1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Kappertjes

Kappertjes recepten (6.723)

Alles wissen
Kappertjes

Kappertjes

Een kappertje is een kleine ongeopende bloemknop van de kappertjesplant. Ze zijn groen en hebben een friszure smaak. De smaak is erg kenmerkend, er zijn geen weinig ingrediënten die ermee te vergelijken zijn. De kappertjesplant komt voornamelijk voor in mediterraanse landen en groeit op muren en in rotsspleten. Tijdens de vakantie zou het dus mogelijk zijn om een kappertjesvoorraad aan te leggen. Kappertjes worden geplukt tussen mei en eind augustus en moet in de vroege morgen gebeuren. Het is niet mogelijk om ze direct te eten. Ze moeten dus bereid worden. Dit kan op twee verschillende manieren: op pekel (zout water) en op azijn. Zo worden ze dan ook in de supermarkt verkocht. De vloeistof waarin de kappertjes bewaard worden heeft wel een invloed op de smaak. Kappertjes worden toegevoegd aan verschillende recepten. Zo wordt het veel toegevoegd aan eiergerechten en visgerechten. Een bekende toepassing is in vitello tonnato.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een Barbecue en kreeg veel complimenten.

INGREDIENTEN

250 gram fusili (kronkel pasta) of andere pastasoort - 3 kruidenbouillontabletten - 2 eetlepels witte balsamico-azijn - 10 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt) - 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten - 3 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt) - 100 gram Griekse feta - 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten - 50 gram gewassen rucola - versgemalen peper -

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak met de kruidenbouillontabletten en 2 eetlepels balsamico-azijn beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Snij de feta in piepkleine blokjes. Snij de rucola in reepjes.

Bereidingswijze

Roer de gedroogde tomaten, de tomatenolie, feta, kappertjes en pijnboompitten door de warme pasta. Laat de pasta afkoelen. Roer regelmatig om. Roer de rucola door de afgekoelde pasta. Maak eventueel nog op smaak met wat versgemalen peper.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenheerlijke gevulde paprika`s

INGREDIENTEN

3 a 4 gekleurde paprika`s, 500 gr gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 potje kappertjes, 1 thl sambal, 1 blikje tomatenpuree, 1 thl suiker, 2 a 3 eetl groene pesto, geraspte kaas of cheddarkaas., verse basilicum.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes

Een waanzinnig leuk voorgerecht en niet te moeilijk om te maken.

INGREDIENTEN

400 gram verse zalm, ½ citroen, 1 takje peterselie, 6 sprieten bieslook, 2 kleine augurken, 1 el kappertjes, 1 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd, 2 plakken gerookte zalm, 2 el mayonaise, 125 ml crème fraiche, 2 tl mierikwortelcrème (potje), zout en peper, 1 el rode peperkorrels, sprietje bieslook extra,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eiersalade met kappertjes

Een heerlijke romige eiersalade. Extra lekker door de kappertjes en de kleine cocktail-augurkjes die er in verwerkt zitten.

INGREDIENTEN

10 hardgekookte eieren -, 2 theelepels pittige mosterd -, 3 eetlepels goede mayonaise -, zout, witte peper -, plm. 100 gram kleine cocktail augurkjes -, 2 eetlepels kleine kappertjes -, 2 eetlepels fijn gehakte bieslook -, slablaadjes om te garneren

  • Duits
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Duits
  •  10-20 min.

Gevulde eieren - 10 variaties maken

De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd. Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Aardappelsalade Met Kappertjes

Dit recept heb ik uit een krant en komt uit een van de bekendste tapasbars in het zuiden van Spanje, Tendido 6. Dit vind ik ook een lekkere salade voor bij de bbq.

INGREDIENTEN

750 gr.Nicola aardappels. 3 stengeltjes bosui. 1 ui. 2 eetlepels fijngehakte peterselie. 2 eetlepels dille. 2 eetlepels kappertjes. Voor de dressing: 1/2 dl citroensap en 1/2 dl sinaasappelsap, peper, zout en 2 dl olijfolie.

