Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kerst

Kerst recepten (7.681) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

De Kersttopper In Nederland: Gevulde Kalkoen !

Een van de populairste Kerstgerechten is de gevulde kalkoen. In dit ovenrecept worden onder andere voor de vulling kastanjes, bleekselderij, appels en salie gebruikt.

INGREDIENTEN

1 kalkoen van ca 21/2 kg, 150 g verse kastanjes, 1 flinke ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 100 g 1 el boter, 1 losgeklopt ei, 150 g witbrood verkruimeld (zonder korst), 4 stengels bleekselderij, 1 appel in stukjes, 1 el fijngesneden salieblaadjes, geraspte schil van 1 sinaasappel, 3 el sinaasappelsap, 1/2 dl slankroom, zout, peper, worcestershiresaus, 2 el olie, 3 dl kippebouillon.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Chocolade-Pavlova

Het mooiste feestelijkste nagerecht wat je ooit gezien hebt. En gemakkelijker dan het lijkt.

INGREDIENTEN

Voor het eiwitschuim: 4 eiwitten, mespunt zout, 230 gram suiker, 1 theelepel azijn, 1 theelepel maizena, 1-2 theelepels cacaopoeder, Voor de vulling: 2 dl creme fraiche, 100 gram pure chocolade, 2,5 dl salgroom, 2 el poedersuiker, 100 gram melkchocolade., Voor het serveren: 30 gram geroosterde hazelnoten, pedersuiker en cacaopoeder.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Zalmhapjes

Hapje 1:Crème van zalm en pesto van raketsla Hapje 2: Glaasje met gerookte Noorse zalm Hapje 3: Guacamole met een duo van zalm

INGREDIENTEN

1 . 6 sneetjes gerookte zalm . 30 cl vloeibare room . 1 eetlepel citroensap . 50 g raketsla . 2 eetlepels pijnboompitten . 10 cl olijfolie, . zout en versgemalen peper. 2 tomaten, , 2. 4 sneetjes gerookte zalm. 10 cl vloeibare room . 1 potje zalmeitjes . 1 tuiltje dille . 1 citroen. 2 rijpe tomaten. zout en peper, , 3. 125 g rauwe zalm . 4 sneetjes gerookte zalm . 1 koffielepel fijngehakte bieslook. 3 rijpe avocado`s . 1 limoen . 10 fijngehakte korianderblaadjes . 1 eetlepel olijfolie. zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2007
  • Vis
  •  30-60 min.

Hertensalade

INGREDIENTEN

2 theelepels grove mosterd, 2 eetlepels rode wijnazijn, 6 eetlepels walnotenolie, 2 theelepels honing, zout, versgemalen peper, 4 hertenbiefstukken (a 100g), 2 kleine rode appeltjes, 3 eetlepels citroensap, 30g boter, 400g paddestoelen seizoensmelange, 2 zakken Jonge Bladsla.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kipfilet gevuld met gerookte zalm en een kreeftensaus

Lekker makkelijk te maken, maar met een bijzonder luxueze uitstraling!

INGREDIENTEN

4 enkele kipfilets - 150 gr. gerookte zalm - zout - versgemalen peper - blikje kreeftensoep - 1 sjalot, gesnipperd - 1 teentje knoflook uit de knijper - 1 borrelglas cognac - 3/4 dl. slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kerst In Een Hapje

Alle essentiele kerstsmaken als borrelhapje gepresenteerd.

INGREDIENTEN

Voor ca. 32 borrelhapjes:, ca. 400 gram kalkoenfilet (3 flinke filets), 75 gram wittebroodkruim, geraspte schil van 1 citroen, 1 el. gehakte verse peterselie, 1 losgeklopt ei, 1 fijngehakt sjalotje, 50 gram boter, onsje cranberries, 225 gram ontbijtspek (lange plakjes)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2000
  • Engels
  •  20-30 min.

