Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kerst Makkelijk

Kerst makkelijk recepten (42) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

lamsbout lekker makkelijk

Op kerstavond voor het eerst gemaakt en echt een succes!!!

INGREDIENTEN

Lamsbout voor ongeveer 10 personen, Knoflook, Salie, Bacon, Zakje lamskruiden van silvo, 1 citroen, olijfolie,zeezout, rozemarijnnaaldjes., 1 pot lamsfond en een ui,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  •  
  •  > 120 min.

eierpunch heel makkelijk

Heerlijke warme eirepunch met deze koude dagen

INGREDIENTEN

Advokaat melk vanillesuike en bruine rum

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2009
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kinder Kerstkransjes - lekker makkelijk

Heel makkelijk en vooral smakelijk recept, en zooooo gezellig samen te maken - ALTIJD een goed resultaat !! Dit recept is voldoende voor een goed gevulde koektrommel/ -schaal of kerstboom

INGREDIENTEN

> 250 Gr. Bloem, > 175 Gr. Roomboter, > 125 Gr. Witte basterd suiker, > 3 Gr. Bakpoeder = 1/2 tl., > 1 El. Citroenrasp, > mespunt zout, > garnering als grove suiker (parels) of amandelen kaneelsuiker, etc., > 1 eidooier met scheutje room, > extra bloem voor op het aanrecht

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zalm-Palingrol

Rol de plak zalm op en lig er na elke omwentelling een reepje paling in.Als het geheel is opgerold snijd dan plakjes van ongeveer 1 cm dikte af.Deponeer op elk bord drie van deze plakjes met wat uien ringen en een klein toefje knoflooksaus.Smullen maar

INGREDIENTEN

Paling/zalm/uien/knoflooksaus, hoeveelheden afhankelijk van aantal personen, dit is makkelijk aan te passen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

kaneel-ijs met peer

6e gang Kerstdiner

INGREDIENTEN

? Kaneelijs, ? 3 peertjes, gehalveerd en ontdaan van de kern, ? wat cacaopoeder, ? slagroom (kan wel uit een spuitbus hoor, je hebt inmiddels zo hard gewerkt dat het wel een keertje makkelijk kan )

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  •  
  •  0-10 min.

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes met bessensap en rode port

INGREDIENTEN

, , 8 stoofpeertjes, geschild, steeltje er nog aan, 100 gr sukker, 1 kaneelstokje, gebroken (is echt lekkerder dan poeder!), 1 kardemonpeul, geplet, 2 kruidnagels, 1 schijfje citroen, 2,5 dl bessensap, 2 dl rode port

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Moederdag: sprankelende brunch

INGREDIENTEN

Verschillende soorten brood, knackebr?d en toast, verschillende soorten kaas (gewone kaas, brie, paturain etcetera), vleeswaren (flinterdun gesneden kipfilet en lamsrollade bijvoorbeeld), gerookte zalm en paling, 12 kwarteleitjes, blikje kaviaar, diverse (vers uitgeperste) fruitsappen, yoghurt, muesli of cruesli, vers fruit voor een fruitsalade (meloen, aardbeien, druiven, mandarijn, banaan, ananas), thee en koffie, fles sekt, vers geklopte slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  •  
  •  20-30 min.

Speenvarken Uit De Oven

Voor speciale gelegenheden zoals bruiloft,kerst enz. Ook heb ik dit recept gemaakt op verzoek van"Mauritsenole".Graag gedaan.

INGREDIENTEN

-1 speenvarken 6 a 8 kilo., -2 kilo kalfsgehakt als opvulling voor de buikholte,mengen met;, -2 uien,fijngepureerd., -1 rode paprika,in kleine blokjes., -4 teentjes uitgeperste knoflook., -1 klein blikje'verse'groene peperkorrels 'Royal Mail'., -2 eetl.gekneusde verse thijm., -1 eetl.gekneusde verse rozemarijn., -1 eetl.fijngesneden basilicum., -8 zongedroogde tomaten., -4 sneetjes broodkruim., -4 eieren,plus 2 dooiers., -1 glas rode wijn., -1 eetl.paprikapoeder., -1 klein blikje tomatenpuree., -1 eetl.zeezout., -veel peper uit de molen,liefst meerdere kleuren., -meng om het varken mee in te strijken;, -1 dl.honing., -1 dl.Balsamico-azijn., -2 dl.olie.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Frans
  •  > 120 min.

Kalkoen met vulling

Ik heb eens van een kok het advies gekregen om bij gevuld gevogelte of ander gebraad, de vulling apart te bereiden, met toevoeging van braad of kookvocht, afkomstig van de vogel. Voordelen van het op deze manier bereiden zijn, het eerder en beter gaar worden van binnen van de vogel en een wat krokanter gebakken vulling, die door toevoeging van het braadvocht toch de smaak van het gevogelte aanneemt.

