Stamppot met spruitjes, spek, ui, champignons, rookworst en
Heel bijzondere geroerbakte Stamppot
Ingrediënten 4 personen
300 g aardappels200g spruitjes100 g spekreepjes 1 ui gesnipperd 2 t knoflook geperst 1 doosje kastanje champignons 1/2 rookworst 1 gerookte kipfiletVoorbereiding
Kook de geschilde aardappels en maak er een puree van. Kook de spruitjes gaar. Verwarm de rookworst 20 minuten in warm water.Snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit. Snij de champignons in blokjes de kipfilet in kleine stukjes.
Bereidingswijze
Bak de spekreepjes in de wok krokant. Doe de ui en knoflook erbij, bak deze glazig. De kipfilet toevoegen en nog even roerbakken.Voeg de champignons, de gare spruitjes en de rookworst in halve plakjes gesneden toe. Roerbak dit nog even.Spatel de puree door het wokgerecht, zodat het een grof karakter blijft houden en niet fijn gestampt is.