1. Home
  2. Recepten
  3. Katjang Idjoe

Katjang idjoe recepten (4)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kwee Koedji - Koedji

INGREDIENTEN

250 gram rijstemeel, 250 gram goela djawa, 2 dl santen van ? blok, zout, pisangbladeren Vulling: 200 gram katjang idjoe, 200 gram goela djawa

Bereidingswijze

Smelt de goela djawa en maak een deeg van meel, santen, zout en de gesmolten goela djawa. Kook de katjang idjoe gaar en zeef ze. Kook de goela djawa, voeg water toe met de gezeefde katjang idjoe. Maak balletjes van het deeg en gebruik het katjang idjoe mengsel om de balletjes te vullen. Vouw er tenslotte de pisangbladeren omheen en maak er vierkante plakjes van. Stoom gaar in een rijststomer.

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Soep Van Groene Sojaboontjes

INGREDIENTEN

150 g groene sojaboontjes (katjang idjoe) - 1 theelepel salie - 1 theelepel bonekruid - 1 liter water met een plantaardig soeptablet - 250 g tomaten - 40 g volkoren-spaghetti

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Sajoer Lodeh (Groentesaus)

Hoort bij elke rijsttafel.

INGREDIENTEN

200 gram reboeng (bamboespruiten)., 200 gram katjang pandjang (kouseband)., 200 gram kol (spitskool), 2 lombok idjoe (grote groene spaanse peper), 3 kemirie (is een noot), 1 lombok rawit (kleine scherpe spaanse peper), 1 bawang poeitih (knoflook), 1 eetlepel laos (een soort gemberwortel), 2 theelepels trassie (garnalenpasta), garam (zout), 1 eetlepel minjak klapah (kokosnootolie), 25 gram santen van een blok (kokosmelk), 10 peteh (groene bonen)

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bouillon met groenten en tofu

De doorzichtige bihoennoedels worden gemaakt van een pasta van mungbonen( katjang idjoe). Mooli is een langwerpige radijsachtige groente die op rettich lijkt( verkrijgbaar in Oosterse winkels)

INGREDIENTEN

-1 el sojasaus, -2 tenen knoflook (uit de knijper), -2 el droge sherry, -4,5 dl groentebouillon, -250 g tofu (in blokjes), -3 grote wortelen (geschrapt en in dunne plakjes), -250 g groene kool (in dunne reepjes), -100 g mooli (geschrapt en in dunne plakjes), -50 g bihoen

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste katjang idjoe recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top