kerstbrood
Heerlijk brood zit tussen cake en brood in . ik bak het al 36jaar en geef altijd ieder jaar aan de familie een broodje in december.
100 gr rozijnen,100 gr krenten, 100 gr gemengde noten ongezouten(zonder pindas) 3 eieren, 500gr zelfrijzend bakmeel, snuf zout, 150gr basterdsuiker, 1zakje vanillesuiker, 250gr kwark, 1tl.geraspte citroen,1tl.kaneel, 150gr boter. Gesmolten boter en poedersuiker voor de garnering
Alle ingrediënten mengen behalve de gesmolten boter met een Keukenmachine of een mixer met kneedhaken. Deeg in 2 bollen verdelen op bakplaat leggen en in midden van de oven bakken in ongeveer 1 uur controleren met sateprikker als die er droog uit komt zijn ze gaar.bestrijken met gesmolten boter en dik bestrooien met poedersuiker.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-01-2005Nederlands60-120 min.
Kerstbrood
Lekker kerstbrood
500 gr bloem, 2,5 dl lauwe melk, 30 gr gist, zout, 2 eierdooiers, 100 gr boter, 300 gr rozijnen, 200 gr krenten, 100 gr gekonfijte vruchtjes, geraspte schil van 1 citroen, ? theelepel kaneel, poedersuiker,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op04-12-2001Nederlands> 120 min.
Kerstbrood
Kerstbrood
250 gram gezeefde bloem, 25 gram gist, 125 gram boter, 1 eierdooier, 1 dl melk, 5 gram zout, 25 gram suiker, 200 gram gewelde rozijnen, 100 gram gewelde krenten, 50 gram blokjes sukade, 20 gram oranjesnippers, 80 gram amandelspijs, rasp van 1 citroen, poedersuiker
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-11-2003Nederlands60-120 min.
kerstbrood
Kerstbrood! De kerstdagen komen er weer aan ,en daar hoord kerstbrood bij!!!
Dit moet je er voor hebben:, 1 pak witbroodmix, 3 deciliter warm water, 100 gram rozijnen, 100 gram krenten, 4 eetlepels boter, 1 ei, 2 eetlepels gesneden sucade, Poedersuiker.
- Kinderkeuken
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-10-2000Kinderkeuken60-120 min.
Kerstbrood
Kerstbrood met amandelspijs
2 pakken Wit Broodmix., 500 gr krenten 500 gr rozijnen, Staaf Amandelspijs, potje koekkruiden, ,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op01-05-1999Nederlands> 120 min.
kerstbrood
250 gram gezeefde bloem, 25 gram gist, 125 gram boter, 1 eierdooier, 1 dl melk, 5 gram zout, 25 gram suiker, 200 gram gewelde rozijnen, 100 gram gewelde krenten, 50 gram blokjes sukade, 20 gram oranjesnippers, 80 gram amandelspijs, rasp van 1 citroen, poedersuiker
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-10-2001Nederlands60-120 min.
Kerstbrood
Heerlijk ouderwets
250 gram gezeefde bloem, 25 gram gist, 125 gram boter, 1 eierdooier, 1 dl melk, 5 gram zout, 25 gram suiker, 200 gram gewelde rozijnen, 100 gram gewelde krenten, 50 gram blokjes sukade, 20 gram oranjesnippers, 80 gram amandelspijs, rasp van 1 citroen, poedersuiker
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-12-2001Nederlands60-120 min.
Kerstbrood
Heimwee naar Holland Kookboekje van Hollandse immigranten uit Australie en Canada.
250 gram gezeefde bloem *, 25 gram gist *, 125 gram boter *, 1 eierdooier *, 1 dl melk *, 5 gram zout *, 25 gram suiker *, 200 gram gewelde rozijnen *, 100 gram gewelde krenten *, 50 gram blokjes sukade *, 20 gram oranjesnippers *, 80 gram amandelspijs *, rasp van 1 citroen *, poedersuiker.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-10-2005Nederlands30-60 min.
