1. Home
  2. Recepten
  3. Kerstham

Kerstham recepten (16)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kerstham

INGREDIENTEN

Varkensham,rondebil Azijn kruidnagels Laurierblad Thijm Foelie zout Spaanse peper of Chilliepoeder boter zure appelstroop bouillonpoeder bloem Ik heb het zo gedaan omdat ik dit gewoon op mijn gevoel maakt en uiteraad smaken verschillen,Gewoon een beetje van dit en een beetje van dat. veel su6

Bereidingswijze

Neem een verse achterham en bestrooi deze met zout leg de ham in een grote kom.Maak een marinade van half azijn/half water met een paar kruidnagels,enkele laurierbladen,een beetje thijm,een paar blaadjes foelie,en een paar spaanse pepers of een beetje chilliepoeder.Overgiet de ham met de marinade en zet deze weg op een koele plaats.laat het vlees minstens twee dagen in de marinade staan. keer het vlees een paar keer.Haal het vlees uit de marinade,laat het goed uitdruipen.Bak het vlees in hete boter aan alle kanten goed bruin.Leg het deksel op de pan en giet wat marinade met de specerijen,maar zonder de spaanse peper,erbij.Laat het vlees gaarworden.Haal het vlees uit de pan en snijd de ham in plakken.Leg deze op een schaal.Zeef de marinade.Voeg een lepel appelstroop en bouillonpoeder toe en maak de saus op smaak af.Bind de saus met aangemaakte bloem of aangemaakt aardappelmeel.Overgiet het vlees met saus en geef de rest van de saus er apart bij.De ham kan zowel bij brood maaltijd als bij de warme maaltijd worden gebruikt.

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kerstham

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , 4 teentjes knoflook, 1 gekookte ham (ca 1800 gram), 0,5 bosje rozemarijn, 4 eetlepels sinaasappelmarmelade, , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kerstham

Dit recept komt ook uit Finland is van een kennis van mij

INGREDIENTEN

Gezouten stuk ham (5-8 kilo), Gratineren met:, 2-4 eetlepels mosterd, 2-4 eetlepels kandijsuiker, 2-4 eetlepels paneermeel, Kruidnagel om te garneren

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2004
  •  
  •  60-120 min.

Kerstham

Kerst op zijn Zweeds

INGREDIENTEN

3 kilo verse, magere ham met zwoerd, 1 ei, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel suiker, 3 eetlepela droog broodkruim.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kerstham

Zweeds

INGREDIENTEN

3 kg verse, magere ham met zwoerd, 1 ei, 2 eetl. mosterd, 1 eetl. suiker, 3 eetl. droog broodkruim

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  •  
  •  > 120 min.

Kerstham

INGREDIENTEN

1? kg verse, magere ham met zwoerd, 1 ei, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel suiker, 3 eetlepel droog broodkruim

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

warme kerstham

Warme beenham mwet krokant korstje

INGREDIENTEN

Beenham, bruine suiker, whisky

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Zweedse kerstham

Origineel en erg smakelijk gerecht

INGREDIENTEN

-circa 1,5 kg gepekelde opgerolde ham, -1 ui, -1 laurierblad en 2 kruidnagels, -2 wortels, -10 peperkorrels, -1 eiwit, -1 el suiker, -1 th lepel mosterd, -3 el paneermeel, -boter

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kerstham In De Oven

Een heerlijk antilliaans recept dat hier gebruikelijk is met Kerst en Oud_en Nieuw als onderdeel van het Kerstdiner.

INGREDIENTEN

*1 Kilo gekookte Jubilee ham zonder been,(liefst hele ham,aan de slager vragen)*1/2 Pakje bruine bastert suiker,*Flink wat mosterd,*2 grote blikken ananasringen,*Hele kruidnagels.

  • Antiliaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  • Antiliaans
  •  60-120 min.

Aromatische kerstham van Nigella Lawson

INGREDIENTEN

* 6.5 kg rookte ham met bot, * 250 ml rode wijn, * 2 teentjes knoflook ongepeld, * 2 stuks steranijs, * 1 stuks grote ui gehalveerd, * 1 bol venkel gehalveerd, * 1 eetl korianderzaad, * 1 eetl venkelzaad, * 1 eetl gemengde peperkorrels, * voor het glazuur:, * 4 eetl cranberrygelei, * 20 hele kruidnagels, * 0.5 theel kaneel, * 1 theel gerookt paprikapoeder, * 0.5 theel rode wijnazijn

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2010
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Joulukinkku (Kerstham uit Finland)

Voor 8 personen. Met de Zweedse variatie.

INGREDIENTEN

1 matig gezouten, licht gerookte ham (ca. 3 kg), 2 blaadjes laurier, 10 peperkorrels, 5 jeneverbessen, 6 pimentkorrels, 1/2 theel gemalen kruidnagelen, water, 3 eetl middelscherpe mosterd, 2 eetl lichte rietsuiker, 2 eetl paneermeel,

  • Scandinavisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Scandinavisch
  •  > 120 min.
Nieuwste kerstham recepten

julskinka (zweedse kerstham)

Met dank aan Tabitha, die dit postte in de Feestrecepten mailinglist. Prinsessornas Kokbok - Jennu ?kerstrom (1941)

INGREDIENTEN

1 lichtgezouten ham van ong. 4-4/2 kilogram (ongekookt), water, ----panering----, 1/2 eetlepel mosterd, 1 eetlepel suiker, 3 eetlepels verkruimelde beschuiten (of skorpor - Zweedse beschuiten), ,

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pierna de cerdo a la cerveza, kerstham uit Mexico

INGREDIENTEN

1 varkensham van ca. 5 kilo, zonder bot5 eetl. azijn4 kruidnagels5 gekneusde, peperkorrels5 takjes rozemarijn5 takjes tijm5 eetl. suiker3 pijpjes bier a, 30 cl.1 l. Coca Cola1 1/2 eetl. kippenbouillonpoederamandelschilfersmaizena, vloeibare boter of reuzel

  • Mexicaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Mexicaans
  •  > 120 min.

ROdkal,oftewel rode kool.

Rode kool op zijn Zweeds.

INGREDIENTEN

-1rode kool., -1ui., -1wit van prei., -3of 4appels., -1/2tot1tl.zout., -kookvocht van de kerstham of vleesbouillion., -2tot3eetl.boter., -1of2el.azijn of rode wijn., -1/2dl siroop van zwarte bessen of aalbessenconfituur., -kruidnagel.

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2004
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Julskinka

Zweedse Kerstham. Traditioneel Zweeds recept

INGREDIENTEN

3 kg. magere ham met zwoerd, 1 ei, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel suiker, 3 eetlepels broodkruimels

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-01-2000
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Julskinka

Zweden. Kerstham

INGREDIENTEN

3 kg verse, magere ham met zwoerd, 1 ei, 2 eetl. mosterd, 1 eetl. suiker, 3 eetl. droog broodkruim

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste kerstham recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top