Tomaten Gevuld Met Broccolipuree

Een heel mooi groente gerecht

INGREDIENTEN

500 gr. broccoli, 1 dl droge witte wijn, 8 stevige tomaten, peper, 1/2 el boter, 75 gr. Danish blue, 2 el Parmezaanse kaas, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-1999
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Witte chocolademousse met nootmuskaat en lauriersiroop

Dit toetje is ontstaan nadat ik voor de verhuizing al een groot deel van mijn kookboeken had ingepakt en nu juist zin had om eens dat taartje uit te proberen dat in een inmiddels al diep in een doos opgeborgen kookboekje stond. In dat taartje zat nootmuskaat en laurier. Het taartje nog steeds niet gemaakt, maar een opgeborgen kookboek levert soms lekkere toetjes op

INGREDIENTEN

* 300 gr witte chocolade, * 4 eierdooiers, * 1 el fijne kristalsuiker, * 4 el kokend water, * 2 blaadjes gelatine, * iets minder dan een halve bol nootmuskaat, * 400 ml slagroom, * 4 eiwitten, * snuf zout, , siroop:, , * 200 ml water, * 5 gedroogde laurierblaadjes, * 125 gr fijne kristalsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2007
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Panettone

De panettone moet op kamertemperatuur of iets warmer worden geserveerd. Daarom wordt het kerstbrood in veel families een half uurtje voor het serveren op de verwarming gelegd. Bij het brood wordt soms een warme vanillesaus of banketbakkersroom geserveerd

INGREDIENTEN

* 700 gr bloem, * 250 gr suiker, * 200 gr boter, * 200 gr rozijnen, * 70 gr gekonfijte sinaasappel, * 20 gr gist, * 6 eieren, * zout, * amandelen, * 2 citroenen, * eventueel 50 gr gehakte chocolade of 50 gr sucade

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2012
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Frankrijk - Confit de canard

Confit de canard of d'oie (gans) is een specialiteit in Zuidwest-Frankrijk. Het is een ouderwetse manier van conserveren, die in Frankrijk nog op grote schaal wordt toegepast. Het meest geschikt hiervoor zijn de bouten, maar je kunt ook andere delen van eend of gans konfijten. Het vlees wordt heel langzaam gegaard in ganzenvet. Het is belangrijk dat de temperatuur daarbij niet boven de 85?C komt. Controleer dit eventueel met een temperatuurmeter. Gekonfijt vlees kun je onder vet bewaard 1 maand in de koelkast bewaren. Als je het vlees langer wilt bewaren kun je dit het beste invriezen. Voor het gebruik moet je het gekonfijte vlees nog ca. 25 minuten verwarmen in de oven op 200? C. Het vel wordt dan croquant gebakken. Ganzenvet is in potten of blikken te koop bij de goede poeliers en delicatessenwinkels. Het ganzenvet dat na het maken van confit overblijft, kun je gebruiken voor het bakken van aardappels of voor het bereiden van stoofschotels.

INGREDIENTEN

25 gr grof zeezout, 10 gr witte peperkorrels, gekneusd, 1 el verse tijmblaadjes, 1 verkruimeld laurierblaadje, 4 eendenbouten van tamme eend (1200 gr), ca. 2 liter ganzenvet,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Milky way bavarois

Luchtige chocolade pudding.

INGREDIENTEN

* 8 gram gelatine ( 4 blaadjes ), * 5 stuks milky way, * 1 dl hete melk, * 3 eieren, * 100 gram suiker, * 3/4 liter slagroom

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

chocolade-pepernoten

Voor sinterklaas.