Kerstbrood
500 gram bloem -, 30 gram gist -, 1 a 2 dl lauwe melk -, 200 gram gesmolten boter -, 75 gram basterdsuiker -, 1 ei -, 200 gram rozijnen -, 200 gram krenten -, 100 gram gesneden sukade -, geraspte schil van ? citroen -, 1/2 theelepel kardemompoeder -, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder -, 100 gram gemalen amandelen -, 10 gram zout -, gezeefde poedersuiker, , ,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-11-2003Nederlands60-120 min.
Kerstbrood
250 gram gezeefde bloem, 25 gram gist, 125 gram boter, 1 eierdooier, 1 dl melk, 5 gram zout, 25 gram suiker, 200 gram gewelde rozijnen, 100 gram gewelde krenten, 50 gram blokjes sukade, 20 gram oranjesnippers, 80 gram amandelspijs, rasp van 1 citroen, poedersuiker,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-09-2000Nederlands60-120 min.
Kerstbrood
Lekker kerstbrood met veel noten... en als je ze niet lust kun je de geconfijte vruchtjes gemakkelijk weglaten
500 g broodmix, wit, 1 1/2 dl handwarm water, 25 gram roomboter, 1/2 theel. vanille-essence, 75 g witte basterdsuiker, 2 eieren, 2 eetl koekkruiden, 1 theel geraspte sinaasappelschil, 2 zakken studentenhaver of 230 g gemengde noten en130 g rozijnen en, 110 g rozijnen en krentenmix, scheutje port, 50 g zachte geconfijte vruchtjes, fijngesneden, 300 g amandelspijs, evt. 45 gram geschaafde amandelen ter garnering, evt. poedersuiker,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-01-2001Nederlands60-120 min.
Kerstbrood
500 gram bloem *, 30 gram gist *, 1 tot 2 dl lauwe melk *, 200 gram gesmolten boter *, 75 gram basterdsuiker *, 1 ei *, 200 gram rozijnen *, 200 gram krenten *, 100 gram gesneden sukade *, geraspte schil van 1/2 citroen * 1/2 theelepel kardemompoeder *, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder *, 100 gram gemalen amandelen *, 10 gram zout *, gezeefde poedersuiker.,
- Oostenrijks
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-11-2005Oostenrijks30-60 min.
Kerstbrood
250 gram gezeefde bloem, 25 gram gist, 125 gram boter, 1 eierdooier, 1 dl melk, 5 gram zout, 25 gram suiker, 200 gram gewelde rozijnen, 100 gram gewelde krenten, 50 gram blokjes sukade, 20 gram oranjesnippers, 80 gram amandelspijs, rasp van 1 citroen, poedersuiker
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-07-200060-120 min.
Kerstbrood
Maar natuurlijk ook paas- en pinksterbrood.
1 dl melk, 1 vanillistokje, 1 dl appelsap, 100 g gedroogde appeltjes (kunnen ook verse zijn), 1 pak witbroodmix, 35 g, boter, 2 dl lauw water, 100 g puur chocolade, 100 g donkere rozijnen, 100 g blanke rozijnen, 100 g krenten, 100 g walnoten, bloem, kaneelpoeder., voor de spijs: een pakje amandelspijs of 125 g blanke amandelen, 125 g kristalsuiker, 1 citroen, 2 eieren maat s., poedersuiker
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op30-10-2000Nederlands> 120 min.
Kerstbrood
Een heerlijk kerstbrood met spijs en kruiden. Je mag het natuurlijk ook met Pasen maken :-)
Bloem 500 gr, Zout 1-2 gr, Gist 50 gr, Lauwe melk 2,5 dl, Boter 100 gr, Witte basterdsuiker 75 gr, Eieren 2, Kaneel 1 theelepel, Kruidenagelpoeder 0,5 theelepel, Nootmuskaat 0,5 theelepel, Gemberpoeder 0,5 theelepel, Citroen 1, Krenten en rozijnen 250 gr, Amandel spijs 250 gr
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op08-11-2013Nederlands> 120 min.
Kerstbrood.
