- Eigen recept
Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten
Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een Barbecue en kreeg veel complimenten.
250 gram fusili (kronkel pasta) of andere pastasoort - 3 kruidenbouillontabletten - 2 eetlepels witte balsamico-azijn - 10 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt) - 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten - 3 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt) - 100 gram Griekse feta - 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten - 50 gram gewassen rucola - versgemalen peper -
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak met de kruidenbouillontabletten en 2 eetlepels balsamico-azijn beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Snij de feta in piepkleine blokjes. Snij de rucola in reepjes.
Roer de gedroogde tomaten, de tomatenolie, feta, kappertjes en pijnboompitten door de warme pasta. Laat de pasta afkoelen. Roer regelmatig om. Roer de rucola door de afgekoelde pasta. Maak eventueel nog op smaak met wat versgemalen peper.
- Italiaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-07-2010Italiaans Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Ovenheerlijke gevulde paprika`s
3 a 4 gekleurde paprika`s, 500 gr gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 potje kappertjes, 1 thl sambal, 1 blikje tomatenpuree, 1 thl suiker, 2 a 3 eetl groene pesto, geraspte kaas of cheddarkaas., verse basilicum.
- Italiaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-08-2008Italiaans Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes
Een waanzinnig leuk voorgerecht en niet te moeilijk om te maken.
400 gram verse zalm, ½ citroen, 1 takje peterselie, 6 sprieten bieslook, 2 kleine augurken, 1 el kappertjes, 1 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd, 2 plakken gerookte zalm, 2 el mayonaise, 125 ml crème fraiche, 2 tl mierikwortelcrème (potje), zout en peper, 1 el rode peperkorrels, sprietje bieslook extra,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-02-2009Frans Voorgerecht20-30 min.
Eiersalade met kappertjes
Een heerlijke romige eiersalade. Extra lekker door de kappertjes en de kleine cocktail-augurkjes die er in verwerkt zitten.
10 hardgekookte eieren -, 2 theelepels pittige mosterd -, 3 eetlepels goede mayonaise -, zout, witte peper -, plm. 100 gram kleine cocktail augurkjes -, 2 eetlepels kleine kappertjes -, 2 eetlepels fijn gehakte bieslook -, slablaadjes om te garneren
- Duits
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-10-2003Duits10-20 min.
Gevulde eieren - 10 variaties maken
De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd. Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.
4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-01-2010Nederlands20-30 min.
Aardappelsalade Met Kappertjes
Dit recept heb ik uit een krant en komt uit een van de bekendste tapasbars in het zuiden van Spanje, Tendido 6. Dit vind ik ook een lekkere salade voor bij de bbq.
750 gr.Nicola aardappels. 3 stengeltjes bosui. 1 ui. 2 eetlepels fijngehakte peterselie. 2 eetlepels dille. 2 eetlepels kappertjes. Voor de dressing: 1/2 dl citroensap en 1/2 dl sinaasappelsap, peper, zout en 2 dl olijfolie.
- Spaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-05-2000Spaans Bijgerecht10-20 min.
Zalmcreme Met Kappertjes
100 g gerookte zalmsnippers, 100 g roomkaas, 3 druppels tabasco, 1 el kappertjes, uitgelekt,
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-01-20010-10 min.
Tomatensalade met kappertjes
200 g tomaten, - 1 uitje, - 1 el kappertjes, - 1 takje peterselie, - 1 el azijn, - 1 el witte wijn, - 2 el olijf olie, - mespunt zout, - mespunt witte peper
- Grieks Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-01-2007Grieks Bijgerecht0-10 min.
Tonijntapenade met kappertjes
1 blikje tonijn in olijfolie (185 g), uitgelekt, 75 g zwarte olijven zonder pit, 4 zongedroogde tomaten in olie, 1 teen knoflook, 4 ansjovisfilets, uitgelekt, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel verse tijm blaadjes
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-11-2010Internationaal20-30 min.
Krab Met Kappertjes
Hartig borrelhapje
Ronde melbatoastjes, krabsalade (of zelfgemaakt of bij de viswinkel gekocht), milde paprikapoeder, kappertjes
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-09-2000Belgisch0-10 min.
Tonijnquiche Met Kappertjes
Ik heb het uit de Allerhande van februari, het is echt een heerlijk recept
6 plakjes diepvries bladerdeeg, 2 blikjes tonijn naturel, 1 zakje verse peterselie, peper, 2 grote eieren, 6 ansjovisfilets, 1 bekertje creme fraiche of umer (2dl), 50 g geraspte jong belegen kaas, 1/2 eetlepel boter om in te vetten, 1/2 eetlepel bloem om te bestuiven, 2 eetlepels kappertjes
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-02-1999Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Mungbonen met kappertjes
200 g mungbonen, 2 el. kappertjes, 1 el citroensap, 1 teentje knoflook, 4 el. peterselie, zout, 2 uien, in ringen
- Vegetarisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-07-2009Vegetarisch Bijgerecht10-20 min.