  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
Populaire groente recepten

Zalmcreme Met Kappertjes

INGREDIENTEN

100 g gerookte zalmsnippers, 100 g roomkaas, 3 druppels tabasco, 1 el kappertjes, uitgelekt,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  •  
  •  0-10 min.

Tomatensalade met kappertjes

INGREDIENTEN

200 g tomaten, - 1 uitje, - 1 el kappertjes, - 1 takje peterselie, - 1 el azijn, - 1 el witte wijn, - 2 el olijf olie, - mespunt zout, - mespunt witte peper

  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2007
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Tonijntapenade met kappertjes

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn in olijfolie (185 g), uitgelekt, 75 g zwarte olijven zonder pit, 4 zongedroogde tomaten in olie, 1 teen knoflook, 4 ansjovisfilets, uitgelekt, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel verse tijm blaadjes

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2010
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Krab Met Kappertjes

Hartig borrelhapje

INGREDIENTEN

Ronde melbatoastjes, krabsalade (of zelfgemaakt of bij de viswinkel gekocht), milde paprikapoeder, kappertjes

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Tonijnquiche Met Kappertjes

Ik heb het uit de Allerhande van februari, het is echt een heerlijk recept

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg, 2 blikjes tonijn naturel, 1 zakje verse peterselie, peper, 2 grote eieren, 6 ansjovisfilets, 1 bekertje creme fraiche of umer (2dl), 50 g geraspte jong belegen kaas, 1/2 eetlepel boter om in te vetten, 1/2 eetlepel bloem om te bestuiven, 2 eetlepels kappertjes

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste kappertjes recepten
  • Eigen recept

Mungbonen met kappertjes

INGREDIENTEN

200 g mungbonen, 2 el. kappertjes, 1 el citroensap, 1 teentje knoflook, 4 el. peterselie, zout, 2 uien, in ringen

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Amuse van Rookvlees gevuld met geitenkaas en amandelen

Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen.

INGREDIENTEN

125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel 1 el kappertjes 1 el honing peper ca. 12 plakjes rookvlees.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Komkommersalade met kappertjes

Een frisse zomerse salade

INGREDIENTEN

1 komkommer, 2 bosuitjes, 1 el. kappertjes, 1 el. witte-wijnazijn, 1 el. water, 1 tl. suiker

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.

Reebiefstuk met kappertjes

INGREDIENTEN

*4 reebiefstukjes, *2 el. kappertjes (gedroogde bloemknoppen), *peterselie, *selderie, *bieslook, *50 gr. boter of margarine, *1 dl. slagroom, *zout en peper, , Tip:, Vervang kappertjes door gekleurde peperkorrels,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw met kappertjes

INGREDIENTEN

4 moten kabeljauw, zout en peper, bloem, 75 gram boter, 1 dl droge witte wijn, 1 el citroensap, 1/8 liter slagroom, 2 el kappertjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scholfilets met kappertjes

INGREDIENTEN

300 gram scholfilet - 1 bekertje creme fraiche - 1 eetlepel mosterd - 2 eetlepels kappertjes - zout en peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Komkommersalade met kappertjes

Frisse salade, lekker bij vis

INGREDIENTEN

1 komkommer; 2 bosuitjes; 1 el kappertjes; 1 el witte-wijnazijn; 1 tl suiker; 1 el water; peper; evt. gedroogde munt

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  •  
  •  0-10 min.

Rog met kappertjes

INGREDIENTEN

4 roggenvleugels (2 vissen), solo, sap van een halve citroen, 2 eetlepels kappertjes, 2 eetlepels gehakte peterselie.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

eiersaus met kappertjes

Een romig sausje voor bij roodbaars, kabeljauw en schelvis.

INGREDIENTEN

10 g bloem, 10 g boter, 1/4 l visfond, 2 tl kappertjes, 1/8 l room, 2 eierdooiers, zout, peper.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2001
  •  
  •  10-20 min.