750 gram appels, 250 gram rozijnen, 250 gram suiker, 500 gram bloem, 200 gram hazelnoten (in stukjes), 1 theelepel cacao, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel kruidnagel, 1 theelepel gembercakekruiden, 500 gram bakpoeder, rum.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-2003Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
Kerstbrood
25 g verse gist of 7 g gedroogde gist, , · 3 el witte basterdsuiker, , · 1 ½ dl melk, , · 125 g boter, , · 350 g bloem + wat extra voor bestuiven, , · 1 ½ tl zout, , · 1 tl koekkruiden, , · Sap en rasp van 1 citroen, , · 2 eieren, , · 150 g rozijnen, , · 150 g gedroogde cranberry`s, , · 100 g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden, , · 75 gemengde noten (amandelen, hazel-, pecan- en pistache noten), grofgehakt, , · 300 g amandelspijs, , · Poedersuiker,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op24-12-2012Nederlands> 120 min.
Tsjechisch kerstbrood
* Vanocka *Dit is een gevlochten brood dat op smaak is gebracht met gember en nootmuskaat en volop vruchten en noten. Het deeg kan bereid worden in de broodbakmachine, maar de vruchten moeten er met de hand doorgekneed worden. Ook het maken van de elegante vlechten kost veel tijd. Het brood wordt in de oven gebakken en smaakt volgens kenners meer dan verrukkelijk. Enige handigheid is vereist om er een mooi brood van te maken.
1,5 dl melk, 1 ei, 60 g boter, 60 g suiker, 1 tl zout, 1/4 tl gemberpoeder, 1/4 tl gemalen nootmuskaat, 1 tl geraspte citroenschil, 360 bloem voor witbrood, 1 el verse gist, 4 el geschaafde amandelen, 4 el sultanarozijnen, 1 el gekonfijte sinaasappelschil, 1 ei geklopt met 1 el water, 2 el gehalveerde amandelen, poedersuiker
- Tsjechisch
- > 120 min.
- Geplaatst op14-12-2000Tsjechisch> 120 min.
kerstbrood met spijs
Een kerstbrood volgens recept uit familietraditie; incl. spijs en noten. Onze tractatie met de Kerst
500 gr bloem, 2,5 dl melk, 35 gr gist, 150 gr boter, 75 gr basterdsuiker, 8 gr zout, 1 ei, halve thelepel amandel essence, de geraspte schil van een citroen, 350 gr gewassen en gedroogde rozijnen, 50 gr gehakte oranjesnippers, 400 gr amandelspijs, 200 gr hazelnoten, boter, poedersuiker
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op30-10-1998Nederlands> 120 min.
Oudhollands kerstbrood
Bestrooi het afgekoelde kerstbrood voor het serveren met wat poedersuiker.
500 gr bloem, 10 gr zout, 40 gr gist, 2,5 dl lauwwarme melk, 40 gr suiker, 2 eieren, 150 gr zachte boter, 1 theel nootmuskaat, 300 gr rozijnen, 150 gr krenten, 35 gr gekonfijte sinaasappelschilletjes, in kleine stukjes gesneden, 100 gr suikerklontjes, in stukjes gehakt, poedersuiker,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-12-2002Nederlands60-120 min.
Kerstbrood - weihnachtstoll
Heerlijk kerstbrood. Doordat meer krenten toegevoegd zijn dan in een standaard recept heeft het iets meer het karakter van een Twentse krentenwegge met spijs.
1 pak Mix voor Brood Wit, 300 cc handwarm water, 25 g boter, 200 g rozijnen, 300 g krenten, 4 el rum, 2 zakjes vanillesuiker (Dr. Oetker), 2 theelepels koekkruiden en 2 theelepels speculaaskruiden, evt. beetje vijfkruidenpoeder 1 tl citroenrasp, 200 g amandelspijs (bij verwerken kamertemperatuur), 1 eidooier, 1 el gesmolten boter poedersuiker, Bakvorm
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op25-12-2013Nederlands> 120 min.
Kerstbrood met bosbessenjam en gebakken banaan
4 plakken kerstbrood, 2 eetlepels bosbessenjam, 2 bananen, 20 g boter.
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-03-2005Vegetarisch0-10 min.
Gevlochten kerstbrood
Dit recept komt ui Tsjechie en heet daar ?Vanocka?. Kerstgewoonte is om dit brood en niets anders te eten in de loop van de dag op 24 december. Deze avond geven familieleden elkaar ook cadeaus, nadat ze eerst van de traditionele karper hebben genoten.