INGREDIENTEN

1 kalkoen 3,5 kilo, 250 gr. bacon, 150 gr boter, 500 gr varkensgehakt, kalkoenlevertje, 1 lepeltje oregano, 2 uien, 1/2 kilo kastanjes, kopje amandelen, 1/2 kopje pijnboompitten, 1/2 kopje walnoten, 10 gedroogde abrikoosjes, 1/2 kopje rozijnen/krenten, worcestersaus, paar takjes peterselie en 1 takje selderie, zout, peper, kruidenmix voor gevogelte, 1/2 kopje olijfolie, kopje rode wijn, 1 kopje kalkoen bouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-12-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde Kalkoen

INGREDIENTEN

Vulling naar keuze (zie recepten) - 1 kalkoen - zout - peper - 100-200 g boter - 100 g plakjes vers vet spek of ontbijtspek

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gans

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Gans,groenten,aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-12-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

kerstwafels.

INGREDIENTEN

Voor circa 10 stuks, 50 gr roomboter, 50 gr boter, 80 gr fijne tafelsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 250 gr bloem, 2 eetlepels koekkruiden, zout, 2 1/2 dl karnemelk, circa 25 gr boter, poedersuiker,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  •  
  •  0-10 min.

Bevroren Caffe Latte

Wat ingredienten door elkaar roeren kan als resultaat hebben dit verbluffend sjiek en romig ijsje.

INGREDIENTEN

100 ml hete espresso, 4 el rietsuiker, 1 blikje gecondenseerde melk, 300 ml room (evt slankroom)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Belgische pompoensoep met croutons

Heerlijke geurende Belgische Pompoensoep met croutons (vers!) Op de foto met vers bieten loof opgediend.

INGREDIENTEN

Pompoen, niet te klein, 2 -3 grote tot kruim kokende aardappels, 4 plakken oud bruin brood, verse bouillon (of water met runderbouillonblokjes) 3-4 liter, creme fraiche, ui, bieslookstengels, olijfolie, verse knoflook, 3 tenen, Italiaanse kruiden

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2008
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Haloween

INGREDIENTEN

Voor zo'n 20 wafeltjes:, 250 g bloem, 4 eieren, 3 el suiker, 20 g gist, 2 dl water, 100 g boter, gesmolten, 3 dl lauwe melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  •  
  •  20-30 min.

aardappeldobbeltjes met tuinkruiden

5e gang Kerstdiner (bijgerecht; aardappelen)

INGREDIENTEN

? Een pakje aardappelblokjes (met tuinkruiden) voor in de oven

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  •  
  •  0-10 min.

Terrine van gamba's

Feestelijk voorgerecht voor 4 pers.bereidingstijd 30 min. de dag voordien klaar maken.

INGREDIENTEN

300 g gamba's (reuzengarnalen met staart, afdeling verse producten); 0,5 dl maitrank of cognac; 10 blaadjes gelatine; 75 g mascarpone;1 dl slagroom; 2 eiwitten; het sap van 1 citroen; 1 plantje verse dille of bieslook; kruiden: 3/4 koffielepel paprikapoeder-1/3 koffielepel kerrie- 1 koffielepel dragon- 1 mespunt cayennepeper; enkele druppels tabasco; peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

flensjes met paddestoelenragout

Een lekker vegetarisch tussengerecht

INGREDIENTEN

Voor de flensjes:, ( je kunt ze natuurlijk ook kant en klaar kopen), 60 gr. bloem, 1 dl melk, 1 ei, zout en vers gemalen peper,30 gr gesmolten boter, olie voor in de koekepan, , voor de ragout:, ca. 600 gr gemengde paddestolen,bij kastanje-oesterzwammen en shii-take, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olieen 25 gr boter,mespunt gedroogde thijm, zout en vers gemalen peper, 1 wijnglas madeira, scheutjes citroensap, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 bekertje creme fraiche(125 gr)2 theelepel allesbinder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

barbecue

INGREDIENTEN

Heel veel soorten vlees, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

stokbrood met kruidenboter

1e gang Kerstdiner

INGREDIENTEN

? Af te bakken stokbroodjes, ? 1 pakje roomboter, ? 2 tenen knoflook, ? 1 eetlepel peterselie, ? 1 eetlepel bieslook, ? wat citroensap, ? peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  •  
  •  10-20 min.

kaas-taartje

Tussen-dessert.

INGREDIENTEN

*300 gr verse roomkaas met knoflook, *150 gr Danish Bleu, *olie om in te vetten, 1 mango, *kleine stukjes parmezaanse kaas, *6 sneetjes witbrood,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Kerstdessert

Heb je thuis ook een kerst(oven)schaal staan waarvan je eigenlijk niet weet wat je ermee moet? Maak er een lekker kerstdessert mee!!

