- Eigen recept
Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019
Update 19-1-2019 ter ere van mijn moeders verjaardag. Hoeveelheid monchou en slagroom verdubbeld. Suiker ook iets extra. Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!
Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam (aardbeien kan ook, maar 4 vruchten is iets smaakvoller. 1 pakje monchou van 200 gram, 250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 100 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen of morellen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.
Bekleed de springvorm met aluminiumfolie of vetvrij bakpapier. Verkruimel de koekjes zoveel mogelijk. Smelt de boter en roer de kruimels erdoorheen en vermeng de eetlepel jam erin. Doe dit mengsel op de bodem van de springvorm en druk het zo stevig mogelijk aan met een vork of achterkant van een lepel. 10 minuten in de koelkast laten afkoelen.
Roer de monchou fijn met de vanillesuiker en de suiker. Klop de slagroom stijf en mix dan even kort de monchou door de slagroom. Dit mengsel over de kruimelbodem verdelen, in koelkast zetten tot vruchtenlaag klaar is. De kersen zeef je van de siroop. Gebruik circa 200 ml van de siroop om te binden. In een kommetje 4 eetlepels kersensap mengen met de eetlepel custard. Rest van sap in pannetje laten koken en dan mengsel Sap, custard erbij roeren tot het bindt, even laten koken. Vervolgens even laten afkoelen, kersen erdoorheen roeren en verder laten afkoelen. Als kersen bijna zijn afgekoeld mogen ze als laatste over de monchoulaag.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-01-2009Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen
Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat.
100 gr witte chocolade, 150 ml slagroom, 2 eiwitten, 30 gr suiker, ± 8-10 Amarene kersen plus wat sap (per glas), Wat Amarettini koekjes (ligt aan je glas),
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-10-2013Italiaans Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Vanillekwarktaart met kersen
9 blaadjes gelatine (18 g), 200 g bastognekoeken, fijn verkruimeld, 4 eetl. kersenjam, sap en rasp van 1 citroen, 450 g vanillekwark (Melkan), 200 g witte basterdsuiker, 250 ml slagroom stijfgeklopt, 500 g kersen, poedersuiker,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-06-2009Nederlands Nagerecht20-30 min.
"IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is tè
Deze monchou taart is tè lekker om dit recept niet te plaatsen! Bij het kijken naar de foto`s moet het water je toch in de mond lopen....
, , -200 gram monchou (pakjes a 100 gram, liefst niet het doosje zacht en romig van 200 gr. Wordt de vulling niet echt stevig genoeg vind ik!), - 200 gram bastognekoeken, - 1 blik kersenvlaaivulling (Hak, bij de bakafdeling), - 120 gram gesmolten boter, - 250 ml slagroom, - 25 gram suiker, - 3-5 eetlepels melk, - 1 zakje klopfix, ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-06-2012Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Dronken kersen (chocoladetaart met kersen)
Deeg voor een taart:, , * 4 eieren, * 200 gram suiker, * 50 gram cacao, * 200 gram bloem, * ½ theelepel bakpoeder, , Crème:, , * 1 blik gecondenseerde melk, * 250 gram roomboter, * 3 eetlepels cacao, * kersen in blik, * scheutje wodka of cognac
- Russisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-10-2008Russisch Nagerecht30-60 min.
Bastogne kersen toetje
Super makkelijk om te maken en o zo lekker! Laat je gasten raden welk bekend koekje er in zit.
- 1 bekertje slagroom, - suiker, - 250 gram kwark, - kersen op sap (1 pot), - 1 pak Bastognekoeken
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-02-2010Nederlands0-10 min.
Monchoutaart met kersen
Monchoutaart met kersen
Voor de bodem:, 300 gram country koekjes of 300 gram bastognekoeken. 125 gram roomboter., Voor de vulling:, 200 gram monchou, 75 gram witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 250 ml slagroom, 1 zakje klopvast, 1 blik kersenvlaaivulling.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-12-2011Nederlands30-60 min.
Clafoutis met kersen
Boter, 250 g kersen (eventueel uit pot), 80 g bloem, 20 g poedersuiker, 1 ei, 1 dl halfvolle melk, 1 el kristalsuiker,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-05-2005Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
clafoutis
500 ml melk, 150 gram bloem, 150 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 gram bakpoeder, 6 eieren, boter, om in te vetten, 500 gram kersen, ontpit, poedersuiker, dichte taartvorm (quichevorm),24 cm, aluminiumfolie
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-06-2009Nagerecht30-60 min.
Kersen ijs
Heerlijk!!
600 gr verse kersen, 1.5 dl water, 175 gr poedersuiker, 1/2 citroen.
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-06-2002Nederlands Nagerecht> 120 min.
