1. Home
  2. Recepten
  3. Kerst
  4. Kerst recepten

Kerst recepten

De lekkerste recepten voor kerst

Kerst: dagen vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse met bijvoorbeeld zalm of ossenhaas. Een klassieke garnalencocktail doet het altijd goed maar ook met carpaccio maak je iedereen blij. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle, mousse of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne kerst! Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Amuses recepten »
Meer kerst voorgerechten
Meer kerst tussengerechten
Meer kerst hoofdgerechten
Meer kerst bijgerechten
Meer kerst nagerechten
Meer Kant-en-klaar kerstmenu recepten »
Meer Kerst baksels recepten »
Meer Smulweb Kerstmenu recepten »
Suggesties kookboeken

Pimp je brie op, en laat dan minimum 2 dagen rusten alvorens 'aan te vallen' . …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Lepel voor lepel genieten van een zachte cappuccino-panna cotta die je serveert in een glas. Dit eenvoudige maar heerlijke nagerecht kunt je ook prima op de bank eten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Vanboven lijken het gewone vanillecakejes, tot de lepel erin gaat... Ook heerlijk met een scheutje alcohol. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Wild is bij ons een erg geliefd gerecht met zon- en feestdagen. Ik ben sowieso al een fan van stoofpotjes en rundersukade dus dan is dit gerecht al bij voorbaat een succes. Achteraf was niet alleen ik enthousiast maar ook de anderen aan tafel. In het recept wordt gebruik gemaakt van anijschampignons. Die had ik willen vervangen door kastanjechampignons maar toen ik ze uit de koelkast wilde halen realiseerde ik me dat ze al in de wildbouillon waren verdwenen. Ik laat ze wel staan bij de ingredi├źnten zodat ik een volgende keer wel kan gebruiken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Het gemengde stoofvlees van wild dat ik vaak koop bestaat meestal uit hert en wild zwijn. Echter je kunt voor zulke stoofpot ook ander wild toevoegen of gebruiken. Denk dan aan ree, haas of fazant. Nu de restaurants nog steeds dicht zijn vanwege COVID19 maak ik zelf mijn eigen wildstoofje want voor je het weet is het wildseizoen weer voorbij. De inspiratie voor dit recept heb ik gehaald van de pagina "www.ministerieetenendrinken.nl" en ik vond het een leuke website om rond te snuffelen voor o.a. wildgerechten. Omdat ik nogal wat aan het bestaande recept heb veranderd zet ik hier mijn variant neer om te bewaren. TIP: Gedroogde paddenstoelen is een tip om standaard in huis te hebben/halen (zeker ten tijde van Corona) omdat je ze lang kunt bewaren en in veel stoofpotten en soepen kunt gebruiken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Heerlijk feestelijk gerecht . je kunt het makkelijk een paar dagen van tevoren klaarmaken Je hebt 24 uur nodig om de haas te marineren,┬á en zeker 3 uur om te stoven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Een gerecht waarbij groene asperges in een kerstboom decoratie op het bord verschijnt. De met mosterdsaus gemarineerde kwartels heb ik al eerder op het Internet gezien. Weer eens wat anders dan de gebruikelijke kerstmaaltijden. De maaltijd is snel klaar maar houd wel rekeing met ruim 2 uur marineren van de kwartelfilets. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een iets andere manier van een garnalencocktail …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 dl zonnebloemolie * 1 dl olijfolie * 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) * 1/2 el scherpe mosterd * 1 el balsamico-azijn * zout * peper * rosbief van ? 1,2 kg * 25 g boter * 1 sjalotje, fijngesneden * 2 dl rode port * 4 dl vleesfond * 1 dl slagroom * 50 g ijskoude boter, in blokjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddenstoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder. VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR: 50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Populaire Kerst kookboeken:
Top