1. Home
  2. Recepten
  3. Turks

Turks recepten (2.804)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Turks Brood

INGREDIENTEN

Deeg 500 gr. bloem 1 zakje gedroogde gist 1 eetl. suiker 1 eetl. zout 1 theel. komijn 1 dl. yoghurt 2 dl. lauwwarm water 2 eetl. TomatenpureeGehaktmengsel 400 gr. rundergehakt 0,5 kopje olijfolie 2 uien 1 spaanse peper 2 teentjes knoflook 1 theel. zout 1 theel. oregano 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd) 1 eetl. Paprikapoeder.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180?C

Bereidingswijze

Deegbuiten naar binnen tot een soepel deeg kneden. In een kom, afdekken, op warme plek minstens 30 minuten laten rijzen. Nogmaals goed kneden, weer 30 min. laten rijzen. Rol het deeg uit tot ca. 2 cm dik, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijken met tomatenpuree, nog 10 min. laten rijzen. GehaktmengselGehakt rul bakken in olijfolie. Fijngesneden ui en peper (zonder zaadlijst) toevoegen. Geperste teentjes knoflook en kruiden toevoegen. Vleesmengsel laten afkoelen, gelijkmatig over deeg verdelen. Het geheel in een 180 ? C. voorverwarmde oven schuiven. 20-25 minuten bakken.>/i>

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Turks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Turkse tortilla met yoghurtsaus

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!

INGREDIENTEN

1 sjalot, fijngesnipperd, 1 rode (punt)paprika, in kleine blokjes, 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers, 150 g rundergehakt (of lamsgehakt als je dat kunt krijgen), 1 el olijfolie, zout en (versgemalen) peper, 4 (bloem) tortillas, snuf nootmuskaat, 2 tl komijn, 2 tl kaneelpoeder, 2 tl cayennepeper, 1 el paprikapoeder, Eventueel: peterselie, fijngesneden, 1/4 krop ijsbergsla of witte kool, in reepjes gesneden, Voor de pizzasaus:, 1 blikje tomatenpuree, paprikapoeder, 3 el bouillon, 1 el olijfolie, Voor de yoghurtsaus:, 1,5 dl Bulgaarse yoghurt, witte peper, zout, 1-2 teentjes knoflook, ca. 6 blaadjes munt (kan ook weggelaten worden, vervang eventueel door koriander of peterselie), Eventueel extra:, Sweet chillisauce

  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Turks Brood

Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne....

INGREDIENTEN

....Deeg....: 500 gr. bloem * 1 zakje gedroogde gist * 1 eetl. suiker * 1 eetl. zout * 1 theel. komijn * 1 dl. yoghurt * 2 dl. lauwwarm water * 2 eetl. tomatenpuree, , ....Gehaktmengsel....: 400 gr. rundergehakt * 0,5 kopje olijfolie * 2 uien * 1 spaanse peper * 2 teentjes knoflook * 1 theel. zout * 1 theel. oregano * 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd) * 1 eetl. paprikapoeder

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Turks stoofpotje

Deze stoofschotel is rijk aan groente, niet scherp en zeker niet vet. Wie niet van lamsvlees houdt kan kalkoen of kipfilet gebruiken.

INGREDIENTEN

500 gram lamsbout 2 uien 10 flinke tenen knoflook 1 aubergine 1 courgette 4 middelgrote aardappelen 10 groene licht pittige Turkse pepers 4 flinke tomaten 1 groot blikje tomatenpuree 2 el olijfolie 4 maggidobbeltjes 1 tl chilivlokken enkele takjes bladpeterselie 1 tl oregano takje verse munt (of 1/2 tl gedroogde) peper en zout uit de molen

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

rode linzensoep

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!

