr.gist 1 liter water.

  • Indiaas
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2000
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Cecina

Dit is een van de Toscaanse broodsoorten, heel makkelijk te maken en vooral warm, heerlijk met diverse vleeswaren

INGREDIENTEN

-620 g kikkererwtenmeel, -2 l water, -1 3/4 dl extra vergine olijfolie, -zout naar smaak en versgemalen zwarte peper

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Laddu

Laddu is een van de traditionele gerechten van India. Het is een van de gerechten die dagelijks aan Krishna geofferd wordt.

INGREDIENTEN

100 gram kikkererwtenmeel, 90 gram boter, 40 gram gehakte amandelen of hazelnoten, een beetje kaneel, wat gemalen kardamon, 60 gram poedersuiker

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
Nieuwste kikkererwtenmeel recepten

Besani roti, gebakken kikkererwtenbrood

INGREDIENTEN

250 gr kikkererwtenmeel (besan), 1 volle theelepel zout, 2 dl water, 100 gr ghee, 200 gr gesmolten boter

  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.

Panelle Di Palermo

Kikkererwtenkoekjes.

INGREDIENTEN

1 l water, 250 kikkererwtenmeel, 1 el bladpeterselie, fijngehakt, zout en peper, olijfolie.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Pakora's

Pakora's zijn zeer populaire, gefrituurde, gevulde deegwaren, die smiddags bij de thee gegeten worden. Op feestjes worden ze in grote hoeveelheden geconsumeerd.

INGREDIENTEN

150 gram kikkererwtenmeel, ? liter water, 2 tl zout, ? tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, 1 mespunt chilipoeder, 600 gram bloemkool., ,

  • Indiaas
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Pakoras

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s. Pakora`s kunnen van bijna elke groente gemaakt worden. Bloemkoolroosjes, plakken aubergine, courgette, aardappel of knolselderij lenen zich er allemaal prima voor. U kunt ook heerlijke pakora`s maken met plakjes panir. Pakora`s zijn een welkome aanvulling bij elke maaltijd en bijzonder geschikt als snack. Ze zijn gemakkelijk klaar te maken en gaan heel goed samen met een tomatenchutney.

INGREDIENTEN

Beslag:, 150 gr. bloem, 150 gr. kikkererwtenmeel, 2½ theel. zout, 2 eetl. kalinji-zaad (nigella-zaad), ¼ theel. cayennepeper, 1 theel. kurkuma, ½ theel. asafoetida, ongeveer 2½ dl koud water, , 700 gr. groenten, in plakken of roosjes van gelijke grootte, ghi of olie om in te frituren

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2008
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Onion bhaji, indiaase uien

Een lekker groentegerecht uit India.

INGREDIENTEN

7,5 gram bakpoeder*, 75 gram bloem*, 5 gram chilipoeder*, 1 ei*, 100 gram kikkererwtenmeel*, 8 stuks knoflook (teentje)*, 400 gram ui*

  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

Besan Laddu

Versnapering van geroosterd kikker-erwtenmeel

INGREDIENTEN

350 gr boter, 400 gr kikkererwtenmeel, 2 eetl geraspte kokos, 2 eetl walnoten of hazelnoten(grof gehakt), 1 theel vers gemalen kardemon zaadjes óf 2 theel kaneel, 250 gr poedersuiker

  • Indiaas Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2011
  • Indiaas Nagerecht
  •  20-30 min.

