1. Home
  2. Recepten
  3. Kaviaar

Kaviaar recepten (447)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

kaviaar

'Armeluiskaviaar' van paddenstoelen.

INGREDIENTEN

1 ui350 gr. gemengde paddestoelen100 gr. boter1 glas droge sherrytakje peterselie, dragon en marjolein150 gr. kwark

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen, paddestoelen schoonmaken en met ui in een grote pan in de boter braden.Met de sherry blussen en de pan van het vuur nemen.

Bereidingswijze

Was de kruiden, hak ze fijn en meng ze door de kwark.Meng de paddestoelen en ui ook door het kwarkmengsel.Het mengsel in een aardewerkpot gladstrijken en afdekken.Een nacht of liever enkele dagen koud bewaren.

  • Russisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-07-2001
  • Russisch
  •  > 120 min.

Ei met kaviaar

INGREDIENTEN

2 eieren * 1 potje kaviaar.

  • Russisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2005
  • Russisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bietenmousse met kaviaar

INGREDIENTEN

100 ml visfond, 100 g gekookte biet, 6 g gelatine, 100 ml slagroom, zout, versgemalen peper, 40 g kaviaar

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Koninklijke kaviaar

Luxe!!!

INGREDIENTEN

175 g rode kaviaar., 175 g zwarte kaviaar., 2 el citroensap., 3 el gesnipperde lente ui., 1 tl worcestersaus., 450 g roomkaas, op kamertemperatuur., 50 g groene olijven, in ringetjes., 2 el gedroogde peterselie., diverse crackers of toastjes.,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Tagliatelle met kaviaar

INGREDIENTEN

1 el olie - 500 g groene of witte tagliatelle - 90 g boter snufje zwarte peper - 3 dl creme fraiche - 50 g zwarte kaviaar - 50 g rode kaviaar

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kaviaar met eieren

INGREDIENTEN

, ? 4 hardgekookte eieren, ? 50 g kaviaar ( of zalmeitjes ), ? 1 komkommer, ? 2 theel citroensap, ? 2 eetl mayonaise, ? peper en zout,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  •  
  •  10-20 min.

Een Kwarteleitje met kaviaar

Dit hapje is een pure verwennerij. Leuk voor de feestdagen!!

INGREDIENTEN

15 kwarteleitjes, hardgekookt en gepeld, in de koelkast in water bewaard 125 gram kaviaar 60 stukjes bieslook van ca. 3 cm.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Eieren Met Kaviaar

Voor pasen

INGREDIENTEN

Enkele slabladeren, 2 hardgekookte eieren, snufje zout, 3 tl mayonaise, 1 tl mosterd, kaviaar.

  • Duits
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Duits
  •  0-10 min.

Kaviaar Soezen

Hartige hapjes voor de sjieke bittertafel- dit recept is goed voor circa 30 stuks-

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG:, -1/8 l water, -30 g boter, -snufje zout, -100 g bloem, -3 eieren, -boter om in te vetten, -bloem om te bestuiven, DE VULLING:, -1/8 l slagroom, -75 g kaviaar (Deense viskuit), -1 eetlepel citroensap

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Zeebrasem met kaviaar

INGREDIENTEN

200 gr zeebrasemfilet per persoon, , 2 soeplepels kaviaar, , het sap van 1 citroen, , gladbladige peterselie, , 150 ml olijfolie, , roze peperkorrels, , peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Roereieren Met Kaviaar

Snel en makkelijk brunchgerecht.

INGREDIENTEN

2 el boter, 8 grote eieren, 4 el zure room, grof gemalen zwarte peper, 8 tl kaviaar, verse dille.

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2000
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
Nieuwste kaviaar recepten

Kwarteleitjes met kaviaar

INGREDIENTEN

1 ei -, 1 theelepel mosterd -, zouten en peper -, 1/2 limoen uitgeperst -, 1 sjalot fijngehakt -, enkele sprietjes bieslook -, 3 verse kwartel eitjes -, blikje haring kaviaar,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Bloemkoolroom met kaviaar

Byzonder!

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 1 prei, 1/2 l gevogeltefond, 100 g boter, 1/2 l room, zout, witte peper, 1 potje kaviaar of nepkaviaar, 1 tuiltje dille., Voor de versiering: 1 tomaat,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Kaviaar broodjes.

Recept uit 1939.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

blini?s met kaviaar

Amuse

INGREDIENTEN

Kijk voor de bereiding van de blini?s naar ?Blini?s (basisrecept)?.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

oesters met kaviaar.

