1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Kersen

Kersen recepten (2.814)

Alles wissen
Kersen

Kersen

Een kers is een vrucht met een pit. Kersen groeien rijkelijk aan de bomen in Nederland. Je moet er snel bij zijn met plukken, voordat de vogels de kersen te pakken hebben! Fruitkenners zeggen dat de kers lijkt te verdwijnen uit nederland. De oogsttijd van kersen is kort; in juli oogsten en eind juli is het seizoen alweer voorbij.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019

Update 19-1-2019 ter ere van mijn moeders verjaardag. Hoeveelheid monchou en slagroom verdubbeld. Suiker ook iets extra. Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!

INGREDIENTEN

Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam (aardbeien kan ook, maar 4 vruchten is iets smaakvoller. 1 pakje monchou van 200 gram, 250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 100 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen of morellen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.

Voorbereiding

Bekleed de springvorm met aluminiumfolie of vetvrij bakpapier. Verkruimel de koekjes zoveel mogelijk. Smelt de boter en roer de kruimels erdoorheen en vermeng de eetlepel jam erin. Doe dit mengsel op de bodem van de springvorm en druk het zo stevig mogelijk aan met een vork of achterkant van een lepel. 10 minuten in de koelkast laten afkoelen.

Bereidingswijze

Roer de monchou fijn met de vanillesuiker en de suiker. Klop de slagroom stijf en mix dan even kort de monchou door de slagroom. Dit mengsel over de kruimelbodem verdelen, in koelkast zetten tot vruchtenlaag klaar is. De kersen zeef je van de siroop. Gebruik circa 200 ml van de siroop om te binden. In een kommetje 4 eetlepels kersensap mengen met de eetlepel custard. Rest van sap in pannetje laten koken en dan mengsel Sap, custard erbij roeren tot het bindt, even laten koken. Vervolgens even laten afkoelen, kersen erdoorheen roeren en verder laten afkoelen. Als kersen bijna zijn afgekoeld mogen ze als laatste over de monchoulaag.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat.

INGREDIENTEN

100 gr witte chocolade, 150 ml slagroom, 2 eiwitten, 30 gr suiker, ± 8-10 Amarene kersen plus wat sap (per glas), Wat Amarettini koekjes (ligt aan je glas),

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2013
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vanillekwarktaart met kersen

INGREDIENTEN

9 blaadjes gelatine (18 g), 200 g bastognekoeken, fijn verkruimeld, 4 eetl. kersenjam, sap en rasp van 1 citroen, 450 g vanillekwark (Melkan), 200 g witte basterdsuiker, 250 ml slagroom stijfgeklopt, 500 g kersen, poedersuiker,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

"IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is tè

Deze monchou taart is tè lekker om dit recept niet te plaatsen! Bij het kijken naar de foto`s moet het water je toch in de mond lopen....

INGREDIENTEN

, , -200 gram monchou (pakjes a 100 gram, liefst niet het doosje zacht en romig van 200 gr. Wordt de vulling niet echt stevig genoeg vind ik!), - 200 gram bastognekoeken, - 1 blik kersenvlaaivulling (Hak, bij de bakafdeling), - 120 gram gesmolten boter, - 250 ml slagroom, - 25 gram suiker, - 3-5 eetlepels melk, - 1 zakje klopfix, ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dronken kersen (chocoladetaart met kersen)

INGREDIENTEN

Deeg voor een taart:, , * 4 eieren, * 200 gram suiker, * 50 gram cacao, * 200 gram bloem, * ½ theelepel bakpoeder, , Crème:, , * 1 blik gecondenseerde melk, * 250 gram roomboter, * 3 eetlepels cacao, * kersen in blik, * scheutje wodka of cognac

  • Russisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2008
  • Russisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Bastogne kersen toetje

Super makkelijk om te maken en o zo lekker! Laat je gasten raden welk bekend koekje er in zit.

INGREDIENTEN

- 1 bekertje slagroom, - suiker, - 250 gram kwark, - kersen op sap (1 pot), - 1 pak Bastognekoeken

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-02-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Andere recepten met kersen
Populaire fruit recepten

Monchoutaart met kersen

Monchoutaart met kersen

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 300 gram country koekjes of 300 gram bastognekoeken. 125 gram roomboter., Voor de vulling:, 200 gram monchou, 75 gram witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 250 ml slagroom, 1 zakje klopvast, 1 blik kersenvlaaivulling.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Clafoutis met kersen

INGREDIENTEN

Boter, 250 g kersen (eventueel uit pot), 80 g bloem, 20 g poedersuiker, 1 ei, 1 dl halfvolle melk, 1 el kristalsuiker,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

clafoutis

INGREDIENTEN

500 ml melk, 150 gram bloem, 150 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 gram bakpoeder, 6 eieren, boter, om in te vetten, 500 gram kersen, ontpit, poedersuiker, dichte taartvorm (quichevorm),24 cm, aluminiumfolie

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Kersen ijs

Heerlijk!!

