Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kerst

Kerst recepten (7.534) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

De Kersttopper In Nederland: Gevulde Kalkoen !

Een van de populairste Kerstgerechten is de gevulde kalkoen. In dit ovenrecept worden onder andere voor de vulling kastanjes, bleekselderij, appels en salie gebruikt.

INGREDIENTEN

1 kalkoen van ca 21/2 kg, 150 g verse kastanjes, 1 flinke ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 100 g 1 el boter, 1 losgeklopt ei, 150 g witbrood verkruimeld (zonder korst), 4 stengels bleekselderij, 1 appel in stukjes, 1 el fijngesneden salieblaadjes, geraspte schil van 1 sinaasappel, 3 el sinaasappelsap, 1/2 dl slankroom, zout, peper, worcestershiresaus, 2 el olie, 3 dl kippebouillon.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Hertensalade

INGREDIENTEN

2 theelepels grove mosterd, 2 eetlepels rode wijnazijn, 6 eetlepels walnotenolie, 2 theelepels honing, zout, versgemalen peper, 4 hertenbiefstukken (a 100g), 2 kleine rode appeltjes, 3 eetlepels citroensap, 30g boter, 400g paddestoelen seizoensmelange, 2 zakken Jonge Bladsla.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kerst In Een Hapje

Alle essentiele kerstsmaken als borrelhapje gepresenteerd.

INGREDIENTEN

Voor ca. 32 borrelhapjes:, ca. 400 gram kalkoenfilet (3 flinke filets), 75 gram wittebroodkruim, geraspte schil van 1 citroen, 1 el. gehakte verse peterselie, 1 losgeklopt ei, 1 fijngehakt sjalotje, 50 gram boter, onsje cranberries, 225 gram ontbijtspek (lange plakjes)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2000
  • Engels
  •  20-30 min.

Witte chocolademousse met nootmuskaat en lauriersiroop

Dit toetje is ontstaan nadat ik voor de verhuizing al een groot deel van mijn kookboeken had ingepakt en nu juist zin had om eens dat taartje uit te proberen dat in een inmiddels al diep in een doos opgeborgen kookboekje stond. In dat taartje zat nootmuskaat en laurier. Het taartje nog steeds niet gemaakt, maar een opgeborgen kookboek levert soms lekkere toetjes op

INGREDIENTEN

* 300 gr witte chocolade, * 4 eierdooiers, * 1 el fijne kristalsuiker, * 4 el kokend water, * 2 blaadjes gelatine, * iets minder dan een halve bol nootmuskaat, * 400 ml slagroom, * 4 eiwitten, * snuf zout, , siroop:, , * 200 ml water, * 5 gedroogde laurierblaadjes, * 125 gr fijne kristalsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2007
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Panettone

De panettone moet op kamertemperatuur of iets warmer worden geserveerd. Daarom wordt het kerstbrood in veel families een half uurtje voor het serveren op de verwarming gelegd. Bij het brood wordt soms een warme vanillesaus of banketbakkersroom geserveerd

INGREDIENTEN

* 700 gr bloem, * 250 gr suiker, * 200 gr boter, * 200 gr rozijnen, * 70 gr gekonfijte sinaasappel, * 20 gr gist, * 6 eieren, * zout, * amandelen, * 2 citroenen, * eventueel 50 gr gehakte chocolade of 50 gr sucade

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2012
  • Italiaans
  •  60-120 min.

chocolade-pepernoten

Voor sinterklaas.

INGREDIENTEN

250 gr bloem, 1/2 tl bakpoeder, 125 gr donkerbruine basterdsuiker, 2 tl speculaaskruiden, snuf zout, 1/2 tl kaneel, 2 el gestampte muisjes, 150 gr boter, 3-4 el melk, 250 gr couverture-chocolade of bittere chocolade (extra puur)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Warme chocoladecakejes

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 575 kCal - Eiwit 7 g - Vet 44 g - Koolhydraten 37 g

INGREDIENTEN

200 g extra bittere chocolade 200 g roomboter 2-3 eetlepels bloem 3 eieren 3 eierdooiers 100 g suiker cacaopoeder boter om in te vetten

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2007
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

carpaccio van portabello

Ontzettend lekker voorgerecht. Gemakkelijk te maken. Ideaal als je gasten hebt, want alles is van te voren klaar te maken.

