Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kerst
  4. Kerst recepten

Kerst recepten

De lekkerste recepten voor kerst

Kerst: dagen vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse met bijvoorbeeld zalm of ossenhaas. Een klassieke garnalencocktail doet het altijd goed maar ook met carpaccio maak je iedereen blij. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle, mousse of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne kerst! Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Amuses recepten »
Meer kerst voorgerechten
Meer kerst tussengerechten
Meer kerst hoofdgerechten
Meer kerst bijgerechten
Meer kerst nagerechten
Meer Kant-en-klaar kerstmenu recepten »
Meer Kerst baksels recepten »
Meer Smulweb Kerstmenu recepten »
Suggesties kookboeken

Waarom alleen met kerstmis eten, voor elk gezellig etentje is dit geschikt. Heerlijk ouderwets, warm pasteitje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijke cranberrysaus. Zo gemaakt en lekker bij varkensvlees, kalkoen en wild! Of bv bij pate. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Lekkere peertjes zonder alcohol …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een potje cranberrycompote is snel gehaald, maar echt veeeeeeel minder smakelijk dan zelf even maken. Supermakkelijk, trouwens. Ook erg leuk om een potje weg te geven, ik maak hier drie potjes. Je kunt het lang voor het kerstdiner maken, dus geen stress.... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Een lekkere soep (snel bereid) , die ook bij de kids in de smaak zal vallen   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Gemakkelijk voor de kerst, goed voor te bereiden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een van de populairste Kerstgerechten is de gevulde kalkoen. In dit ovenrecept worden onder andere voor de vulling kastanjes, bleekselderij, appels en salie gebruikt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

2 theelepels grove mosterd, 2 eetlepels rode wijnazijn, 6 eetlepels walnotenolie, 2 theelepels honing, zout, versgemalen peper, 4 hertenbiefstukken (a 100g), 2 kleine rode appeltjes, 3 eetlepels citroensap, 30g boter, 400g paddestoelen seizoensmelange, 2 zakken Jonge Bladsla. …  Lees verder »

Alle essentiele kerstsmaken als borrelhapje gepresenteerd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Dit toetje is ontstaan nadat ik voor de verhuizing al een groot deel van mijn kookboeken had ingepakt en nu juist zin had om eens dat taartje uit te proberen dat in een inmiddels al diep in een doos opgeborgen kookboekje stond. In dat taartje zat nootmuskaat en laurier. Het taartje nog steeds niet gemaakt, maar een opgeborgen kookboek levert soms lekkere toetjes op …  Lees verder »

De panettone moet op kamertemperatuur of iets warmer worden geserveerd. Daarom wordt het kerstbrood in veel families een half uurtje voor het serveren op de verwarming gelegd. Bij het brood wordt soms een warme vanillesaus of banketbakkersroom geserveerd …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Voor sinterklaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 575 kCal - Eiwit 7 g - Vet 44 g - Koolhydraten 37 g …  Lees verder »

Ontzettend lekker voorgerecht. Gemakkelijk te maken. Ideaal als je gasten hebt, want alles is van te voren klaar te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Ingredienten: 200 gram konijnenbouten 500 gram Zuurkool 50 gram uien 10 mm 50 gram wortelblokjes 10 mm 1 dl rode wijn 2.5 el ketjap manis 2 tel sambal 5 gram gemalen verse peper 5 gram zout 20 gram boter of margarine Marineer de konijnenbouten met de sambal en de ketjap peper zout .Laat boter of margarine smelten en braad hierin de konijnenbouten goudbruin, blus af met de rode wijn, voeg de uien, wortelblokjes en de zuurkool toe laat, deksel op de pan.Op laag vuur garen. Bereidingstijd ongeveer 1 uur. Serveren met aardappelkroket of amandelaardappel, en als groente, rode kool of sajur van chinese kool met uien …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijke verfrissende spoom …  Lees verder »

Populaire Kerst kookboeken:
Top