1. Home
  2. Recepten
  3. Kataifi

Kataifi recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

kataifi

Gevulde bladerdeegrol met siroop

INGREDIENTEN

300gr. ingevroren bladerdeeg., , Voor de vulling:, 200gr. gepelde amandelen of hazelnoten,1 beschuit, 4 afgestreken eetl. suiker, 1 pakje vanillesuiker, 1 afgestreken theel. kaneel, 2 eieren., , Voor het bestijken:, gesmolten boter, Voor de siroop:, 75gr. suiker, 1/3 kopje water, 1 kaneelstokje (stukje), 1 theel. citoensap., , Voor de garnering:, 30gr. geschaafde amandelen,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Grieks Nagerecht
  •  60-120 min.

Kataifi (zoet gebak van draadjesdeeg)

Een lekkernij Van de Oude Grieken.. Erg lekker..

INGREDIENTEN

750 gr. deeg voor kadaifi (draadjes), 1 kop boter, , voor de vulling:, 2,5 kop amandelen, 2 eieren, 3 eetlepels suiker, 0,5 eetlepel kaneel, , voor de siroop:, 2,5 kop water, 3,25 kop suiker, 1 stokje kaneel, 0,5 eetlepel citroensap, schil van 1 citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.

Gekarameliseerde vijgen tussen kataifi met yoghurtijs

425 kcal per persoon

INGREDIENTEN

* 4 eetlepels suiker * 3 eetlepels roomboter * 12 verse bijgen * kataifideeg (oosterse winkel) * arachideolie voor frituren * 11/2 eetlepel poedersuiker * 4 bollen yoghurtijs *

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rijst met warme mango en pistachenootjes

Toprecept !

INGREDIENTEN

75-80 gram dessertrijst, 0.75 liter melk, 0.2 liter slagroom, 150 gram suiker, 1 vanillestokje, 0.1 liter rozenwater,, Voor de mangosaus :, 30 gr boter, 0.2 liter mangosap, 350 gram mangoschijfjes uit blik, 40 gram honing, 1 cl frambozenazijn, 5 cl Grand marnier, 10 gr aardappelzetmeel.,, Voor de garnering:, 100 gram amandelspijs, 50 gram kataifi ( zoet gebak van draadjesdeeg )Kopen of zelf maken, of neem wat kletskoppen, 10 gram pistachenootjes, 25 gram boter,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2008
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Engelenhaar-gebakjes

INGREDIENTEN

Voor 8 stuks:, 250 g kataifi engelenhaardeeg, verkrijgbaar in Turkse en Griekse winkels, 150 g gemalen groene pistachenoten of amandelen of walnoten, 280 g suiker, 1 TL kaneel, 0,1 l olijfolie of gesmolten boter, sap van 1 citroen, 1 el rozenwater uit de apotheek.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top