INGREDIENTEN

600 gr verse kersen, 1.5 dl water, 175 gr poedersuiker, 1/2 citroen.

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

kersen crumble

INGREDIENTEN

1 pot kersen op sap, 75 gram suiker, 175 gram bloem, 100 gram boter, 5 gram bakpoeder

  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2010
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste kersen recepten
  • Eigen recept

Kersen Pannenkoeken

Ik zag ze weer liggen. Heerlijke zoete rode kersen. En aangezien de kersen van mijn eigen boom nog niet zover zijn kon ik het niet laten om er wat mee te nemen. Natuurlijk om er kersenpannenkoeken mee te maken. Zo`n kersenpannenkoeken kregen wij vroeger thuis ook altijd maar dan wel met "spekkersen" Spekkersen zijn tegenwoordig nogal moeilijk aan te komen. Maar ook met deze "gewone" kersen is een smulpartij verzekerd.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 8 pannenkoeken:, , - 1/2 liter melk, - 250 gram zelfrijzend bakmeel, - 4 eieren, - zout, - boter, - 250 gram kersen, - (poeder)suiker.,

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2013
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kersen vlaai vulsel (zelfgemaakt)

Kersenvlaai vulling om zelf te maken, niets uit een blikje heerlijk in je vlaai of over je monchou taart.

INGREDIENTEN

600 gram zure rode kersen uit pot., 200 gram witte suiker, 25 gram maïzena,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2012
  •  
  •  0-10 min.

Kersen vareniki

Kersenflapjes.

INGREDIENTEN

600 gr. kersen, ontpit, 220 gr. suiker, 110 gr. bloem, 1,25 dl. water, 1 ei, zout naar smaak,

  • Russisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2001
  • Russisch
  •  60-120 min.

Kersen dessert

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

1 pot kersen zonder pit., 2 eieren, 2 dl. melk, 2 eetl. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 65 gram bloem

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Flensjes Met Kersen

INGREDIENTEN

8 dunne flensjes - 200 gr. kersen - kersenjam - poedersuiker

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

kip met kersen

Ovenschotel met kipfilet, kersen en croissantdeeg

INGREDIENTEN

400gr. kipfilet, 3 bolletjes gember, 1 pot kersen zonder pit, 2 eetlepels olie, 1 bekertje creme fraiche, half zakje kerriesaus, 1 theelepel sambal oelek, 3 theelepels kappertjes, 2 teentjes knoflook, zout en peper, 1 blikje croissantdeeg, 150 gr. geraspte belegen kaas

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Yoghurtcreme met Kersen

Yoghurt een keertje anders met kersen.

INGREDIENTEN

1 pot kersen op sap zonder pit / 4 blaadjes witte gelantine / 2 vanillestokjes / 2 eidooiers / 4 el poedersuiker / 2 zakjes vanillesuiker / 450 ml joghurt / 2 lange vingers. Eventueel een spuitbus slagroom.? 4 wafels voor garnering

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

#Geflambeerde Kersen

Feestelijk toetje

INGREDIENTEN

1 pot ontpitte kersen, boter, suiker, Kirsch, roomijs, slagroom, , , ,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Yoghurttaart met kersen

Eindeloos apart recept van tv kok Neven Maguire

INGREDIENTEN

BODEM: plantaardige olie om in te vetten; 125 gr. bastognekoeken; 65 gr, boter.VULLING: 1 vanillestokje, uitgeschraapt; 75 ml. halfvolle melk; 500 gr. Griekse Yoghurt; 100 gr. witte basterdsuiker; Het sap en fijn geraspte schil van 2 limoenen; 4 blaadjes witte gelatine (geweekt in koud water); 150 gr. stijfgeklopte slagroom. GARNERING: 1 blik kersen op sap; 2 blaadjes gelatine (geweekt in koud water).

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2006
  • Internationaal
  •  60-120 min.

monchoutaart met kersen

INGREDIENTEN

20 bastognekoeken, 100 g boter, 1 pakje slagroom, 2 pakjes monchou, 60 g suiker, 1 blikje vlaaivulling kersen

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2012
  •  
  •  30-60 min.

Flensjes Met Kersen

INGREDIENTEN

8 dunne flensjes - 200 gram kersen - kersenjam - poedersuiker

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Flensjes met kersen

INGREDIENTEN

8 dunne flensjes - 200 gram kersen - kersenjam - poedersuiker

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Kersen clafoutis

Bevat per persoon: 235 kcal/8 gr eiwit/4 gr vet/42 gr koolhydraten

INGREDIENTEN

100 gr bloem, 2 eieren, 13/4dl (volle) melk, 3 zakjes vanillesuiker, boter voor invetten, 350 gr kersen, 1 eetlepel poedersuiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

mascarponetaart met kersen

Zo lekker heb je deze taart nog nooit gehad.

