Kleurige kerriesoep
een mooi geel soepje met vrolijke kleurtjes.
Ingrediënten 4 personen
3 eieren, 1 rode paprika, 2 lente-uitjes, 250 gr champignons, 35 gr boter, 1-2 tl kerrie, 1 pakje(voor 1,5 l)kerriesoep met champignons, 1 pot(340 ml)kippeboullion met kippevlees, 300 gr parijse worteltjes(wortelballetjes) of bospeen in stukjes, 300 gr diepvries doperwtjes, 1/8 l slagroom, zout, peper, 2 el gesnipperde peterselie.Bereidingswijze
kook de eieren in 10 min. hard, laat ze schrikken en pel ze; snijd de eieren in stukjes. ontvel de paprika, verwijder de zaadbol en -lijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. maak de lente-uitjes en de champignons schoon; snijd de lente-uitjes in smalle ringen en de champignons in plakjes. verhit de boter in een soeppan en bak de stukjes paprika, lente-uitjes, champignons en de kerrie ca. 3 min.; roer regelmatig. roer de inhoud van het pakje kerriesoep glad met 1/2 l water, roer het mengsel door de groenten en voeg 1 l water en de kippenboullion(zonder de stukjes kip) toe. breng de soep al roerende aan de kook, voeg de worteltjes toe en laat ze in 10-12 min. gaar worden; kook de doperwten de laatste 5 min. mee. verdeel de kip uit de boullion in kleine stukjes en roer ze door de soep. neem de pan van het vuur en roer de slagroom en de stukjes ei door de soep, breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met de peterselie. geef er brood bij.