Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kastanjes

Kastanjes recepten (564) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kastanjes

INGREDIENTEN

1 kilo verse kastanjes * boter * zout.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

kastanjes

INGREDIENTEN

1kg verse kastanjes, zout, boter,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gepofte kastanjes

Kastanjes poffen op drie manieren.

INGREDIENTEN

500 gr. Tamme kastanjes., 20 gr. boter.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2005
  •  
  •  0-10 min.

Gepiepte kastanjes

'Gepiepte kastanjes en datte ze zoet benne' was de roep van mannen die in de wintertijd vroeger op de hoeken van de straten stonden met een karretje waarop een groot vuur brandde. De kastanjes werden door hen gepoft en warm in zakken van krantenpapier voor weinig geld verkocht. Er stonden altijd mannen omheen die het koud hadden en bij het vuur warmte zochten.

INGREDIENTEN

Kastanjes in de schil

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Joods
  •  30-60 min.

Spruitjes met kastanjes

Spruitjes en kastanjes zijn een uitstekende combinatie. Traditioneel wordt dit met Kerst geserveerd tesamen met de kalkoen.

INGREDIENTEN

, * 350 gram verse kastanjes, * 750 gram spruitjes, schoongemaakt, * 25 gram boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tamme Kastanjes

Wat doe je met de kastanjes die de kids uit het bos meenamen ????

INGREDIENTEN

Tamme kastanjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Biologisch
  •  0-10 min.

spruiten met kastanjes

Een heerlijke combinatie voor bij wild, of gewoon zomaar

INGREDIENTEN

500 gram spruiten - 500 gram kastanjes

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gepofte kastanjes

Leuk voor de mooie herfst middag.

INGREDIENTEN

Boter, Tamme kastanjes

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gepofte kastanjes

INGREDIENTEN

De gewenste hoeveelheid tamme kastanjes

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Karamel Kastanjes

Karamel kastanjes

INGREDIENTEN

500 gram tamme kastanjes, water, zout, 250 gram suiker.,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gekonfijte kastanjes

Volgens Anna "waar ik het recept van heb gekregen" een super recept. Uit het boek "Van de zee naar de hemel".

INGREDIENTEN

, 1 kilo kastanjes, 500 gram suiker, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-10-2001
  •  
  •  > 120 min.

Zilvervliesrijst met kastanjes

INGREDIENTEN

Kastanjes, rijst, gebakken uitjes, ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gekonfijte Kastanjes

Te gebruiken in bijvoorbeeld notenbrood of als garnering voor herfsttaarten of lekker opsnoepen

INGREDIENTEN

1 kg tamme kastanjes, citroensap, 1 kg suiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  •  
  •  > 120 min.

Spruitjes Met Kastanjes

Met dank aan Hannie Merkelijn

INGREDIENTEN

1 kg. spruiten, , zout, , 500 gr. Kastanjes, , 60 gr. Boter, , nootmuskaat,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dronken kastanjes

INGREDIENTEN

1,2 kg kastanjes, 60 gr suiker, 240 ml droge rode wijn,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2001
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Gesmoorde kastanjes

Kastanjegerecht met madera

INGREDIENTEN

1 kg verse kastanjes/75 gr boter/suiker/zout en peper/maizena/madera

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Spruitjes met kastanjes

Lekker bij kalkoen.(zie mijn recept).

INGREDIENTEN

500 gr spruitjes; 250 gr kastanjes; boter; zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Spruitjes met kastanjes

INGREDIENTEN

850 gram spruitjes, 300 gram tamme kastanjes, 30 gram boter, peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2001
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gecarameliseerde kastanjes

Heerlijk bij wild.