INGREDIENTEN

4 portabello's, 2 el. balsamicoazijn, 3 eetl. sojasaus, 5 eetl. olijfolie met truffelaroma, 1 el. tijm, zwarte peper, 1 venkelknol, 1 el. citroensap, 5 eetl. olijfolie, rucola, pijnboompitten, parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

kerst konijn

Ingredienten: 200 gram konijnenbouten 500 gram Zuurkool 50 gram uien 10 mm 50 gram wortelblokjes 10 mm 1 dl rode wijn 2.5 el ketjap manis 2 tel sambal 5 gram gemalen verse peper 5 gram zout 20 gram boter of margarine Marineer de konijnenbouten met de sambal en de ketjap peper zout .Laat boter of margarine smelten en braad hierin de konijnenbouten goudbruin, blus af met de rode wijn, voeg de uien, wortelblokjes en de zuurkool toe laat, deksel op de pan.Op laag vuur garen. Bereidingstijd ongeveer 1 uur. Serveren met aardappelkroket of amandelaardappel, en als groente, rode kool of sajur van chinese kool met uien

INGREDIENTEN

4 stuks konijnenbouten, 500 gram Zuurkool, 50 gram uien, 25 gram wortelblokjes 10 mm, 1 dl rode wijn, 2.5 el ketjap manis, 2 tel sambal, 5 gram gemalen verse peper, 5 gram zout, 20 gram boter of margarine, Voor de smaakstoffen geldt:, Uiteraard zijn dit indicatie gewichten afhankelijk van hoe je eigen smaak is voeg je meer of minder kruiden zout of ketjap toe.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Limoenspoom

Heerlijke verfrissende spoom

INGREDIENTEN

Suiker, een paar dl water, 4,5 dl verse limoensap, limoenschil, champagne

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2003
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

carpaccio met parmezaanse kaas en pijnboompitten

Voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, fijngehakt - 1 dl olijfolie - 250 gr ossehaas - 2 eetlepels pijnboompitten - 100 gr rucola (raketkruid) of waterkers - 2 eetlepels kappertjes (potje) - 125 gr stukje parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

snacks en andere lekkere hapjes

Met de vleeswaren uit het assortiment van uw slager bent u in staat om vele tientallen verschillende snacks en andere hapjes te bereiden.Vleeswaren horen erbij.Bij het ontbeit,bij de koffietafel, en heel vaak als lekker tussendoortje of als hapje bij de buis en bij de borrel.Of het nu gaat om een stukje rookworst met mosterd.een rolletje ham met een augurkje of een toastje met fijn aangemaakte tartaar,het is de slager die het u allemaal leveren kan.Hier volgt een aantal suggesties voor kleine en grote hapjes.Voor snacks tydens een gezellige avond en met een borrel bij de openhaard.of kerstboom.

INGREDIENTEN

Hamrolletjes met ananas voor 12 stuks, 3 dikke plakken achterham,ca. 250 gram. 3 schijven ananas uit blik, 1 theelp. (franse) mosterd, 1 theelp.cognac., ---------------------------------------------, Gevulde augurken, voor 6 stuks., 3 grote augurken uit het zoetzuur 50 gram salami,dunne plakjes, 1 eetlp.paprikasliertjes uit het zoetzuur, 1 eetlp mayonaise., ---------------------------------------------, spitjes met ananas en lever, 20 stuks., 300 gram kalfs of varkens lever.150 a 200 gram bacon,in dunne plakken,3 ringen ananas uit blik goed uitgelekt., _____________________________________________, Engeltjes te paard, 16 stuks, 1 blikje borrelwostjes,(cocktailworstjes), 4 of 5 plakjes kaas,150 gram bacon,dunne plakjes.1.1/2 eetlp.mosterd., _____________________________________________, , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  •  
  •  0-10 min.

