Key lime pie/ limoentaart
8 eidooiers 2 blikjes gecondenseerde melk van 397 gr. per stuk 5 limoenen, schil geraspt(beetje apart houden voor decoratie) en uitgeperst 500 ml. slagroom Bodem; 500 gr. digestive biscuits 200 gr. boter, gesmolten.
Over voorverwarmen op 170c/gas3 Voor de bodem, breek de biscuits en doe ze in een foodprocessor. Maal tot fijne kruimels. Voeg langzaam de gesmolten boter toe terwijl de motor draait. Doe dit mengsel in de taartvorm en druk het netjes op de bodem en tegen de randen. Bak dit in de oven ca. 20 minuten tot diep goudbruin en stevig. Laat afkoelen.
Draai de oven terug naar 150c/gas2 Doe de eidooiers, gecondenseerde melk, limoensap en rasp in een glazen kom en mix tot alles goed gemengd is. Het mengsel zal vanzelf dikker worden. Schenk dit in de koude taartvorm en bak in een voorverwarmde oven va. 20-30 minuten. De vulling moet stevig aanvoelen maar toch nog een beetje zacht in het midden; niet wiebelig. Laat dit volledig afkoelen. Dek af en laat het voor tenminste 1 uur in de koelkast; beter is een hele nacht.
- Engels
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-11-2009Engels60-120 min.
- Eigen recept
No bake key lime pie
De key lime pie is een Amerikaanse klassieker en wordt meestal in de oven gemaakt. Ik heb een aantal recepten uitgeprobeerd, maar vind de no bake versie duidelijk lekkerder en vooral frisser. Belangrijk is, dat de taart 24 uur in de koelkast opstijft.
250 g koekjes (bon maman kokoskoekjes, digestief, of shortbread), 100 g boter, zacht, 1/4 tl zout, variant: mespunt gemalen kruidnagelen en/of gehakte pijnboompitten erdoor, , , Vulling:, 1 pak roomkaas (200 g), 1 blik a 400 g gecondenseerde melk, 1 pak 125 ml sour cream, rasp en sap van 3 limoenen, 2 blaadjes witte gelatine
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-11-2010Amerikaans20-30 min.
key lime pie
Amerikaans recept met amerikaanse produkten en maten
1+1/4 cup Graham Cracker Crumbs; 1/8 cup suiker en 1/3 gesmolten boter., 4 eierdooiers, i blikje (400gr) gezoete gecondenseerde melk, 1 bolletje lime=1/3 cup
- Amerikaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-11-2003Amerikaans Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Key Lime Pie
Traditioneel Amerikaans nagerecht van de Keys in Florida
350 gr Bastogne koeken, 125 gr Roomboter, 3 st Eidooiers, 1 st Heel ei, 2 blik Gezoete gecondenseerde melk, 6 st Limoen, 1 el Sinaasappelsap, 1 zakje Vanillesuiker, 1 bus Slagroom
- Amerikaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-01-2011Amerikaans Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Key lime pie
350 gr bastogne koeken, 125 gr roomboter, 3 eieren, 1 ei, ± 800 gr gezoete gecondenseerde melk, 120 ml limoensap, Sinaasappelsap, 1 zak vanillesuiker, 1 bus slagroom
- Amerikaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-03-2011Amerikaans Nagerecht10-20 min.
Key Lime Pie
Machtig toetje
Voor de bodem:, - 250 gr. bastognekoeken, - 100 gr. roomboter, , Voor de vulling:, - 3 eidooiers, - 1 heel ei, - 2 blikken sweetened condensed milk (bijvoorbeeld van Friesche vlagof Fries Meisje, te koop bij supermarkt en toko), - 6 limoenen (+-120 ml. sap; aanvullen met limoensap uit een flesje kan ook), - 1 eetlepel sinaasappelsap, - 1 zakje vanillesuiker
- Amerikaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-03-2004Amerikaans Nagerecht10-20 min.
Key Lime Pie
Klassieke Dixie Pie (oorsprong: The Florida Keys)
Vulling, 4 eieren, dooiers en eiwit volledig gescheiden, 125 ml vers geperst citroen//limoen- of sinaasappelsap, 1 blik gecondenseerde melk van ca 450 gr, mespuntje wijnsteenpoeder, ca 75 gram suiker, , Bodem, 1 piebodem van fijngemaakte volkorenbiskwie met gesmolten boter van ca 24 cm doorsnee (250 gr biskwie, 100 gr roomboter)
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-08-2012Amerikaans30-60 min.
Key lime pie
Limoentaart, vernoemd naar de Keys, dat eilandensliertje onder Florida waar men trots is op limoenen. Maar wat u misschien niet ziet, is hier wordt getoverd!
100 g roomboter, 250 g volkorenbiscuits, 5-6 limoenen, +/- 400 gr -blik gecondenseerde melk, 300 ml volvette slagroom (geen koksroom o.i.d.)
- Amerikaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-09-2015Amerikaans Nagerecht20-30 min.
Key lime pie
Een overheerlijke taart, lekker bij de thee, maar ook als nagerecht onweerstaanbaar. Het recept komt uit de database van de Bon Appetit,352 lezers hebben een review gegeven, zij gaan de taart vaker maken. Bekijk hier de reviews http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Key-Lime-Pie-108125
250 gram volkoren biscuitjes, 50 gram boter, 4 eetlepels suiker, boter om in te vetten,, 1 blikje gecondenseerde melk, 1 dl limoensap (5/6 limoenen, 6 grote eidooiers, snufje zout,, 2 dl slagroom
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-03-2013Amerikaans30-60 min.