INGREDIENTEN

50 gram kristalsuiker, 100 ml wildfond, 1/2 pak gekookte kastanjes (25), 200 ml slagroom,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-1998
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Spruitjes Met Kastanjes

Winters bijgerecht, vooral erg lekker bij wild

INGREDIENTEN

150 g kastanjes, 400 g spruitjes, 3 el kruidenboter, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2000
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kerstspruitjes met kastanjes

Een lekker en makkelijk groentegarnituur voor bij de kalkoen

INGREDIENTEN

1,5 kg, spruitjes, schoongemaakt, klontje boter, 12 plakjes gerookte spek (of 50 gram grof gehakte walnoten voor een vegetarische variant), 200 gram vacuum verpakte kastanjes, geschild en gekookt, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

Spruitjes Met Kastanjes

(herfst) Bijgerecht, lekker bij bijvoorbeeld wild

INGREDIENTEN

250 g verse kastanjes- 750 g spruitjes - 2 el boter- zout en versgemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Spruitjes met kastanjes.

INGREDIENTEN

750 g spruitjes, 250 g verse kastanjes, zout, 1 eetl. boter of margarine, nootmuskaat.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Spruitjes met kastanjes

Heel,heel bijzonder!

INGREDIENTEN

600gram spruitjes,250gr.kastanjes in blik,(voorgekookte hele kastanjes in siroop,1dl.verse room,peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Quiche met kastanjes

Dat je met kastanjes ook een quiche kunt samenstellen, zal zo langzamerhand niemand meer verbazen. De quiche met kastanjes leent zich goed om als een hoofdgerecht op te dienen. Vegetariers bestrooien de deegbodem met wat fijngeraspte oude kaas en laten de ham achterwege. In smalle punten gesneden smaakt de quiche goed bij een glas droge sherry (fino/manzanilla).

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg (10 x 10), diepgevroren, - ca. 1 eetl. bloem, gezeefd, - 350 gram gepelde kastanjes, - zout, - 1 theel. verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt, - 5 dunne plakken gekookte ham, ca. 100 gram, - 4 eieren, - 3 dl slagroom, - witte peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Parelhoen met kastanjes

Parelhoen (pintade) is feestelijk gevogelte met fijn vlees waarvan de smaak een beetje aan fazant doet denken. Een parelhoen is voldoende voor 2 a 4 personen. Parelhoen wordt vaak 'gebardeerd' (bedekt met bardeerspek) of 'gepikeerd' (dunne reepjes spek in de billen geprikt) omdat het vlees vrij droog is. Daarom wordt in dit recept een smakelijke vulling van kippengehakt en kastanjes gebruikt en wordt de baktijd kort gehouden.

INGREDIENTEN

2 parelhoenen, ontbeend, 1 kg kippengehakt, 400 g kastanjes, 200 g champignons, 1 koffielepel citroensap, boter, kipkruiden, versgemalen peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spruitjes met kastanjes

RECEPT UIT 1910 De prijzen voor een maaltijd.

INGREDIENTEN

3 liter spruitjes.............f 0,18, 300 gram versche kastanjes of, 250 gram gedroogde kastanjes..f 0.09, 60 gram boter.................f 0.08, zout..........................f 0.09, ---, totaal f 0.35

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kastanjes Met Cognac

INGREDIENTEN

500 gr gare kastanjes, 25 gr boter, 40 gr suiker, tipje zout, 2 glaasjes cognac, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

paddestoelentaart met kastanjes

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 1 ui, 250 gr kastanjechampignons, 250 gr grotchampignons, 20 gr boter, 175 gr gepelde tamme kastanjes (blik), 200 gr verse roomkaas, zout, versgemalen peper, 1 ei

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-08-1999
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Kastanjes met uien

* Oignons aus marrons *Kastanjes worden in de Elzas als groentegerecht gegeten. Dit recept komt uit het boek Gastronomie Juive van Suzanne Roukhomovski.

INGREDIENTEN

500 g kastanjes, 1 grote ui in plakjes, 3 el plantaardige olie of boter of ganzenvet, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2001
  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.

