1. Home
  2. Recepten
  3. Kerst Makkelijk

Kerst makkelijk recepten (351)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

lamsbout lekker makkelijk

Op kerstavond voor het eerst gemaakt en echt een succes!!!

INGREDIENTEN

Lamsbout voor ongeveer 10 personen, Knoflook, Salie, Bacon, Zakje lamskruiden van silvo, 1 citroen, olijfolie,zeezout, rozemarijnnaaldjes. 1 pot lamsfond en een ui

Voorbereiding

Dep allereerst het vlees droog. Steek daarna, met een goed vleesmes, omgeveer 10 gaten aan de onderkant en bovenkant van het lam,en maak ze met je vinger groter. In deze gaten stop je straks namelijk de marinade voor de marinade: doe de knoflook( 1 a 2 tenen )in een vijzel, samen met een handvol verse saliebladeren. stamp dit tot soort moes, gebruik een beetje olie om het vloeibaar te maken. doe in de vijzel een grote snuf zeezout en het sap van de uitgeperste citroen, samen met de gehakte rozemarijnnaaldjes. gebruik olijfolie totdat alles onderstaat en meng dan de inhoud even goed door elkaar. verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

1. Smeer het lam in met de vezelinhoud en probeer dit ook in de gaten te stoppen. 2. Stop dan in elk gaatje een plakje bacon. het is even proppen, maar het moet lukken. 3. Dan als finishing touch, strooi de lamskruiden royaal over de lamsbout,zowel bovenkant als onderkant. 4. Leg de lamsbout in een grote braadslede en leg er een halve ui naast. ( dit zorgt ervoor dat de jus die straks ontstaat lekker bruin en een diepe smaak heeft) Laat ongeveer een anderhalf uur in de oven, draai em in ieder geval om na een tijdje, zodat ook de onderkant goed kan garen en bruin kan worden. Als je het vlees rose wilt hebben, zou ik je aanraden af en toe even een stukje af te snijden of met de vork te prikken. ( rose is dit vlees wel het lekkerst. Wanneer het vlees klaar is, pak het in met een groot vel alufolie om het zo te laten rusten en het vlees zijn sappen kan verdelen over het hele stuk. De braadslede even op het vuur, met een paar grote eetlepels lamsfond erbij en even losroeren. De ui verwijderen. Op tafel de lam direct besprenkelen met de jus, om het vlees niet te laten uitdrogen. Eetsmakelijk

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  •  
  •  > 120 min.

eierpunch heel makkelijk

Heerlijke warme eirepunch met deze koude dagen

INGREDIENTEN

Advokaat melk vanillesuike en bruine rum

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2009
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kinder Kerstkransjes - lekker makkelijk

Heel makkelijk en vooral smakelijk recept, en zooooo gezellig samen te maken - ALTIJD een goed resultaat !! Dit recept is voldoende voor een goed gevulde koektrommel/ -schaal of kerstboom

INGREDIENTEN

> 250 Gr. Bloem, > 175 Gr. Roomboter, > 125 Gr. Witte basterd suiker, > 3 Gr. Bakpoeder = 1/2 tl., > 1 El. Citroenrasp, > mespunt zout, > garnering als grove suiker (parels) of amandelen kaneelsuiker, etc., > 1 eidooier met scheutje room, > extra bloem voor op het aanrecht

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dame Blanche Deluxe

Een heel makkelijk toetje. Succes verzekerd. En toch net even anders.

INGREDIENTEN

2 bakken roomijs (goede kwaliteit), 2x2,5dl slagroom, 2 grote marsrepen, 1 zak maltesers (krokante chocoladekogels)

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2006
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Spoom van meloen

Voor de kerstdagen misschien een leuk idee; spoom serveer je voor het hoofdgrecht, een heerlijke verfrissing; altijd succes en... van tevoren te bereiden dus lekker makkelijk

INGREDIENTEN

1 meloen(gallia), 125 gram suiker, 1 eetl citroensap, 1 fles witte mousserende wijn

  • Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Tussengerecht
  •  60-120 min.

Kipfilet gevuld met gerookte zalm en een kreeftensaus

Lekker makkelijk te maken, maar met een bijzonder luxueze uitstraling!