INGREDIENTEN

IJs, chocolade en verder wat je zelf lekker vindt, bijvoorbeeld rozijnen.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Vertruffelijke kippenragout in bladerdeeg bakje

Ik vond dit recept op vertruffelijk.nl en het smaakt zeker verrukkelijk. Dagmar en Daisy hebben een heerlijk gerechtje gemaakt. Kost wel even wat tijd maar dan heb je ook wat.

INGREDIENTEN

2 braadkippen, opgedeeld, 2 preien, schoongemaakt en in ringen (alleen het wit), 4 wortels (of 2 winterpenen), schoongemaakt en in grove stukken, 2 stengels bleekselderij, schoongemaakt, in grove stukken, 2 uien, in grove stukken, 2 tenen knoflook, gepeld en met meslemmet platgedrukt, 6 laurierblaadjes, 6 verse takjes tijm, 6 peterseliestengels, 2 kippenbouillontabletten, 1 eetlepel gekneusde zwarte peperkorrels, 750 gram champignons, schoongeborsteld en in 4 of 6 stukken gesneden, bladerdeegbakjes, 60 gram bloem, 40 gram boter + ongeveer 6 eetlepels om de champignons in te bakken, 4 eetlepels gedroogde peterselie, wat versgemalen peper en zout, een flinke snuf nootmuskaat, 750 ml slagroom (ongeslagen, ongezoet, bekers), sap van 1 citroen

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2015
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde kalkoen met Stilton kaas

INGREDIENTEN

1 kalkoen a 2?-3 kilo, 100 gr boter, gesmolten, 500 gr aardappelen, in de schil, in kwarten, 500 gr sjalotten, 6 tenen knoflook, , Voor de vulling:, 100 gr wit brood, ontkorst, verkruimeld, 1 dl rode port, 100 gr bacon, in reepjes, 15 gr boter, 1 ui, fijngesneden, 300 gr kalfsgehakt, 1 theel. fijngesneden salie, 1 ei, losgeklopt, 100 gr stilton kaas (of roquefort), verkruimeld, 100 gr pecannoten (of walnoten), in stukjes, zout, peper, , Voor de saus:, 1-2 dl slagroom of 125 gr stilton (of roquefort), verkruimeld, zout, peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

DOCES DE NATAL – ARROZ DOCE, zoete rijst

Vroeger onder de rijke families van Portugal een verplichte aanwezigheid op feestdagen. Vandaar de bijnaam €arroz-de-festa€. En nog steeds, geen kerstavond in Portugal zonder arroz doce. Dit nagerecht staat standaard op tafel. Zoals van alle traditionele Portugese gerechten, bestaan ook hier vele varianten van. Elke familie maakt het net even anders. Met of zonder eidooiers, gewone melk of gecondenseerde melk, etc€ Hier volgt een van die varianten. Liefhebber van dit gerecht? Experimenteer de volgende keer dan en probeer een andere variant!

INGREDIENTEN

250 gram rijst (Carolino of dessertrijst), 750 ml melk, 250 gram suiker, 3 eidooiers, eetlepel boter, schil van 1 citroen, kaneelstokje, Kaneelpoeder, snufje zout

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2016
  • Portugees Nagerecht
  •  20-30 min.

Apfelstrudel

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, * 300 gr patentbloem + bloem om het werkblad te bestuiven * 1 groot ei * 3 eetlepels plantaardige olie * 125 ml handwarm water, Voor de vulling:, * 1 kruidnagel of 1 mespunt kruidnagelpoeder * schil van 1 citroen * 100 gr oud witbrood * 1,5 kg friszure appels * 200 gr boter + boter om mee in te vetten * 100 gr rozijnen * 1/2 borrelglas Strohrum * 2 theelepels kaneel * 200 gr suiker,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  • Duits Nagerecht
  •  60-120 min.

Saksische Kerststol

Reeds in 1500 bakte men in Saksen deze stol, die wereldberoemd is; 2 weken voor het aansnijden bakken...dan smaakt hij het beste!!!!!!

INGREDIENTEN

-250 g rozijnen, -3 eetlepels rum, -60 g sukade en 60 g sinaasappelsnippers, -500 g bloem en 50 g gist, -100 g suiker, -1/8 l lauwe melk, -1 pakje vanillesuiker, -1 flinke th lepel zout, -200 g boter, -125 g gehakte amandelen, -bloem om te bestuiven en boter om in te vetten, -100 g boter en 80 g poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2002
  • Duits Nagerecht
  •  60-120 min.

zilversterren

Voor ongeveer 40 koekjes

INGREDIENTEN

Voor deeg: 2 eiwitten, 2 zakjes vanillesuiker, snufje zout, snufje kruidnagelpoeder, 1/2 tl kaneelpoeder,150 gr gemalen amandelen, 150 gr meel, extra meel voor werkblad, 100 gr poedersuiker, 1 eiwit, zilverparels.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Duits
  •  30-60 min.

