Kangoeroe met een tic
Een verrassend recept met kangoeroe, schimmelkaas, vijgen en een beetje wijn
1000 gram aardappelen, geschild 800 gram Kangoeroe filet 250 gram blauwe schimmelkaas 100 gram boter 100 gram groene olijven tapenade 2 dl room 1 dl witte wijn 8 verse vijgen 4 sjalotjes, genipperd Acaciahoning Scheutje madeirawijn
Het vlees bestrijken met honing Kook de aardappelen en pureer ze. Roer de olijventapenade door de aardappelpuree. Verwarm de boter in een braadpan en kleur de sjalotjes in de boter. Dit afblussen met de witte wijn en madeira. Room toevoegen en inkoken tot de gewenste dikte. Saus zeven en kruiden met peper en zout. Vijgen aan de punt kruislings opensnijden. deze vullen met de schimmelkaas. Aardappelpuree in porties spuiten met een spuitzak en in de oven opwarmen De vijgen ook in de oven opwarmen, gedurende 8 minuten Het vlees gaar bakken.
- Australisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-03-2008Australisch20-30 min.
kangoeroe met kiwi's
Recept uit Australie
800 gr kangoeroe filets, 4 mooie kiwis, 2 dl likeur van kiwis of ander exotisch fruit, 1 eetlepel kristalsuiker, 1 dl kalfsroux, 3dl room, peper en zout., ,
- Australisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-06-2000Australisch Hoofdgerecht10-20 min.
Kangoeroe lendestukken
200 gr kangoeroe lendestukken, 1 X assortiment aan bladgroenten, 1 grote aardappel half gaar gekookt, 10 gr peperblad, 50 gr dunne noodles, 100 gr verse room, witte wijn, 30 ml wild jus, zout en gemalen peper
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-11-2004Internationaal20-30 min.
Kangoeroe tournedos met honing en tijm
Heerlijk malse zoet en gekruide kangoeroe tournedos. (zoals je mogelijk nog nooit hebt gegeten)
4 kangoeroe tournedos, 1 deciliter fond, 2 eetlepels verse thijm, 1 el creme fraiche, 1 el honing, 1 gesnipperde ui, halve wortel in blokjes, halve prei in ringen, rainforest spice rub - speciale kruiden uit Australië - peper / zout en olijfolie.
- Australisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-03-2008Australisch Hoofdgerecht20-30 min.
Een Kangoeroe biefstukje overgoten met een Roquefortsaus
Echt voor een etentje. De biefstuk wordt geserveerd met aardappelduchesses , sperziboontjes en wat sla. De aardappelduchesses heb ik in een leuk klein koekepannetje op het bord staan. (zie foto). De saus in amusebakjes er naast . Echt om je gasten mee te verwennen.
4 kangoeroe biefstukjes 2 el boter 1 el olijfolie 100 gram roquefort ca. 2 dl koksroom of slagroom 1 el gehakte peterselie eventueel nog een beetje melk. 1 pak aardappelduchesses (AH) 400 gram sperziebonen.
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-07-2003Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Kangoeroe biestuk van de lende
Op een assortiment aan bladgroenten met een wild jus en peperbladroom en dit recept is afkomstig van de uitvoerders van het vlees uit Australie
200g Outback Gold Kangoeroe lende stukken, 1 X assortiment aan bladgroenten, 1 grote aardappel half gaar gekookt, 10 g peperblad, 50g dunne noodles, 100g Verse room, Witte wijn, 30ml wild jus, Zout en gemalen peper,
- Australisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-11-2003Australisch Hoofdgerecht60-120 min.
KANGOEROE MET AARDAPPEL EN KIP-KERRIE
* 1 kilo kangoeroevlees, gesneden in blokjes, * zout en peper, * 2 theelepels koriander, * plantaardige olie, * 2 theelepels komijn, * 2 bruine uien gesneden in blokjes, * 1 theelepel turmeric, * 2 teentjes geperste knoflook, * 200 gram gewone yoghurt, * 1kilo aardappels gesneden in blokjes, * 1 blik van 410 gram met geplette tomaten, * sap van 1 citroen, * 2 theelepels tomatenpuree, * 100 gram spinazie
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-05-2005Hoofdgerecht> 120 min.
Kangoeroe Medaillons of Ossehaas met Mangomarmalade
Kangoeroe Medaillons of Ossehaas met Mangomarmalade
- Kangeoroemedaillons, - 100gr boter, - 3 eetlepels suiker, - 2 eetlepels witte wijnazijn, - 1 theelepels kerriepoeder, - 1 theelepel gember, - 1 mango, - 1 appel, - Verse Peterselie, - Peper en zout,
- Braziliaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-02-2007Braziliaans Hoofdgerecht20-30 min.