Tartaar met kappertjes

INGREDIENTEN

250 gram biefstuk * peper * zout * tijm * 1 ei * 1 dl bouillon * kappertjes * 2 uitjes * fijngeknipte peterselie.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kalfslapjes met kappertjes

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes, , 2 eetlepels kappertjes, , 2 cl azijn, , 40 g boter (roomboter), , 3 cl arachideolie, , 20 g bloem (tarwebloem), , peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tomatensalade met kappertjes

Tomatensalade met kappertjes

INGREDIENTEN

, 200 g tomaten, 1 uitje, 1 el kappertjes, 1 takje peterselie, 1 el azijn, 1 el witte wijn, 2 el Becel Dieetolie, mespunt zout, mespunt witte peper,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heilbot met kappertjes

INGREDIENTEN

15 ml olijfolie, 500 g heilbotsteaks, 120 ml witte wijn, gehakte knoflook, 55 g boter, zout en peper naar smaak, 25 g kappertjes met sap

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2005
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Burgers met kappertjes

(rund)vlees burgers met kappertjes -Australisch-

INGREDIENTEN

500gr (runder)gehakt, 1 ui, 1 1/2 eetlepel kappertjes, 1 ei, 1 teentje knoflook, 1 (runder)bouillonblokje, 1 eetlepel olie

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelsalade met kappertjes

Een van de bekenste tapasbars in het zuiden van Spanje is Tendido 6 in Jerez de la Frontera. Hier is een recept van deze tapasbar. Ik heb dit ooit uit het A>D. gehaald en sindsdien maak ik het te pas en te onpas (als hapje bij de borrel, bij de BBQ als hoofdmaaltijd etc)

INGREDIENTEN

750 gr. gekookte aardappelen inplakjes, vastkokend, b.v. Nicola, 3 stengeltjes bosui, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetl. fijngehakte dille, 2 eetlepeltjes kappertjes,1/2 deciliter citroensap en 1/2 deciliter sinasappelsap, peper, zout, olijfolie.

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tartaarsaus met kappertjes

Makkelijk te maken en hoort echt bij tartaar

INGREDIENTEN

125 ml mayonaise 2 el augurken, gehakt 2 tl kappertjes 2 teentjes knoflook gehakt scheutje Worcestersaus 1 ansjovisfilet, gehakt peper en zout

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2005
  • Frans
  •  0-10 min.

Tarbot met kappertjes

INGREDIENTEN

4 moten tarbot - 3 sjalotten - 2 citroenen - 2 glazen droge witte wijn - 1 dl room - 50 gram boter - 50 gram kappertjes - 1 eetlepel mosterd

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Reebiefstuk met kappertjes

INGREDIENTEN

*4 reebiefstukjes, *2 el. kappertjes (gedroogde bloemknoppen), *peterselie, *selderie, *bieslook, *50 gr. boter of margarine, *1 dl. slagroom, *zout en peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

VISKROKETJES MET KAPPERTJES

Dit Spaanse hapje is de moeite eens te maken. De kroketjes met verse vis en kappertjes brengen je in Zuiderse sferen en zijn perfect voor een zomerse apero. In Spanje geven ze dit als warm apero borrelhapje of als warm onderdeel van een tapa buffet 

INGREDIENTEN

350 g grietfilets, 1 teentje knoflook, geperst, 4 el kappertjes, fijngehakt, 150 g broodkruim, 50 g bloem, 1 ei, 1 el citroensap, 300 ml melk, 4 el boter, 3 el peterselie, gehakte, 1 kl paprikapoeder, peper en zout

  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2020
  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Uiensalade met kappertjes

* Salade d'oignons *Voor deze salade worden de uien geroosterd. Vroeger gebeurde dit in de as van het vuur.

INGREDIENTEN

Middelgrote uien, olijfolie of een mengsel van olie en citroensap (verhouding: 3 el olie op 1 el citroensap), kappertjes naar smaak

  • Joods
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Joods
  •  60-120 min.

Roodbaars met kappertjes

?