Voorgerecht of misschien als tussendoortje. Dit hapje wodt beschouwd als afrodisiacum en bovendien smaakt het verrukkelijk.

INGREDIENTEN

3 dozijn oesters in de schelp, 2 eetlepels dikke mayonaise of zure room, zout en peper, scheutje citroensap, 1 theelepel tomatenpuree, 2 theelepels mierikswortelsaus uit een potje, of naar smaak, 3-4 eetlepels zwarte kaviaar, verse dille takjes als garnering, , , ,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Marokkaanse "kaviaar"

Niet echt kaviaar, maar het ziet er wel zo uit, nietwaar? Dit is echter een vegetarisch bijgerechtje, lekker op brood of bij een vleesgerecht. Een soort tapenade....

INGREDIENTEN

400 gram zwarte olijven;, 1 koffielepel oregano;, 1 koffielepel thijm (het liefst verse, fijngehakt);, 2 flinke tenen knoflook, gepeld;, 5 cl. olijfolie;, zwarte peper

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2008
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Champignon Kaviaar

Heel fijn gesnipperde champignons, lekker gekruid. Een minder prijzige smaaksensatie.

INGREDIENTEN

* 250 gram champignons * halve rode paprika * 1 sjalotje * 1 flinke teen knoflook * 100 gram rookspek (stukje) * 2 el fijne olijfolie * 1 el citroensap * peper en zout uit de molen

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2005
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tarbot met kaviaar

Feestelijk en super lekker en geserveerd met aardappelpuree

INGREDIENTEN

100 ml wodka, 1/2 sjalot, grof gesneden, handje zeesla, 1/2 citroen, 1 gekookt ei (wit en geel apart door een zeef geduwd, ook mimosa genoemd)), 50 ml room, geklaarde boter, 2 tarbotfilets, enkele takjes peterselie, fijngehakt, 1 potje kaviaar (gold label, platinum of osietra)

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Aubergine kaviaar

Aubergine tapenade

INGREDIENTEN

1 Aubergine,4 tenen knoflook in plakjes, peper,zeezout en olijfloie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2010
  •  
  •  20-30 min.

kaviaar van aubergine

Een prettig(e) bijgerecht of dip

INGREDIENTEN

3 aubergines, 12 gezouten ansjovisfilets, 2 teentjes knoflook (facultatief), 3 takjes basilicum, 1 takje rozemarijn, 1 grote tomaat, peper, 15 cl olijfolie, sap van een halve citroen, enkele sneetjes geroosterd boerenbrood, een frisse tomatensalade met pijpui

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappeltjes Met Kaviaar

Russische zakoeski (kleine hapjes), voor 30 stuks

INGREDIENTEN

30 nieuwe of krielaardappeltjes, zonnebloemolie, zout, 1,5 dl zure room, 60 gr namaakkaviaar, 60 gr rode zalmkuit, 3 eetl vers gehakt bieslook,

  • Russisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Russisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aubergine Kaviaar

Voorgerechtje of als onderdeel van Mezze

INGREDIENTEN

3 a 4 aubergines (samen 3 kilo) 330gr. verse kaas of magere kwark of huttekase, 2oogr zonnebloemolie,50gr.knoflook uit de knijper,20gr citroemsap.

  • Arabisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2000
  • Arabisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kaviaar eieren

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.

kaviaar van champignons

Lekker op knoflooktoast of bij vismousse

INGREDIENTEN

Bakje parijse champignons (liefst een dag of zowat oud omdat ze anders te bleek zijn bij het bakken), olijfolie of boter, zout en peper

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Kwarteleitjes Met Kaviaar

Toastjes, voor een 10-tal toastjes

INGREDIENTEN

1 ei, 1 theel mosterd, slaolie, peper, zout, 1 limoen, 1 sjalot, enkele sprietjes bieslook, vierkante krokante toastjes, 3 verse kwarteleitjes, blikje haringkaviaar,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Paprika kaviaar

INGREDIENTEN

2 rode paprika`s, Olijfolie, 1 tl azijn, 1 teen knoflook, geperst, Peper en zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  •  
  •  0-10 min.

Kaviaar van Aubergine

INGREDIENTEN

500 gram aubergines - 2 uien - 2 tomaten - 2 eetlepels olijfolie - 1 dessertlepel citroensap - zout en peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aubergine kaviaar

INGREDIENTEN

1aubergine (2 kan ook), Olijfolie, Zeezout, Citroensap, 1 teen Knoflook, geperst, Munt, , Snij de aubergines in tweeën en snij het vruchtvlees kruislings, maar niet te diep in. Lange, maar dus niet diep. Leg ze in een ovenschaal met een laagje water. 45 graden in een oven van 180 graden. Leg daarna de aubergines op een bord en lepel de binnenkant eruit(schillen niet te gebruiken). Hak het vruchtvlees heel fijn en mengvmet de olie, knoflook citroensap en munt.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  •  
  •  0-10 min.