INGREDIENTEN

250 gr bloem, 1/2 tl bakpoeder, 125 gr donkerbruine basterdsuiker, 2 tl speculaaskruiden, snuf zout, 1/2 tl kaneel, 2 el gestampte muisjes, 150 gr boter, 3-4 el melk, 250 gr couverture-chocolade of bittere chocolade (extra puur)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Avocadosoep met garnalen

JE HOEFT ECHT NIET LANG IN DE KEUKEN TE STAAN VOOR EEN HEERLIJK GERECHT

INGREDIENTEN

3 stuks avocado\\\'s, , 1 stuk citroen, , 1 l. kippenbouillon, , 3 el. gembersiroop, , 1 bosje koriander, , 1 bosje waterkers, , 200 ml. creme fraiche, , 5 stuks garnalen, grote, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

buideltje gevuld met gerookte zalm en paling

INGREDIENTEN

Een beslag roeren van 2 eieren, 1,5 dl melk, 125 gr gezeefde bloem en wat zout. 1,5 dl bier en 30 gram gesmolten boter erdoor roeren. Het beslag zeven en 2 uur laten rusten. Van het beslag 4 flensjes bakken. 100 gram gerookte zalm, 75 gr gerookte paling en 1 eetlepel fijngesneden dille over de flensjes verdelen. De lensjes tot buideltje vormen, dichtbinden met een in kokend water slap geworden preireepje en op een ingevette bakplaat zetten. In het midden van de op 180 graden C voorverwarmde oven ongeveer 7 minuten verwarmen. Voor de saus 125 ml creme fraiche, 1/3 dl witte wijn, 0,5 dl visfond, 0,5 eetlepel citroensap, zout, peper en een scheutje gembervocht mengen en op de, borden scheppen. De buideltjes op de saus zetten.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-1998
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Indonesische Spekkoek

Rijke Indonesische laagjes cake, voor speciale gelegenheden, een echte verwennerij!

INGREDIENTEN

12 grote eieren, 500 gr boter, 100 gr gesmolten boter(om te smeren per laag!), 400 gr suiker, 2 zakjes vanille suiker, 150 gr bloem/meel, 100 gr bloem/meel, mespuntje zout, , Voor de bruine laag:, 10 theelepels kaneel, 3 theelepels nootmuskaatpoeder, 3 theelepels kruidnagelpoeder, 2 theelepels cardamonpoeder, 1/2 dopje/1 theelepel anijsextract,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Indonesisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Warme chocoladecakejes

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 575 kCal - Eiwit 7 g - Vet 44 g - Koolhydraten 37 g

INGREDIENTEN

200 g extra bittere chocolade 200 g roomboter 2-3 eetlepels bloem 3 eieren 3 eierdooiers 100 g suiker cacaopoeder boter om in te vetten

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2007
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

carpaccio van portabello

Ontzettend lekker voorgerecht. Gemakkelijk te maken. Ideaal als je gasten hebt, want alles is van te voren klaar te maken.

INGREDIENTEN

4 portabello's, 2 el. balsamicoazijn, 3 eetl. sojasaus, 5 eetl. olijfolie met truffelaroma, 1 el. tijm, zwarte peper, 1 venkelknol, 1 el. citroensap, 5 eetl. olijfolie, rucola, pijnboompitten, parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rosbief met rode wijnsaus

Rosbief krijgt extra allure met een goede wijnsaus.

INGREDIENTEN

Saus:, stukje winterwortel, 1 ui, 150 gr dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel tijm, 2 laurierblaadjes, 25 gr bloem, 1/2 theelepel tomatenpuree, 1/2 theelepel suiker, 1/2 literrode wijn (Bordeaux, Cotes du Rhone), 1/2 vleesbouillontablet, 50 gr koude boter, zout en peper,, Vlees:, 750 gr rosbief, 1 theelepel tijm, 1 theelepel rozemarijn, 75 gr boter of margarine, zout en (vers)gemalen peper, 2 laurierblaadjes, 2 takjes peterselie, 1 dl rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kerst konijn