- Eigen recept
kersen crumble
1 pot kersen op sap, 75 gram suiker, 175 gram bloem, 100 gram boter, 5 gram bakpoeder
- Engels Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-05-2010Engels Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Kersen Pannenkoeken
Ik zag ze weer liggen. Heerlijke zoete rode kersen. En aangezien de kersen van mijn eigen boom nog niet zover zijn kon ik het niet laten om er wat mee te nemen. Natuurlijk om er kersenpannenkoeken mee te maken. Zo`n kersenpannenkoeken kregen wij vroeger thuis ook altijd maar dan wel met "spekkersen" Spekkersen zijn tegenwoordig nogal moeilijk aan te komen. Maar ook met deze "gewone" kersen is een smulpartij verzekerd.
Ingrediënten voor 8 pannenkoeken:, , - 1/2 liter melk, - 250 gram zelfrijzend bakmeel, - 4 eieren, - zout, - boter, - 250 gram kersen, - (poeder)suiker.,
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-06-2013Kinderkeuken20-30 min.
- Eigen recept
Kersen vlaai vulsel (zelfgemaakt)
Kersenvlaai vulling om zelf te maken, niets uit een blikje heerlijk in je vlaai of over je monchou taart.
600 gram zure rode kersen uit pot., 200 gram witte suiker, 25 gram maïzena,
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-06-20120-10 min.
Kersen vareniki
Kersenflapjes.
600 gr. kersen, ontpit, 220 gr. suiker, 110 gr. bloem, 1,25 dl. water, 1 ei, zout naar smaak,
- Russisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-07-2001Russisch60-120 min.
Kersen dessert
Makkelijk en lekker
1 pot kersen zonder pit., 2 eieren, 2 dl. melk, 2 eetl. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 65 gram bloem
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-11-2009Nederlands Nagerecht30-60 min.
Flensjes Met Kersen
8 dunne flensjes - 200 gr. kersen - kersenjam - poedersuiker
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-08-2000Nederlands10-20 min.
kip met kersen
Ovenschotel met kipfilet, kersen en croissantdeeg
400gr. kipfilet, 3 bolletjes gember, 1 pot kersen zonder pit, 2 eetlepels olie, 1 bekertje creme fraiche, half zakje kerriesaus, 1 theelepel sambal oelek, 3 theelepels kappertjes, 2 teentjes knoflook, zout en peper, 1 blikje croissantdeeg, 150 gr. geraspte belegen kaas
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-12-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Yoghurtcreme met Kersen
Yoghurt een keertje anders met kersen.
1 pot kersen op sap zonder pit / 4 blaadjes witte gelantine / 2 vanillestokjes / 2 eidooiers / 4 el poedersuiker / 2 zakjes vanillesuiker / 450 ml joghurt / 2 lange vingers. Eventueel een spuitbus slagroom.? 4 wafels voor garnering
- Nederlands Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-12-2002Nederlands Nagerecht60-120 min.
#Geflambeerde Kersen
Feestelijk toetje
1 pot ontpitte kersen, boter, suiker, Kirsch, roomijs, slagroom, , , ,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-1999Nagerecht0-10 min.
Yoghurttaart met kersen
Eindeloos apart recept van tv kok Neven Maguire
BODEM: plantaardige olie om in te vetten; 125 gr. bastognekoeken; 65 gr, boter.VULLING: 1 vanillestokje, uitgeschraapt; 75 ml. halfvolle melk; 500 gr. Griekse Yoghurt; 100 gr. witte basterdsuiker; Het sap en fijn geraspte schil van 2 limoenen; 4 blaadjes witte gelatine (geweekt in koud water); 150 gr. stijfgeklopte slagroom. GARNERING: 1 blik kersen op sap; 2 blaadjes gelatine (geweekt in koud water).
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-06-2006Internationaal60-120 min.
monchoutaart met kersen
20 bastognekoeken, 100 g boter, 1 pakje slagroom, 2 pakjes monchou, 60 g suiker, 1 blikje vlaaivulling kersen
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-06-201230-60 min.
Flensjes Met Kersen
8 dunne flensjes - 200 gram kersen - kersenjam - poedersuiker
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-02-2002Internationaal Nagerecht0-10 min.
Flensjes met kersen
8 dunne flensjes - 200 gram kersen - kersenjam - poedersuiker
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-06-2002Nagerecht10-20 min.
Kersen clafoutis
Bevat per persoon: 235 kcal/8 gr eiwit/4 gr vet/42 gr koolhydraten
100 gr bloem, 2 eieren, 13/4dl (volle) melk, 3 zakjes vanillesuiker, boter voor invetten, 350 gr kersen, 1 eetlepel poedersuiker
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-2011Nederlands Nagerecht20-30 min.
mascarponetaart met kersen
Zo lekker heb je deze taart nog nooit gehad.
