1. Home
  2. Recepten
  3. Kangoeroe

Kangoeroe recepten (22) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kangoeroe met een tic

Een verrassend recept met kangoeroe, schimmelkaas, vijgen en een beetje wijn

INGREDIENTEN

1000 gram aardappelen, geschild, 800 gram Kangoeroe filet, 250 gram blauwe schimmelkaas, 100 gram boter, 100 gram groene olijven tapenade, 2 dl room, 1 dl witte wijn, 8 verse vijgen, 4 sjalotjes, genipperd, Acaciahoning, Scheutje madeirawijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch
  •  20-30 min.

kangoeroe met kiwi's

Recept uit Australie

INGREDIENTEN

800 gr kangoeroe filets, 4 mooie kiwis, 2 dl likeur van kiwis of ander exotisch fruit, 1 eetlepel kristalsuiker, 1 dl kalfsroux, 3dl room, peper en zout., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kangoeroe lendestukken

INGREDIENTEN

200 gr kangoeroe lendestukken, 1 X assortiment aan bladgroenten, 1 grote aardappel half gaar gekookt, 10 gr peperblad, 50 gr dunne noodles, 100 gr verse room, witte wijn, 30 ml wild jus, zout en gemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Kangoeroe tournedos met honing en tijm

Heerlijk malse zoet en gekruide kangoeroe tournedos. (zoals je mogelijk nog nooit hebt gegeten)

INGREDIENTEN

4 kangoeroe tournedos, 1 deciliter fond, 2 eetlepels verse thijm, 1 el creme fraiche, 1 el honing, 1 gesnipperde ui, halve wortel in blokjes, halve prei in ringen, rainforest spice rub - speciale kruiden uit Australië - peper / zout en olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een Kangoeroe biefstukje overgoten met een Roquefortsaus

Echt voor een etentje. De biefstuk wordt geserveerd met aardappelduchesses , sperziboontjes en wat sla. De aardappelduchesses heb ik in een leuk klein koekepannetje op het bord staan. (zie foto). De saus in amusebakjes er naast . Echt om je gasten mee te verwennen.

INGREDIENTEN

4 kangoeroe biefstukjes 2 el boter 1 el olijfolie 100 gram roquefort ca. 2 dl koksroom of slagroom 1 el gehakte peterselie eventueel nog een beetje melk. 1 pak aardappelduchesses (AH) 400 gram sperziebonen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kangoeroe biestuk van de lende

Op een assortiment aan bladgroenten met een wild jus en peperbladroom en dit recept is afkomstig van de uitvoerders van het vlees uit Australie

INGREDIENTEN

200g Outback Gold Kangoeroe lende stukken, 1 X assortiment aan bladgroenten, 1 grote aardappel half gaar gekookt, 10 g peperblad, 50g dunne noodles, 100g Verse room, Witte wijn, 30ml wild jus, Zout en gemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

KANGOEROE MET AARDAPPEL EN KIP-KERRIE

INGREDIENTEN

* 1 kilo kangoeroevlees, gesneden in blokjes, * zout en peper, * 2 theelepels koriander, * plantaardige olie, * 2 theelepels komijn, * 2 bruine uien gesneden in blokjes, * 1 theelepel turmeric, * 2 teentjes geperste knoflook, * 200 gram gewone yoghurt, * 1kilo aardappels gesneden in blokjes, * 1 blik van 410 gram met geplette tomaten, * sap van 1 citroen, * 2 theelepels tomatenpuree, * 100 gram spinazie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kangoeroe Medaillons of Ossehaas met Mangomarmalade

Kangoeroe Medaillons of Ossehaas met Mangomarmalade

INGREDIENTEN

- Kangeoroemedaillons, - 100gr boter, - 3 eetlepels suiker, - 2 eetlepels witte wijnazijn, - 1 theelepels kerriepoeder, - 1 theelepel gember, - 1 mango, - 1 appel, - Verse Peterselie, - Peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2007
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Australian Mc Kangoeroe

Variatie op het klassieke bbq (4 personen)

INGREDIENTEN

Oregano, peper, zout, olijfolie, 4 eigelen, frambozenazijn, notenolie, arachide olie, 1 handje fijngesneden kervel, peterselie, dille, koreander, 1 eetlepel verse gele curry, een beetje koud water, 8 mooie foccacia toasten, 1 paksoi, 3 sinaasappels, 3 stengels rabarber, 1 sjalot,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2003
  •  
  •  20-30 min.