Kerstwafels

Voor ca. 10 stuks

INGREDIENTEN

50 gr roomboter, 50 gr boter, 80 gr fijne tafelsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 250 gr bloem, 2 eetlepels koekkruiden, zout, 2 1/2 dl karnemelk, ca. 25 gr boter, poedersuiker, extra nodig: (elektrisch) wafelijzer voor dikke wafels, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2000
  •  
  •  20-30 min.

fruits de mer

2e gang Kerstdiner

INGREDIENTEN

? Sla, ? Zalmsnippers, ? 2 blikjes tonijn op water, ? hollandse garnalen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  •  
  •  10-20 min.

Boterham met Kaas

Een overheerlijke versgesneden boterham, belegd met dikke plakken kaas.

INGREDIENTEN

Brood en kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Caramel Peren

Recept voor de echte hobbyisten. Beetje technisch verhaal maar eenmaal gemaakt vreselijk lekker.

INGREDIENTEN

4 grote stoofperen, 250 gr. suiker, 1 ltr. room ( Pati krem ), 1 sinaasappel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Frans
  •  20-30 min.

Pannetone met Kastanjemousse

Heerlijk winters dessert met klassiek Italiaanse kerstcake. Ideaal voor de kerst!

INGREDIENTEN

1 medium pannetone (Italiaanse kerstcake), 1 eetlepel rum, 450 gram mascarpone, 285 gram gezoete kastanjepuree, 290 ml slagroom (ongezoet, lobbig geklopt), poedersuiker, 85 gram pure chocolade, geraspt, boter (om in te vetten)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Mocha Amandel Bombe

Erg lekker feest toetje,ook leuk met kinderen te maken

INGREDIENTEN

250 gr mascarpone,50 gr fijne suiker,425 ml slagroom, 50 gr blanke amandelen, 100 gr donkere chocolade, 150 ml sterke zwarte koffie, 4 etl tia maria, 1 grote cake( smaak madeira of vruchten), poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Struffoli

Is in Italie net zo met de Kerst verbonden als in Nederland de oliebollen jaarwisseling.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 300 gram zelfrijzend bakmeel circa 75 gram extra voor het kneden en uitrollen-een mespunt zout 1 volle eetlepel suiker, 1 kleine citroen onbespoten 25 gram boter, 3 grote eieren 2 eetlepels citroensap-voor het frituren:2/3 - 1 liter olie of een frituurpan met olie.verder:, 1 pot 500 gram vloeibare honing, ongeveer de helft tot 2/3 wordt gebruikt niet voor baby's.voor de garnering:, modern: decoratiehagel bakproducten of traditioneel:gesuikerde amandelen, marasquinkersen (worden ook wel gekonfijte, taart- of cocktailkersen genoemd, afdeling bakproducten) en gehakte walnoten.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Kerstrol

Makkelijk en altijd even lekker tijdens de kerstdagen. Onder de noemer 'weet wat je bakt'

INGREDIENTEN

-500 g bloem en 50 g gist, -75 g suiker, -1/4 l lauwwarme melk, -100 g boter, -50 g reuzel, -zout, -2 cl rum, -5 druppels bittere amandelolie, -citroenrasp van 1/2 citroen, -150 g rozijnen, -100 g bigaro's (Franse vruchtjes), -75 g oranjesnippers, -75 g sukade, -75 g gekonfijte ananas, -150 g gehakte amandelen, -boter om in te vetten, -bloem om te bestuiven, -50 g boter om te bestrijken, -50 g poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2003
  • Duits
  •  60-120 min.

Taartje Van Kaas

INGREDIENTEN

200 g verse roomkaas met knoflook(bijv. Paturain), , 100 g Danish blue, olie om in te vetten, 4 kleine timbaaltjes(of espressokopjes), 1/2 mango, klein stukje Parmezaanse of snijdbare oude kaas, 4 sneetjes witbrood, satehstokje

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

EEND IN HET PANNETJE

INGREDIENTEN

2 in stukken verdeeelde wilde eenden, peper,zout,soja en bloem, 5 el maisolie of andere olie, 4 el boter, 100g geschaafde wortel of winterpeen, 150g Amsterdamse uitjes, 2 1/2dl kippebouillon van 1/2 tablet, 8-10 el droge rode wijn, 2 el aardappelmeel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Kerst/ paas brood

INGREDIENTEN

400gr bloem, 6gr zout, beetje kardemonpoeder, 20gr bastardsuiker,1 eidooier,17gr gedroogde gist, ongeveer 2 dl melk, 60gr roomboter, , Vulling:, 1 zakje fruitcocktail(250gr), 50gr gehakte noten, 300gr amandelspijs

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-02-2007
  •  
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top