500 g bloem, 125 g (room)boter, 100 g suiker, 3 eierdooiers, 40 g verse gist, ? l melk, 50 g rozijnen, 50 g geschaafde amandelen, event. handvol walnoten (grof gehakt), 1 zakje vanillesuiker, geraspte citroenschil, mespunt suiker, snufje anijs, 1 ei voor het bestrijken van brood, poedersuiker voor bestrooien, sate stokjes,
- Tsjechisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-12-2002Tsjechisch60-120 min.
Hutzelbrood (Kerstbrood)
Heerlijk kerstbrood, ruim van te voren te bereiden en goed deelbaar! al 40 jaar (als traditie) gemaakt Blijft smeuiig door de eigen gisting. Veel fruit met weinig brooddeeg!
500 g gedroogde peren of perziken, 500 g gedroogde pruimen, 1 kg meel, 2 zakjes gist, 125 g oranje en 125 g citroensnippers, 250 g amandelen, 250 g hazelnoten, 250 g rozijnen, 250 g krenten, 2 thl anijszaad (gekneusd), 25 g kaneel 250 g suiker, thl zout
- Oostenrijks
- > 120 min.
- Geplaatst op11-12-2011Oostenrijks> 120 min.
Chocolade kerstbrood
Middeleeuws kerstbrood van Alma Huisken (AD) Let op! Net als een goede fruitcake moet je deze jongen ongeveer een week laten rusten. Maar hij is dan wel bijzonder lekker!
150 gr (vloeibare) honing, 125 gr basterdsuiker, 1 zakje bakpoeder, 1 tl anijszaad, 500 gr bloem (gezeefd), 100 gr rozijnen (niet weken), 100 gr amandelen, 100 gr pijnboompitten, 100 gr gekonfijte sinaasappelschil (banketbakker), 300 gr pure chocolade,
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-12-2001Italiaans30-60 min.
Hutzelbrood (Kerstbrood)
Heerlijk kerstbrood, ruim van te voren te bereiden en goed deelbaar! Blijft smeuiig door de eigen gisting. Veel fruit met weinig brooddeeg!
500 g gedroogde peren of perziken, 500 g gedroogde pruimen, 1 kg meel, 2 zakjes gist, 125 g oranje en 125 g citroensnippers, 250 g amandelen, 250 g hazelnoten, 250 g rozijnen, 250 g krenten, 2 thl anijszaad (gekneusd), 25 g kaneel 250 g suiker, thl zout
- Oostenrijks
- > 120 min.
- Geplaatst op11-12-2011Oostenrijks> 120 min.
Kerstbrood, Oma.
25 gram geklaarde boter, 200 gram gewelde rozijnen, 100 gram gewelde krenten, 50 gram blokjes sukade, 20 gram oranjesnippers, 80 gram amandelspijs, 10 gram gepasteuriseerd ei, 5 gram citroenrasp, 250 gram gezeefde patentbloem, 1 dl melk van 37 ?C, 75 gram boter, 25 gram gist, 5 gram zout, 25 gram witte basterdsuiker, 25 gram gepasteuriseerd ei, 5 gram stuifbloem, 25 gram boter, poedersuiker naar smaak .,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-12-2002Nederlands10-20 min.
kerstbrood met bosbessenjam en gebakken banaan
Bron: boodschappen
4 plakken kerstbrood, 2 eetl. bosbessenjam, 2 bananen, 20 g boter
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-01-2004Nederlands0-10 min.
Kerstbrood traditioneel
350 gram bloem - 5 gram zout - 25 gram basterdsuiker - geraspte citroenschil - 1 ei, - 25 gram gist - 1 3/4 dl melk - 75 gram boter - 150 gram krenten - 150 gram rozijnen, - 25 gram sukade - 25 gram oranjesnippers, amandelpers van 75 gram amandelen -, Voor de garnering :, 50 gram boter, om te bestrijken -,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-11-2003Nederlands60-120 min.
Elzasser Kerstbrood
Omdat er maar weinig deeg voor het brood nodig is, maakt de maat van de vorm niet uit.