Bara

Hindoestaanse borrelhap

INGREDIENTEN

250 gr kikkererwtenmeel, 400-500 gr bloem, mespuntje zout, 1-2 el masala, 1 el bakpoeder, 1 lepel soda, 1 lepel komijn, 2 pepers zonder zaadjes, 6 teentjes knoflook

  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-1999
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

Siciliaanse kikkererwten-rozemarijnbeignets

(panelle)Siciliaanse straathapje. Van buiten krokant en van binnen heerlijk zacht. Voor het beste resultaat direct uit de frituurpan serveren en royaal met zeezout over strooien. (voor +- 40 panelle)

INGREDIENTEN

300 g kikkererwtenmeel*; 7,5 dl water; 1 tot 2 el gehakte verse rozemarijnblaadjes; plantaardige olie voor het frituren; zeezout en versgemalen zwarte peper

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Glutenvrije pannenkoekjes met avocado en banaan

Heerlijk als ontbijt. Glutenvrij, lactosevrij en zo gezond mogelijk!

INGREDIENTEN

Voor het beslag:, 125 ml amandelmelk, 1 ei, 1 banaan, 1 avocado, 100g kikkererwtenmeel, , , 1 el kokosolie, appelstroop om te beleggen

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

besan ladoo

Nagerecht uit de Indiase keuken

INGREDIENTEN

Voor 24 ballen;, 174 g ongezouten boter of plantaardige olie, 200 g gezeefde kikkererwtenmeel, 30 ml (2 eetlepels) geraspte, gedroogde kokos, 30 ml (2 eetlepels) walnoten, gehakt, Mespuntje gemalen nootmuskaat, 115 g kristalsuiker, Geschaafde noten, ter garnering, ,

  • Indiaas Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Indiaas Nagerecht
  •  20-30 min.

Cashewnotenballetjes

INGREDIENTEN

4 lente-uitjes, 1 groene chilipeper, 150 g ongezouten geroosterde cashewnoten, 125 g kikkererwtenmeel (Toko), 1/2 tl garam massala pasta, 1 tl geraspte gemberwortel, 2 tl citroensap, zout, 1 el sesamolie, frituurolie, mangochutney,

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Pakora?s

Groentebeignets. Pakora?s kunnen van bijna elke groente gemaakt worden. Bloemkoolroosjes, plakken aubergine, courgette, aardappel of knolselderij lenen zich er allemaal prima voor. U kunt ook heerlijke pakora's maken met plakjes panir. Pakora's zijn een welkome aanvulling bij elke maaltijd en bijzonder geschikt als snack. Ze zijn gemakkelijk klaar te maken en gaan heel goed samen met een tomatenchutney.

INGREDIENTEN

Beslag: 150 gr. bloem, 150 gr. kikkererwtenmeel, 2? theel. zout, 2 eetl. kalinji-zaad, ? theel. cayennepeper, 1 theel. kurkuma, ? theel. asafoetida, ongeveer 2? dl koud water, 700 gr. groenten, in plakken of roosjes van gelijke grootte, ghi om in te frituren

  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ghobi Pakora's

Bloemkool Pakora's zijn zeer populaire, gefrituurde, gevulde deegwaren

INGREDIENTEN

150 gram kikkererwtenmeel, kwart liter water, 2 tl zout, ? tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, 1 mespunt chilipoeder, 600 gram bloemkool.

  • Indiaas
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2006
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Cashewnotenpakora's

INGREDIENTEN

4 lente-uitjes, 1 groene chilipeper, 150 gr ongezouten geroosterde cashewnoten, 125 gr kikkererwtenmeel (toko), 1/2 theelepel garam masalapasta (pot), 1 theelepel geraspte gemberwortel, 2 theelepels citroensap, zout, 1 eetlepel sesamolie, frituurolie, mangochutney

  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.