Croissantjes met Gerookte Zalm en Kaviaar

Lekker borrelhapje. Succes verzekerd

INGREDIENTEN

100 gr Gerookte Zalm. Pakje Monchou. Kaviaar. Croisantdeeg

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Coquilles met vanillesaus en kaviaar

Dit is hemels!!! FRANS MENU: Coquilles met vanillesaus en kaviaar Lamsrack met bonensalade Warme fruitsalade

INGREDIENTEN

250 g aspergetips, (zee)zout, 1 vanillestokje, 1 dl visfond (pot a 380 ml), 1 bekertje slagroom (125 ml), zwarte peper, 3 verse coquilles per persoon, 2 eetlepels olie, 1 potje zwarte imitatiekaviaar (viskuit)

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Roerei met kaviaar en bieslook

Amuse

INGREDIENTEN

2 eieren - 2 el. room - peper - zout - 2 el. gehakte bieslook - zeezout - zalmforeleitjes of kaviaar

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

KAVIAAR OP EEN AARDAPPEL PANNENKOEK.

Traditioneel Russisch gerecht verheven tot een amuse. Met 3 soorten "kaviaar". Jammer genoeg is de echte onbetaalbaar! 

INGREDIENTEN

PANNENKOEKJE, 300 gr aardappelen middel grote, 1 st ei, 1 el bloem, 0.3 tl soda, Zout, Peper, Zonnebloemolie, PRESENTEREN, 100 ml slagroom, 100 gr Philadelphia, met kruiden, 1 pt kaviaar rode, 1 pt kaviaar zwarte (tsarskaya), 1 pt kaviaar gele (kabeljauw), 10 tk Dille

  • Russisch Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2017
  • Russisch Amuse
  •  20-30 min.

Taartje van aardappel en kaviaar

Dit exclusieve aardappeltaartje is een ware delicatesse door het gebruik van slechts een toefje kaviaar.

INGREDIENTEN

50 gr. kaviaar, 300 gr. roseval, 0.1 l. creme fraiche, 1 el. boter, 1 sch. melk, Peper ., Zout .

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gevulde Eieren Met Kaviaar

INGREDIENTEN

8 hardgekookte eieren, kerrypoeder naar eigen smaak, mayonaise, 1 potje zwarte kaviaar

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Taartje van aardappel en kaviaar

Dit exclusieve aardappeltaartje is een ware delicatesse door het gebruik van slechts een toefje kaviaar.

INGREDIENTEN

50 gr. kaviaar, 300 gr. roseval, 0.1 l. creme fraiche, 1 el. boter, 1 sch. melk, Peper, Zout

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  •  
  •  30-60 min.

Kaviaar van Gerookte Paling

Luxer dan lux en simpeler dan simpel! Serveer dit eens op amuselepeltjes en je gasten zullen verrast staan.

INGREDIENTEN

, stuk komkommer van 4 cm, 100 gram gerookte paling, in kleine blokjes, 2 el fijngesneden dille, 1 el kappertjes, uitgelekt en fijngehakt, peper en zout,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2005
  •  
  •  0-10 min.

Taartje van aardappel en kaviaar

INGREDIENTEN

50 gram kaviaar -, 300 gram roseval -, 0.1 liter creme fraiche -, 1 eetlepel boter -, 1 scheutje melk -, peper -, zout,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Taartje van aardappel en kaviaar

INGREDIENTEN

50 gr. kaviaar, -300 gr. roseval, -0.1 l. creme fraiche, -1 el. boter, -1 sch. melk, -Peper, -Zout,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

gebakken coquilles met een tapenade van kaviaar

Amuse van Margo Reuten - chef-kok van restaurant Da Vinci (1*) te Maasbracht (Nederland)

INGREDIENTEN

- 500 gr verse bladspinazie, - 8 verse coquilles, - 40 g kaviaar, - 3 el bieslook, - 30 gr superfijn gesneden aardappel (gefrituurd), - 2 el extra vergine olijfolie

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Frans
  •  10-20 min.

Tournedo met gerookte zalm en kaviaar

Heel verassend

INGREDIENTEN

Tournedo gerookte zalm kaviaar hollandaise saus. Erbij: groente(boontjes)aardappel gratin (evt. met truffel)

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste kaviaar recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top