Kangoeroe biefstuk met gecarameliseerde ananas met portsaus

Iets heel speciaals op tafel. Mijn gasten vroegen meteen het recept. TOPPIE dus!

INGREDIENTEN

4 kangoeroe biefstukjes, 8 ananasschijven, peper en zout, 75 gram boter, 4 eetlepels suiker, 1 eetlepel sojasaus, 6 eetlepels port, half bouillonblokje, als nodig wat allesbinder., sap van de ananas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een overheerlijke biefstuk met een roquefortsaus

Een culinaire hoogstandje vind ik zelf.Heb de (kangoeroe) biefstuk geserveerd in een kleine koekenpan met wat saus en die op het bord geplaatst samen met wat sla en wat aardappelduchesses. SUPER simpel en het staat helemaal TOP. Zie de foto die ik erbij heb gemaakt.

INGREDIENTEN

4 biefstukjes bijvoorbeeld Kangoeroe 2 el. boter 100 gram Roquefort ca. 2 dl koksroom 1 el gehakte peterselie beetje melk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kangaroe biefstuk met mango

INGREDIENTEN

600 gram Kangoeroe steaks, 150 gram boter, 50 gram kokos, geraspt, 2 dl kokosmelk, 2 dl fond, 1 eetlepel suiker, 2 mango's, 1 mestpuntje kaneel, Peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kangaroe Carpaccio

INGREDIENTEN

600 g kangoeroe lende filet (schoon), 50g rucola (gewassen), 1 rode paprika in dunne, reepjes snijden, 1 roma tomaat, blancheren, pellen, zaadjes verwijderen, en in smalle reepjes snijden, ½ kleine Spaanse ui, fijn gesneden, 1 eetlepel fijne gehakte, peterselie, Dressing: 1/3 balsamico azijn, en 2/3 extra virge olijf olie, Balzamico azijn, Peer siroop, Geraspte parmezaanse kaas, Peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kangoeroehaas in een sinaasappel-sherry saus

INGREDIENTEN

4 stukjes kangoeroe haas van ongeveer 150 gram per stuk, , Saus, 1 pot runderfond (= 2,5 dl), 1,5 biologische sinaasappel, de schil raspen en sap uitpersen, 2,5 dl medium sherry, 100 gram macadamianoten fijn gehakt, 50 gram ongezouten roomboter, eetlepel 5 kruidenpoeder, , Pompoenpuree, 1 oranje biologische pompoen van ongeveer 1,5 kilo, geschild, 4 aardappels geschild, snufje zeezout, 1 dl melk, 1 dl room, 2 kleine tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, verse gemberwortel ongeveer 3 cm groot, schillen en fijn snijden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wildstoofpot

Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren.

INGREDIENTEN

2 kleine uien * 4 kruidnagels * 2 worteltjes * 250 gram cocktailuitjes * 750 gram wildgoulash * 1/2 liter wildfond * 1 1/2 dl rode wijn * zout * 1 theelepel verse tijmblaadjes * 25 gram boter * 4 eetlepels bloem * 1 eetlepel grove mosterd * 1/2 dl room * witte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Paddestoelen met spek

Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren.

INGREDIENTEN

1 kilo gemengde paddestoelen * 150 gram spekblokjes * 1 kleine ui * 50 gram boter * 20 gram bloem * versgemalen peper * zout * 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hertenbiefstukken met lychees

Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren.

INGREDIENTEN

1 sinaasappel * 1 blik lichees * 1 dl kant en klare jus * 2 eetlepels aalbessenjam * 1/2 theelepel mosterd * 1 theelepel mierikswortel * 1 eetlepel olijfolie * 1 theelepel boter * 4 hertenfilets a 125 gram * versgemalen peper * zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Springbokbiefstuk met sherrysaus en groente

Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren.