INGREDIENTEN

Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  • Turks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kruidig italiaans tomatenbrood

Serveer dit brood gewoon met boter. Heerlijk bij de soep ofzo. Of bak er een plat brood van dat eruit ziet als een Turks brood (dit doe ik altijd, lekkerrrr!!!) Ik geef een werkwijze voor met de broodbakmachine en een werkwijze voor in de gewone oven.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie (of beter nog: de olie van de zongedroogde tomaten);, 360 g broodbloem (of half bloem en half griesmeel, dat doe ik altijd);, 1 el droge gist (het grote maatschepje, of 1 zakje van 11 gram);, 6 el melk;, 1,5 dl water;, 1,5 tl suiker;, 1,5 tl zout;, 1 tot 2 tenen knoflook;, 1,5 tl gedroogde basilicum;, 0,75 tl gedroogde oregano;, 0,5 tl gedroogde tijm;, 0,25 tl gedroogde rozemarijn;, 50 g Parmezaanse kaas;, 6 el zongedroogde tomaten;, eventueel geraspte kaas voor eroverheen (heerlijk!)

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Balinese kipschotel uit de oven

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk voor het weekend:gevuld turks brood

Echt smullen , genietend het weekend beginnen

INGREDIENTEN

, 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gepelde tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, eventueel handje taugé, 400 g rundergehakt, 2 eetl. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout, peper, ketjap, sambal,

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Turks
  •  30-60 min.

Turks

INGREDIENTEN

- Schone zonnebloemolie, - Vers gesneden patat (2/3 personen), - 2 Cougettes, - 2 Aubergines, - 3 Vleestomaten/ roma-tomaten, - Magere Yoghurt (borrelnootschaaltje), - 1 Grote knoflookteen, - 1 theelepen zout,

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2006
  • Turks
  •  10-20 min.

Turks

VOOR DE MAKKELIJKE DAG

INGREDIENTEN

2 el mayonaise1/2 el vloeibare honing2 el grove mosterd4 plakken ontbijtspek3 plakken boerenbrood2 flinke ijsberg slabladeren,in reepjes1 grote,rijpe tomaat,in plakken100 g kalkoenfilet(vleeswaren)in dunne plakkenpotatochips

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2006
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Turks brood

Typische brood; recept gekregen van de bakker

INGREDIENTEN

40 g gist; 1 dl lauw water; 500g tarwemeel; snuif zout; 1 eierdooier; 1/2 theelepel suiker; sesamzaad

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Turks
  •  20-30 min.
Nieuwste turks recepten

Gevulde Aubergine (Turks)

Aubergine gevuld met gehakt. Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken.

INGREDIENTEN

- 50 gram boter, - 4 aubergines, - pond rundergehakt, - 1 teentje knoflook, - 2 grote uien, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 4 grote vleestomaten, - handjevol peterselie, - peper, zout en paprikapoeder,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Turks Broodje Thaise Kip

Heerlijk Turks broodje uit de oven, met Thaise kip en wat groenten.

INGREDIENTEN

Klein Turks brood, 200 gram kipfilethaasjes, 3/4 rode paprika, 2 teentjes knoflook, Halve rode peper, 3 Lente Uitjes, 1/4 komkommer, , 2 EL Oestersaus, 1 EL Soyasaus, Snufje Kristalsuiker

  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2013
  • Fusion
  •  10-20 min.

Pikant gekruid gehakt in Turks brood

Kofte is stevig gekruid Turks gehakt

INGREDIENTEN

200 gram lamsgehakt, 2 el. shoarmakruiden, verse munt: 1 el. fijngehakt, blad van 3 takjes in reepjes, ? rond Turks brood, 1 dl. pikant gekruiden tomatensaus (uit pot of pakje, pastasaus), 1 dl. Griekse of Turkse yoghurt, 4 bladeren van andijvie of Romeinse sla, in brede repen, 2 tomaten, in partjes, ? rode ui, in dunne boogjes, stukje komkommer, in halve plakjes

  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

turkse pizza lahmacun

Een recept van mijn turkse vriendin Gunel

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 500 gr bloem, 1 theelepel gedroogde gist, 4-6 eetlepels melk, 2 eieren, zout, 2 theelepels suiker, 4 eetlepels boter,, , Voor de vulling:, 2 uien, 1 kleine tomaat, 2 eetlepels fijngehakte peterselie of, fijngesneden dille, 2 eetlepels boter, 1 kg rundergehakt, versgemalen zwarte peper, zout, milde paprikapoeder,

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-05-1999
  • Turks
  •  60-120 min.