Ingredienten: 200 gram konijnenbouten 500 gram Zuurkool 50 gram uien 10 mm 50 gram wortelblokjes 10 mm 1 dl rode wijn 2.5 el ketjap manis 2 tel sambal 5 gram gemalen verse peper 5 gram zout 20 gram boter of margarine Marineer de konijnenbouten met de sambal en de ketjap peper zout .Laat boter of margarine smelten en braad hierin de konijnenbouten goudbruin, blus af met de rode wijn, voeg de uien, wortelblokjes en de zuurkool toe laat, deksel op de pan.Op laag vuur garen. Bereidingstijd ongeveer 1 uur. Serveren met aardappelkroket of amandelaardappel, en als groente, rode kool of sajur van chinese kool met uien

INGREDIENTEN

4 stuks konijnenbouten, 500 gram Zuurkool, 50 gram uien, 25 gram wortelblokjes 10 mm, 1 dl rode wijn, 2.5 el ketjap manis, 2 tel sambal, 5 gram gemalen verse peper, 5 gram zout, 20 gram boter of margarine, Voor de smaakstoffen geldt:, Uiteraard zijn dit indicatie gewichten afhankelijk van hoe je eigen smaak is voeg je meer of minder kruiden zout of ketjap toe.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kerstboom Meringues

Dit recept is super leuk om te maken met kinderen!

INGREDIENTEN

3 eieren, 150 gram suiker, groene kleurstof

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2014
  •  
  •  10-20 min.

Limoenspoom

Heerlijke verfrissende spoom

INGREDIENTEN

Suiker, een paar dl water, 4,5 dl verse limoensap, limoenschil, champagne

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2003
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

carpaccio met parmezaanse kaas en pijnboompitten

Voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, fijngehakt - 1 dl olijfolie - 250 gr ossehaas - 2 eetlepels pijnboompitten - 100 gr rucola (raketkruid) of waterkers - 2 eetlepels kappertjes (potje) - 125 gr stukje parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

snacks en andere lekkere hapjes

Met de vleeswaren uit het assortiment van uw slager bent u in staat om vele tientallen verschillende snacks en andere hapjes te bereiden.Vleeswaren horen erbij.Bij het ontbeit,bij de koffietafel, en heel vaak als lekker tussendoortje of als hapje bij de buis en bij de borrel.Of het nu gaat om een stukje rookworst met mosterd.een rolletje ham met een augurkje of een toastje met fijn aangemaakte tartaar,het is de slager die het u allemaal leveren kan.Hier volgt een aantal suggesties voor kleine en grote hapjes.Voor snacks tydens een gezellige avond en met een borrel bij de openhaard.of kerstboom.

INGREDIENTEN

Hamrolletjes met ananas voor 12 stuks, 3 dikke plakken achterham,ca. 250 gram. 3 schijven ananas uit blik, 1 theelp. (franse) mosterd, 1 theelp.cognac., ---------------------------------------------, Gevulde augurken, voor 6 stuks., 3 grote augurken uit het zoetzuur 50 gram salami,dunne plakjes, 1 eetlp.paprikasliertjes uit het zoetzuur, 1 eetlp mayonaise., ---------------------------------------------, spitjes met ananas en lever, 20 stuks., 300 gram kalfs of varkens lever.150 a 200 gram bacon,in dunne plakken,3 ringen ananas uit blik goed uitgelekt., _____________________________________________, Engeltjes te paard, 16 stuks, 1 blikje borrelwostjes,(cocktailworstjes), 4 of 5 plakjes kaas,150 gram bacon,dunne plakjes.1.1/2 eetlp.mosterd., _____________________________________________, , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  •  
  •  0-10 min.