Indiase Uienbeignets

Beignets 18-24 stuks

INGREDIENTEN

4 grote rode uien, 4 tenen knoflook, 3/4 kop kikkererwtenmeel (toko), 1/2 bos koriander, 75 gr., bloem, 1 ei, 1 1/2 theel. bakpoeder, 1 theel. chilipoeder, plantaardige olie om in te frituren

  • Indiaas Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2004
  • Indiaas Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kikkererwtenkoekjes

Lekker bij de thee

INGREDIENTEN

, 180 gr bakboter(beurre culinaire) --, 60 ml maisolie -- 150 gr kikkererwtenmeel -- 250 gr wit meel -- 125 gr fijne suiker -- 1 lp gemalen kardemom -- sesamzaad,maanzaad,of gehakte pistachenootjes voor de garnering --

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Pannenkoeken ala Montignac

Pannenkoeken/flensjes voor fase 1 maar ook heerlijk voor fase 2

INGREDIENTEN

* 250 gram volkoren meel(kan een mix zijn van tarwe-spelt-kamut-,boekweit-,rijst-,haver-,maar ook enkel tarwe meel zijn), * 75 tot 100 gram kikkererwtenmeel te kkop bij chinese toko,maar ook soms in natuurwinkels, * snufje zout, * 300 tot 500 ml vocht; water of magere mekl of havermelk of sojamelk.

  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Groentenpannenkoekjes Indiase

INGREDIENTEN

100 g winterpostelein, 200 g kikkererwtenmeel, 50 g bloem, 400 g tomatenblokjes (blik) ong. 1 dl water, 1 tl komijnzaad, 1 tl kurkuma, 1 tl zout (of naar smaak), ? tl zwarte peper gemalen, 1 tl gemberpoeder, olie om in te bakken

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Onion Bhajis

Uien-balletjes

INGREDIENTEN

1 ui, 30 gram maismeel, 2 theelepels komijn, 50 gram kikkererwtenmeel, flinke snuf zout, circa 100 ml water, plantaardige olie om in te frituren

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2005
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

pakistaanse gehaktstokjes

INGREDIENTEN

250 gr rundergehakt, 1 kleine fijngesnipperde ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 eetlepel kikkererwtenmeel, 1/2 theelepel versgeraspte gember, 1/4 theelepel zout, 1/2 theelepel kerriepoeder, ± 40 gr yoghurt

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Laagjestaart van groenten

Stevig groentetaartje uit de Volkskeuken van Marie Louise Schipper (Volkskrant 30 mei 2011)

INGREDIENTEN

150 gr kikkererwtenmeel, 4 eieren, scheut melk of water, snufje zout, olijf- of kokosolie om in te bakken, , voor de vulling:, 1 uitje, gesnipperd, 250 gram spinazie, scheut olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 2 forse tomaten, in dunne plakjes, 2 ons verkruimelde feta, zwarte olijven, gesnipperd en gemarineerd in knoflook, olijfolie en appelciderazijn, 1 eetlepel peterselie, fijngehakt

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2011
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Onion bhajee. (Uipoffers)

INGREDIENTEN

50 gr. kikkererwtenmeel (of anders Bloem), 1 theel. komijnpoeder, 1 theel. korianderpoeder, handje vers korianderblad, gehakt, 1 mespunt cayenne (of meer) 1 ei, 2 uien, zout.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  •  
  •  0-10 min.

Panir Dahi Ke Kebab

Knapperige kebabs bedekt met sesamzaad.Een heerlijke vegetarische keuze.

INGREDIENTEN

500 g Panir( zie recept op mijn page),2,5 ml(1/2 tl) gemalen kardemom,2 tl garam masala,1 tl groene chilipeper fijngesneden,2 tl verse koriander fijngesneden,1/2 tl foeliepoeder,100 g uien fijngesnipperd,zout,1 tl gemalen witte peper,1 tl gele of rode chilipoeder,400 g yoghurt,55 g kikkererwtenmeel of maizena,1 eiwit kort losgeklopt,100 g sesamzaad,100 ml plantaardige olie.

  • Indiaas Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Indiaas Voorgerecht
  •  30-60 min.

Besan Roti

Brood van kikkererwten en volkorenmeel Heerlijk !