Australian Mc Kangoeroe
Variatie op het klassieke bbq (4 personen)
Oregano, peper, zout, olijfolie, 4 eigelen, frambozenazijn, notenolie, arachide olie, 1 handje fijngesneden kervel, peterselie, dille, koreander, 1 eetlepel verse gele curry, een beetje koud water, 8 mooie foccacia toasten, 1 paksoi, 3 sinaasappels, 3 stengels rabarber, 1 sjalot,
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-08-200320-30 min.
Kangoeroe biefstuk met gecarameliseerde ananas met portsaus
Iets heel speciaals op tafel. Mijn gasten vroegen meteen het recept. TOPPIE dus!
4 kangoeroe biefstukjes, 8 ananasschijven, peper en zout, 75 gram boter, 4 eetlepels suiker, 1 eetlepel sojasaus, 6 eetlepels port, half bouillonblokje, als nodig wat allesbinder., sap van de ananas
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-12-2001Hoofdgerecht10-20 min.
Een overheerlijke biefstuk met een roquefortsaus
Een culinaire hoogstandje vind ik zelf.Heb de (kangoeroe) biefstuk geserveerd in een kleine koekenpan met wat saus en die op het bord geplaatst samen met wat sla en wat aardappelduchesses. SUPER simpel en het staat helemaal TOP. Zie de foto die ik erbij heb gemaakt.
4 biefstukjes bijvoorbeeld Kangoeroe 2 el. boter 100 gram Roquefort ca. 2 dl koksroom 1 el gehakte peterselie beetje melk
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-07-2003Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Kangaroe biefstuk met mango
600 gram Kangoeroe steaks, 150 gram boter, 50 gram kokos, geraspt, 2 dl kokosmelk, 2 dl fond, 1 eetlepel suiker, 2 mango's, 1 mestpuntje kaneel, Peper en zout,
- Australisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-03-2008Australisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kangaroe Carpaccio
600 g kangoeroe lende filet (schoon), 50g rucola (gewassen), 1 rode paprika in dunne, reepjes snijden, 1 roma tomaat, blancheren, pellen, zaadjes verwijderen, en in smalle reepjes snijden, ½ kleine Spaanse ui, fijn gesneden, 1 eetlepel fijne gehakte, peterselie, Dressing: 1/3 balsamico azijn, en 2/3 extra virge olijf olie, Balzamico azijn, Peer siroop, Geraspte parmezaanse kaas, Peper en zout
- Australisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-03-2008Australisch Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Kangoeroehaas in een sinaasappel-sherry saus
4 stukjes kangoeroe haas van ongeveer 150 gram per stuk, , Saus, 1 pot runderfond (= 2,5 dl), 1,5 biologische sinaasappel, de schil raspen en sap uitpersen, 2,5 dl medium sherry, 100 gram macadamianoten fijn gehakt, 50 gram ongezouten roomboter, eetlepel 5 kruidenpoeder, , Pompoenpuree, 1 oranje biologische pompoen van ongeveer 1,5 kilo, geschild, 4 aardappels geschild, snufje zeezout, 1 dl melk, 1 dl room, 2 kleine tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, verse gemberwortel ongeveer 3 cm groot, schillen en fijn snijden,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-03-2009Hoofdgerecht30-60 min.
Wildstoofpot
Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren.
2 kleine uien * 4 kruidnagels * 2 worteltjes * 250 gram cocktailuitjes * 750 gram wildgoulash * 1/2 liter wildfond * 1 1/2 dl rode wijn * zout * 1 theelepel verse tijmblaadjes * 25 gram boter * 4 eetlepels bloem * 1 eetlepel grove mosterd * 1/2 dl room * witte peper.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-11-2003Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Paddestoelen met spek
Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren.
1 kilo gemengde paddestoelen * 150 gram spekblokjes * 1 kleine ui * 50 gram boter * 20 gram bloem * versgemalen peper * zout * 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-11-2003Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Hertenbiefstukken met lychees
Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren.
1 sinaasappel * 1 blik lichees * 1 dl kant en klare jus * 2 eetlepels aalbessenjam * 1/2 theelepel mosterd * 1 theelepel mierikswortel * 1 eetlepel olijfolie * 1 theelepel boter * 4 hertenfilets a 125 gram * versgemalen peper * zout.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-11-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Springbokbiefstuk met sherrysaus en groente
Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren.