INGREDIENTEN

4 enkele kipfilets - 150 gr. gerookte zalm - zout - versgemalen peper - blikje kreeftensoep - 1 sjalot, gesnipperd - 1 teentje knoflook uit de knijper - 1 borrelglas cognac - 3/4 dl. slagroom

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Avocadosandwich

Een lekker aperitief (of tussendoortje), ook makkelijk en snel

INGREDIENTEN

4 sneden grof (meergranen) bruinbrood (of een ander soort, alles kan). 1 grote zachte avocado, 1 theelepel citroensap, halve ui of 2 sjalotjes, 1 augurk, 1 hardgekookt ei, zout en peper. Voor garnering: 1 hardgekookt ei

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Boeuf Bourguignon

Het is een "echt Frans "gerecht, dat heerlijk is geserveerd in een diep bord, waarna je met stokbroodin de saus kunt dopen maar ook met aardappelpuree, rode kool en appelmoes is het een heerlijk feest! Je kunt de ingredienten makkelijk aanpassen en wat over is kun je invriezen.Als je dit een dag van te voren maakt smaakt het nog lekkerder en als je dan bezoek krijgt hoef je tenminste niet de hele tijd in de keuken te staan.

INGREDIENTEN

600 gr rib/runderlappen, 150 gr spekblokjes, Klein blikje tomatenpuree, 1 eetlepel bloem, Halve pot zilveruitjes, 4 sjalottjes of 2 uien, 5 teentjes knoflook Heel grof gehakt), 75 gr boter, kwart liter rode wijn, kwart liter krachtige rundvleesbouillon, 2 à 3 laurierblaadjes, (verse) tijm een paar takjes, 1 à 2 gehakte gedroogde chilliepepertjes (als je van wat pittiger houdt), peper, zout, 400 gr worteltjes, 250 gr champignons of andere soorten paddestoelen, maizena, , ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zalm-Palingrol

Rol de plak zalm op en lig er na elke omwentelling een reepje paling in.Als het geheel is opgerold snijd dan plakjes van ongeveer 1 cm dikte af.Deponeer op elk bord drie van deze plakjes met wat uien ringen en een klein toefje knoflooksaus.Smullen maar

INGREDIENTEN

Paling/zalm/uien/knoflooksaus, hoeveelheden afhankelijk van aantal personen, dit is makkelijk aan te passen

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kerststerretjes met cranberrysaus

Een lekker en makkelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

4 plakjes pate van ongeveer 1cm dik, welke soort kan je zelf naar smaak kiezen., Cranberrysaus., Cranberry's of een andere rode vrucht

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

kerstschuim/merengue

Het geheim om een goed gelukte merengue te maken!!En echte heel lekker!!

INGREDIENTEN

3 eieren en 200 gram (witte)suiker

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Frans
  •  > 120 min.
Nieuwste kerst makkelijk kerst recepten

Kerst Gourmet Speciale

Een luxe versie waarvan je de hele avond kunt eten, en net zo makkelijk als de normale gourmet! met zelf-gegrillde creme bruleetjes op het eind!

INGREDIENTEN

Voorgerecht: (rode) witlofstruikjes, 1 ons Hollandse garnaaltjes, ons gerookte zalm, ons paling, cocktailsaus (mengsel van mayonaise, ketchup, beetje whiskey, paprikapoeder/cayennepeper), rucola, kerstomaatjes, citroen., , Hoofdgerecht:, 2 grote varkenshaasjes in stukjes gesneden, 2 kalfsschnitzels in stukken gesneden, 2 ons pancetta of gerookt ontbijtspek, pondje ossehaas in stukjes gesneden, 2 eendeborstfilets, cocktailworstjes, onsje bacon, salie, gorgonzola, fles rode wijn, 1 ui, 1 wortel, 2 stengels bleekselderij, knoflook, tijm, roomboter, zout en peper, tijm, 1 krop Romeinse sla, 2 sneetjes oud witbrood in blokjes, olijfolie, citroen, mosterd, Parmezaanse kaas, worcestershiresaus 4 afgespoelde ansjovisfilets, ei, mini-krieltjes., , nagerecht:, halve liter room, 3 eidooiers, 2 eieren, 125 gr suiker,1 steranijs,1 kaneelstokje,1 vanillestokje(uitgeschraapt), bruine basterd suiker of rietsuiker.,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2002
  •  
  •  > 120 min.

geitenkaasflapjes

Heerlijk makkelijk voorgerechtje, handig bij de kerst als je veel en lekker nodig hebt!