Heerlijke pizza met een bodem van turks brood!!

Voor de pizzaliefhebbers die de kant en klaar pizzas zat zijn

INGREDIENTEN

Turks brood, pizzasaus, en lekkere dingen voor op de pizza zoals ham, salami, ananas, paprika, mozzarella in dunne plakjes gesneden, champignons, geraspte kaas enz.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevuld Turks Brood

Een lekker en gemakkelijk te bereiden recept.

INGREDIENTEN

1 turks brood, scheutje olijfolie, 1 pond gehakt, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel italiaanse keukenkruiden, zout, peper, 2 gesnipperde uien, 1 bakje champignons, 1,5 ons geraspte kaas, 2 teentjes knoflook

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

TURKSE STOOFPOT

Heerlijk Turks gerecht

INGREDIENTEN

800gr rundvlees,, zout, peper, 1 kopje olijfolie (ca 1dl ), 2 teentjes knoflook, 1 tl zout, 1 spaanse peper(zonder pitjes)( Ik laat de pitjes zitten lekker pittig), 1 el marjolein, 1 el geraspte citroenschil, 1 tl gemalen komijn, 2 uien, 6-8 tomaten of blik tomatenblokjes, 2,5 dl vleesbouillon, 1 takje basilicum,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

PIDE TURKS BROOD

Een lekker bijgerecht

INGREDIENTEN

350 g tarwebloem , , 1 theelepel zout, , 1 zakje gedroogde gist (7 g), , 1 theelepel suiker, , 2 eetlepels olijfolie, , 2 eetlepels Griekse yoghurt , , 1 eetlepel olie om in te vetten, ,

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2005
  • Turks
  •  20-30 min.

Turks Brood

INGREDIENTEN

40 gr gist, 500 gr tarwemeel, ruim 1 dl water, zout, 1 eierdooier, 1/2 tl suiker, sesamzaad, 1 tl olijfolie

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2000
  • Turks
  •  30-60 min.

Gevuld Turks brood

Een heerlijk gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat.

INGREDIENTEN

1 Turks brood, 500 gram gehakt (hoh of runder), 500 gram Ital. roerbak groentenmix., 150 gram Kruidensmeerkaas zoals Paturain of een goedkoper merk., 1 zakje bechamel of witte saus., 4 EL margarine, 1 EL knoflookpasta, 2 EL Italiaanse kruiden (Grote pot van Verstegen)(zie de foto),

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Turks koffietafeltje

INGREDIENTEN

4 kopjes koffie, - 50 gram Turks fruit, - 50 gram schuimpjes, , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Turks
  •  20-30 min.

turks hapje

Dit is een heerlijk Turks hapje dat ik heb geleerd van een collega.

INGREDIENTEN

Fillodeeg, rundergehakt, ui, sambal of pepertjes, knoflook, peterselie, koriander, peper en zout, tomatenpuree.,

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-1999
  • Turks
  •  10-20 min.

Turks brood met.

Turks brood belegd met gehakt/eiermengsel.

INGREDIENTEN

1 Turks brood., Voor het beleg?, 200 g rundergehakt, 200 g prei, 200 g champignon, 200 g taugeh, 6 eieren, 0,5 dl. ketjap, mespunt sambal, zout, ? theel. gemalen gemberwortel., ,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Turks Brood

Gevuld turks brood

INGREDIENTEN

1 Turks brood, 2 uien, teentje knoflook, 1/2 pak spinazie, pijnboompitten, mager gerookt spek, zure room, 4 a 5 eieren, gruyerekaas

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2000
  • Turks
  •  30-60 min.