Key Lime Pie
Van de Florida Keys, gemaakt met lokale citrusvruchten (citrus aurantifolia). Kan ook met groene limoenen en een beetje rasp ervan. van "M."
250 g gezeefde bloem, 1 theelepel zout, 125 g ijskoude boter in blokjes, 3 lepels limoensap, boter om in te vetten, VULLING:, 6 gesplitste eieren, 1 blikje (397 g) gecondenseerde melk, 1 dl limoensap, 4 lepels suiker,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-07-2003Nagerecht0-10 min.
Key lime pie
U kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
175 g kokosbiscuit (Zaanse kermis, pakje 335 g), 4 bolletjes Chinese stemgember (potje 240 g), 125 g boter, gemolten, 2 x 2 stuks limoenen, schoongeboend, 1 blikje gecondenseerde melk (397 g), 4 eieren, gesplitst, 30 g poedersuiker, 150 g suiker
- Amerikaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-02-2012Amerikaans Nagerecht20-30 min.
key lime pie
Limoen taart
Voor de bodem 250 g digestive biscuitjes, 75 g roomboter, , Voor vulling:, 150 g roomboter, 130 g rietsuiker, 4 limoennen, 4 eieren, losgeklopt, Voor het schuim, 4 eitwitten, 75 g basterdsuiker, Extra: Lage pie-vorm van ca. 22 cm
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-06-2004Frans0-10 min.
Key lime pie
Recept van Sylvia Witteman in de Volkskrant van een paar maanden geleden.Ze noemt het de ideale nazomerse taart.Onzin !! Altijd lekker.Weer of geen weer.Wat wel waar is dat hij niet veel werk kost en niet kan mislukken.Moet wel een nachtje opstijven in de koelkast.
250 gram (gewone) volkoren biscuitjes,100 gram boter, 6 eieren, 1 dl limoensap(5 a 6 limoenen, GEEN citroensap) 1 blik zoete gecondenseerde melk van bijna 400 gram.(daar moet je soms even naar zoeken,niet overal verkrijgbaar)4 el suiker.
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-2003Amerikaans30-60 min.
Key lime pie
Heerlijk fris door het verse limoensap!
Ca. 200 g Graham Crackers of volkoren biscuits; 5-6 el gesmolten boter; 75 g bruine basterdsuiker (rietsuiker mag ook); 4 eieren, gesplitst; 2 tl geraspte limoenschil; 1 blik gezoete gecondenseerde melk 4 dl; 1,5 dl vers limoensap; snufje zout; 3 el fijne tafelsuiker
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-03-2007Amerikaans30-60 min.
Key lime pie
Lekker frisse limoentaart en supereenvoudig om te maken
225 gram volkorenbiscuits, 150 gram boter, 2 blikjes gecondenseerde melk (Friese vlag), 4 limoenen, Flesje limoensap (of extra limoenen die je alleen gebruikt voor het sap), 1 bekertje creme fraiche, 1 pakje slagroom, Suiker naar smaak voor in de slagroom.
- Amerikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-2014Amerikaans10-20 min.
Key lime pie
Succes verzekerd!
Kaartkorst:, 200 g boter, 450 g biscuitjes, , Limoenvulling:, 8 eidooiers, 800 ml gecondenseerde melk, 5 limoenen, 480 ml slagroom, , Italiaans schuim:, 100 ml water, 375 g suiker, 4 eiwitten
- Amerikaans
- > 120 min.
- Geplaatst op03-12-2015Amerikaans> 120 min.
Key lime pie
Een lekkere frisse taart die prima smaakt in een warme zomer
Voor de bodem:, 250 gram digestive biscuitjes, 75 gram roomboter, , voor de vulling :, 150 gram roomboter, 130 gram rietsuiker, 4 limoenen, 4 eieren, losgeklopt, , voor het schuim : 4 eiwitten, 75 gram bastersuiker
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-04-2003Amerikaans20-30 min.
Key lime pie
200 g tarwebiscuitjes, 50 g ongezouten pecannoten, 75 g boter, 4 eieren, 1 limoen, 160 g boter, 130 g suiker, 1 1/4 - 1 1/2 dl vers limoensap, mespunt zout, 125 g poedersuiker,
- Amerikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-08-2003Amerikaans60-120 min.
Key lime pie
200 gr tarwebiscuitjes50 gr ongezouten pecannoten75 gr boter of margarine4 eieren1 limoen160 gr boter of margarine130 gr suiker1,25-1,50 dl vers limoensapmespunt zout125 gr poedersuiker
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-01-2004Nederlands Nagerecht30-60 min.
Key Lime Pie (Limoentaart Uit Florida)
250 g biscuitjes, 50 g gemalen hazelnoten, 100 g boter, 5 eieren, 1 dl limoensap (uit ? 5 limoenen), ? dl slagroom, 200 g basterdsuiker,
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-10-2000Internationaal60-120 min.
Key lime pie (limoentaart uit Florida)
250 g biskwietjes - 50 g gemalen hazelnoten - 100 g boter - 5 eieren, dooiers en wit gescheiden - 1 dl limoensap (uit ? 5 limoenen) - ? dl slagroom - 200 g basterdsuiker - taartvorm van 24 cm ?, ingevet
- Multi-cultureel
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-09-2002Multi-cultureel20-30 min.