INGREDIENTEN

(een pak bladerdeeg kan verschillen, hangt er vanaf hoeveel flapjes je wilt maken, ik heb maar gegokt bij de personen =D), , *1 pak uitrolbaar bladerdeeg, *3 tomaten, *2 pakjes geitenkaas, Chavroux, *Look, *Zout en peper naar keuze, *Eventueel provencaalse kruiden, *Pesto-Dit hoeft niet, maar een klein beetje smaakt wel, ,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Luchtige chocolade muffins met vers fruit

Luchtige chocolade cake, zoooo lekker en licht. Heel makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

125 gram pure chocolade, fijngehakt125 gram ongezouten roomboter2 eieren en 2 ei-dooiers4 eetlepels suiker2 eetlepels bloem

  • Amerikaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2004
  • Amerikaans Nagerecht
  •  20-30 min.

kersttulband 3

Goed gevuld en makkelijk te maken

INGREDIENTEN

100 g blanke rozijnen, 100 g donkere rozijnen, 100 g sukade, 250 g zelfrijzend bakmeel, 250 g zachte boter, 200 g witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 4 grote eieren, poedersuiker, tulbandvorm met antiaanbaklaag

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2007
  •  
  •  60-120 min.

Kerst-kalkoenstoofpotje met peer en sperziebonen

Een leuk, makkelijk , lekker en Culinaire KALKOEN-STOOFPOTJE met peer. De kalkoenfilet wordt omwikkeld met ontbijtspek, deze word dus ook absoluut niet te droog door het ontbijtspek. Heerlijk om eventueel nog een klein scheutje port toe te voegen. Lekker met gebakken krieltjes!

INGREDIENTEN

Stuk kalkoenfilet van ca. 500 gram 200 gram ontbijtspek 2 ? dl vleesbouillon 2 uien, gepeld en in dunne ringen gesneden 750 gr sperziebonen gesneden 500 gram wat harde peren majoraan zout en pepereventueel scheutje port.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Amuse van gerookte zalm met een citroencrème

Megaklassieke ingrediënten, op een vork ofl. Weer anders-dan-anders gepresenteerd. Dat hapt makkelijk weg zonder vette vingers te krijgen,. Prik eventueel eerst een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.

INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalm, 1 citroen, 4 el crème fraiche, ,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2010
  • Frans
  •  10-20 min.

Romige ovenschotel gegratineerde spruitjes

Afgelopen winter zag ik dit bijgerecht gemaakt worden door een winnaar van een seizoen Masterchef en zit dan gelijk strak voor de tv want ben dol op spruitjes. Alleen gewone spruitjes gekookt of met saaie gekookte ham en jonge kaas, dat is zo 1970, die hoef ik niet meer. Dit is weer wat anders want zijn spruitjes met ballen door alle andere smaken erbij. Makkelijk en snel te maken en veel mensen hebben de meeste ingrediënten al in huis in herfst en winter.

INGREDIENTEN

500 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd, 1 ui, in halve ringen gesneden, 200 gr magere gerookte spekreepjes of bacon, 1 granny smith appel, geschild in blokjes van 1.5 cm snijden, halve el olijfolie, 180 ml droge witte wijn, 300 ml creme fraiche, 1 el Dyon mosterd, zeezout, halve tl nootmuskaat, rasp van 1 biologische citroen, 45 gr panko (Japans broodkruim), 75 gr geraspte Gruyère, Cheddar of extra belegen Goudse kaas

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2016
  • Internationaal
  •  30-60 min.

kaneel-ijs met peer

6e gang Kerstdiner

INGREDIENTEN

? Kaneelijs, ? 3 peertjes, gehalveerd en ontdaan van de kern, ? wat cacaopoeder, ? slagroom (kan wel uit een spuitbus hoor, je hebt inmiddels zo hard gewerkt dat het wel een keertje makkelijk kan )

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  •  
  •  0-10 min.

*cake-kerstman met ijs

Dit is heel leuk en makkelijk om te maken

INGREDIENTEN

4 plakken cake van 1,5 cm dik, 4 el aardbeienjam, 1/8 l. slagroom, 1 el witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 zakje slagroomversteviger, 2 rode geconfijte vruchtjes, 4 bolletjes walnotenijs, 8 bruine smarties

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Chipolatapudding

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

1 vanillestokje - 500 ml melk - 100 gram suiker - 4 mandarijnen - 4 eetlepels sinaasappellikeur - 6 blaadjes witte gelatine - 3 eierdooiers - 1 eetlepel maizena - 250 ml slagroom - 50 gram gewelde blanke rozijnen - 1 ring ananas - 100 gram verkruimelde bitterkoekjes

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Citroensorbet-ijs

Lekker fris en fruitig, makkelijk te maken met de ijsmachine

INGREDIENTEN

* sap van 1/2 sinaasappel, * 175 cc vers citroensap, * 300 cc suikerstroop, * 1/2 eiwit