Pittige bladerdeeghapjes

Soort saucijsjes, maar dan gevuld met chorizo, pistichenoten en kaas

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries-rooboter-bladerdeeg, ontdooid, 1-2 eieren, losgeklopt, 200 gr choriso, zeer fijn gesneden, 100 gr gepelde pistachenoten, fijngehakt, 100 gr geraspte belegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Amuse Appelsterretjes Met Pate

INGREDIENTEN

, 1/4 zoetzure appel, ? dl Calvados, 50 gram roompate, 8 kappertjes, stervormig uitsteekvormpje van 3 cm, 4 amuselepels

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse Taartje Met Cashewnoten En Brie

INGREDIENTEN

4 plakjes roomboter bladerdeeg, 1 bosuitje, 1/2 zakje verse koriander, 2 eieren, 3 el slagroom, 1 tl milde currypasta, 75 gram roombrie, 75 gram lichtgezouten cashewnoten, 1/2 bakje tuinkers, 1/2 el olie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

geitenkaasflapjes

Heerlijk makkelijk voorgerechtje, handig bij de kerst als je veel en lekker nodig hebt!

INGREDIENTEN

(een pak bladerdeeg kan verschillen, hangt er vanaf hoeveel flapjes je wilt maken, ik heb maar gegokt bij de personen =D), , *1 pak uitrolbaar bladerdeeg, *3 tomaten, *2 pakjes geitenkaas, Chavroux, *Look, *Zout en peper naar keuze, *Eventueel provencaalse kruiden, *Pesto-Dit hoeft niet, maar een klein beetje smaakt wel, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gehakttaartjes met aardappels, ui, tomaat en kruiden.

Geef deze klassieke gehakttaartjes ,met een tomatensaus een chique uitstraling door individuele porties te serveren. Dit gerecht is echt prima tevoren in glaasjes, met een ring, of eventueel ook kommetjes te serveren.

INGREDIENTEN

600 gr aardappels, 1 ui, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 el lijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 mespuntje tijm, zout en peper, 25 cl melk, 50 gr boter, 1 el crème fraiche, 350 gr rundergehakt

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Koekhuisje

Zo'n huisje is iets heel bijzonders voor de kerstdagen of een winters verjaarspartijtje. Tijdens het bakken hangt er een heerlijke geur in huis en als het huisje klaar op tafel staat, zullen de kinderen sprakeloes zijn - heel even.

INGREDIENTEN

90 ml keukenstroop of honing, 175 gram boter, 175 gram donkerbruine basterdsuiker, 3 eidooiers, 675 gram bloem, 7 1/2 ml dubbelkoolzure soda, 10 ml gemberpoeder, 5 ml koekkruiden, 15 ml gezeefde cacao, 135 - 150 ml melk, 900 gram eiwitglazuur, miniatuurkoekjes, smarties.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gevulde kipfilet in Serrano Ham

Een heerlijke malse gevulde kip, smaakt luxe, maar is heel goedkoop (ongeveer 1,70 per persoon). Het recept komt oorspronkelijk uit het Lidl-kerst-receptenboekje 2005.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 plakken Serranoham, 1 bos basilicum, 1 dl olijfolie, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1,5 dl witte wijn, 3 dl kippenbouillon, 50 gr boter in blokjes gesneden, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Crepes met zalm

Voorgerecht uit paasmenu 1

INGREDIENTEN

2 afgestr. el bloem, 1 klein ei,5 tl slagroom, 3 el melk, snufje zout, boter voor te bakken. Vulling: 150 gr gerookte zalm in plakjes, 4 el creme fraiche, 1/2 tl mierikswortel(potje), zout, peper, mespunt suiker. Bovendien: 1/2 komkommer, 2 el citroensap, beetje suiker, 4 el olie, enkele takjes dille, 1 klein potje kaviaar(50 gr).

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Hertenbiefstukjes met paddestoelentaart en stoofpeertjes

Een echt kerstdiner gerecht, de saus met de biefstuk maakt het echt heerlijk, kan natuurlijk ook met normale biefstuk.