Amuse Appelsterretjes Met Pate

INGREDIENTEN

, 1/4 zoetzure appel, ? dl Calvados, 50 gram roompate, 8 kappertjes, stervormig uitsteekvormpje van 3 cm, 4 amuselepels

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

geitenkaasflapjes

Heerlijk makkelijk voorgerechtje, handig bij de kerst als je veel en lekker nodig hebt!

INGREDIENTEN

(een pak bladerdeeg kan verschillen, hangt er vanaf hoeveel flapjes je wilt maken, ik heb maar gegokt bij de personen =D), , *1 pak uitrolbaar bladerdeeg, *3 tomaten, *2 pakjes geitenkaas, Chavroux, *Look, *Zout en peper naar keuze, *Eventueel provencaalse kruiden, *Pesto-Dit hoeft niet, maar een klein beetje smaakt wel, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Koekhuisje

Zo'n huisje is iets heel bijzonders voor de kerstdagen of een winters verjaarspartijtje. Tijdens het bakken hangt er een heerlijke geur in huis en als het huisje klaar op tafel staat, zullen de kinderen sprakeloes zijn - heel even.

INGREDIENTEN

90 ml keukenstroop of honing, 175 gram boter, 175 gram donkerbruine basterdsuiker, 3 eidooiers, 675 gram bloem, 7 1/2 ml dubbelkoolzure soda, 10 ml gemberpoeder, 5 ml koekkruiden, 15 ml gezeefde cacao, 135 - 150 ml melk, 900 gram eiwitglazuur, miniatuurkoekjes, smarties.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Crepes met zalm

Voorgerecht uit paasmenu 1

INGREDIENTEN

2 afgestr. el bloem, 1 klein ei,5 tl slagroom, 3 el melk, snufje zout, boter voor te bakken. Vulling: 150 gr gerookte zalm in plakjes, 4 el creme fraiche, 1/2 tl mierikswortel(potje), zout, peper, mespunt suiker. Bovendien: 1/2 komkommer, 2 el citroensap, beetje suiker, 4 el olie, enkele takjes dille, 1 klein potje kaviaar(50 gr).

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

witte chocomousse met frambozen

Dit recept is goed van te voren te maken

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, 100 g frambozen, 100 g witte basterdsuiker, 3 eetlepels sinaasappellikeur (slijter), 2 maal 125 ml slagroom, 1 vanillestokje, 1 sinaasappel, 2 maal 100 g witte chocolade, in stukjes, 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2006
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Exclusieve BOEUF STROGANOFF. Leuk voor de feestdagen

Stroganoff is één van de eerste gerechten die je op de koks opleiding gaat maken. Dit werd in het restaurant aan tafel bereid en het vlees werd met cognac geflambeerd

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 50 gr boter, 2 grote uien in smalle ringen, 250 gr champignons, 1 kilo ossenhaas aan één stuk, Beetje cognac om eventueel te flamberen., 2 el fijngehakte peterselie, 1 1/4 dl slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een kastanjesoep die heerlijk is voor de feestdagen

Dit recept was 1 van mijn eerste grote etentjes met kerst. Dit viel reuze in de smaak bij mijn familie. Wel, als ik meerdere voorgerechten heb doe ik dit recept door de helft want anders vind ik het te zwaar. Nog steeds in mijn receptenboekje als TOPPERTJE genoteerd.

INGREDIENTEN

200 gram champignons 2 gesnipperde uien 4 el boter 2 kleine blikjes tomatenpuree 1 liter water 1 liter melk 4 bouillonblokjes 1 groot blik kastanjepuree 1 goudrenet 4 el koffieroom 2 el fijngesnipperde selderij

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Gestoofde Spruitjes Met Bacon

Mooi , feestelijk en zo klaar!

