1. Home
  2. Recepten
  3. Kerrie Knoflook En Peper Uit D

Kerrie knoflook en peper uit d recepten (1.790)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kruidige WAANZINNIGE gehakttaart met veel kruiden

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP

INGREDIENTEN

12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en het knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflooksnippers met het gehakt ca. 5 minuten tot het gehakt rul is. Roer de specerijen, de tomatenpuree en de rozijnen door het gehakt en schenk er een halve liter water bij.(ongeveer) Laat het mengsel ca 5 minuten zachtjes pruttelen tot bijna al het vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur. Roer de kruiden door het gehaktmengsel en breng het pittig op smaak met zout en peper. Smelt de boter. Bestrijk een Ovenschaal dun met boter en bekleed de schaal met de helft van het filodeeg. Bestrijk de velletjes deeg steeds met boter en laat het deeg over de schaal hangen. Schep het gehaktmengsel op het deeg, vouw het overhangende deeg erover en dek het geheel af met de rest van het deeg, dat ook weer bestreken is met wta boter. Bestrijk de bovenkant van het deeg ook met wat boter en bak de taart in het midden van de oven in ca 45 minuten goudbruin en gaar, Dek het deeg af met aluminium folie als de bovenkant te bruin dreigt te worden.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel a la louise

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke kip kerrie!

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-)

INGREDIENTEN

Voor het Kipmengsel:, * 750 gr. Kipfilet, * 1 (rode) Ui, * 2 teentjes Knoflook, * 5 eetlepels Ketjap Manis, * 2 eetlepels Sojasaus, * 1 eetlepel zoete Chilisaus, * 1 eetlepel Olijfolie, * 1 theelepel Knoflookpoeder, * 1 theelepel Paprikapoeder, * 1 theelepel Massala, * Peper en Zout, Voor de Saus:, * 100 gr. Bakboter, * 100 gr. Bloem, * 6 ruime theelepels Kerriepoeder (gebruik Massala!), * +/- 1 liter Water, * 2 Runderbouillon blokjes, Extra:, * 1 Rode Puntpaprika in stukjes, * 1 bakje Kastanje Champignons (250 gr.) in stukjes

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Roti met kip, aardappelen, kousenband en ei

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper., voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Roti Kip Kerrie

Lekker lekker

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 tn knoflook, 2 of 3 verse rode perpers, 1 ui, 500 gr aardappelen, 400gr kouseband of sperziebonen, zonnebloemolie, 1 eetl tomatenpuree, 1 blokje kippenbouillon, 2 eetl kerriepoeder (surinaams heet te koop bij de toko)500 gr kippedijen of drumsticks,4 rotivellen (te koop bij de toko), halve eetl djinten(gemalen komijn)

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2007
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hapjes / tapas

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Broccoli kiptaart met mozzarella

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .

INGREDIENTEN

500 gr Broccoli, 400 gr Kipfilet, 5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart), 1 rode ui, 1 Witte ui, 1 teentje knoflook, 3 eieren, 125 ml slagroom, 1 bolletje Mozzarella, 125 gr champignons, 1 gele paprika, Boter, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Zout, Peper, Paneermeel

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 0,5 ui, gesnipperd, 2 tl tomatenpuree, 1 el kerrie, zout, 1 teen verse knoflook, geperst, 400 ml heet water, olijfolie, 0,5 fijngesneden vers pepertje

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse Massala Kip

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet citroensap 2 flinke uien 400 gram sperziebonen, (of kousenband) 6 tenen knoflook 4 middelgrote vastkokende aardappels 2 el olie 1 tl gedroogde chilivlokken (of 1 Madame Janetpeper) 2 el massala kerrie 1 klein blikje tomatenpuree 4 kleine maggiblokjes allesbinder 1/2 liter warm water 4 eieren peper en zout uit de molen

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kip kerrie salade

Lekker met verjaardag/buffet.Frisse salade, die ECHT altijd op gaat! Eet met meerdere hapjes/salades

INGREDIENTEN

800-1000 gram kipfilet, 2 a 3 eetlepels kerrie (naar smaak), evt. beetje peper, 3 a 4 teentjes knoflook uit de pers, olie om te bakken., Saus: 2 a 3 dl slagroom, mayonaise, 1 teentje knoflook (naar smaak), (groot) blik ananas partjes, kerrie (en/of gele kleurstof). Tauge. Evt. blanke rozijnen en/of mais

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet.