INGREDIENTEN

* Plakjes bladerdaag, *150 gr suiker, *Kaneel, *pot kersen zonder pit, *1? lepel citroensap, * kruidnagel, *maizena, *4 eieren, *450 gr mascarpone.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

kersen dessert

IJs met kersen

INGREDIENTEN

2 blikken (425 g)zwarte kersen op sap, 4 eetlepels maismeel, 4 eetlepels kersenlikeur, vanilleroomijs

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

appelpudding met kersen

INGREDIENTEN

8 stoofappelen,1/2l.dikke vanillepuding,wat macaronkoekjes,gekonfijte kersen (100 gr.),abrikozengelei,boter.

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

IJsbom met kersen

INGREDIENTEN

1 liter chocolade-ijs - 2 liter vanille-ijs - 125 gram gekonfijte rode kersen - 125 gram gekonfijte groene kersen - 80 ml ijstopping met chocoladesmaak

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Kersen met champagnesaus

INGREDIENTEN

Kersen, 4 eierdooiers, 5 eetlepels suiker, 200 ml champagne, 2 eetlepels kirsch.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

kersen karnemelkijs

Zelf gemaakt kersen karnemelkijs

INGREDIENTEN

2 eieren, 3 eetlepels diksap van peren, 1 zakje vanillesuiker, 3 dl karnemelk, 250 gr kersen

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Kersen Flap

Yammie!!!

INGREDIENTEN

Kersen, plakjes Bladerdeeg, (beetje) likeur, poedersuiker

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

INGREDIENTEN

, Becel Dieet, 250 g kersen (eventueel uit pot), 80 g bloem, 20 g poedersuiker, 1 ei, 1 dl halfvolle melk, 1 el kristalsuiker,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Sorbet van Kersen

( Sorbet aux Cerises ) van "moesje2"

INGREDIENTEN

500 gram kersen - 150 gram suiker - 1/2 citroen - 1 eiwit - 1 eetlepel, kirsch,

  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

Chocoladetompoes met kersen

Voedingswaarde per persoon: eiwit 6g vet 41g koolhydraten 48g kcal 580

INGREDIENTEN

300 g pure chocolade, slagroom light (spuitbus), 1 potje kersen, zonder pit, goed uitgelekt,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2009
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladeterrine met kersen

INGREDIENTEN

200 g kersen uit pot, goed uitgelekt en drooggedept, 3 el cognac, 225 g pure chocolade, in stukjes, 175 g witte chocolade, in stukjes, 3 dl slagroom, 1 el cacao, 7 blaadjes witte gelatine, 6 eiwitten, 50-75 g suiker,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2001
  •  
  •  > 120 min.

Clafoutis Met Kersen

Een lekkere, snelle taart in geval van onverwacht bezoek, maar gewoon zomaar is natuurlijk ook goed.

INGREDIENTEN

100 gram bloem, 2 dl melk, 2 eieren, 1 pot kersen, uitgelekt ca. 700 gram, 2 el witte basterdsuiker, zout, poedersuiker, amandelen, geroosterd, geschaafd,

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Fusion
  •  30-60 min.

Varkenshaas Met Kersen

De zachte smaak van varkenshaas gecombineerd met een zoet romige saus van kersen en kriekbier

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, kersenjam, room, kriekbier, kersen op zware siroop, olijfolie of roomboter, perer en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rijst Met Kersen

Rijst met kersen (gestoomd)

INGREDIENTEN

125 gr rijst, 5 dl melk, 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 pot kersen ca 400 gr,1 tl maiszetmeel, 1 tl kirsch

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  30-60 min.

Kersen Tiramisu

INGREDIENTEN

250g ricotta, 6 el suiker, 1el zure room, 4el koffielikeur, 8 zandkoekjes, 1 bokaal kersen op sap, 100g kersen, 4 ijscoupes

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Kersen Met Gehaktballetjes

INGREDIENTEN

1 grote pot kersen zonder pit, half pond h.h gekruidgehakt, 6 theelepeltjes custard,

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Clafoutis Met Kersen

Heerlijk dessert!

INGREDIENTEN

1 pot kersen op sap, 3 eieren, 200 gr magere kwark, 2 dl creme fraiche, 90gr suiker, 1,5 el maizena, snufje zout, vanille essance, boter, poedersuiker

  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
Kersen

Kersen

Een kers is een vrucht met een pit. Kersen groeien rijkelijk aan de bomen in Nederland. Je moet er snel bij zijn met plukken, voordat de vogels de kersen te pakken hebben! Fruitkenners zeggen dat de kers lijkt te verdwijnen uit nederland. De oogsttijd van kersen is kort; in juli oogsten en eind juli is het seizoen alweer voorbij.

Nieuwste kersen recepten
Populaire fruit recepten
Andere recepten met kersen
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top