1. Home
  2. Recepten
  3. Kerst
  4. Amuse
  5. Amuses

Amuses

De lekkerste amuses voor kerst

Een amuse mag niet ontbreken bij je kerstdiner. Je kunt het zo moeilijk of zo makkelijk maken als je zelf wilt. Hou je meer van vlees of van vis? Of maak je een mousse? Een amuse soepje in een glaasje is vaak simpel om te maken maar staat erg leuk! Hier vind je inspiratie voor je kerst voorgerechten, kerst hoofdgerechten, kerst nagerechten, kerst bijgerechten en de kerst tussengerechten. Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Kaas amuses recepten »
Meer Fruit amuse recepten »
Meer Groente amuses recepten »
Meer Vlees amuse recepten »
Meer Vis amuse recepten »
Meer Amusesoepjes recepten »
Meer Mousse recepten »

Een simpel en makkelijk te maken lepelamuse met een vleugje mierikswortel door de geitenkaas ‚€¶ houd het simpel, dan krijg je vaak het beste resultaat.¬†¬† …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit bospaddenstoelen soepje is perfect om te serveren als amuse. Tip: serveer de soepjes in kleine glaasjes. Dit ziet er leuk uit en zo zijn je amuses perfect geportioneerd.¬† …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Ggsd …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Een vreemde combinatie op het eerste gezicht, maar echt heel lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

De krokante tortillabakjes zijn ook een prima onderlegger voor andere hapjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Amuse van Inge december 2014 …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Dit is eigenlijk meer een garnituur onderdeel van bijvoorbeeld een salade of deel van een amuse het is makkelijk leuke twist om salades voorgerechten en amuses leuk te maken ¬† …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze amuses zijn altijd een succes, zeker als je hier ijskoude miniatuurflesjes (of borrelglaasjes) lime-wodka bij serveert.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Russisch

Amuses: tartaar van verse tonijn met een tomatencoulis en basilicum. …  Lees verder »

De recepten van deze amuses zijn van de hand van Constant Fonk, hij is eigenaar en chef-kok van De Oude Rosmolen in Hoorn. De amuses zijn: gefrituurde visreepjes, gevulde druiven met levermousse en gegrilde gamba's met gember. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers. Voor 12 amuses. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Je kunt amuses uitstekend bij een welkomstcocktail serveren. Voor meerdere personen verdubbel de aantallen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Toen ik op vakantie was heb ik meermalen in een voortreffelijk visrestaurant gegeten. Je kreeg er vooraf heerlijke amuses en allerlei heerlijkheden. Eentje ervan was een geweldig lekkere dipper van olijfolie met koriander. De laatste keer dat we er gingen eten heb ik de ober uitgevraagd over de ingredi√ęnten die erin zaten. Hij liet me raden en ik had ze allemaal goed Hierop gebaseerd heb ik deze kruidenboter gemaakt. Door olijfolie aan de roomboter toe te voegen krijg je een mooi smeu√Įg en glad geheel en is de boter beter smeerbaar dan gewone roomboter. Neem wel een lekkere olijfolie want je proeft de smaak goed terug in het geheel. Je zou eventueel nog een beetje versgehakte knoflook toe kunnen voegen maar dat heb het niet gedaan om zo de smaak van de dipper beter te behouden. Met dit recept heb ik in 2014 de bbq-battle gewonnen in de categorie kruidenboter. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld
Top