Komkommersalade met kappertjes
Een frisse zomerse salade
1 komkommer, 2 bosuitjes, 1 el. kappertjes, 1 el. witte-wijnazijn, 1 el. water, 1 tl. suiker
- Mediterraan Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-05-2002Mediterraan Bijgerecht10-20 min.
Reebiefstuk met kappertjes
*4 reebiefstukjes, *2 el. kappertjes (gedroogde bloemknoppen), *peterselie, *selderie, *bieslook, *50 gr. boter of margarine, *1 dl. slagroom, *zout en peper, , Tip:, Vervang kappertjes door gekleurde peperkorrels,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kabeljauw met kappertjes
4 moten kabeljauw, zout en peper, bloem, 75 gram boter, 1 dl droge witte wijn, 1 el citroensap, 1/8 liter slagroom, 2 el kappertjes
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-03-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Scholfilets met kappertjes
300 gram scholfilet - 1 bekertje creme fraiche - 1 eetlepel mosterd - 2 eetlepels kappertjes - zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-08-2005Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Komkommersalade met kappertjes
Frisse salade, lekker bij vis
1 komkommer; 2 bosuitjes; 1 el kappertjes; 1 el witte-wijnazijn; 1 tl suiker; 1 el water; peper; evt. gedroogde munt
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-03-20030-10 min.
Rog met kappertjes
4 roggenvleugels (2 vissen), solo, sap van een halve citroen, 2 eetlepels kappertjes, 2 eetlepels gehakte peterselie.
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-05-2002Belgisch20-30 min.
Amuse van Rookvlees gevuld met geitenkaas en amandelen
Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen.
125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel 1 el kappertjes 1 el honing peper ca. 12 plakjes rookvlees.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2004Frans10-20 min.
eiersaus met kappertjes
Een romig sausje voor bij roodbaars, kabeljauw en schelvis.
10 g bloem, 10 g boter, 1/4 l visfond, 2 tl kappertjes, 1/8 l room, 2 eierdooiers, zout, peper.
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-09-200110-20 min.
Tartaar met kappertjes
250 gram biefstuk * peper * zout * tijm * 1 ei * 1 dl bouillon * kappertjes * 2 uitjes * fijngeknipte peterselie.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2006Nederlands10-20 min.
Kalfslapjes met kappertjes
4 kalfslapjes, , 2 eetlepels kappertjes, , 2 cl azijn, , 40 g boter (roomboter), , 3 cl arachideolie, , 20 g bloem (tarwebloem), , peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-06-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Tomatensalade met kappertjes
Tomatensalade met kappertjes
, 200 g tomaten, 1 uitje, 1 el kappertjes, 1 takje peterselie, 1 el azijn, 1 el witte wijn, 2 el Becel Dieetolie, mespunt zout, mespunt witte peper,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-11-2003Nederlands10-20 min.
Heilbot met kappertjes
15 ml olijfolie, 500 g heilbotsteaks, 120 ml witte wijn, gehakte knoflook, 55 g boter, zout en peper naar smaak, 25 g kappertjes met sap
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-11-2005Amerikaans Hoofdgerecht10-20 min.
Burgers met kappertjes
(rund)vlees burgers met kappertjes -Australisch-
500gr (runder)gehakt, 1 ui, 1 1/2 eetlepel kappertjes, 1 ei, 1 teentje knoflook, 1 (runder)bouillonblokje, 1 eetlepel olie
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-12-2000Hoofdgerecht10-20 min.
Aardappelsalade met kappertjes
Een van de bekenste tapasbars in het zuiden van Spanje is Tendido 6 in Jerez de la Frontera. Hier is een recept van deze tapasbar. Ik heb dit ooit uit het A>D. gehaald en sindsdien maak ik het te pas en te onpas (als hapje bij de borrel, bij de BBQ als hoofdmaaltijd etc)
750 gr. gekookte aardappelen inplakjes, vastkokend, b.v. Nicola, 3 stengeltjes bosui, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetl. fijngehakte dille, 2 eetlepeltjes kappertjes,1/2 deciliter citroensap en 1/2 deciliter sinasappelsap, peper, zout, olijfolie.
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-07-2002Spaans20-30 min.
Tarbot met kappertjes
4 moten tarbot - 3 sjalotten - 2 citroenen - 2 glazen droge witte wijn - 1 dl room - 50 gram boter - 50 gram kappertjes - 1 eetlepel mosterd
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-01-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Tartaarsaus met kappertjes
Makkelijk te maken en hoort echt bij tartaar
125 ml mayonaise 2 el augurken, gehakt 2 tl kappertjes 2 teentjes knoflook gehakt scheutje Worcestersaus 1 ansjovisfilet, gehakt peper en zout
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-07-2005Frans0-10 min.
