kataifi
Gevulde bladerdeegrol met siroop
300gr. ingevroren bladerdeeg. Voor de vulling: 200gr. gepelde amandelen of hazelnoten,1 beschuit, 4 afgestreken eetl. suiker, 1 pakje vanillesuiker, 1 afgestreken theel. kaneel, 2 eieren. Voor het bestijken: gesmolten boter Voor de siroop: 75gr. suiker, 1/3 kopje water, 1 kaneelstokje (stukje), 1 theel. citoensap. Voor de garnering: 30gr. geschaafde amandelen
Voorbereidingstijd 35 min. (zonder ontdooien), rusttijd: 15 min., Baktijd: 30 min. Het ingevroren bladerdeeg uit de verpakking halen, de afzonderlijke plakjes naast elkaar leggen en laten ontdooien. Voor de vulling de amandelen of hazelnoten grof hakken. De beschuit in een plastic zakje met een deegroller verkruimelen. De beschuitkruimels vermengen met de suiker, vanillesuiker, kaneel en de gehakte noten. De eieren loskloppen en door het notenmengsel roeren.De ontdooide plakjes bladerdeeg op een koele en licht bebloemde ondergrond heel dun uitrollen.Elk deegvel met gesmolten boter bestrijken en alle vellen op elkaar leggen. De notenvulling over het bladerdeeg uitspreiden en het geheel oprollen. De oven voorverwarmen tot 200 ?C gasstand 5-6 Een bakblik met koud water uitspoelen, de rol bladerdeeg erop leggen en 15min. laten rusten. Dan de rol 30 min. op de tweede richel van onder in de oven laten bakken. Voor de siroop de suiker met het water en het kaneelstokje al roerend 5 min, laten koken. De siroop van het vuur nemen het kaneelstokje verwijderen en het citroensap toevoegen. De nog warme siroop over de gebakken, hete KATAIFI gieten, met geschaafde amandelen bestrooien en in plakken serveren.
- Grieks Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-03-2000Grieks Nagerecht60-120 min.
Kataifi (zoet gebak van draadjesdeeg)
Een lekkernij Van de Oude Grieken.. Erg lekker..
750 gr. deeg voor kadaifi (draadjes), 1 kop boter, , voor de vulling:, 2,5 kop amandelen, 2 eieren, 3 eetlepels suiker, 0,5 eetlepel kaneel, , voor de siroop:, 2,5 kop water, 3,25 kop suiker, 1 stokje kaneel, 0,5 eetlepel citroensap, schil van 1 citroen
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-02-2004Grieks30-60 min.
Gekarameliseerde vijgen tussen kataifi met yoghurtijs
425 kcal per persoon
* 4 eetlepels suiker * 3 eetlepels roomboter * 12 verse bijgen * kataifideeg (oosterse winkel) * arachideolie voor frituren * 11/2 eetlepel poedersuiker * 4 bollen yoghurtijs *
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-08-2004Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Rijst met warme mango en pistachenootjes
Toprecept !
75-80 gram dessertrijst, 0.75 liter melk, 0.2 liter slagroom, 150 gram suiker, 1 vanillestokje, 0.1 liter rozenwater,, Voor de mangosaus :, 30 gr boter, 0.2 liter mangosap, 350 gram mangoschijfjes uit blik, 40 gram honing, 1 cl frambozenazijn, 5 cl Grand marnier, 10 gr aardappelzetmeel.,, Voor de garnering:, 100 gram amandelspijs, 50 gram kataifi ( zoet gebak van draadjesdeeg )Kopen of zelf maken, of neem wat kletskoppen, 10 gram pistachenootjes, 25 gram boter,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-11-2008Nagerecht20-30 min.
Engelenhaar-gebakjes
Voor 8 stuks:, 250 g kataifi engelenhaardeeg, verkrijgbaar in Turkse en Griekse winkels, 150 g gemalen groene pistachenoten of amandelen of walnoten, 280 g suiker, 1 TL kaneel, 0,1 l olijfolie of gesmolten boter, sap van 1 citroen, 1 el rozenwater uit de apotheek.,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-01-2005Nederlands Voorgerecht10-20 min.
-
kataifi
van annieov , 5 recepten, 0 volgers