Voor de vruchten een totaal van 550 gr. van de hieronder genoemde gehakte vruchten:. Gedroogde appels, vijgen, sulanarozijnen, gedroogde kersen, gedroogde abrikozen, gedroogde perziken, dadels, gedroogde peren, gedroogde cranberry's, gedroogde ananas en gedroogde mango., 250 ml. Kirsch of kersen-eau-de vie, 1/2 theel. kaneel, 2 eetl. bloem of broodmeel, 100 gr. gehakte walnoten., Voor het Briochedeeg:. 2 eetl. melk, 1 ei, 3 eetl. boter op kamertemp., 1 eetl. suiker 1/4 theel.zout, 130 gr. broodmeel, 3/4 theel.gist.
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op22-10-2003Internationaal> 120 min.
Zweeds Kerstbrood
Eenvoudig met wat boter besmeerd is het verrukkelijk.
Brood van 500 gr:. 1,75 dl.donker bier, 1 eetl. plantaardige olie, 3 eetl. melassestroop, 1/2 theel. zout, 90 gr. roggebloem, 1 eetl. geraspte sinaasappelschil, 2 theel. gist, 2 eetl. gekonfijte sinaasappelschil.
- Scandinavisch
- > 120 min.
- Geplaatst op22-10-2003Scandinavisch> 120 min.
Origineel Kerstbrood
350 g bloem 5 g zout 25 g basterdsuiker geraspte citroenschil 1 ei 25 g gist 1? dl melk 75 g boter of margarine 150 g krenten 150 g rozijnen 25 g sukade 25 g oranjesnippers amandelpers van 75 g amandelen Voor de garnering 50 g boter (om te bestrijken) 60 cm rood lint een takje hulst
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-02-200060-120 min.
Kerststol of kerstbrood
Met rozijnen en gemalen amandelen, rum en yoghurt
500g bloem, 1 1/2 zakje gist, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel zout, 200g poedersuiker, 2 eetlepels rum, 2 eetlepels amandelextract, 2 theelepels geraspte citroenschil, 1/2 theelepel nootmuskaat, 2 eieren, 150g gesmolten boter, 250g yoghurt, 200g rozijnen, 100g gemalen amandelen, 50g fijngehakte gekonfijte citroenschil,
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-11-200160-120 min.
Weihnachtstolle [kerstbrood]
500 g bloem, 8 g zout, 80 g witte basterd suiker, citroenrasp, 2 eieren, 25 g verse gist of uit een zakje, 1 1/2 dl melk, 100 g boter, 50 g oranje snippers [sinaasappelschil], 50 g Sukade, 200 g Krenten, 200 g Rozijnen, voor de afwerking, 25 g boter, poedersuiker, rood lint,en een takje hulst., 50 g suka
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-11-2009Nederlands60-120 min.
Zweeds kerstbrood
10 gr. gist, 1 tl. bruine suiker, 2 dl. donker bier, 20 gr. boter, 250 gr. roggemeel, 120 gr. tarwebloem, zout, 1 dl. stroop, geraspte schil van 1 sinaasappel, 1 el. anijszaad, 1 el. stroop
- Scandinavisch
- > 120 min.
- Geplaatst op12-05-2010Scandinavisch> 120 min.
- Eigen recept
Kerstbrood Bread &; Butterpudding
Een goeie oplossing voor je overgebleven kerstbrood; een heerlijk warme Bread&Butter-pudding!
500g kerststol met spijs, 150 ml slagroom, 200 ml melk, 2 eieren, 1 tl vanille-extract, snuf zout, 50g suiker, 50g roomboter
- Engels Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2016Engels Nagerecht30-60 min.
Kerstbrood uit Bologna
*In het originele recept wordt droge marsala gebruikt, maar de droge versie is moeilijk verkrijgbaar. Het kerstbrood uit Bologna (certosino) is het lekkerst nadat het ca. 10 dagen op een koele plek bewaard is. Ook daarna is het nog lang houdbaar, gewikkeld in aluminiumfolie.
350 g + een beetje bloem, 300 g + een beetje bloemenhoning, 250 g kweepeerjam, 200 g bruine amandelen, 125 g gemengd gekonfijt fruit, 75 ml marsala (slijter)*, 50 g + een beetje pijnboompitten, 50 g pure chocolade, 50 g cacao, 15 g boter, 12 g bakpoeder, kaneelpoeder, walnoten, blanke amandelen
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-10-201260-120 min.