INGREDIENTEN

225 gram volkorenmeel, 225 gram kikkererwtenmeel, 1 tl zout, ? tl fijngemalen zwarte peper, 1 tl komijn zaad, 1 Spaanse peper zonder zaad en zeer fijngesneden, 4 el zeer fijngesneden korianderzaadjes, 1 el ghee, 1 ? dl warm water, ,

  • Indiaas
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Baigan Pakora

gefrituurde aubergines met tamarindesaus

INGREDIENTEN

- chutney met kokos, munt en koriander, als bijgerecht, - 130 gr. kikkererwtenmeel (besan), - 2 tl. bakpoeder, , - 2 tl. zout, , - 2 tl. korianderpoeder, , - 1 tl. nigellapoeder, , - 1 tl. chilipoeder, , - 1/2 tl. kurkumapoedeer, - 1 el. citroensap, , - 185 ml. water, , - 500 ml. olie om in te frituren, - 400 gr. dunne Aziatische aubergines, in plakken van 8 cm., gesneden ( mag ook gewone aubergines zijn), , Tamarindesaus:, , 185 ml. tamarindesap, 1,5 el. bruine suiker, 2 tl. zout, 2 tl. nigellapoeder, 1 tl. gemalen venkel, 1 el. fijngeraspte gember

  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.

kikkererwtenburgers

INGREDIENTEN

150 gram wortel (geraspt), 1 kleine ui (gesnipperd), 2 groene chilipepers, 2 theel komijnzaad, 1 theel venkelzaad, 2 theel korianderzaad, 2 eetl fijngesneden koriander, 1 theel bakpoeder, 100 gram kikkererwtenmeel, 50 gram griesmeel, 2 theel zout, 1,5 a 2 dl water

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Veganistische maïskoekjes

Pittige maiskoekjes, recept aangepast van een bekend indonesisch recept.

INGREDIENTEN

* 1 blikje maïs, * 1 eetlepel santen, * 1 middelgrote ui, * 1 teentje knoflook, * olie om in te frituren, genoeg voor een laag van een paar cm in de pan, * 1 theelepel laos, * 1 theelepel ketoembar, * kikkererwtenmeel (ongeveer 2 eetlepels), * bloem (ongeveer 2 eetlepels), * 1 dikke theelepel sambal balado (met ui en knoflook), * zout,

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2010
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkool pakoras

De indiaase keuken kent heerlijke gefrituurde voorgerechten. Deze pakoras (gefrituurd hapje) zijn erg lekker en leuk om te maken!  

INGREDIENTEN

Arachideolie, 400 gr bloemkoolroosjes, , Voor het deeg:, 140 gr kikkererwtenmeel, 2 tl ketoembar, 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1 mespunt chilipoeder, 1 el arachideolie, 1 tl citroensap, 2 tl karwijzaad, 150 ml water,

  • Indiaas Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2016
  • Indiaas Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hartige Koekjes met Verse Koriander

Een mooi hapje voor de lekkere trek.

INGREDIENTEN

50 gram koriander, 200 gram kikkererwtenmeel (Hindoestaanse toko), 1 Spaanse peper fijngemaakt zonder zaad, 2 ? dl yoghurt, 4 dl water, 1 ? tl zout, ghee om in te frituren,

  • Indiaas
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-12-2001
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Pakora's met verse kruiden

Indiase warme of koude borrelhap die erg lekker , en, makkelijk te bereiden is (dit recept is goed voor 30 stuks)

INGREDIENTEN

-175 g kikkererwtenmeel, -1 th lepel kurkuma, -1/2 th lepel chilipoeder, -1 1/2 th lepel garam masala, -1 courgette in blokjes, -1 kleine zoete aardappel (in blokjes), -60 g bloemkoolroosjes, -50 g ontdooide diepvries doperwten, -1 kleine ui (fijngesnipperd), -2 eetlepels : koreander, basilicum,peterselie (allen fijngehakt), -3 teentjes knoflook (uit de pers), -olie (om te bakken)

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2003
  • Indiaas
  •  30-60 min.
Nieuwste kikkererwtenmeel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top