1. Home
  2. Recepten
  3. Karwijzaad Of Komijnpoeder

Karwijzaad of komijnpoeder recepten (8)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

10 X Gemarineerd vlees voor op BBQ

Er gaat bijna niks boven een lekkere stukje vlees op de BBQ. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

Hete specerijen bbq kippenvleugels VOOR MARINADE: 1 t zout 1 volle t versgemalen zwarte peper 1 volle t knoflookpoeder 1 volle t cayennepeper 1 volle t pikante paprikapoeder 1 t gemalen komijn 1 t korianderpoeder 1/2 t karwijzaad, geplet of gemalen 4 e olijfolie 1. Meng marinade ingrediënten tot een gladde pasta. 2. Meng marinade door kippenvleugels. 3. Marineer voor 8-24 uur. (hoe langer hoe beter, maar niet korter dan 3 uur) 4. Rooster kippenvleugels op bbq op indirecte vuur. (d.w.z. dat de vleugels niet direct over de kolen liggen) 5. Rooster ze 15 min. aan ene kant dan keren en nog 15 min aan andere kant en erna 15 min. om en om tot boterzacht en mooi gekleurd. 6. Controleer of ze gaar zijn, anders rooster je ze verder tot door en door gaar. Gemarineerd lamskoteletten op BBQ 1 kg lamskoteletten van de rib voor marinade en saus: 30 ml zonnebloemolie 2 uien in halve ringen gesneden 25 ml bruine suiker 3 laurierbladeren, gescheurd 1 vol e kerriepoeder 60 ml bruine azijn 1/2 t citroenrasp 40 ml abrikozenjam 190 ml water 2 t zout 8 zwarte peperkorrels, geplet 1. Fruit ui in olie tot zacht. 2. Voeg overige ingrediënten erbij en kook zachtjes voor 15 min. 3. Laat marinade afkoelen. 4. Smeer vlees in met marinade en laat voor zo 8 uur marineren. 5. Rooster vlees op BBQ of in oven. 6. Kook marinade saus voor 10 min. en verdeel over koteletten. Gemarineerd lamskarbonades voor BBQ 12 lamskarbonades 3 takjes verse tijm, fijn 2 takjes verse rozemarijn, fijn 3 e peterselie, fijn 1/2-1 rode peper, fijn of tabasco 3 teentjes knoflook, fijn 2 e korianderzaad gemalen zeezout (1 t per 500 g vlees) zwarte peper geraspte schil en sap van 1 citroen olijfolie (genoeg om smeerbaar te maken) 1. Rooster de korianderzaden in droge koekenpan tot iets gekleurd en geuren vrijkomen. Erna maal je het fijn in koffiemolen of plet dit grof met een koksmes. 2. Meng alle marinade ingrediënten en meng het vlees erdoor. 3. Marineer vlees voor tenminste 1 uur. 4. Rooster karbonades op matig kolen tot krokant, maar nog sappig van binnen. (15-20 min. afhangende van voorkeur van graad van gaarheid moet dit langer of korter roosteren). Kippenbouten voor op bbq 4 kippenbouten 3 e olijfolie 150 ml witte wijn 1 t pittige paprikapoeder 1 t gemalen komijn 1/2 t zwarte peper 1 t zout 125 ml chutney of sinaasappel marmelade of ananas jam 3 e balsamicoazijn 2 t mosterd 3 e tomaten ketchup 3 e sojasaus Voorbereiding 1. Kook kippenbouten zachtjes voor vijftien minuten en laat afkoelen en leg bouten naast elkaar in schaal. 2. Meng de olie, wijn, chilipoeder of paprika, komijn, peper, zout, chutney, azijn, mosterd, ketchup en sojasaus tot een marinade. 3. Schenk marinade over kip en marineer afgedekt in koelkast voor twee uur of langer. (waarbij jij het af en toe keren) Bereidingswijze 4. Braad kip op matig vuur op BBQ tot gaar en mooi goudbruin van kleur terwijl je het met marinade bestrijkt en af en toe keren. Surinaams kipsate voor BBQ 4 halve kipfilets in sate grote stukjes gesneden VOOR MARINADE: zoete ketjap (manis) zoute ketjap (asin) oestersaus laos poeder maggi uit flesje mespunt ve-tsin zout 1. Meng marinade ingredienten en marineer stukjes kip voor 2 uur erin. 2. Rijgt stukjes kip in op sate stokjes. 3. Rooster over kolen tot gaar, maar niet droog.