INGREDIENTEN

1 stuks roodbaars (ca. 400 gr.) schoongemaakt, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. citroensap, 1 theel. suiker, 1 teentje knoflook, 2 eetl. kappertjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kabeljauwpakketje met kappertjes

Barbeque op zijn lekkerst

INGREDIENTEN

4 moten kabeljauwfilets, zout,peper, 1 ui in ringen, 1 tomaat in stukjes, 1 citroen in plakjes, 25 gr.boter, 1 potje kappertjes, 4 cupjes koffieroom, 4 grote dubbelgevouwen vellen, aluminiumfolie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paprikasalade Met Kappertjes

INGREDIENTEN

3 grote paprika's, (rood,groen,geel), 6 el olijfolie, 1 teentje knoflook gehakt, basilicumblaadjes gehakt, verse majoraan gehakt, 2 el kappertjes, 1 el wijnazijn.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsvlees met kappertjes

INGREDIENTEN

12 flinterdunne kalfslapjes (van elk ongeveer 20 g), 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels kappertjes, 2 sneetjes wit brood, 4 eetlepels olijfolie, een handvol peterselie, zout, peper.,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

*Ratatouille met Kappertjes*

INGREDIENTEN

6 Tomaten, ontvelde * 1 rode Paprika * 1 groene Paprika * 1 Aubergine * 1 Courgette * 2 Uien * 2 tenen Knoflook * Kruidnagel, gemalen (1 mespuntje) * 1 el. Kappertjes * 1 el. Provencaalse kruiden,* Zout, * Peper, *,

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Reebiefstuk met kappertjes

INGREDIENTEN

*4 reebiefstukjes, *2 el. kappertjes (gedroogde bloemknoppen), *peterselie, *selderie, *bieslook, *50 gr. boter of margarine, *1 dl. slagroom, *zout en peper,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zalm met kappertjes

INGREDIENTEN

4 stukken van 200 gr zalmfilet, peper en zout, 75 gr broodkruim, 50 gr kappertjes, 50 gr augurkjes, 1 el gehakte peterselie, olijfolie, 1 kleine komkommer, bakje waterkers, 200 gr magere verse kaas, 1 el mayonaise, beetje citroensap.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

komkommersalade met kappertjes

INGREDIENTEN

1 kleine komkommer, 1 theel. zeezout, een plukje tuinkers of alfalfa, 1 stengelui of knoflook, fijngesneden, 1 eetl. kappertjes of olijvenstukjes, Dressing:, een paar muntblaadjes, fijngesneden, een aantal dragonblaadjes, fijngesneden, 3 eetl. azijn, 3 eetl. olijfolie, peper en zout, , , ,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tonijnquiche Met Kappertjes

Lekker quiche. Kan als lunch-brunch-voor- of als hoofdgerecht geserveerd worden

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 2 blikjes tonijn naturel, verse peterselie, versgemalen peper, 2 grote eieren, 6 ansjovisfilets, 1 bekertje creme fraiche (2 dl), 50 gr geraspte jong belegen kaas, boter om springvorm in te vetten, = eetl bloem, 2 eetl kappertjes

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-08-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Kalfskarbonaden Met Kappertjes

INGREDIENTEN

750 g kalfskarbonaden - 50 g boter - 3 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels bloem - 50 cl instant vleesbouillon of kalfsfond -peper van de molen - zout - 500 g kleine, witte champignons - 1 bosje pijpajuin - 10 cl room - 2 eetlepels citroensap - bokaaltje kappertjes (50 g)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Kappertjes

Kappertjes

Een kappertje is een kleine ongeopende bloemknop van de kappertjesplant. Ze zijn groen en hebben een friszure smaak. De smaak is erg kenmerkend, er zijn geen weinig ingrediënten die ermee te vergelijken zijn. De kappertjesplant komt voornamelijk voor in mediterraanse landen en groeit op muren en in rotsspleten. Tijdens de vakantie zou het dus mogelijk zijn om een kappertjesvoorraad aan te leggen. Kappertjes worden geplukt tussen mei en eind augustus en moet in de vroege morgen gebeuren. Het is niet mogelijk om ze direct te eten. Ze moeten dus bereid worden. Dit kan op twee verschillende manieren: op pekel (zout water) en op azijn. Zo worden ze dan ook in de supermarkt verkocht. De vloeistof waarin de kappertjes bewaard worden heeft wel een invloed op de smaak. Kappertjes worden toegevoegd aan verschillende recepten. Zo wordt het veel toegevoegd aan eiergerechten en visgerechten. Een bekende toepassing is in vitello tonnato.

Nieuwste kappertjes recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top