Turks kebabs

Ook geschikt voor BBQ.

INGREDIENTEN

400 g runder of lamsgehakt, 2 e paneermeel, 1 ui, fijn, 4 teentjes knoflook, fijn, 3 e verse peterselie, fijn, 1 t komijn, 1 t oregano (vers indien beschikbaar), 1 t paprika, 1/4 t piment, 1 t zout, 3/4 t zwarte peper, 2 e olie, water als deeg te stijf is

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2012
  • Turks
  •  60-120 min.

Baharatli tavuk, turkse kruidige kipfilets

Een heerlijk kruidig gerecht met een lekkere saus Serveren met witte rijst

INGREDIENTEN

800 gram kipfilet in langwerpige repen geknipt, , 60 gram boter, , 1 ui snipperen, , 1 teentje knoflook uitgeperst, , 2 deciliter water, , 2 eetlepels tomatenpuree, , 1 tomaat in blokjes, , 1 theelepel suiker, , 1 theelepel zout, , 1 mespunt peper, 1 mespunt kaneel, , 1 mespunt kruidnagelpoeder, 2 eetlepels citroensap,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Turks kip-groentebroodje

Een plat Turks brood met een vulling van groente, kip en kaas

INGREDIENTEN

300 gr. sperziebonen400 gr. kipfilet2 theel. chilipoederolijfolie100 gr., sla, naar keuze bv. rucola100 gr mozzarella1 eetl. citroensap3 eetl. olijfolie, 1 eetl. verse munt, fijngehaktpeperzout1 plat Turks brood

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2004
  •  
  •  20-30 min.

Turks Stoofpotje

INGREDIENTEN

500 gram vlees, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote rode paprika, 1 grote aubergine, 1 courgette, 300 gram snijbonen, 5 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, naar smaak,zout,peper, paprikapoeder,kummel, scherpe paprika poeder, margarine,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

turks brood

Een grote of 6 kleine broodjes lekker met shoarma.

INGREDIENTEN

500 gram fijne griesmeel, 1 zakje gist a 13 gram, 2 theelepels zout, 350 ml lauw water, 1 eierdooier, 1 eetlepel suiker, 1 scheutje olijfolie, sesamzaad

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Turks
  •  30-60 min.

Turks brood

Dit brood kan niet in de machine, wel het kneden!!!

INGREDIENTEN

- 2 theelepels gedroogde gist, - 250 gram tarwegriesmeel, - 250 gram witte bloem, - 1 1/2 theelepel zout, - 125 ml olijfolie, - 1 eierdooier

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2004
  • Turks
  •  30-60 min.

Turks Pizzabrood

INGREDIENTEN

1 plat Turks brood,4 ringen ananas uit blik, fijn gesneden,handje vol verse Oregano, Vulling., Tomatenpuree 1 potje,3 fijn gehakte uien, 2 handjes volle geraspte jonge kaas,2 teentjes verse knoflook gesneden,een beetje, zout en peper.

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2002
  • Turks
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

turks pizzabrood

INGREDIENTEN

1 turks brood, 4 eetl olijfolie, half pakje gezeefde tomaten, 100gr salami, 3 tomaten in plakjes, 150gr in blokjes gesneden paprika,200 gr fefa, 50 gr champignons in plakjes,12 groene olijven door de helft, 1 eetl oregano zout en peper

  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2009
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Turks kwark-gehaktbrood

Gehaktbrood, voor op de boterham of bij de warme maaltijd

INGREDIENTEN

100 gram (oud) witbrood, 3 sjallotten, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel cayennepeper, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels oregano, 1,5 theelepel gemalen komijn(djinten) 1-2 theelepels zout,1 ei, 500 gr. mager rundergehakt, 200 gram magere kwark.