Bereidingswijze

Spicy kipfilet van grill of bbq 4 kipfilets in lange reepjes gesneden MARINADE: 4 e olijfolie 2 e tomatenketchup 2 e balsamico azijn 1 e honing 1 e citroensap 1 t Dijonmosterd 1 t grove mosterd 2 teentjes knoflook, fijn 1 rode peper, fijn 1 t paprikapoeder 1/2 t korianderpoeder zout (goed pittig op smaak) zwarte peper(goed pittig op smaak) 1. Meng marinade ingrediten en meng stukjes kipfilet erdoor. 2. Laat voor 2 uur marineren. 3. Grilleer in oven of bbq tot gaar. 3 X Kipfilet voor BBQ Kipfilet met gedroogde groene kruiden 500 g kipfilet in dunne lapjes gesneden 1 t paprikapoeder 1 t knoflookpoeder 1 t uienpoeder 1 t gedroogde oregano 1 t gedroogde salie 1 t gedroogde rozemarijn 1/2 t gedroogde tijm 1 t gedroogde peterselie 1 t zout 1 t gemalen zwarte peper 1. Meng alle kruiden en wrijf plakjes kipfilet in met kruidenmengsel. 2. Laat 2 uurtjes staan en rooster op bbq terwijl je het steeds keren en metzonnebloemolie insmeren. 3. Laat kip mooi goudbruin worden en precies gaar. (let er vooral op dat kip nog sappig blijven) Lekkere flapje kipfilet 600 g kipfilet platter gesneden tot zo 1+1/2 cm dik 1/4 t zwarte peper 1/4 t kruidnagelpoeder 1 t droge oregano 1 t droge basilicum 1/4 t tijm 1 t knoflookpoeder 2 t grill en braadkruiden uit zakje (Verstegen) 1 t zout 1 t aromat 1-2 e zonnebloemolie 1. Meng alle kruiden en specerijen en wrijft het in kipfilet. 2. Laat zo 2 uur marineren in koelkast. 3. Kiest jou bereidingswijze en maak kipfilet daar volgens gaar tot goudbruin en krokant, maar wel nog sappig van binnen. Kipfilet met 11 x kruiden en specerijen 500 g kipfilet in dunne lapjes gesneden 1 t zout 1/4 t witte peper 1/4 t zwarte peper 1/4 t cayennepeper 1/4 t chilipoeder 1/2 t komijnpoeder 1 t knoflookpoeder 2 t paprikapoeder 1/2 t mosterdpoeder 1 volle t gedroogde oregano 1 t gedroogde selderij 1 t bruine suiker 1. Meng alle kruiden en wrijf plakjes kipfilet in met kruidenmengsel. 2. Laat 2 uurtjes staan en rooster op bbq terwijl je het steeds keren en met zonnebloemolie insmeren. 3. Laat kip mooi goudbruin worden en precies gaar. (let er vooral op dat kip nog sappig blijven) Cajun kip voor op bbq 600 g kipfilet (* ge-butterfly) 1 t droge oregano 1/2 t zwarte peper uit de molen 3/4 t knoflookpoeder 1 t komijnpoeder 2 t paprikapoeder 1/4-1/2 t tijm 1 vol t uienpoeder 1 t zout 2 e zonnebloem olie 1. Meng alle kruiden goed. 2. Vermeng kruiden met kip reepjes. 3. Roer olie erdoor. 4. Laat ten minstens 15 minuten marineren. 5. Grilleer kip voor 10 - 15 min. of tot goudbruin en gaar. Serveertips Eten met knoflooksaus gemaakt van mayonaise, knoflookpoeder, fijn peterselie, klein beetje ketchup, zout, witte peper en water.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Bouillonblokje of 'Harissa Pikante Variant'

