1. Home
  2. Recepten
  3. Kangaroe

Kangaroe recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kangaroe Carpaccio

INGREDIENTEN

600 g kangoeroe lende filet (schoon) 50g rucola (gewassen) 1 rode paprika in dunne reepjes snijden 1 roma tomaat, blancheren, pellen, zaadjes verwijderen en in smalle reepjes snijden ½ kleine Spaanse ui, fijn gesneden 1 eetlepel fijne gehakte peterselie Dressing: 1/3 balsamico azijn en 2/3 extra virge olijf olie Balzamico azijn Peer siroop Geraspte parmezaanse kaas Peper en zout

Voorbereiding

600 g kangoeroe lende filet (schoon), marineren in olijf olie, zout en zwarte peper. Strak oprollen in aluminiumfolie daarna 3 uur in de vriezer laten staan. Ondertussen het onderstaande voorbereiden:

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de salade met de dressing. Verwarm de peer siroop en meng met balsamico azijn naar smaak. Parmezaanse schijf: plaats een ei in een ronde vorm op een bakplaat met vetvrij bakpapier en voeg de geraspte parmezaan om de bodem te bedekken. Plaats in de oven voor 12 minuten op 160 graden. Daarna uit de oven en af laten koelen. Carpaccio zo dun mogelijk snijden, bestrooien met zout, peper en peterselie en een hele bord bedekken. Laat de carpaccio tot kamer temperatuur komen. Plaats de salade in het midden van het bord, besprenkel met de peer/balsamico mengsel en plaats de parmezaanse schijf bovenop de salade.

  • Australisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kangaroe biefstuk met mango

INGREDIENTEN

600 gram Kangoeroe steaks, 150 gram boter, 50 gram kokos, geraspt, 2 dl kokosmelk, 2 dl fond, 1 eetlepel suiker, 2 mango's, 1 mestpuntje kaneel, Peper en zout,

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

In de oven gebakken Barramundi met kruidenkorstje en ro

Geen kangaroe of struisvogel, maar een bijzondere vis* in de hoofdrol. Met wat sfeervolle muziek op de achtergrond een genot voor tong en oor! Barramundi is één van de meest geliefde vissen bij Australische sportvissers. Ze kunnen zelfs zwaarder worden dan 50 kg. De visfilet is wit van kleur, stevig en heeft een milde smaak. De vis leeft in zoete en zoute wateren in Noord-Australië. De kans dat je de Barramundi elders aan de haak slaat, is vrij klein Om toch van dit gerecht te kunnen genieten, zou je een reisje Australië kunnen boeken, of je kunt de vis bij Noordkaper (Tolbert) bestellen!

INGREDIENTEN

4 moten Barramundi à 150 gram zonder vel en graten (evt. zalm of Victoriabaars), 1 bosje gehakte peterselie, 1 bosje gehakte bieslook, 1 bosje gehakte basilicum, 1 zakje panco (Japanse broodkruimels), olijfolie, peper en zout, Voor de saus:, ½ liter heldere visbouillon, 1 dl droge witte wijn, ½ liter room, 200 gram ongezouten, koude boter (in blokjes), citroensap, peper en zout, Voor de garnering:, 500 gram verse spinazie (goed schoonmaken), 1 teentje knoflook, 1 dl room, olijfolie, peper en zout, 400 gram geschilde aardappels, 400 gram knolselderij, 100 gram boter, melk, peper en zout

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste kangaroe recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top