INGREDIENTEN

150 gr mooie rauwe garnalen, 250 gr kabeljauwfilet, 2 dl kokosmelk, 2 dl visbouillon, 3 el wokolie, 2 sjalotten (fijngehakt), 1 flinke tomaat (blokjes, zonder zaadjes), 1 el vers geperst citroensap, 2 knoflookteentjes (fijngeperst), 2 tl kerrie, ½ tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder of 2 tl verse gember (geraspt), ¼ tl cayennepeper, ½ tl gemalen komijn, ½ tl venkelzaad, Gemalen zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout, 3 el koriander (vers, bosje AH)

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittig gekruide broccolisoep met gerookte kipfilet sp peper en kerrie

Regelmatig staat bij ons een broccoliesoep op tafel. Broccoli is één van de meest gezonde groenten, maar als groente lust mijn man geen broccoli, maar wel de soep. Om er een beetje afwisseling in te brengen probeer ik af en toe een andere versie van de broccoliesoep. Ik had nog gerookte kipfilet in de vriezer en een Spaanse peper in de koelkast. Dat leverde deze lekkere broccolisoep op. Weer eens iets anders.

INGREDIENTEN

500 gram broccoli, schoongemaakt, in roosjes en groot deel van de stengel., 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 kleine ui of sjalotje, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 kleine groene Spaanse peper, schoongemaakt in stukjes gesneden (rood kan ook hoor!), 1/2 eetlepel kerriepoeder, 2 theelepels kurkuma (= geelwortel), 1 liter kippenbouillon (kan van tablet), plm. 150 gram gerookte kipfilet (in reepjes gesneden), /2 dl (koffie)-room, eventueel peper en zout, paar druppels tabasco

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2016
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Babi kerrie (kerrie varkensvlees)

Een heerlijke varkenskerrie en heel makkelijk te maken en iets zurig.

INGREDIENTEN

500 g hamlappen, in grote blokjes, 1 prei, in halve dunne ringen, 6 e olie, 3 uien, in dunne halve ringen, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 e kerrie (voor papje), 1 t geelwortel (voor papje), 5 e witte azijn (voor papje), 1 t zout, 1/2 t zwarte peper, ketjap

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2010
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spaghetti met garnalen in pittige tomatensaus met knoflook en kerrie

Weinig tijd om te koken? Maak dan eens deze heerlijke pasta. Ik had nog een bakje cocktailgarnelen in de vriezer. Garnalen dus snel ontdooid in een bak koud water. Ondertussen de tomaten ontveld (even in een bak met kokend water, afspoelen met koud water en het velletje is er zo af). Spaghetti gekookt en je gerecht is zo goed als klaar.

INGREDIENTEN

, 250 gram spaghetti, zout, peper, 1 eetlepel olijfolie, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, ½ eetlepel tomatenpuree, 5 (Roma) tomaten, ontveld en in blokjes gesneden (pitjes en vocht ook gebruiken), 12 grote cocktailgarnalen (koelvers bakje voorgekookt), 1 theelepel kerriepoeder, Mespunt cayennepeper of meer naar smaak, 1 eetlepel roomboter, Paar druppels citroensap, 2 theelepel vloeibare honing, 2 eetlepels gehakte peterselie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bospaddenstoelencrème met kerrie.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

INGREDIENTEN

* 750 gr + 200 gr verse bospaddenstoelen., * 1 prei,in ringetjes., * 1 ui,fijn gesnipperd., * 3 teentjes knoflook,fijn gesnipperd., * 1 eetlepel kerriepoeder., * 750 ml kippenbouillon., * 1 dl room., * 3 eetlepels olijfolie., * Peper & zout.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2010
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kerrie Kokoskip

Verrassend is de frisse pittig smaak van de verse gember als garnituur. Romig en heerlijk.

INGREDIENTEN

, 500 g kipfilet, in blokjes van 3 x 3 cm gesneden, , voor marinade, 1/2 t zout, 1/2 t korianderpoeder, 1/2 t komijnpoeder, 1.2 t kruidnagelpoeder, 1/4 t gemalen kaneel, 1/2 t gemalen kardemom, 1/2 t vers gemalen zwarte peper, 1/4 t chilipoeder, 1/4 t kurkuma, , Meng alle ingrediënten en marineer kip voor 2 uur.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-06-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kip Kerrie

Heerlijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Drumsticks, 5 grote aardappelen, 2 eetlepels hindoestaanse kerrie, 2 teentjes knoflook, 1 ui, ketjap asin, 1 tomaat, zwarte peper, 2 maggiblokjes kip, peterselie (vers)

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kip kerrie

Kip kerrie maar dan een pittige variant gebaseerd op de Indiase uitvoering (je zou het ook kip curry kunnen oemen)en samengesteld/gecombineerd uit de talloze kipkerrie recepten die al bestaan.