INGREDIENTEN

50 gr. trompettes de mort(gedroogd), 75 gr shii-take, 75 gr. cantharellen (niet gedroogd), 125 gr kastanjechampignons, 1 sjalotje, scheutje room, 6 stoofpeertjes (gieser wildeman), 1/2 fles rode wijn, 2 kruidnagels, 50 gr suiker, 1 pijpje kaneel, stukje citroenschil, 6 hertenbiefstukjes van ca. 75 gr. (of gewone biefstuk) FLENSJES: 100 gr bloem, 2 eieren, 1 el olie, 3 dl melk SAUS: 3,5 dl wildfond, 1/2 dl rode wijn, 1/2 dl port, 2,5 blaadjes salie, 1/2 el grove mosterd, beetje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Amuse Gerookte Eend Met Aardbei

INGREDIENTEN

, 2 aardbeien, 1 el olijfolie, ? el frambozenazijn, ? tl vloeibare honing, zout, peper, ? kropje friseesla, 4 plakjes gerookte eendeborstfilet, 4 amuselepels

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Champagnespoom

INGREDIENTEN

4 1/2 dl mineraalwater zonder koolzuur, 1 el citroensap, 200 gram suiker, 1 ei, 1/4 liter champagne brut, 4 blaadjes munt

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Tussengerecht
  •  > 120 min.

Peren uit de oven met vanilleroom

INGREDIENTEN

Bijna rijpe handperen, bijv. Doyenne du Commice, -125 g poedersuiker, -1 kleine pot kersen op sap, -15 g boter, -4 el poedersuiker, -Voor de vanilleroom:, -4 dl melk, -3 el melk, -1 vanillestokje, -2 afgestreken el maizena, -3 grote eidooiers,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

witte chocomousse met frambozen

Dit recept is goed van te voren te maken

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, 100 g frambozen, 100 g witte basterdsuiker, 3 eetlepels sinaasappellikeur (slijter), 2 maal 125 ml slagroom, 1 vanillestokje, 1 sinaasappel, 2 maal 100 g witte chocolade, in stukjes, 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2006
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Exclusieve BOEUF STROGANOFF. Leuk voor de feestdagen

Stroganoff is één van de eerste gerechten die je op de koks opleiding gaat maken. Dit werd in het restaurant aan tafel bereid en het vlees werd met cognac geflambeerd

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 50 gr boter, 2 grote uien in smalle ringen, 250 gr champignons, 1 kilo ossenhaas aan één stuk, Beetje cognac om eventueel te flamberen., 2 el fijngehakte peterselie, 1 1/4 dl slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

aardbei-mascarponetrifle

Gegeten met kerst, het zag er niet uit maar was erg lekker!!

INGREDIENTEN

*1 bekertje slagroom (250 ml) *1 bak mascarpone (250 ml) *4 eetlepels aardbeienjam * 2 blikjes aardbeien *100 g lange vingers *2 eetlepels vruchtenlikeur *1 pak cantuccini koekjes van Sapori

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Een kastanjesoep die heerlijk is voor de feestdagen

Dit recept was 1 van mijn eerste grote etentjes met kerst. Dit viel reuze in de smaak bij mijn familie. Wel, als ik meerdere voorgerechten heb doe ik dit recept door de helft want anders vind ik het te zwaar. Nog steeds in mijn receptenboekje als TOPPERTJE genoteerd.

INGREDIENTEN

200 gram champignons 2 gesnipperde uien 4 el boter 2 kleine blikjes tomatenpuree 1 liter water 1 liter melk 4 bouillonblokjes 1 groot blik kastanjepuree 1 goudrenet 4 el koffieroom 2 el fijngesnipperde selderij

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Gestoofde Spruitjes Met Bacon

Mooi , feestelijk en zo klaar!

INGREDIENTEN

500-600 g kleine spruitjes, zout en peper, 75 g bakbacon, in dunne reepjes, 25 g boter of margarine, snufje kerriepoeder, 4-5 el slagroom, 1-2 tl fijngesneden peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top