Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kerst Hapjes

Kerst hapjes recepten (17) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Diverse Hapjes

KERST

INGREDIENTEN

*100 gr ossehaas, heel dun gesneden*1-2 el groene pesto(potje)*2 el olijfolie*30 gr oude kaas, geschaafd*zout*versgemalen peper*1 kleine meloen, in mooie schijven*100 gr parmaham, in mooie plakken*100 gr salami*2 vleestomaten, in plakjes*1 bolletje mozzerella*6 basilicumblaadjes*100 gr groene olijven met knoflook en kruiden*

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  •  
  •  20-30 min.

snacks en andere lekkere hapjes

Met de vleeswaren uit het assortiment van uw slager bent u in staat om vele tientallen verschillende snacks en andere hapjes te bereiden.Vleeswaren horen erbij.Bij het ontbeit,bij de koffietafel, en heel vaak als lekker tussendoortje of als hapje bij de buis en bij de borrel.Of het nu gaat om een stukje rookworst met mosterd.een rolletje ham met een augurkje of een toastje met fijn aangemaakte tartaar,het is de slager die het u allemaal leveren kan.Hier volgt een aantal suggesties voor kleine en grote hapjes.Voor snacks tydens een gezellige avond en met een borrel bij de openhaard.of kerstboom.

INGREDIENTEN

Hamrolletjes met ananas voor 12 stuks, 3 dikke plakken achterham,ca. 250 gram. 3 schijven ananas uit blik, 1 theelp. (franse) mosterd, 1 theelp.cognac., ---------------------------------------------, Gevulde augurken, voor 6 stuks., 3 grote augurken uit het zoetzuur 50 gram salami,dunne plakjes, 1 eetlp.paprikasliertjes uit het zoetzuur, 1 eetlp mayonaise., ---------------------------------------------, spitjes met ananas en lever, 20 stuks., 300 gram kalfs of varkens lever.150 a 200 gram bacon,in dunne plakken,3 ringen ananas uit blik goed uitgelekt., _____________________________________________, Engeltjes te paard, 16 stuks, 1 blikje borrelwostjes,(cocktailworstjes), 4 of 5 plakjes kaas,150 gram bacon,dunne plakjes.1.1/2 eetlp.mosterd., _____________________________________________, , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  •  
  •  0-10 min.

oud en nieuw:lepelhapjes

Voor het millenniumbuffet

INGREDIENTEN

Serveer de volgende hapjes mooi op een lepel:, Een mooi stukje eikenbladsla met daarop een mini-blokje pate, een schepje cranberriecompote en een takje rozemarijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Amuse Van Cantharel, Katenspek En Aubergine

Een amuse: klein hapje om de eetlust te prikkelen.

INGREDIENTEN

Voor 4 hapjes:, 4 middelgrote cantharellen, 2 plakjes katenpspek, 4 plakjes aubergine, 1 eetlepel gesmolten boter, vers gemalen zwarte peper, wat citroensap, Voor de vinaigrette:, mosterd, azijn, olijfolie, dotje creme fraiche, Prikker of een prei sliertje om het pakketje vast te maken.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-1999
  • Frans
  •  20-30 min.

Eieren met sjalotje en augurk

INGREDIENTEN

40 hapjes, , 20 eieren, 2 tl dijonmosterd, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout, mespuntje chilipoeder, 2 el tomatenketchup, 3 el frietsaus, 5 druppels tabasco, 1 sjalotje (zeer fijn gehakt), 1 augurk (zeef fijn gehakt), peterselie of bieslook voor de garnering

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  •  
  •  0-10 min.

kerst-tomaatjes met pesto

Feestelijke, koude hapjes.

INGREDIENTEN

1 kop (= 250 ml) versgehakte peterselie - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels pijnboompitten - 4 eetlepels olijfolie - 1/4 kop verse basilicumblaadjes - 15 gr. boter op kamertemperatuur - 500 gr. kerstomaatjes - versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Feestsalade

Een lekkere salade, die er zowel met kerst en oudejaarsavond als op nieuwjaarsdag, echt wel ingaat.