INGREDIENTEN

700 gr kippendijen of kipfilet, 2 uien,1 teen knoflook, 2 grote tomaten, 2 a 3 eetlepels pittige kerrie poeder,1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel gemalen komijn, 1 spaanse peper of madame jeanette, 200 ml kokosmelk, 1 liter kippenbouillon, 700 gr vastkokende aardappelen, 2 handen diepvriesdoperwten

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kerrie koolschotel

It's so easy!!!!!!

INGREDIENTEN

* klein kooltje, * 1 el kerrie, * teen knoflook, * 1 ui, * 300 g gehakt,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kippenbouten met knoflook

Een lekker pittig voor WW aangepast smulrecept.

INGREDIENTEN

4 kippebouten2 tl (hot)kerriezout en peper1,5 dl vetarme kippebouillon (van blokje10 (!) ongepelde knoflookteentjes2 eetlepels gesnipperde peterselie

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

kerrie ei

Voor op brood of als bijgerecht

INGREDIENTEN

Eieren,2 eetl Surinaamse kerrie, 1 ui, 1 knoflook 1 verse peper, 3 magie blokjes, olie

  • Surinaams
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2004
  • Surinaams
  •  10-20 min.

kip kerrie

Kan je gebruiken voor de roti vulling

INGREDIENTEN

1kg kip, 1 ui, 2 knoflook, 1/2 verse peper, 3 magiblokjes, 2 eetl Suriname kerrie, zout en peper, olie en aardappelen.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kerrie Aardappelen

Pittige Kerrie Aardappelen

INGREDIENTEN

Olie, 1 Spaanse Rode Peper, 1 Teentje knoflook, 1 1/2 pond Aardappelen, 3 ons schoon gemaakte kouseband of boontjes, 1 grote tomaat en 1 a 2 theelepels Kerrie.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-07-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Telor Kerrie

Indisch bijgerecht

INGREDIENTEN

6 hardgekookte eieren, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2,5 eetl. olie, 2 eetl. kerrie djawa, 1/2 tl. sambal, 4 dl. bouillon, 2 eetl. santenmix, zout en peper.

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tijgerscampi's met kerrie

Uit het eerste kookboek van Colruyt (B), overigens een aanrader.

INGREDIENTEN

10 tijgerscampi's (diepvries), 250 g champignons, 1 rode en 1 groene paprika, 1 teen knoflook, 3 sjalotten, 1 scheut Cognac, 1 dl room, 1 el olijfolie, 1 kl dille, 2 kl kerrie, peper en zout, rijst.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kip kerrie

Simpel maar o, zo lekker

INGREDIENTEN

2 kipfilets, rijst, kipbouillon, bloem, kerriepoeder, room, champignons, uitje, knoflook, ananas, banaan

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kerrie Met Pit.

Een pittig kerriegerecht met kipfilet mais en ananas.

INGREDIENTEN

2dubbele kipfilets, 3 grote uien 1 liter melk 4eetl bloem 1 eetl hot curry, 2 eetl kerrie, 2 theel sambal oelek,1 groot blik mais, 1 groot blik ananas wat peterselie.5 teentjes knoflook peper en zout,een scheut ketchup en een scheut ketjap (manis) boter of olie en een flinke klont roomboter.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-1998
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Runderrollade Met Kerrie

INGREDIENTEN

500 gram runderrollade, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 eetl. kerrie, 4 dl vleesbouillon, 1 eetl. gembernat, worcestershiresaus, boter, bloem, peper en zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Telor Kerrie

Eieren in kerriesaus met uien

INGREDIENTEN

* 8 eieren, * 2 uien, * 1 teentje knoflook, * 3 eetl olie, * 2 eetl kerrie Djawa, * 1/2 theel sambal Tjampoer, * 4 dl kippeboulion, * 2 eetl santenmix, * zout en peper,

  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

telor kerrie

Eieren in kerriesaus met uien

INGREDIENTEN

6 a 8 hardgekookte eieren, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2,5 eetlepel (arachide) olie, 2 eetlepels kerrie djawa, 1/2 theelepel sambal oelek, 4 dl kippebouillon, 2 eetlepels santen mix, zout en peper.,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Ajam Kerrie

INGREDIENTEN

1 kip van ongeveer 1000 gram, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 laurierblaadjes, 50 gram magarine, 40 gram bloem, 2 eetlepels kerrie, zout en peper, peterselie, ,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kerrie kippenpasteitjes

Lekker  als tussendoortje of een lunch gerechtje met een frisse salade erbij. De smaak is geconcentreerd en intensief, echt typisch kerrie smaak.