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2001
  • Turks
  •  30-60 min.

Turks brood

Lekker gevuld brood.En echt niet moeilijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor het Deeg., 500 gr. bloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 eetl. suiker, 1 eetl. zout, 1 theel. komijn, 1 dl. yoghurt, 2 dl. lauwwarm water, 2 eetl. tomatenpuree,, Gehaktmengsel, 400 gr. rundergehakt, 0,5 kopje olijfolie, 2 uien, 1 spaanse peper, 2 teentjes knoflook, 1 theel. zout, 1 theel. oregano, 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd), 1 eetl. paprikapoeder,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Turks Toetje

Gemakkelijk, supersnel en bijzonder lekker! Favoriet bij mijn kinderen.

INGREDIENTEN

1/2 l. volle yoghurt (het liefst turkse of bulgaarse) - 1 blik abrikozen op sap - honing - pecan- of walnoten - kaneel.

  • Turks Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Turks Nagerecht
  •  0-10 min.

Turks Fruit

Turks fruit, een bekende Turkse delicatesse

INGREDIENTEN

*0.5 liter ongezoet wit druivensap *15 g gedopte walnoten *15 g poedergelatine *0.5 el oranjebloesemwater *0.5 th vanillessence *walnootolie *15 g gedroogde kokos

  • Turks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-08-1999
  • Turks
  •  > 120 min.

Turks Kalfsvlees

Zeer smaakvol.

INGREDIENTEN

1 pond kalfsvlees in stukjes van circa 3 cm;, zout en peper;, 1 teentje knoflook gepeld en fijngesnipperd;, 200 gr schoongemaakte en fijngesnipperde ui;, 200 gr kalfs-of runderbouillon;, 40 gr paranoten,fijngehakt;, 40 gr rozijnen;, 25 gr tomatenpuree;, 2 draadjes saffraan;, 10 gr boter om paranoot te fruiten;, 2 el olijfolie.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Turks stoofpotje met kofte en Turks brood

Het is bij ons thuis een favoriet recept, dat ik ook graag voor gasten maak. Veel kruiden, veel knoflook en veel smaak!

INGREDIENTEN

1 Turks brood, 1 Aubergine, 1 Courgette, 1 Rode Paprika, 1 Citroen, 1 blokje groentebouillon, Olijfolie, 4 tenen knoflook, 250 gram rundergehakt, 250 gram lamsgehakt, bosje verse platte peterselie, 200 gram kleine tomaatjes, , 1 eetlepel karweizaad, 1 eetlepel korianderzaad, 1 eetlepel venkelzaad, 1 eetlepel Harissa, 1eetlepel Ras al Hanout rood, 1 eetlepel koenjit, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 ei, zout naar smaak, , , , ,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2016
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turks stoofpotje

Heerlijke turkse stoofpot met kikkererwten. Makkelijk te bereiden in ongeveer 120 minuten.

INGREDIENTEN

300 gram rundvlees, 5 eetl. olijfolie, 1 ui gesnipperd, 1 blikje tomatenpuree, 1/2 eetl. paprikapoeder, 1 theel. komijn, gedroogde munt naar smaak, 1 tot 2 theel. biber, ca. 400 gr. kikkererten, uitgelekt, 1 tot 2 gourgettes, in halve schijfjes, 1 paprika, groen of rood, sap van 1 citroen, 2 tenen knoflook, zout en perper naar smaak, rijst

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2009
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Turks lamsvlees

Turks lamsvlees

INGREDIENTEN

600 g lamsvlees van de bout *, teentje(s)knoflook *, zout *, peper *, 2? dl bouillon(van lamsvlees) 50 g rozijnen *, 2 eetlepels tomatenpuree *, 3 uien *, 4 eetlepels olijfolie *, 50 g gepelde paranoten *, 1 eetlepel boter *, enkele draadjes saffraan *,

  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste turks recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top