Deze Harissa is te vergelijken met 'n soort bouillonblokje de eigenlijke Harissa is een pittige rode saus uit Tunesië. Deze is gemaakt van sambal badjak of sambal oelek, tomaten en verschillende andere specerijen, 't wordt meestal gebruikt in soepen, couscous en rijstgerechten. Hou je van de pittigere variant, gebruik dan gewoon wat meer rode peper. Ik heb voor de pikante variant gekozen en zo kan ik deze wat meer gebruiken. Harissa is verkrijgbaar in de Turkse winkeltjes, je kunt het in potjes en in tubes kopen maar zelf maken smaakt echt veel lekkerder. Deze is alleen wat kruidiger dan 'n bouillonblokje maar als je eenmaal gewend bent aan wat kruidiger is dit niet zo erg meer. 

INGREDIENTEN

Harissa Pikante Variant of Bouillonblokje, , 1 tl sambal Badjak (opgehoopt) of zie recept Home Made Sambal-Badjak, 4 snoeptomaatjes, wat meer mag ook, 1 blikje tomatenpuree, grote blikje, 3 teentjes knoflook, 1 el zout, ietwat afgestreken of lichtjes opgehoopt, 1 el djinten (komijnpoeder), lichtjes opgehoopt, 1 el ketoembar (korianderpoeder), lichtjes opgehoopt, 1/2 el karwijzaad, lichtjes opgehoopt, 3 el extra vergine olijfolie, , Extra, klein blikje Tomatenpuree of Rode Pesto en 1/2 eetlepel Zongedroogde Tomaatjes, Maak je meer kun je ook 1 groot blikje Tomatenpuree afgewisseld met 1 eetlepel Zongedroogd Tomaatje, in Olijfolie ingelegd +/- 3 à 5 dagen van tevoren en in kleinere stukjes gesneden, gebruiken

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  0-10 min.

wortelbrood

Lekker zoet brood

INGREDIENTEN

500 gram (wit)broodmix naar keuze, 300 gram in plakjes gesneden wortelen, 1 zakje gist, 2 eieren, sojasaus, citroensap, nootmuskaat, koriander, kruidnagelpoeder, komijnpoeder, karwijzaad, provinciale kruiden, chilipoeder, kerriepoeder, paprikapoeder, water

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-03-2007
  •  
  •  > 120 min.

Hongaarse goulash met koolsalade

Lekkere stoofschotel

INGREDIENTEN

2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie, 3 uien, in ringen, 1 blikje tomatenpuree (70 gram), 1 kg riblappen of magere runderlappen, in blokjes, 1 1/2 eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels komijnpoeder (djinten) of 1/2 eetlepel karwijzaad, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 paprika''s (rood, geel en groen), in reepjes, 4 laurierblaadjes, 500 ml vleesbouillon, eventueel maïzena, , Voor de koolsalade :, 1 winterwortel, geschrapt, in dunne reepjes, 500 gram witte kool, geschaafd, in dunne reepjes, 50 ml olijf- of arachideolie, 25 ml wittewijnazijn of citroensap, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels gehakte peterselie, mespuntje komijnpoeder,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kruidenmix Garam Masala

Ik heb eindelijk alle ingrediënten kunnen kopen zelfs de Asafoetida die bekend was bij de TOKO en de Mango poeder (Kruidenkaravaan internet). Garam Masala is een Afrikaanse kruidenmix en is lekker op lamskoteletjes. Asafoetida werd alleen een tijdje niet meer gepakt alleen maar omdat deze verschrikkelijk moet geuren daarom zou je het beter kunnen vervangen door 1 eetlepel gesneden ui en 1 teentje gesneden knoflook of van alle twee 1 theelepeltheelepel poeder.