Kerstbrood uit Bologna
350 g + een beetje bloem, 300 g + een beetje bloemenhoning, 250 g kweepeerjam, 200 g bruine amandelen, 125 g gemengd gekonfijt fruit, 75 ml droge marsala (slijter), 50 g + een beetje pijnboompitten, 50 g pure chocolade, 50 g cacao, 15 g boter, 12 g bakpoeder, kaneelpoeder, walnoten, blanke amandelen
- > 120 min.
- Geplaatst op15-12-2012> 120 min.
Panettone: authentiek Italiaans kerstbrood.
In elk Italiaans gezin staat met kerst dit brood op tafel. Ook in ons land is de panettone volop te koop, maar de echte liefhebber bakt hem natuurlijk zelf.
Voor ongeveer 20 plakken., , 100 gram blanke rozijnen, 4-5 eetlepels grappa ( slijter), 15 gram verse gist, 100 gram witte basterdsuiker, 13 eidooiers, 150 gram gesmolten boter of margarine, ? Theelepel zout, 500 gram bloem, Geraspte schil van 2 citroenen, Geraspte schil van 2 sinaasappels, 150 gram pure chocolade in stukjes.,
- Italiaans
- > 120 min.
- Geplaatst op05-12-2003Italiaans> 120 min.
- Eigen recept
Tropisch kerstbrood Tropical Christmas
Op zondag 1 november van dit jaar stond ik met dit brood in de finale van Het lekkerste kerstbrood van Nederland, georganiseerd door het tijdschrift Foodies. Uit vele inzendingen was ik 1 van de 10 finalisten die het brood mocht komen bakken . Jury gaf lovend commentaar op mn brood, hij is dan ook erg bijzonder en lekker! Zeker de moeite waard !
Brood, , 285 gr. tarwebloem, 7,5 gr. droge gist, 37,5 gr. fijne tafelsuiker, 120 ml melk, 20-25 graden, halve thl. koek/speculaaskruiden, 5 gr zout, 57,5 gr. kokos, 1 ei, Sap en rasp van een kwart sinaasappel, 55 gr. ongezouten roomboter, , , Vulling, 75 gr. tropische gedroogde vruchtjes (papaya, ananas, mango etc, gedroogd, kleingesneden), 50 fijngehakte walnoten, Ong. 25/30 gr. ananasblokjes, uitgelekt, 1 eet. sap, , amandelspijs, 150 gr gemalen amandelen, zonder velletje, 150 gr fijne tafelsuiker, 1 ei a 50 gr, sap en rasp van een halve citroen
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op05-11-2015Nederlands> 120 min.
- Eigen recept
Rond Kerstbrood, met amarenenkersen
Tijdens de Tasty, een leuke voedingsbeurs vor iedereen die gek is op koken en alles wat erbij komt kijken, nam ik als finalist deel aan de wedstrijd Het lekkerste kerstbrood van Nederland. Ik won niet maar scoorde wel hoge ogen met mijn brood . Het is zeker geen alledaags traditioneel kerstbrood . Wel heel erg lekker, zowel bij ontbijt als brunch als gewoon lekker bij de koffie. Even wat werk maar dat is ie absoluut waard.
, , , Ingredienten deeg, 6oo gram patentbloem, 14 gram droge gist, 60 gram fijne kristalsuiker, 10 gram (bakkers) zout, Geraspte schil van 1 klein citroentje, 90 gram zachte ongezouten roomboter (kamertemperatuur), 275 ml biologische melk (23 gr, gebruik thermometer), 1 ei, maat l, losgeklopt, , , , Ingredienten voor de vulling (1), Walnoot/pecannoot spijs, , 60 gr. walnoten, 60 gr. pecannoten, 50 gr. donkerbruine basterdsuiker, 1 eiwit, sap van een halve kleine citroen, Evt. een klein klontje boter toevoegen om de spijs wat smeuiger te maken), , Ingredienten voor de vulling (2), 100 gr Amarenenkersen (gehalveerd), 50 gr cranberries, 25 gr blanke rozijnen, 25 gr sultanarozijnen, 50 gr pecannoten (grof gehakt
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op15-11-2016Nederlands> 120 min.
-
Kerstbrood
van jenpaas , 1 recepten, 0 volgers