INGREDIENTEN

2 kilo zachtkokende aardappelen1,5 pond soepvlees500 gr soepgroenten, gesneden2 zoetzure appels, in kleine stukjes2 kleine uien, gesnipperd6 fijngesnipperde augurken, zoetzuureen handvol gesnipperde zilveruitjes, zoetzuurca. 10 gepelde en grof gehakte walnotenmayonaise2 dl. bouillonwat augurkenzuurtomatenketchupzoutpeperpaprikapoederpaar druppels maggi,, Voor de garnering, mooie slabladentomatenaugurkenhardgekookte eieren

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  •  
  •  > 120 min.

Moederdag: sprankelende brunch

INGREDIENTEN

Verschillende soorten brood, knackebr?d en toast, verschillende soorten kaas (gewone kaas, brie, paturain etcetera), vleeswaren (flinterdun gesneden kipfilet en lamsrollade bijvoorbeeld), gerookte zalm en paling, 12 kwarteleitjes, blikje kaviaar, diverse (vers uitgeperste) fruitsappen, yoghurt, muesli of cruesli, vers fruit voor een fruitsalade (meloen, aardbeien, druiven, mandarijn, banaan, ananas), thee en koffie, fles sekt, vers geklopte slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  •  
  •  20-30 min.

Pikante kersthapjes met unox pick-ups

INGREDIENTEN

* 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, * 50 g bacon, * 1 eetlepel cayennepeper, * vers gehakte koriander, * 1 ei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kerstomaten met pesto

voor ca. 50 stuks

INGREDIENTEN

* 1 kop (= 250 ml) versgehakte peterselie, * 2 teentjes knoflook, * 2 eetlepels pijnboompitten, * 4 eetlepels olijfolie, * 1/4 kop verse basilicumblaadjes, * 15 gr. boter op kamertemperatuur, * 500 gr. kerstomaatjes, * versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2005
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Kerstomaatjes met pesto

INGREDIENTEN

Kop (= 250 ml) versgehakte peterselie * 2 teentjes knoflook * 2 eetlepels pijnboompitten * 4 eetlepels olijfolie * 1/4 kop verse basilicumblaadjes * 15 gr. boter op kamertemperatuur * 500 gr. kerstomaatjes * versgemalen peper,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappelkoekjes met zalm

Een lekker hapje voor een verjaardag, kerst of oud en nieuw

INGREDIENTEN

500 g vastkokende aardappels, geschild, 2 eetl. bloem, 1 ei, losgeklopt, 100 ml kookroom, zout en versgemalen peper, 4 eetl. olijfolie, 200 g gerookte (Noorse) zalm (Vismarine), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2007
  •  
  •  20-30 min.

paté carrés met frambozenrelish

Kleine hapjes paté in bladerdeeg met uien-port confituur.

INGREDIENTEN

400 g ardenner paté of, wildpaté - 2 rollen bladerdeeg - 1 ei - 2 rode uien - 1 dl frambozenazijn - 1/3 dl port - 50 g zuiker - zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2009
  • Frans
  •  30-60 min.

Kip In Rosesaus

Licht gebakken kipfilet gesmoord in roomsaus met wijn of sherry.

INGREDIENTEN

2 kipfiletborsten., 1 of 2 pakjes koksroom of room culinair, 1 glas sherry ( of naar smaak, meer ), Ketchup ( Heinz ), Boter ( geen Croma !! ),

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Frittatarondjes met Hollandse garnalen

Lekker voor de kerst-borrel

INGREDIENTEN

8 bosuitjes, 6 eieren, 2 dl. volle melk, zout, peper, 1 bakje Hollandse garnalen, 2 el. olijfolie, 1 bakje verse vissaus "cocktail" (150 ml. AH Huistraiteur), half zakje verse bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Vleesvinkjes Met Venkel

Recept ontvangen van Hannie Merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.

INGREDIENTEN

1 bosuitje, 4 gedroogde tomaatjes op olie, 200 g. saucijsjes, 1 el. gedroogde salie, 4 ongepaneerde kalfs- of varkens schnitzels, 75 g. boter, 1 dl. rode wijn, 2 dl. vleesfond, 3 el. rode pesto (potje), 4 venkel knollen, 1 el. citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Aubergine gevuld met manchego

INGREDIENTEN

50 gr verse kaas, 80 gr manchego( spaanse kaas), zwarte peper, 2 lange dunne aubergine, 1 el olijfolie, 2 el fijngesneden bladpeterselie, 4 el pikante tomaten of salsa saus( kant en klaar),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2009
  • Spaans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top