INGREDIENTEN

1 ui * 1 teentje knoflook * 1 grote tomaat * 2 verse maiskolven * 4 eetlepels bloem * 2 theelepels paprikapeoder * 1 theelepel fijngehakte tijmblaadjes * versgemalen peper * zout * 4 springbokbiefstukken a 125 gram * 4 1/2 eetlepes maiskiemolie * 1/4 dl sherry * 1/2 liter kippenbouillon * 150 gram tuinbonen * 500 gram aardappelblokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Struisvogel met pikante saus

Lekker pittig

INGREDIENTEN

Boter, slagroom 4 lepel(s), blokje(s) van vleesbouillon 1, struisvogel filet(s) 600 gram, arachideolie, ui(en) 1, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kangoeroefilet met groene boter

Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren.

INGREDIENTEN

20 gram spinazie * 20 gram verse groene kruiden * 100 gram zachte boter * 2 eetlepels olijfolie * 4 kangoeroebiefstukken a 125 gram * versgemalen peper * zout * 2 artisjokbodems.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Terrine van haas en rundvlees

Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren.

INGREDIENTEN

4 hazenfilets * 6 eetlepels madeira * 1 eetlepel balsimico-azijn * 1 eetlepel gembersiroop * 1 eetlepel jeneverbessen * 1 kilo rundergehakt * 60 gram vers witbroodkruim * 1 eetlepel fijngehakte peterselie * 2 theelepels zout * vers gemalen peper * 4 eiwitten * 2 laurierblaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Australische Aboriginal Bush Tucker steak met zelfgemaakte ketchup

G'day mates! Mijn geliefde is Australier en woont in Melbourne. We hebben elkaar nooit in Australie of Nederland ontmoet, maar elders. Dit najaar (voorjaar daar) ga ik voor het eerst naar Aussieland om daar 3 maanden te blijven en de feestdagen door te brengen. Kun je je voorstellen, oud en nieuw op het strand bij 40 C? Ter voorbereiding dacht ik maar eens Australisch te leren koken. Dat kan dus niet echt in Nederland, tenzij je een gespecialiseerd restaurant bent dat zijn ingredienten overzees groot inkoopt. De meeste kruiden, specerijen, vruchten en groenten bestaan helemaal niet hier, vlees en vis zijn hier nauwelijks verkrijgbaar of staan zelfs op de lijst van beschermde diersoorten. Alleen de kangoeroe is hier vrijgegeven en vind je soms bij de poelier of supermarkt. Maar met wat gemodder kwam ik er toch uit. De speciale Australische smaak komt van een Aboriginal kruidenmix, de Bush Tucker mix, en ook de Tasmaanse bergpeper (een soort besjes die zoet beginnen en pittig eindigen) is hier verkrijgbaar. Online heb je het binnen een dag in huis via www.pit-pit.com  De Australiers hadden oorspronkelijk geen echte cuisine, de keuken was vanwege de Britse overheersing vrij pragmatisch Engels, flauw en vet. Later kwamen daar de invloeden van de Aboriginals bij, die gezorgd hebben voor het begrip 'barbie', de barbecue, omdat ze op open vuur roosteren. Dat is de Bush Tucker Outback keuken. Inmiddels zijn de omringende gebieden, zoals Azie en Polynesie, ook doorgedrongen en is Australisch eten multicultureel, exotisch en spannend. Maar ik wilde simpel beginnen met een beetje van alles wat. Engelse mash, Bush Tucker vlees, Aziatische groenten. Als je zelf de ketchup maakt, mag je ruim 2 uur aan de kooktijd toevoegen.

INGREDIENTEN

Voor de Bush Tucker meat, 2 vleesfiletlapjes (biefstuk, kalf, lam, kangoeroe), Aboriginals Kruidenmix (www.pit-pit.com), Tasmaanse bergpeper (www.pit-pit.com), Knoflook, Notenolie, bijvoorbeeld macadamia, Citroensap, , Voor de Bush Tucker ketchup, Verse tomaten met sterke smaak, Zout, Zwarte peper(korrels), Kruidnagels(poeder), Knoflookteentjes, Sjalotjes, Aboriginals Kruidenmix, Witte-wijnazijn, Suiker, , Bijlagen, Aardappelen, Boter, Melk, Nootmuskaat, Peper en zout, Verse spinazie, Sjalotjes en/of bosuitjes, Eventueel een handje tauge, Eventueel geroosterde zaadjes, sesam of zonnebloem, Knoflook, Ketjap, Eventueel sambal, Olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2016
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top