1. Home
  2. Recepten
  3. Karakollen

Karakollen recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Karakollen

Een vergeten topper uit de Vlaamse keuken, 'karakollen' of wulken, die bijna uitsluitend nog te degusteren zijn op de Vlaamse kermissen !!!!!

INGREDIENTEN

-2 kg karakollen, -2 liter water, -30 g zeezout, -2 el geplette zwarte peper, -1 witte selder, -4 wortelen, -1 ui, -1 prei, -5 laurierblaadjes, -zeste van 1 sinaasappel en een citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

karakollen

Zeeslakken in een hartig bouillonetje, een echt vlaams oud recept

INGREDIENTEN

Karakolln of zeeslakken of wulken (is allemaal hetzelfde)in schelp of diepvries zonder schelp.De meeste karakollen zijn al gekookt, water, selder, knoflook(facultatief), bouillonblokje (groenten- of tuinkuiden), tabasco of cayennepeper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top