1. Home
  2. Recepten
  3. Kervel

Kervel recepten (3.947) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Paassoep met kervel

Vroeger werd met Pasen vaak de eerste kervelsoep gegeten, gemaakt met de jonge kervel die onder glas gezaaid was. Kervelsoep kan zowel van runder- en kippebouillon gemaakt worden.

INGREDIENTEN

1 liter heldere kippebouillon, 250 g kipfilet, 1 flinke bos fijngesneden kervel,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Champignonsoep met kervel

Soepie voor uw bekkie

INGREDIENTEN

25 gr. kleine champignons, 2 bouillontabletten, 1 liter water, citroensap, verse kervel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Paassoep met kervel

INGREDIENTEN

1 liter heldere kippebouillon * 250 gram kipfilet * flinke bos fijngesneden kervel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Erwtensoep met kervel

INGREDIENTEN

2 lente-uitjes, 450gr jonge dopewrtjes,peper,zout,kippebouillon/groentebouillon,lepel room, kervel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

aspergesoep met kervel

INGREDIENTEN

30 gr boter, 30 gr bloem, 1/2 l kruidenbouillon, 1/2 l melk, 1 blikje asperges, 1 el creme fraiche, 1 el fijngehakte kervel,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Kervel Peterseliesoep

Kcal 50 pp

INGREDIENTEN

1 bakje kervel - 1 bosje peterselie - 1/2 blokje magere bouillon - 750 ml water - 250 ml halfvolle melk peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-1999
  •  
  •  10-20 min.

Aspergesoep met kervel

De snelste Aspergesoep met kervel

INGREDIENTEN

30 gram boter, 30 gram bloem, 1/2 liter kruidenbouillon, 1/2 liter melk, 1 blikje (potje)asperges of vers, 1 eetlepel creme fraiche, 1 eetlepel fijngehakte kervel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kervel soep

INGREDIENTEN

200 gr kervel, 300 gr prei, 300 gr uien, 300 gr aardappelen, 2 eidooiers, room, 3 l kippenbouillon, 100 gr boter, kruidenboeket(peterselie,tijm en laurier,samengebonden met keukentouw),peper,zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2009
  •  
  •  30-60 min.

aspergesoep met kervel

INGREDIENTEN

2 stengels prei, 3 el olijfolie, 1,5 l kippenbouillon, 2 grote aardappelen, 1 kg asperges, 1 handvol kervel, 425 ml dikke room, pezo

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kervel soep

Romige soep met kervel (gemaakt tijdens een kookworkshop en heel goed te eten!)

INGREDIENTEN

- 1.5 l groentebouillon, - 2 bosjes kervel, - 1 prei, - 1 ui, - 2 knoflooktenen, - 500 g aardappel, - 125 ml kookroom, - 12 kwarteleitjes, - Scheutje witte wijnazijn, - 3 tl olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Champignonsoep met kervel

Lekker en zeer gemakkelijk

INGREDIENTEN

250 gr kleine champignons - 1 liter vleesbouillon van 2 tabletten - citroensap - bosje verse kervel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  •  
  •  10-20 min.

Paassoep met kervel

INGREDIENTEN

1 liter heldere kippebouillon, 250 g kipfilet, 1 flinke bos fijngesneden kervel.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Makreel met kervel!

INGREDIENTEN

1 bos verse kervel - 4 schoongemaakte makrelen - 1 eetlepel citroensap - zout, vers gemalen peper - 4 theelepels boter - 2 eetlepels olijfolie., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2000
  •  
  •  20-30 min.

Aspergesoep met kervel

INGREDIENTEN

40 gr. boter, 40 gr. bloem, 1 grote pot asperges, bouilon tablet, 1 pakje kervel (in het koelvak v/d supermarkt), flinke scheut koffirmelk of kookroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2012
  •  
  •  10-20 min.

Makreel Met Kervel

INGREDIENTEN

1 bos verse kervel - 4 schoongemaakte makrelen - 1 eetlepel citroensap - zout, vers gemalen peper - 4 theelepels boter - 2 eetlepels olijfolie.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-1999
  •  
  •  10-20 min.