Reebiefstuk met kappertjes
*4 reebiefstukjes, *2 el. kappertjes (gedroogde bloemknoppen), *peterselie, *selderie, *bieslook, *50 gr. boter of margarine, *1 dl. slagroom, *zout en peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-07-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
VISKROKETJES MET KAPPERTJES
Dit Spaanse hapje is de moeite eens te maken. De kroketjes met verse vis en kappertjes brengen je in Zuiderse sferen en zijn perfect voor een zomerse apero. In Spanje geven ze dit als warm apero borrelhapje of als warm onderdeel van een tapa buffet
350 g grietfilets, 1 teentje knoflook, geperst, 4 el kappertjes, fijngehakt, 150 g broodkruim, 50 g bloem, 1 ei, 1 el citroensap, 300 ml melk, 4 el boter, 3 el peterselie, gehakte, 1 kl paprikapoeder, peper en zout
- Spaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-07-2020Spaans Bijgerecht60-120 min.
Uiensalade met kappertjes
* Salade d'oignons *Voor deze salade worden de uien geroosterd. Vroeger gebeurde dit in de as van het vuur.
Middelgrote uien, olijfolie of een mengsel van olie en citroensap (verhouding: 3 el olie op 1 el citroensap), kappertjes naar smaak
- Joods
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-09-2000Joods60-120 min.
Roodbaars met kappertjes
?
1 stuks roodbaars (ca. 400 gr.) schoongemaakt, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. citroensap, 1 theel. suiker, 1 teentje knoflook, 2 eetl. kappertjes
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-03-2019Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Kabeljauwpakketje met kappertjes
Barbeque op zijn lekkerst
4 moten kabeljauwfilets, zout,peper, 1 ui in ringen, 1 tomaat in stukjes, 1 citroen in plakjes, 25 gr.boter, 1 potje kappertjes, 4 cupjes koffieroom, 4 grote dubbelgevouwen vellen, aluminiumfolie.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-03-2011Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Paprikasalade Met Kappertjes
3 grote paprika's, (rood,groen,geel), 6 el olijfolie, 1 teentje knoflook gehakt, basilicumblaadjes gehakt, verse majoraan gehakt, 2 el kappertjes, 1 el wijnazijn.
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-02-2000Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Kalfsvlees met kappertjes
12 flinterdunne kalfslapjes (van elk ongeveer 20 g), 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels kappertjes, 2 sneetjes wit brood, 4 eetlepels olijfolie, een handvol peterselie, zout, peper.,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-01-2002Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
*Ratatouille met Kappertjes*
6 Tomaten, ontvelde * 1 rode Paprika * 1 groene Paprika * 1 Aubergine * 1 Courgette * 2 Uien * 2 tenen Knoflook * Kruidnagel, gemalen (1 mespuntje) * 1 el. Kappertjes * 1 el. Provencaalse kruiden,* Zout, * Peper, *,
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-02-2000Vegetarisch20-30 min.
Reebiefstuk met kappertjes
*4 reebiefstukjes, *2 el. kappertjes (gedroogde bloemknoppen), *peterselie, *selderie, *bieslook, *50 gr. boter of margarine, *1 dl. slagroom, *zout en peper,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2002Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
zalm met kappertjes
4 stukken van 200 gr zalmfilet, peper en zout, 75 gr broodkruim, 50 gr kappertjes, 50 gr augurkjes, 1 el gehakte peterselie, olijfolie, 1 kleine komkommer, bakje waterkers, 200 gr magere verse kaas, 1 el mayonaise, beetje citroensap.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2001Hoofdgerecht20-30 min.
komkommersalade met kappertjes
1 kleine komkommer, 1 theel. zeezout, een plukje tuinkers of alfalfa, 1 stengelui of knoflook, fijngesneden, 1 eetl. kappertjes of olijvenstukjes, Dressing:, een paar muntblaadjes, fijngesneden, een aantal dragonblaadjes, fijngesneden, 3 eetl. azijn, 3 eetl. olijfolie, peper en zout, , , ,
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-07-2003Internationaal Bijgerecht10-20 min.
Tonijnquiche Met Kappertjes
Lekker quiche. Kan als lunch-brunch-voor- of als hoofdgerecht geserveerd worden
6 plakjes bladerdeeg, 2 blikjes tonijn naturel, verse peterselie, versgemalen peper, 2 grote eieren, 6 ansjovisfilets, 1 bekertje creme fraiche (2 dl), 50 gr geraspte jong belegen kaas, boter om springvorm in te vetten, = eetl bloem, 2 eetl kappertjes
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-08-1999Frans60-120 min.
Kalfskarbonaden Met Kappertjes
750 g kalfskarbonaden - 50 g boter - 3 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels bloem - 50 cl instant vleesbouillon of kalfsfond -peper van de molen - zout - 500 g kleine, witte champignons - 1 bosje pijpajuin - 10 cl room - 2 eetlepels citroensap - bokaaltje kappertjes (50 g)
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-05-2000Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
-
gerookte zalm en kappertjes
van maarten1petra , 1 recepten, 0 volgers