Spinazie met kastanjes

INGREDIENTEN

Spinazie, blauw geaderde kaas, pijnboompitten, tamme kastanjes, zonnebloempitten,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Geglaceerde kastanjes

INGREDIENTEN

500 gram tamme kastanjes, - 200 gram suiker, - 0,5 knolselderij, - snufje zout, - 1 takje tijm, - klontje boter of margarine,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kastanjes met rozijnen

INGREDIENTEN

1 kilo verse kastanjes * zout * 200 gram rozijnen * citroenschil * suiker * kaneel * 100 gram boter.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Biefstuk Met Kastanjes

Herfst-maaltje

INGREDIENTEN

- 300 g verse kastanjes, - 3 dl rode wijn, - 3 dl runderbouillon, - 4 biefstukjes (a 125 gram), - 3 el olijfolie, - 1 teentje knoflook, - 200 g kastanjechampignons, - 0,5 dl room, - 400 g spruitjes, - 50 g gerookte ontbijtspek, - 1 sjalotje, - 400 g aardappelpuree.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wildzwijnbout met kastanjes

Deze wildzwijnbout krijgt aan de buitenkant een knapperig honinglaagje. In de saus worden kastanjes en beetgaar gekookte bleek- en knolselderij verwerkt, deze ingredienten combineren heerlijk met het zoete, knapperige vlees

INGREDIENTEN

, 1 wildzwijnbout van ca. 1 kg, ontbeend en opgebonden (poelier), zout, 10 kruidnagels, 50 gr boter of margarine, 1/2 dl olijfolie, 1 kg kleine aardappelen, ongeschild, 100 gr grof zeezout, 1 knolselderij, in blokjes, 8 stengels bleekselderij, in plakjes, 3 dl wildfond of vleesfond (pot 3 a 4 dl), 250 gr gare kastanjes (blik a 570 gr), uitgelekt, voor de honinglaag:, 4 eetlepels honing, 1/2 theelepel kruidnagelpeoder, 1/2 theelepel citroensap, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spruitjes Met Kastanjes

INGREDIENTEN

1 kg spruitjes-250 gr kastanjes, gewassen en kruislings ingekeept in de brede kant-zout en peper-nootmuskaat-30 gr parmezaanse kaas-fijngehakte peterselie om te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  •  
  •  30-60 min.

Gesmoorde kastanjes

Gesmoorde kastanjes smaken goed bij gerechten met wild, gevogelte en varkensvlees. Gebruik voor de bereiding de bouillon die het beste bij het vlees past. Kies voor groenten of kippenbouillon wanneer het varkensvlees betreft. De bouillon kan eventueel worden vervangen door water waaraan wat zout is toegevoegd.

INGREDIENTEN

750 gram tamme kastanjes (gepeld gewogen 500 gram), - 40 gram boter, - 1 kruidenboeketje (4 takjes (blad)peterselie, 2 takjes bladselderij, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 1 klein laurierblad), - ca. 2,5 dl bouillon of water met 1 mespunt zout, - 2 theel. poedersuiker,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Wildconsomme Met Kastanjes

INGREDIENTEN

3 liter wildbouillon, 16 el rode port, zout en peper, 4 blikjes kastanjes uitgelekt (blikjes a 250 gr), 8 eetlepels fijngesneden peterselie, 4 theelepels dragon, 4 eetlepels fijngesneden bieslook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-1998
  •  
  •  10-20 min.

kalkoen met kastanjes

Anders maar toch erg lekker

INGREDIENTEN

, 1 kalkoen ca.2 kgzout peperVoor de vulling:, 200 gr varkensgehaktzoutpepercayennepeper2 cl cognac2 sjalotten1ei2 eetl. gehakte peterselie400 gr kastanjes enkele peterseliestelen1/2 ltr. kippenbouillon3 eetl.boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

KIP MET KASTANJES

Met verse of gedroogde kastanjes

INGREDIENTEN

300 g kippepootjes, MARINADE: 2 el soja, 2 volle tl maizena;, 1 el gehakte ui, 1 el gehakte gember, 12 kastanjes, vers of gedroogd, 2 tl sesamolie, AROMATISCHE SAUS: 7 el water, 1 el sherry, 1 el suiker, 1 afgestreken tl maizena, ? tl zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top