1 ui * 1 teentje knoflook * 1 grote tomaat * 2 verse maiskolven * 4 eetlepels bloem * 2 theelepels paprikapeoder * 1 theelepel fijngehakte tijmblaadjes * versgemalen peper * zout * 4 springbokbiefstukken a 125 gram * 4 1/2 eetlepes maiskiemolie * 1/4 dl sherry * 1/2 liter kippenbouillon * 150 gram tuinbonen * 500 gram aardappelblokjes.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-11-2003Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Struisvogel met pikante saus
Lekker pittig
Boter, slagroom 4 lepel(s), blokje(s) van vleesbouillon 1, struisvogel filet(s) 600 gram, arachideolie, ui(en) 1, peper
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-09-2007Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Kangoeroefilet met groene boter
Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren.
20 gram spinazie * 20 gram verse groene kruiden * 100 gram zachte boter * 2 eetlepels olijfolie * 4 kangoeroebiefstukken a 125 gram * versgemalen peper * zout * 2 artisjokbodems.
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-11-2003Multi-cultureel Hoofdgerecht20-30 min.
Terrine van haas en rundvlees
Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren.
4 hazenfilets * 6 eetlepels madeira * 1 eetlepel balsimico-azijn * 1 eetlepel gembersiroop * 1 eetlepel jeneverbessen * 1 kilo rundergehakt * 60 gram vers witbroodkruim * 1 eetlepel fijngehakte peterselie * 2 theelepels zout * vers gemalen peper * 4 eiwitten * 2 laurierblaadjes.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-11-2003Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Australische Aboriginal Bush Tucker steak met zelfgemaakte ketchup
G'day mates! Mijn geliefde is Australier en woont in Melbourne. We hebben elkaar nooit in Australie of Nederland ontmoet, maar elders. Dit najaar (voorjaar daar) ga ik voor het eerst naar Aussieland om daar 3 maanden te blijven en de feestdagen door te brengen. Kun je je voorstellen, oud en nieuw op het strand bij 40 C? Ter voorbereiding dacht ik maar eens Australisch te leren koken. Dat kan dus niet echt in Nederland, tenzij je een gespecialiseerd restaurant bent dat zijn ingredienten overzees groot inkoopt. De meeste kruiden, specerijen, vruchten en groenten bestaan helemaal niet hier, vlees en vis zijn hier nauwelijks verkrijgbaar of staan zelfs op de lijst van beschermde diersoorten. Alleen de kangoeroe is hier vrijgegeven en vind je soms bij de poelier of supermarkt. Maar met wat gemodder kwam ik er toch uit. De speciale Australische smaak komt van een Aboriginal kruidenmix, de Bush Tucker mix, en ook de Tasmaanse bergpeper (een soort besjes die zoet beginnen en pittig eindigen) is hier verkrijgbaar. Online heb je het binnen een dag in huis via www.pit-pit.com De Australiers hadden oorspronkelijk geen echte cuisine, de keuken was vanwege de Britse overheersing vrij pragmatisch Engels, flauw en vet. Later kwamen daar de invloeden van de Aboriginals bij, die gezorgd hebben voor het begrip 'barbie', de barbecue, omdat ze op open vuur roosteren. Dat is de Bush Tucker Outback keuken. Inmiddels zijn de omringende gebieden, zoals Azie en Polynesie, ook doorgedrongen en is Australisch eten multicultureel, exotisch en spannend. Maar ik wilde simpel beginnen met een beetje van alles wat. Engelse mash, Bush Tucker vlees, Aziatische groenten. Als je zelf de ketchup maakt, mag je ruim 2 uur aan de kooktijd toevoegen.
Voor de Bush Tucker meat, 2 vleesfiletlapjes (biefstuk, kalf, lam, kangoeroe), Aboriginals Kruidenmix (www.pit-pit.com), Tasmaanse bergpeper (www.pit-pit.com), Knoflook, Notenolie, bijvoorbeeld macadamia, Citroensap, , Voor de Bush Tucker ketchup, Verse tomaten met sterke smaak, Zout, Zwarte peper(korrels), Kruidnagels(poeder), Knoflookteentjes, Sjalotjes, Aboriginals Kruidenmix, Witte-wijnazijn, Suiker, , Bijlagen, Aardappelen, Boter, Melk, Nootmuskaat, Peper en zout, Verse spinazie, Sjalotjes en/of bosuitjes, Eventueel een handje tauge, Eventueel geroosterde zaadjes, sesam of zonnebloem, Knoflook, Ketjap, Eventueel sambal, Olie
- Australisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-06-2016Australisch Hoofdgerecht30-60 min.