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Lamsbout Uit De Oven

Een heerlijke lamsbout,met aardappeltjes en uiringen, makkelijk klaargemaakt in de oven

INGREDIENTEN

Een lamsbout van circa 1 1/2 kg zonder bot, knoflook, kg aardappelen in partjes gesneden, 4 uien in ringen, zout en peper, salie

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes met bessensap en rode port

INGREDIENTEN

, , 8 stoofpeertjes, geschild, steeltje er nog aan, 100 gr sukker, 1 kaneelstokje, gebroken (is echt lekkerder dan poeder!), 1 kardemonpeul, geplet, 2 kruidnagels, 1 schijfje citroen, 2,5 dl bessensap, 2 dl rode port

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Langzaam gebraden eend

Met salie, gember en zelfgemaakte rabarbermoes. Kerstrecept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

2 wilde eenden van elk 1,5 kilo, zout en zwarte peper uit de molen, 250 g verse gember, 2 lange stengels jonge rabarber, 2 handjes verse salie, grof gehakt, 1 bol knoflook, teentjes losgehaald en doormidden gesneden, 2 rode uien, in dunne plakjes gesneden, 2 wijnglazen Marsala of Vin Santo, 3 dl groente-, kip- of vleesbouillon, olijfolie

  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2001
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

BOKKENPOOTJESTAART echt waanzinnig lekker.

Een heerijke en feestelijke no bake taart met vanille en bokkenpootjes die heel makkelijk zelf te maken is

INGREDIENTEN

250 gr speculaas (ca 20 koekjes), 75 gr gesmolten boter, 1 pak klop pudding vanille (dr oetker), 500 ml slagroom, 200 ml melk, 3 zakjes Klop Fix, 2 pakken bokkenpootjes a 200 gram,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2017
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Blauwe Kaas met Dronken Rozijnen

Een geweldig tussengerecht voor de liefhebbers van blauwe kaas! Makkelijk te maken, langer van tevoren voor te bereiden en heerlijk van smaak, kortom: een ideaal tussengerecht van het kerstdiner!

INGREDIENTEN

1/4 l. rode port, 3 kruidnagels, 4 eetl. rozijnen, ca. 1/2 theel. versgemalen peper, 2 eetl. geschaafde amandelen, 60 g. roquefort, 60 g. magor, 60 g. blue stilton.

  • Frans Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2002
  • Frans Tussengerecht
  •  0-10 min.

Courgette-tomatensoep met basilicum

Een feestelijk soepje, makkelijk en snel klaar. Viel bij iedereen enorm in de smaak tijdens ons Kerstdiner.

INGREDIENTEN

1/2 kg. tomaten, 3 sjalotten, 1 rode paprika, 1 courgette, 2 eetl. verse gehakte basilicum, 1 eetl. verse rozemarijn, 1 teentje knoflook, beetje room, 1 a 1 1/2 l. groentebouillon.

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Zalmbonbon

Heerlijke frisse zalmbonbon en makkelijk en snel te maken!

INGREDIENTEN

* 300 g gerookte zalm, * 400 g Hollandse garnalen, * 1 bosje dille, gesneden, * 1 el mierikswortel, * 50 g mayonaise, * 100 g crème fraîche, * 1 citroen, * 1 bakje kerstomaatjes, ,

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2010
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kerstspruitjes met kastanjes

Een lekker en makkelijk groentegarnituur voor bij de kalkoen

INGREDIENTEN

1,5 kg, spruitjes, schoongemaakt, klontje boter, 12 plakjes gerookte spek (of 50 gram grof gehakte walnoten voor een vegetarische variant), 200 gram vacuum verpakte kastanjes, geschild en gekookt, peper, zout

  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

petra's kipcocktail

Heerlijk en makkelijk voorgerecht voor de kerst.

INGREDIENTEN

Maak een saus van 1.5 el mayonaise, 1 el tomatenketchup,enkele druppels worchestershiresaus, 3 el sherry en 1 dl slagroom. Zet weg in de koelkast tot gebruik., , 1/2 sinasappel snijd de partjes tussen de vliesjes vandaan. Snijd de perzik in kleine stukjes. Meng dit met de sinaasappel.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

snelle aardappeltjes uit de oven

Heerlijk, snel en makkelijk: aardappeltjes uit de oven

INGREDIENTEN

Neem, al naar gelang behoefte c.q. honger:, , - ca 4 aardappels per persoon. Aardappels moeten bij voorkeur van het stevige soort zijn, zoals bv. Nicola of Rozeval aardappeltjes (feestelijk, voor met kerstmis b.v)., , - rozemarijn 3 theelepels(gedroogd)--> als je verse kruiden gebruikt is de smaak veel intenser, let dan goed op dat je niet te veel gebruikt., - thijm 3 theelepels (gedroogd), - basilicum 3 theelepels (gedroogd), - verse knoflook (p.p. 1/2 tot 1 teentje), - strooiaroma, (tuinkruiden van knor), - zout, ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Paprika-tomaten-creme soep