INGREDIENTEN

Kruidenmix Garam Masala, , 1/4 theelepel Asafoetida=Duivelsdrek, toevoegen bij gebruik (verkrijgbaar bi TOKO), 1 theelepel Koreander, 1 theelepel Komijnpoeder, 1 theelepel Kurkuma, 1 theelepel Nootmuskaat, 1 theelepel gemalen Kruidnagel of 3 à 4 hele zelf fijn malen, 1 theelepel Karwijzaad (wilde Komijn), 1 theelepel gemalen Laurierblad of +/- 3 Laurierblaadjes zelf fijn malen, 1 theelepel gemalen Anijsster= 3 à 4 hele zelf fijn malen, 1 1/2 theelepel Kaneelpoeder, 1 1/2 theelepel Gemberbpoeder, 2 theelepel Amchoor (gemalen Mango), verkrijgbaar bij de Kruidenkaravaan internet

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2014
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gemarineerde en Gegrilde Lamskoteletjes

Aan dit recept hoefde ik niet zoveel meer aan toe te voegen maar 'n paar kleine veranderinkjes zijn meestal wel aan de orde. Zo is 3 à 4 uurtjes ook wel voldoende ook wel voldoende. Maar voor een goede doordrongen smaak is zeker 'n dag marineren veel beter. Deze kruidige lamskoteletjes zijn heerlijk in combinatie met een pittige-frisse kikkererwtensalade. Een echt top TAPAS-GERECHT. Als je van wat meer rosé vlees houdt is de helft van de baktijd meer dan voldoende. Langs deze weg alvast iedereen bedankt die dit eens 'n keertje wil gaan uitproberen of maken ervan. De salade is zeker de moeite waard echt heerlijk!!!  

INGREDIENTEN

Marinade, gewoon bestrooien met alle kruiden smaakt ook heerlijk, 8 Lamskoteletjes, 2 theelepels gerookte Paprikapoeder, opgehoopt, 2 theelepels Komijn, 1 Komijnpoeder en 1 Karwijzaad kan ook, 1 theelepel gedroogde Oregano, 1 theelepel Kurkuma, 10 takjes Tijm, los geritst wat meer of minder kan ook, 3 teentjes Knoflook, klein gesneden, Olijfolie, , Kikkererwtensalade, 1 glas Kikkererwten, ongeveer 400 gram en uitgelekt, 1 flinke pluk Peterselie, grof gesneden, 1 (rode) Ui, gepeld, in halve ringen, handje vol groene Olijven,zonder pit in vieren sneden, 1 eetlepel Balsamicoazijn, 2 eetlepels Witte Wijnazijn, Olijfolie, flinke scheut, 1 eetlepel Honing, 1 theelepel Komijnzaad, 1 rood Pepertje, klein gesneden met of zonder zaadjes

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vegi moksi alesi

Moksi Alesi op een andere manier

INGREDIENTEN

1 pak moksi alesi, 1 pakje conimex boemboe voor ajam pinda sate, 1 zakje salademix (xenos), 1 zak oosterse groente mix, ketchup, sojasaus, hot curry, citroensap, kerriepoeder, kerrie djawa, kurkuma, koriander, komijnpoeder, karwijzaad, kruidnagelpoeder, citroengras, chilipoeder, nootmuskaat, paprikapoeder,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kruiden Bouillonblokje of 'Groene Harissa'

Deze Harissa is een stuk pittiger dan mijn Pikante Variant, die veelal op 'n bouillonblokje lijkt maar deze is gemaakt met groene pepers en andere kruiden. Smaakt lekker in soepen en sauzen, is niet moeilijk te maken en nog gezond bovendien. Voor degene die een poging wil wagen alvast bedankt en smakelijk voor dan!! Hier volgt mijn recept ervan.

INGREDIENTEN

Verdubbel alles voor grotere massa, , 6 groene Pepers, 4 teentjes Knoflook, 1/2 bosje Koriander, niet te groot klein gesneden, 1/2 bosje Peterselie, niet te groot klein gesneden, 1/2 eetlepel (Kruiden)Zout of 1 hele eetlepel, 1 eetlepel Koriander Zaadjes, 1 eetlepel Komijnpoeder, 1 eetlepel Kervel, 2 eetlepels Karwij Zaadjes, 2 eetlepels Venkel Zaadjes, 6 eetlepels Olijfolie, andere Olie kan ook, , Extra, 1/2 eetlepel Marjoraan, 1/2 eetlepel Thijm, 1/2 eetlepel Rozemarijn, 1 eetlepel Anijszaad, 2 eetlepels Olijfolie bij alle kruiden en dubbele massa,

  • Afrikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2016
  • Afrikaans
  •  10-20 min.
Nieuwste karwijzaad of komijnpoeder recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top