Bastilla met kip
Bakpapier …
Kardemom is een peul met een frisse, mentholachtige smaak en geur. Naast menthol heeft kardemom ook citrusachtige pepersmaak. Het is na vanille en saffraanéén van de meest kostbare specerijen ter wereld. Kardemom groeit aan een plant die tot 5 meter hoog kan worden. Vooral in de regenwouden van Zuidoost Azië komt deze plant voor. Nadat de plant bloemen heeft gegeven vormen zich uit deze bloemen peulen. Deze peulen zijn de kardemom zoals wij die kennen. Voordat deze peulen rijp zijn worden ze geplukt, daarna worden ze gesorteerd en gedroogd. De gedroogde kardemom is vrij taai waardoor ze in gerechten soms alleen worden meegekookt en daarna worden verwijderd. Ook kunnen de kardemompeulen eerst worden vermalen in bijvoorbeeld een vijzel of kunnen de zaadjes uit de peul worden gehaald. Omdat kardemom een vrij sterke smaak heeft is een kleine hoeveelheid van deze specerij voldoende. Kardemom wordt gebruikt in curry's maar ook sommige taarten kunnen niet zonder de smaak van deze peulen.
Vervangen
Kardemom is familie van gember. Kardemomzaadjes worden vaak gebruikt om garam masala te maken. Als u niet aan kardemom kunt komen, kunt u ook kruidnagel gebruiken: dit is iets aromatischer dan kardemom, maar lijkt er wel op. Ook kunt u hier kaneelpoeder en nootmuskaat aan toevoegen.
Gezond
Kardemom is daarnaast ook erg goed voor de gezondheid: indien u last heeft van maagklachten, heeft kardemom een positieve uitwerking op deze klachten. Daarnaast bevordert kardemom ook nog eens de eetlust. Tenslotte helpt het u ook nog tegen een eventuele slechte adem: kardemom heeft een zuiverende uitwerking op de adem van de mens.
Bakpapier …
Een modern recept uit de traditionele Noord-Afrikaanse tajine. De pangasius kan worden vervangen door een andere vissoort naar keuze. …
Ras El Hanout is een Morokaans kruidenmengsel. Het betekent letterlijk "`t beste van de winkel". Het bestaat uit minstens 12 verschillende kruiden tot wel 50 verschillende kruiden. Hier is een recept. Ras El Hanout is lekker bij soep, stoofpotje, couscous, wild, rijst en gevogelte. …
Marokkaanse kiptajine met groenten. …
Lijkt mij erg lekker …
Lekker stukje kip met een beetje zon. Ras al hanout: Meestal bestaat het uit onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. De meeste ingrediënten worden geroosterd en daarna samen fijngemalen. Het mengsel heeft een bruine kleur en ruikt heel sterk. Elke handelaar heeft zijn eigen samenste …
Verras je gasten met deze culi variant op een klassiek Marokkaans gerecht. …
16 stuks 40 min, voorbereiden 30 min, wachten 30 min 100 min …
Eenpansgerecht van kalfsvlees & courgette …
Apart Marokkaans kipgerecht …
Lekker als Tapas …
Makkelijke kiptajine …
Kefta Ghan MI BEL …
Een kruidenmengsel dat veel in de Marokkaanse keuken wordt gebruikt …
Gemarineerde kippebout (citroen en sambal) met marokkaanse salade (bulgur) met verschillende verse kruiden …
Een heerlijke en gezonde tegenhanger voor de stevige Hollandse erwtensoep. En als voordeel dat het een stuk sneller klaar is. Je kunt de soep natuurlijk ook zonder de balletjes maken. Maar een erwtensoep zonder rookworst is voor mij ook niet helemaal af. De specerijen die ik heb gebruikt is de Ras El Hanout melange van Jonnie Boer. Dit bevat enkel gedroogde specerijen, dus geen smaakversterkers, …
Kardemom is een peul met een frisse, mentholachtige smaak en geur. Naast menthol heeft kardemom ook citrusachtige pepersmaak. Het is na vanille en saffraanéén van de meest kostbare specerijen ter wereld. Kardemom groeit aan een plant die tot 5 meter hoog kan worden. Vooral in de regenwouden van Zuidoost Azië komt deze plant voor. Nadat de plant bloemen heeft gegeven vormen zich uit deze bloemen peulen. Deze peulen zijn de kardemom zoals wij die kennen. Voordat deze peulen rijp zijn worden ze geplukt, daarna worden ze gesorteerd en gedroogd. De gedroogde kardemom is vrij taai waardoor ze in gerechten soms alleen worden meegekookt en daarna worden verwijderd. Ook kunnen de kardemompeulen eerst worden vermalen in bijvoorbeeld een vijzel of kunnen de zaadjes uit de peul worden gehaald. Omdat kardemom een vrij sterke smaak heeft is een kleine hoeveelheid van deze specerij voldoende. Kardemom wordt gebruikt in curry's maar ook sommige taarten kunnen niet zonder de smaak van deze peulen.
Vervangen
Kardemom is familie van gember. Kardemomzaadjes worden vaak gebruikt om garam masala te maken. Als u niet aan kardemom kunt komen, kunt u ook kruidnagel gebruiken: dit is iets aromatischer dan kardemom, maar lijkt er wel op. Ook kunt u hier kaneelpoeder en nootmuskaat aan toevoegen.
Gezond
Kardemom is daarnaast ook erg goed voor de gezondheid: indien u last heeft van maagklachten, heeft kardemom een positieve uitwerking op deze klachten. Daarnaast bevordert kardemom ook nog eens de eetlust. Tenslotte helpt het u ook nog tegen een eventuele slechte adem: kardemom heeft een zuiverende uitwerking op de adem van de mens.