Slecht weer: Dit maakt je warm:Bruine bonen op Zuid-Amerikaa
Lekker, apart, Zuid-Amerikaans hoofdgerecht. Vooral de combinatie tussen de sambal oelek, de ketjap manis, prei en bruine bonen is erg apart. En natuurlijk bij uitstek geschikt met dit natte weer!!
Ingrediënten
, 250 gram gedroogde bruine bonen of een blik bruine bonen,, 1 grote ui,, 2 teentjes knoflook,, 1 rode paprika,, 1 stengel prei,, 1 eetlepel tomatenketchup,, 2 eetlepels maïsolie,, 3 eetlepels ketjap manis,, 1 tot 2 theelepels sambal oelek,, 1 banaan,,Bereidingswijze
Bruine bonen laten uitlekken en eventueel wat afspoelen. Groenten schoonmaken en wassen. Ui en knoflook versnipperen, paprika in blokjes en prei in dunne fijne ringen snijden. Ui, knoflook en paprika aanfruiten in olie. Bruine bonen, tomatenketchup en ketjap manis toevoegen, aanlengen met een beetje water of bouillon. Het geheel even op een zacht vuurtje laten sudderen en op het laatste moment de preiringen, plakjes banaan en sambal er door roeren. Verder op smaak brengen met ketjap manis en sambal oelek.