* Plakjes bladerdaag, *150 gr suiker, *Kaneel, *pot kersen zonder pit, *1? lepel citroensap, * kruidnagel, *maizena, *4 eieren, *450 gr mascarpone.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-01-2000Nederlands30-60 min.
kersen dessert
IJs met kersen
2 blikken (425 g)zwarte kersen op sap, 4 eetlepels maismeel, 4 eetlepels kersenlikeur, vanilleroomijs
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-12-2001Nederlands Nagerecht0-10 min.
appelpudding met kersen
8 stoofappelen,1/2l.dikke vanillepuding,wat macaronkoekjes,gekonfijte kersen (100 gr.),abrikozengelei,boter.
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-12-2004Belgisch Nagerecht30-60 min.
IJsbom met kersen
1 liter chocolade-ijs - 2 liter vanille-ijs - 125 gram gekonfijte rode kersen - 125 gram gekonfijte groene kersen - 80 ml ijstopping met chocoladesmaak
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-06-2005Nederlands Nagerecht30-60 min.
Kersen met champagnesaus
Kersen, 4 eierdooiers, 5 eetlepels suiker, 200 ml champagne, 2 eetlepels kirsch.
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-07-2002Nederlands Nagerecht0-10 min.
kersen karnemelkijs
Zelf gemaakt kersen karnemelkijs
2 eieren, 3 eetlepels diksap van peren, 1 zakje vanillesuiker, 3 dl karnemelk, 250 gr kersen
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-06-2002Nederlands Nagerecht> 120 min.
Kersen Flap
Yammie!!!
Kersen, plakjes Bladerdeeg, (beetje) likeur, poedersuiker
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-1999Goedkoop en snel Nagerecht20-30 min.
Clafoutis met kersen
Clafoutis met kersen
, Becel Dieet, 250 g kersen (eventueel uit pot), 80 g bloem, 20 g poedersuiker, 1 ei, 1 dl halfvolle melk, 1 el kristalsuiker,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-11-2003Nederlands30-60 min.
Sorbet van Kersen
( Sorbet aux Cerises ) van "moesje2"
500 gram kersen - 150 gram suiker - 1/2 citroen - 1 eiwit - 1 eetlepel, kirsch,
- Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-07-2002Tussengerecht0-10 min.
Chocoladetompoes met kersen
Voedingswaarde per persoon: eiwit 6g vet 41g koolhydraten 48g kcal 580
300 g pure chocolade, slagroom light (spuitbus), 1 potje kersen, zonder pit, goed uitgelekt,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-11-2009Nagerecht20-30 min.
Chocoladeterrine met kersen
200 g kersen uit pot, goed uitgelekt en drooggedept, 3 el cognac, 225 g pure chocolade, in stukjes, 175 g witte chocolade, in stukjes, 3 dl slagroom, 1 el cacao, 7 blaadjes witte gelatine, 6 eiwitten, 50-75 g suiker,
- > 120 min.
- Geplaatst op17-09-2001> 120 min.
Clafoutis Met Kersen
Een lekkere, snelle taart in geval van onverwacht bezoek, maar gewoon zomaar is natuurlijk ook goed.
100 gram bloem, 2 dl melk, 2 eieren, 1 pot kersen, uitgelekt ca. 700 gram, 2 el witte basterdsuiker, zout, poedersuiker, amandelen, geroosterd, geschaafd,
- Fusion
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-01-2001Fusion30-60 min.
Varkenshaas Met Kersen
De zachte smaak van varkenshaas gecombineerd met een zoet romige saus van kersen en kriekbier
2 varkenshaasjes, kersenjam, room, kriekbier, kersen op zware siroop, olijfolie of roomboter, perer en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-02-2000Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Rijst Met Kersen
Rijst met kersen (gestoomd)
125 gr rijst, 5 dl melk, 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 pot kersen ca 400 gr,1 tl maiszetmeel, 1 tl kirsch
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-03-2000Goedkoop en snel Nagerecht30-60 min.
Kersen Tiramisu
250g ricotta, 6 el suiker, 1el zure room, 4el koffielikeur, 8 zandkoekjes, 1 bokaal kersen op sap, 100g kersen, 4 ijscoupes
- Italiaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-07-2000Italiaans Nagerecht20-30 min.
Kersen Met Gehaktballetjes
1 grote pot kersen zonder pit, half pond h.h gekruidgehakt, 6 theelepeltjes custard,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-03-2001Belgisch20-30 min.
Clafoutis Met Kersen
Heerlijk dessert!
1 pot kersen op sap, 3 eieren, 200 gr magere kwark, 2 dl creme fraiche, 90gr suiker, 1,5 el maizena, snufje zout, vanille essance, boter, poedersuiker
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-12-1999Frans Nagerecht60-120 min.
-
kwark kersentaart
van snaan , 2 recepten, 0 volgers
-
kersentaart
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
kersenkwarktaart
van mobiel_1355859976 , 1 recepten, 0 volgers
-
Kersen
van Agnes1969 , 1 recepten, 0 volgers
-
kersen
van MartinHullegie , 1 recepten, 0 volgers
-
monchou kersenvulling
van marjoow44 , 1 recepten, 0 volgers
-
Kersen
van nheerkens , 1 recepten, 0 volgers