Heel makkelijk, maar toch luxe soepje, echt wat voor een kerstdiner. Lekker met zelfgemaakte gemarineerde paprika's! Zie mijn recept Gemarineerde paprika in olie

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knoflook, een zakje tomaten cremesoep van knorr, een halve pot gemarineerde paprika's op olie, bieslook, 3 lenteuitjes, een zakje pijnboompitjes, room, een half pakje kruidenkaas (boursin, paturain of iets dergelijks), een half kippenbouillontabletje

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  •  
  •  10-20 min.

Eetbare Amuselepels

Eetbare Amuselepels zijn maar heel beperkt te koop. Met dit recept zijn ze ook makkelijk zelf te maken.

INGREDIENTEN

1 snee wit brood per Amuselepel

  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2012
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.

paprika geitenkaas uit de oven

Een snel en makkelijk te maken voorafje (bijvoorbeeld met het kerstdiner!!)

INGREDIENTEN

1 zakje sweet bites (dit zijn oranje mini paprika's, verkrijgbaar bij oa AH), 60 gram geitenkaas, 1/3 zakje fantasia dipsauskruiden (van bijvoorbeeld duyvis)

  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2004
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.

kerstbakje.

Heerlijk voorgerecht en makkelijk een dag van tevoren klaar te maken.

INGREDIENTEN

, 250 gemengde paddenstoelen of champignons, 2 dl slagroom, 50 gr. gorgonzola, 1 el spaanse brandy, peper, worchestershiresaus, 100 gr ontbijtspek, 2 uien, snufje verse nootmuskaat, olijfolie. 5 bladerdeeg velletjes., ,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde bladerdeeg driehoekjes

Warm voorgerecht met zalm en gamba's, ook makkelijk om van te voren te bereiden

INGREDIENTEN

Doosje diepvriesbladerdeeg (8 blaadjes nodig), Doosje diepvries zalm, Doosje diepvries gamba's, (natuurlijk kunt u ook vers nemen), Soepgroente, Sambal, 1 losgeklopt ei

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Overheerlijke paddenstoelenespresso

Een hele bijzondere paddenstoelensoep. Ook nog eens makkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

250 gr. gemengde paddestoelen, 1 sjalot, 1 el boter of margarine, 5 dl koksroom, 1 dl kalfsfond, 1 kopje expresso, 1-1,5 tl. bouillonpoeder, peper, 1 prei, olie

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Moederdag: sprankelende brunch

INGREDIENTEN

Verschillende soorten brood, knackebr?d en toast, verschillende soorten kaas (gewone kaas, brie, paturain etcetera), vleeswaren (flinterdun gesneden kipfilet en lamsrollade bijvoorbeeld), gerookte zalm en paling, 12 kwarteleitjes, blikje kaviaar, diverse (vers uitgeperste) fruitsappen, yoghurt, muesli of cruesli, vers fruit voor een fruitsalade (meloen, aardbeien, druiven, mandarijn, banaan, ananas), thee en koffie, fles sekt, vers geklopte slagroom

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  •  
  •  20-30 min.

Kippensoep met zalm en lente-ui

Makkelijk soepje

INGREDIENTEN

2 lente-uitjes, flesje Maggi Basis voor kippensoep, 2 plakken gerookte zalm, 1el. geraspte citroenschil, 2 el. pepertjesolie, citroenmelisse, peper, crackers en mierikswortelroomkaas

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Geurige aardappel - knoflooksoep met ham en room

Zeer makkelijk en lekker soepje, ideaal om als voorgerecht te serveren bij een (feest) maaltijd of gezinsdiner. Ook heerlijk als tussendoortje!

INGREDIENTEN

1 liter water, 2 tabletten groentebouillon, 2 bollen knoflook, 4 grote aardappelen, 2 dikke plakken ham, fijn gesneden, 2 takjes tijm, 1 flesje room, peper, zout, olijfolie

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2015
  • Belgisch
  •  20-30 min.
Nieuwste kerst makkelijk kerst recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top