Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kerst
  4. Amuse
  5. Amuses

Amuses

De lekkerste amuses voor kerst

Een amuse mag niet ontbreken bij je kerstdiner. Je kunt het zo moeilijk of zo makkelijk maken als je zelf wilt. Hou je meer van vlees of van vis? Of maak je een mousse? Een amuse soepje in een glaasje is vaak simpel om te maken maar staat erg leuk! Hier vind je inspiratie voor je kerst voorgerechten, kerst hoofdgerechten, kerst nagerechten, kerst bijgerechten en de kerst tussengerechten. Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Kaas amuses recepten »
Meer Fruit amuse recepten »
Meer Groente amuses recepten »
Meer Vlees amuse recepten »
Meer Vis amuse recepten »
Meer Amusesoepjes recepten »
Meer Mousse recepten »

Amuse van Inge december 2014 …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Dit is eigenlijk meer een garnituur onderdeel van bijvoorbeeld een salade of deel van een amuse het is makkelijk leuke twist om salades voorgerechten en amuses leuk te maken   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Een diner met goede vrienden was de aanleiding om ook de amuses maar eens extra aandacht te geven, bedoeld om te serveren bij een kir (in dit geval Cremant de Bourgogne met Creme de Cassis) Bij de Sligro zag ik kleine rondjes (ong. 3 cm) foie gras (12 stuks) waarmee voor 4 personen 3 leuke hapjes te maken zijn. Klaar, om zo te gebruiken. Aan de prijs natuurlijk (€ 9), je kunt beter een bloc foie kopen, maar gemak is ook wat waard natuurlijk. Ik maakte de volgende 3 hapjes: * foie gras op appel en met confit de figues * foie gras op gedroogde gemberkoek * foie gras met zomertruffel 1.Foie gras met appel en confit de figues Van een stevige grote appel 2 dunne plakjes uit het midden snijden, zodat je met een kleine steker (ong. 3 cm) in totaal 4 mooie rondjes hebt. Ik heb ze zo rauw gelaten, maar bedacht later  dat het ook smakelijk zou zijn geweest ze heel even in een beetje boter aan te bakken. Hierop een rondje foie gras, heel kleine snuif peper en daarop een beetje confit: vijgen in dit geval;maar van uien kan natuurlijk ook. Ik zag bij AH dat er heel wat varianten in kleine potjes te koop zijn. Gepresenteerd op een amuselepel. 2. Foie gras op gemberkoek Gemberkoek koop je bij de supermarkt (ontbijtkoek met stukjes gember). Hiervan 2 dunne (4 mm) plakjes snijden en met het stekertje weer 4 mooie rondjes maken. Deze 4 rondjes in de oven 15 min op 50 gr drogen. Van te voren maken, zodat het weer af kan koelen. Rondje foie gras erop, snuif peper en klaar is kees. Simple comme bonjour, maar een heerlijke smaak combinatie! Foie gras met peperkoek is bekend, maar met de gember gecombineerd is het nog leuker! 3. Bij de voorbereiding trof ik bij AH een klein potje zomertruffel voor nog geen € 5 aan! Zomertruffel is licht van smaak in vergelijking met de echte truffelsmaak, maar juist voor de combi met foie gras prima geschikt. De truffeltjes in zeer dunne plakje snijden en verdelen over de 4 laatste rondjes foie gras. Je kunt ook truffeltapenade of iets anders met lichte truffelsmaak gebruiken natuurlijk. Ik heb er geen toast of brood onder gedaan, maar dat kan eventueel wel natuurlijk. Ook deze eenvoudige amuse smaakte weer voortreffelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Ook al is deze amuse snel een eenvoudig om te maken, de smaak is absoluut niet eenvoudig. Een combinatie van smaken die bij elk type diner past. Hiermee maak je gegarandeerd indruk op je gasten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Een heerlijke amuse. Simpel as that. Maar wel lekker en iedereen lust dit. Enjoy! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Toen ik op vakantie was heb ik meermalen in een voortreffelijk visrestaurant gegeten. Je kreeg er vooraf heerlijke amuses en allerlei heerlijkheden. Eentje ervan was een geweldig lekkere dipper van olijfolie met koriander. De laatste keer dat we er gingen eten heb ik de ober uitgevraagd over de ingrediënten die erin zaten. Hij liet me raden en ik had ze allemaal goed Hierop gebaseerd heb ik deze kruidenboter gemaakt. Door olijfolie aan de roomboter toe te voegen krijg je een mooi smeuïg en glad geheel en is de boter beter smeerbaar dan gewone roomboter. Neem wel een lekkere olijfolie want je proeft de smaak goed terug in het geheel. Je zou eventueel nog een beetje versgehakte knoflook toe kunnen voegen maar dat heb het niet gedaan om zo de smaak van de dipper beter te behouden. Met dit recept heb ik in 2014 de bbq-battle gewonnen in de categorie kruidenboter. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Een heerlijke zachte smaak die de paling zeer goed tot zijn recht doet komen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze amuses zijn altijd een succes, zeker als je hier ijskoude miniatuurflesjes (of borrelglaasjes) lime-wodka bij serveert.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Russisch

Amuses: tartaar van verse tonijn met een tomatencoulis en basilicum. …  Lees verder »

De recepten van deze amuses zijn van de hand van Constant Fonk, hij is eigenaar en chef-kok van De Oude Rosmolen in Hoorn. De amuses zijn: gefrituurde visreepjes, gevulde druiven met levermousse en gegrilde gamba's met gember. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers. Voor 12 amuses. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Toen ik op vakantie was heb ik meermalen in een voortreffelijk visrestaurant gegeten. Je kreeg er vooraf heerlijke amuses en allerlei heerlijkheden. Eentje ervan was een geweldig lekkere dipper van olijfolie met koriander. De laatste keer dat we er gingen eten heb ik de ober uitgevraagd over de ingrediënten die erin zaten. Hij liet me raden en ik had ze allemaal goed Hierop gebaseerd heb ik deze kruidenboter gemaakt. Door olijfolie aan de roomboter toe te voegen krijg je een mooi smeuïg en glad geheel en is de boter beter smeerbaar dan gewone roomboter. Neem wel een lekkere olijfolie want je proeft de smaak goed terug in het geheel. Je zou eventueel nog een beetje versgehakte knoflook toe kunnen voegen maar dat heb het niet gedaan om zo de smaak van de dipper beter te behouden. Met dit recept heb ik in 2014 de bbq-battle gewonnen in de categorie kruidenboter. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld
Top