Palingsoep met Kervel

INGREDIENTEN

1.l. kippebouillon uit pot =1 bosje verse kervel -150 gr. gerookte paling - 50 gr. garnalen 1dl. room cullinair

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Paddestoelbrioches Met Kervel

Voor een iets pittiger resultaat bieslook i.p.v. kervel

INGREDIENTEN

4 brioches, 1 gehalveerd teentje knoflook, 1/2 el zonnebloemolie. 350 gr gemengde paddestoelen, waarvan de grote in plakken gesneden, 45 gr ongezouten boter plus een beetje, 1/2 gesnipperde sjalot, 2 volle el verse kaas, mascarpone of creme fraiche, versgemalen zwarte peper en zeezout, 1 el kervel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Aspergesoep Met Kervel

INGREDIENTEN

30 gram boter, 30 gram bloem, 1/2 liter kruidenbouillon, 1/2 liter melk, 1 blikje asperges, 1 eetlepel creme fraiche, 1 eetlepel fijngehakte kervel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kip met kervel

Hoofdgerecht voor 4 pers. Kip is mager vlees en smaakt heerlijk. In dit lichte recept zorgt de kervel niet alleen voor een lekkere smaak, bovendien bevat hij ook een aanzienlijke hoeveelheid vitaminesC en vezels. Samen met e broccoli en de tomaten uit de oven is dit gerecht een enorme bron van antioxidanten. voedingswaarde per portie: 478 Kcal;

INGREDIENTEN

1 kip van 1,2 kg; 100 g kervel; 1 klontje boter; 1 soeplepel magere kwark; maizena express; peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelpuree Met Kervel

127 Kcal / 532 KJ, 4 gr E, 2 gr V, 0 mg Chol, 24 gr Kh

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen, een klein beetje zeezout, komijn, nootmuskaat, 1 theel koffiemelk 4% vet (5 gr), 1 eetl gehakte kervel, 1 theel dieetmargarine om in te vetten (5 gr), 1 eiwit (35 gr), 1 theel maanzaad (5 gr),

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ossestaartsoep Met Kervel

INGREDIENTEN

1 el boter, 600 gram ossestaart, 2 uien, 150 gram winterwortel, 1 blikje tomatenpuree (nettogewicht 70 gram) 1 dl madeira, 3 vleesbouillontabletten, 3 laurierblaadjes, 1 tl piment, 4 takjes peterselie, 3 el gehakte verse kervel, zout, peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Aspergesoep met kervel

INGREDIENTEN

30 gram boter, 30 gram bloem, 1/2 liter kruidenbouillon, 1/2 liter melk, 1 blikje asperges, 1 eetlepel creme fraiche, 1 eetlepel fijngehakte kervel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Aspergesoep met kervel

INGREDIENTEN

30 gram boter *, 30 gram bloem *, 1/2 liter kruidenbouillon *, 1/2 liter melk *, 1 blikje asperges *, 1 eetlepel cr?me fraiche *, 1 eetlepel fijngehakte kervel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

GARNALEN-ROOMSAUS MET KERVEL

Deze saus past uitstekend bijzalm en pasta

INGREDIENTEN

*3 dl visfumet (Lacroix) *1/4 liter slagroom* 3 eetlepels droge vermouth* 1 limoen *200 gr grote Noorse garnalen *20 takjes kervel* allesbinder* zout, peper*

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  •  
  •  20-30 min.

kalfsrollade met kervel!!!!

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad!!!!!!, 750 g gehakt (kalfsgehakt)!!!!!!!, 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)!!!!!, 2 sjalotten!!!!!!!!, 100 g kervel!!!!!!!, 1 blaadje laurier!!!!!!!, peper!!!!!, zout!!!, 10 lente-uitjes!!!!!, 30 g bloem (tarwebloem)!!!!!, 30 g boter !!!!,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Doperwtjessoep met kervel

INGREDIENTEN

1 fijngehakt sjalotje, 1 geschilde aardappel in blokjes, 1 el boter, 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep, 400 g doperwtjes (diepvries), 1 dl creme fraiche, 1 el fijngehakte kervel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Aardappelsoep met kervel

Heerlijke, romige aardappelsoep; gemakkelijk te bereiden en niet duur.

INGREDIENTEN

750 g aardappelen, 2 wortelen, 2 preien, 4 el boter, 3/4 l kippenbouillon, 1/8 l witte wijn, 150 g kervel, 1 bosje peterselie, 2 eierdooiers, 1/2 tl zout, 1 el citroensap, 1 mespunt versgemalen witte peper, 1 mespunt suiker, 1/8 l slagroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2000
  •  
  •  30-60 min.