INGREDIENTEN

500-600 g kleine spruitjes, zout en peper, 75 g bakbacon, in dunne reepjes, 25 g boter of margarine, snufje kerriepoeder, 4-5 el slagroom, 1-2 tl fijngesneden peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Chocoladecrème met chocogranité

INGREDIENTEN

* 190 gr bittere chocolade, e (100 gr in stukjes, 90 gr grof geraspt), * 2 eetl suiker, fijne, * 70 gr poedersuiker, * 3 gr gelatine (geweekt in koud water), * 5 dl room, * 6 dl koffie, sterke (espresso),

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

carpaccio van rosbief

Voorgerecht 170kcal: speciaal voor de Kerstdagen.

INGREDIENTEN

2 gekookte bieten,1/2 rettich, 3 bosuitjes, 300 gram rosbief, 4 eetlepels olijfole, 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 theelepels dijonmostert,peper, zout, stukje oude kaas, 3 eetlepels grof gehakt korianderblad (of peterselie).

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

eendeborsfilet met peper en port

Een eenvoudig gerecht met lekkere eendeborstfilet, in een romige saus van champignons en port.

INGREDIENTEN

800 g eendeborstfilet, steakpeper, scheut olijfolie, 30 cl port, 30 cl room, klontje boter, 2 bakjes (kleine) champignons, beetje zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm-forelfilet Uit Oven

Een heerlijk visgerecht.

INGREDIENTEN

2 zalmforelfilets per persoon, kruidenboter, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-1998
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kerstbombe

Iedereen zal vragen: "Mag ik nog een beetje?"

INGREDIENTEN

7 blaadjes witte gelatine, 2 dl melk, 0.5 dl water, 200 g amandelspijs, 200 g aardbeien, 200 g kersen zonder pit, 4 dl slagroom, 2 eetl. suiker, 1 cake, 5 eetl. rum, Bosvruchtensaus:, 0.5 pot bosvruchtenjam, 1 dl port, 1 sinaasappel, 2 eetl. citroensap, , ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

chocolade mousse

Dit recept heb ik gevonden op internet en ga ik gebruiken voor het kerstdiner.

INGREDIENTEN

80 gram chocolade (pure chocolade geeft een wat machtigere smaak dan melk chocolade, je kan ook witte chocolade gebruiken, of chocolade met stukjes hazelnoten), 20 gram poeder- of fijne suiker., 1 ei., 125 ml slagroom.,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Carpaccio van rauwe ham met rucola en peer

INGREDIENTEN

2 kleine peren1 eetl. citroensapversgemalen zwarte peper25 gr., pijnboompitten200 gr. rauwe ham75 gr. rucola1 eetl. balsamicoazijn4 eetl., olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Garnalencocktail met komkommer

INGREDIENTEN

200 g Hollandse garnalen, 1/2 kleine komkommer, 1/2 sinaasappel, 2 eetlepels verse dille, fijngehakt, zout, versgemalen zwarte peper, 75 g waterkers, 100 g Griekse yoghurt, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, mespunt chilipoeder

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

VARKENSHAAS TOT WAAIER GEVORMD

INGREDIENTEN

VOOR VARKENSHAAS:, 1 grote varkenshaas, kerriepoeder {milde), boter, honing, , VOOR SAUS:, 50 ml bloem, 50 ml boter, 350 ml kippenbouillon, 10 ml honing, 25 ml sherry, 250 ml kookroom, nootmuskaat, zout, peper, vers gesnipperde kor1ander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2008
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bubblegumsorbet

Eén bonk nostalgie: roomijs met de smaak van Bubblegum. Door de kauwgum in de melk te laten infuseren, haal je de smaak uit het snoepgoed. De gom zeef je er gewoon uit. Heerlijk met een frisse tegenhanger als yoghurt en vers fruit. De sorbet is geïnspireerd op een receptuur van Alain Ducasse.

