1. Home
  2. Recepten
  3. Keuken
  4. Keukens
Recepten en gerechten uit alle keukens op Smulweb.nl

Op deze pagina vind je recepten uit alle wereldkeukens. Recepten van alle authentieke gerechten uit nationale en internationale keukens zoals de Spaanse, Belgische, Engelse, Amerikaanse, Chileense, Franse, Turkse, Italiaanse, Griekse, Duitse, Iranese, Joodse, Japanse, Koreaanse, Argentijnse, Mexicaanse, Turkse Thaise, Surinaamse, Australische, Zwitserse, Nederlandse keuken. Ook vind je hier gerechten uit de Kinderkeuken, Slanke keuken en goedkope keuken.

Italiaanse Meer Italiaanse recepten »
Griekse Meer Griekse recepten »
Aziatische Meer Aziatische recepten »
Mexicaanse Meer Mexicaanse recepten »
Spaanse Meer Spaanse recepten »
Turkse Meer Turkse recepten »
Surinaamse Meer Surinaamse recepten »
Arabische Meer Arabische recepten »
Nederlandse Meer Nederlandse recepten »
Franse Meer Franse recepten »
Belgische Meer Belgische recepten »
Afrikaanse Meer Afrikaanse recepten »
Amerikaanse Meer Amerikaanse recepten »
Antiliaanse Meer Antiliaanse recepten »
Argentijnse Meer Argentijnse recepten »
Australische Meer Australische recepten »
Balkan Meer Balkan recepten »
Biologische keuken Meer Biologische keuken recepten »
Braziliaanse Meer Braziliaanse recepten »
Bulgaarse Meer Bulgaarse recepten »
Canadese Meer Canadese recepten »
Chileense Meer Chileense recepten »
Chinese Meer Chinese recepten »
BBQ, fondue of grillrecepten Meer BBQ, fondue of grillrecepten recepten »
Duitse Meer Duitse recepten »
Engelse Meer Engelse recepten »
Fusion Meer Fusion recepten »
Filippijnse Meer Filippijnse recepten »
Ghanese Meer Ghanese recepten »
Goedkope en snelle Meer Goedkope en snelle recepten »
Hongaarse Meer Hongaarse recepten »
Ierse Meer Ierse recepten »
Indiase Meer Indiase recepten »
Indonesische Meer Indonesische recepten »
Iraanse Meer Iraanse recepten »
Japanse Meer Japanse recepten »
Joodse Meer Joodse recepten »
Kinderkeuken Meer Kinderkeuken recepten »
Koreaanse Meer Koreaanse recepten »
Marokkaanse Meer Marokkaanse recepten »
Mediterrane Meer Mediterrane recepten »
Montignac Meer Montignac recepten »
Oostenrijkse Meer Oostenrijkse recepten »
Poolse Meer Poolse recepten »
Portugese Meer Portugese recepten »
Regionale Meer Regionale recepten »
Russische Meer Russische recepten »
Scandinavische Meer Scandinavische recepten »
Schotse Meer Schotse recepten »
Slanke Meer Slanke recepten »
Thaise Meer Thaise recepten »
Tsjechische Meer Tsjechische recepten »
Vegetarische Meer Vegetarische recepten »
Viskeuken Meer Viskeuken recepten »
Zwitserse Meer Zwitserse recepten »
Suggesties kookboeken

Een lekkere maaltijdsalade met aardappelen, gerookte makreelfilet, zure room en dille. Voor mijn recept werd ik geïnspireerd door een recept van Dagmar, maar mijn verder mijn eigen smaak gevolgd. Zie:  http://vertruffelijk.nl/aardappel-salade-met-gerookte-makreel/, …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Probeer eens …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Weer een lekker maar simpel gerecht wat je toch eens moet proberen. Zeker de mosterdcrème is een aanrader.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De soep is hartig, vet, er zit een klein pitje in. De lichte biergeur doet denken aan een Canadese bruine kroeg, waar men elkaar belaagt met barkrukken terwijl het ijshockey op de achtergrond aanstaat. Ik kan je 100 procent aanraden om deze soep eens te maken, maar wellicht is het wel handig om eerst even je cholesterol te checken.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Canadees

In Ierland is een wereldberoemde pubcultuur.  In Ierse pubs wordt vaak soep geserveerd. Deze Ierse soep is een  zeer romige, hartige en licht pittige soep waarbij je naar elke hap alleen maar meer wil eten. Gevaarlijk lekker dus. Je kan deze soep maken met bacon/ontbijtspek blokjes, of je maakt een vega variant door Vegan Speckreepjes te gebruiken. Deze vleesvervanger heeft een mooie rokerige smaak en voldoende zoutgehalte. Je kan de kippenbouillon vervangen door paddenstoelenbouillon of groentebouillon. Succes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iers

Mensen die in Kroatië op vakantie zijn geweest kennen dit waarschijnlijk omdat het op elke hoek van de straat verkocht wordt. Je maakt dit door paprika en aubergine te roosteren op de barbecue totdat deze volledig zwartgeblakerd zijn, vervolgens verwijder je de verbrande schil en pureer je het vruchtvlees met smaakmakers tot een geheel. Resultaat is een fijne saus met een rokerige smaak. Je kan Ajvar gebruiken als saus bij chips, als beleg op (gersoosterde) broodjes of als bijgerecht bij vlees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Joegoslavisch

Amba wordt buiten Irak ook veel gegeten in Israël en in Libanon, in Israël hebben ze een bekend pita broodje met gegrilde aubergine, ei, tahini pasta en Irakese Amba. Dit wordt beschouwd als een van de nationale gerechten van Israël. Een vegeatrisch broodje met de echte smaken uit het Midden Oosten. Verder kan je Amba ook als saus serveren bij verschillende vlees of bbq gerechten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Sabih wordt wel gezien als het kleine broertje van Falafel, er zijn ook wel degelijk overeenkomsten. Beide zijn vegetarisch, hebben doorgaans geen gebrek aan knoflook en worden geserveerd op een broodje. Sabih is écht Israëlisch streetfood. Je koopt Sabih in Jeruzalem op de hoek van de straat. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Joods

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijk makkelijk receptje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben ik heb het al heel vaak gemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch
Populaire Keukens kookboeken:
Top