1. Home
  2. Recepten
  3. Kerst
  4. Bijgerechten
  5. Kerst bijgerechten

Kerst bijgerechten

De lekkerste bijgerechten voor kerst

Een bijgerecht mag op de kersttafel niet ontbreken. Met een schaaltje zelf gebakken aardappels zit je al snel goed. Een aardappelgratin of pommes duchesse zijn echte klassiekers. En maak ook je mayonaise en cranberrysaus zelf! Hier vind je inspiratie voor je kerst voorgerechten, kerst hoofdgerechten, kerst nagerechten, en de kerst tussengerechten. Ook voor amuses vind je op Smulweb de lekkerste recepten. Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Aardappelgratin recepten »
Meer Klassiekers recepten »
Meer Groente recepten »
Meer Brood recepten »
Meer Salade recepten »
Meer Sauzen recepten »

Dit gerecht hebben wij gegeten met kerstmis 2017 en ik bewaar het hier omdat het een groot succes was zodat ik het zeker nog wel vaker ga maken. Wij aten het met o.a. deze bijgerechten: Heerlijke-frisse-witlofsalade  Mousseline-van-pastinaak-aardappel-en-roomkaas  Rozemarijn-aardappeltjes-uit-de-oven en Stoofperen-met-vanille-zoethout-en-voc-specerijen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

4 kleine of 2 grote eendenborsten250 gr. spruitjes200 gr. groene linzenzout 1 scheutje balsamico-azijnVoor de saus:500 gr. gedroogde pruimen zonder pit2 1/2 dl. vers geperst sinaasappelsap1 kaneelstokjeVoor de bijgerechten:500 gr. schoon gekrabde krieltjessap van 1/2 citroen2 theel. gedroogde tijm50 gr. boter …  Lees verder »

4 kleine of 2 grote eendenborsten -250 g spruitjes -200 g groene linzen -zout -1 scheutje balsamico-azijn -Voor de saus: -500 g gedroogde pruimen zonder pit -2.5 dl vers geperst sinaasappelsap -1 kaneelstokje -Voor de bijgerechten: -500 g schoon gekrabde krielen -sap van 0.5 citroen -2 theel. gedroogde tijm -50 g boter  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

4 kleine of 2 grote eendenborsten -250 g spruitjes -200 g groene linzen -zout -1 scheutje balsamico-azijn -Voor de saus: -500 g gedroogde pruimen zonder pit -2.5 dl vers geperst sinaasappelsap -1 kaneelstokje -Voor de bijgerechten: -500 g schoon gekrabde krielen -sap van 0.5 citroen -2 theel. gedroogde tijm -50 g boter  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Recept voor 12 personen (maar je kunt de hoeveelheden ook aanpassen voor minder personen. Echt iets voor de Kerst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een klassiek kerstgerecht …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Recept voor 12 personen (maar je kunt de hoeveelheden ook aanpassen voor minder personen. Echt iets voor de Kerst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een klassiek kerstgerecht …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

4 kleine of 2 grote eendenborsten250 gr. spruitjes200 gr. groene linzenzout 1 scheutje balsamico-azijnVoor de saus:500 gr. gedroogde pruimen zonder pit2 1/2 dl. vers geperst sinaasappelsap1 kaneelstokjeVoor de bijgerechten:500 gr. schoon gekrabde krieltjessap van 1/2 citroen2 theel. gedroogde tijm50 gr. boter …  Lees verder »

4 kleine of 2 grote eendenborsten -250 g spruitjes -200 g groene linzen -zout -1 scheutje balsamico-azijn -Voor de saus: -500 g gedroogde pruimen zonder pit -2.5 dl vers geperst sinaasappelsap -1 kaneelstokje -Voor de bijgerechten: -500 g schoon gekrabde krielen -sap van 0.5 citroen -2 theel. gedroogde tijm -50 g boter  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

4 kleine of 2 grote eendenborsten -250 g spruitjes -200 g groene linzen -zout -1 scheutje balsamico-azijn -Voor de saus: -500 g gedroogde pruimen zonder pit -2.5 dl vers geperst sinaasappelsap -1 kaneelstokje -Voor de bijgerechten: -500 g schoon gekrabde krielen -sap van 0.5 citroen -2 theel. gedroogde tijm -50 g boter  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit gerecht hebben wij gegeten met kerstmis 2017 en ik bewaar het hier omdat het een groot succes was zodat ik het zeker nog wel vaker ga maken. Wij aten het met o.a. deze bijgerechten: Heerlijke-frisse-witlofsalade  Mousseline-van-pastinaak-aardappel-en-roomkaas  Rozemarijn-aardappeltjes-uit-de-oven en Stoofperen-met-vanille-zoethout-en-voc-specerijen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal
Top