INGREDIENTEN

De sorbet: leg bak van de ijmachine voor het maken van het bubbelgum ijs, 2 uur van te voren in de diepvries, , Ingrediënten:, 120 g bubblegum, 1 l melk, 1 dl slagroom ongezoet, 190 g kristalsuiker, 60 g glucose, 200 g gepasteuriseerde eidooier, 9 g stabilisator, 60 g ongezouten roomboter., ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2010
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Reebiefstuk met een zalf van dadels en munt

Verrassend aardige combinatie en supermakkelijk te bereiden. De porties zijn zeer klein en geschikt als onderdeeltje van een veelgangenmenu. Recept komt uit de Good Food Kerstspecial, 2005

INGREDIENTEN

- 1 reefilet van ongeveer 200 gram, - een pot wildbouillon, - 10 gedroogde dadels, - 3 theelepels boter, - 50 gram afsnijsel van reevlees, - bouquet garni, - blaadjes fijngehakte munt.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2005
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

kerst-trifle

Goddelijke smaakt ie! Na het eten van deze trifle zeggen wij altijd"er bestaat toch nog een god!"

INGREDIENTEN

! pakje chocolade klop pudding, 2 flinke eetl geraspte chocolade, 2/3 sneetjes cake, rum, slagroom,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2003
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

cranberrycompote

Bijgerecht voor 8 personen

INGREDIENTEN

500 gr cranberries - 125 gr suiker - 2 theelepels geraspte sinaasappelschil - 3 eetlepels sinaasappelsap - 0,5 dl rode port.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

gevulde pepernoten

Voor ong. 25 stuks.Met dank aan Knabbel

INGREDIENTEN

100 gr bloem, 50 gr bruine basterdsuiker, mespunt zout, 1 eetlepel koekkruiden, 50 gr boter, 1 eetlepel fijngehakte hazelnoten, 1 eetlepel fijngehakte amandelen, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels fijne tafelsuiker, extra nodig: een met bakpapier beklede bakplaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Peer in Serranoham

Lekker fris

INGREDIENTEN

2 stevige handperen (Doyenne de Comice), ? eetlepel citroensap, 1 eetlepel gembernat (potje), 16 plakjes Serranoham,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2001
  •  
  •  0-10 min.

Basis Recept Voor Koekjes

Basis recept voor verschillende soorten koekjes

INGREDIENTEN

250 ml boter of margarine, 375 ml poedersuiker, 1 ei, 750 ml bloem en 2 tl bakpoeder of zelf rijzend bakmeel, 2 tl vanille essence, 1/2 tl zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-1998
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Filotaartje gevuld met spinazie en feta

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

6 el olijfolie traditioneel + extra om in te vetten (C1000 Selectie), 1 ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 el kerriepoeder, 1 pak bladspinazie a 450 g (diepvries), 200 g feta, in kleine blokjes, 100 g gezouten cashewnoten, zak a 300 g (C1000 Vers), 2 scharreleieren, losgeklopt, 4 el gemalen kokos, peper, zout, 8 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid, extra nodig: 4 ovenschaaltjes (? ? 12 cm),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zalmbonbon

Gerookte zalm met zalmmousse met een bodempje witlof

INGREDIENTEN

1 groot blik zalm, 5 blaadjes gilatine, zalmnat uit blik en 1 dl heet water, scheutje ketup, 1 theelepel citroensap, beetje peper, mayonaise, creme fraiche, witlof, dille-mosterdsaus, kommetjes,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2005
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.

kipfilets gegrild met honingsaus en bacon

INGREDIENTEN

4 dikke enkele kipfilets, 8 lente uitjes, 2 eetlepels geschaafde amandelen, 8 plakken bacon, cocktailprikkers, , Voor het sausje:, 15 gr gesmolten boter, verse gemalen zwarte peper, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel bruine basterdsuiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2004
  •  
  •  20-30 min.

Stoofpeertjes In Karamel-Wijnsaus

Dit is echt het allerlekkerste recept voor stoofpeertjes wat ik ooit heb gemaakt!

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 100 g suiker, 1 ? dl rode wijn of port, 1 kaneelstokje, 1 kilo roodkokende stoofpeertjes, , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top