Eierzult met Kervel

Pasen

INGREDIENTEN

, 6 eieren, , 1 bosje kervel, , 14 blaadjes witte gelantine, , 1 klein blikjeossenstaart bouillon(4 dl), , zout en peper, , 1,25 dl droge sherrie, , witte wijnazijn, , ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pesto van kervel

Lekkere amuse/borrelhapje die we serveren op stukjes gebakken Frans brood ( Crostini) 

INGREDIENTEN

100 gr pijnboompitten, 1 bos kervel, ½ bosje peterselie, olijfolie, 100 gr harde kaas (Parmezaan, Pecorino), enkele druppels citroensap, wit stokbrood, grof zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2017
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Omelet met kervel.

1stuk.

INGREDIENTEN

1/4bosje kervel gehakt-1/4bosje gehakte peterselie-2eieren-zout-peper-10g boter-1tomaat in partjes geneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfsrollade met kervel

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad, -750 g gehakt (kalfsgehakt), -3 eetlepels peterselie (fijngehakt), -2 sjalotten, -100 g kervel, -1 blaadje laurier, -peper, -zout, -10 lente-uitjes, -30 g bloem (tarwebloem), -30 g boter (bakboter),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kalfsrollade met kervel

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad, 750 g gehakt (kalfsgehakt), 3 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 sjalotten, 100 g kervel, 1 blaadje laurier, peper, zout, 10 lente-uitjes, 30 g bloem (tarwebloem), 30 g boter (bakboter)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsrollade met kervel

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad, 750 g gehakt (kalfsgehakt), 3 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 sjalotten, 100 g kervel, 1 blaadje laurier, peper, zout, 10 lente-uitjes, 30 g bloem (tarwebloem), 30 g boter (bakboter), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfsrollade met kervel.

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad, 750 g gehakt (kalfsgehakt), 3 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 sjalotten, 100 g kervel, 1 blaadje laurier, peper, zout, 10 lente-uitjes, 30 g bloem (tarwebloem), 30 g boter (bakboter), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsrollade met kervel

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad, , 750 g gehakt (kalfsgehakt), , 3 eetlepels peterselie (fijngehakt), , 2 sjalotten, , 100 g kervel, , 1 blaadje laurier, , peper, , zout, , 10 lente-uitjes, , 30 g bloem (tarwebloem), , 30 g boter (bakboter)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfsrollade met kervel

INGREDIENTEN

800 g kalfsgebraad,750 g gehakt (kalfsgehakt),3 eetlepels peterselie (fijngehakt),2 sjalotten,100 g kervel, 1 blaadje laurier,peper,zout,10 lente-uitjes,30 g bloem (tarwebloem),30 g boter (bakboter),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kervel broodjes

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 12 stuks:, * 2 zakjes verse kervel, * 1/2 pak wit broodmix (Koopmans), * 1 eetl. boter of margarine, * 1 kleine ui, * 3 eetl. oude geraspte kaas, * 1 pakje zachte verse roomkaas (100 gr), * zout & peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Doperwtjessoep met kervel

INGREDIENTEN

1 fijngehakt sjalotje -, 1 geschilde aardappel in blokjes -, 1 eetlepel boter -, 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep -, 400 gram diepvries doperwtjes -, 1 dl creme fraiche -, 1 eetlepel fijngehakte kervel, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kippensoep met kervel

Super lekkere room kippensoep met kervel, uiteraard op basis van een zelf getrokken kippenbouillon

INGREDIENTEN

1,2 l kippenbouillon, 75 g boter, 75 g bloem, 2 bosjes kervel (50 g), 100 ml melk, 150 ml room, peper en zout, , Voor de kippen bouillon:, , 1 hele kip, in stukken en afgespoeld, 2 uien, 2 wortels, 1 prei, 2 takken selder, 2 blaadjes laurier, 4 takjes tijm, 2 kruidnagels, 10 peperbolletjes, 1 klontje boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2018
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Botersaus Met Kervel

Heerlijk sausje bij o.a. vis, asperges, etc.

INGREDIENTEN

150 gr boter - 50 gr kleine stukjes ontbijtspek - 3 el fijngehakte, kervel - 1 el citroensap - 1 dl witte wijn -, 1 tl honing.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Internationaal
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top