INGREDIENTEN

, 1 kg kip met vel in stukken, 25 ml zonnebloemolie voor bakken, 2 middelgrote uien, fijn, 4 teentjes knoflook,  fijn, 3 rode pepers, fijn, 4 cm geraspte verse gember, 3 t gemalen koriander, 2 t komijnpoeder, 1/4 t  zwarte peper, 1 t  kaneelpoeder, 1 t kurkuma/geelwortel, 3/4 t venkelzaad, 4 kardemompeulen, kippenbouillon, 2 t garam masala,  , bladerdeeg voor zoveel nodig, 1 eidooier met iets koffiemelk vermengd, maanzaad

  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2015
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Rundvlees Met Kerrie

Lekker pittig rundvleesgerecht. lekker met rijst, pasta of zelfs met een oerhollandse aardappel.

INGREDIENTEN

1 kg rundvlees in blokjes, 1 gesnipperde ui, 1 spaanse peper fijngehakt, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 1 eetl. fijngehakt korianderblad, 1 eetl. fijngehakte gemberwordel, 2 theelepels kurkuma, 1 theel. komijnpoeder, 1 eetl. kerrie, 1/4 liter yoghurt, olijfolie, 1 gesnipperde ui, 3 eetlepels bloem, 1 liter vleesbouillon (van blokje), zout en peper,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kippige Kerrie

Kippe gerecht met als hoofd smaak kerrie

INGREDIENTEN

1 pond kip filee, 1 ui, 1.1/2 prei(alleen het wit van de stengel, 1 teentje knoflook, 1 wortel, stuke bloemkool, paprika, olijfolie en kerrie naar smaak, peper zout

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Telor Kerrie

INGREDIENTEN

8 hardgekookte eieren * 2 uien * 1 teentje knoflook * 3 el olie * 2 el kerrie Djawa * 1/2 theel sambal Tjampoer * 4 dl kippeboulion * 2 el santenmix * zout * peper

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sapi Kerrie. (Gekruid rundvlees met kerrie)

.

INGREDIENTEN

* 500 gr. runderriblappen, * 1 theel djahé, * 4 eetl. kokos, * 1 theel. chilipoeder, * 4 theel. citroensap, * 1 eetl. kerrie, * 2 uien, * zout naar smaak, * 2 teentjes knoflook, * peper naar smaak., * 1 theel. ketoembar,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

kerrie worteltaart

Ideetje van Per. We hadden nog een stuk winterwortel in de koelkast liggen en zin in taart...

INGREDIENTEN

* bladerdeeg, * 1 ui, * 1 dikke teen knoflook, * 2 cm verse gember, * 1 tl kummel, * 200-300 gr winterwortel, * 2 1/2 tl kerrie, * 3 eieren, * 200 ml room, * handje rozijnen

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-2007
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Telor Kerrie

Eieren in kerrie met uien

INGREDIENTEN

6 a 8 eieren(hardgekookt in ca 8 minuten) 2 uien, 1 teentje knoflook 2,5 eetl.(arachide) olie, 2eetl. kerrie Djawa, 0,5 theel. sambal oelak trassie, 4 dl kippebouillon, 2 eetl. santen mix, zout en peper

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lamsvlees met kerrie

INGREDIENTEN

2 el. olijfolie, , 1,5 kg lamsschouder, in grote blokken, , 1 st. grote ui, gesnipperd, , 2 tn. knoflook, gesnipperd, , 3 el. kerrie, , 3 el. bloem, , 3/4 ltr. kippenbouillon, warm, , 2 st. bakbananen (indien voorradig. anders gewone niet te rijpe bananen), , zout peper, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rundvlees Met Kerrie

Afgemaakt met amandelen

INGREDIENTEN

750 gr. gebraden rundvlees, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 1/2 eetl. kerrie, 30 gr. bloem, 90 gr. boter, 5 dl. bouillon, de geraspte schil en het sap van 1 citroen, 1 eetl. chutney, 1 eetl. jam, 1 eetl. rozijnen, 60 gr. kokosmelk, peper en zout, 60 gr. geblancheerde amandelen.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ajam kerrie

Kip met Kerrie

INGREDIENTEN

, ? 1 kip van 1 kg, , ? 2 grote uien, fijngesneden, , ? 1 knoflookteentje, fijngesneden, , ? wat peterselie, fijngesneden, , ? zout, , ? peper, , ? 2 laurierblaadjes, , ? 50 g margarine, , ? 40 g bloem, , ? 2 el kerrie

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top