1. Home
  2. Recepten
  3. Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes recepten (25)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kaneelbroodjes

Voor 24 broodjes

INGREDIENTEN

Basisdeeg: 1 el plus 125 gram ongeraffineerde suiker 1 el verse gist 250 ml heel warm water 250 gram volkorentarwemeel 250 gram volkorenbroodmeel 2 tl zout 1 el kaneel 1 el ghee, gesmolten boter of lijnzaadolie 250 ml melk, sojamelk of rijstemelk eventueel 1 ei Kaneelvulling: 2 el ghee of gesmolten boter 2 el appelsap 2 el ahornsiroop 4 el ongeraffineerde suiker 2 tl kaneel 4 el gehakte walnoten of rozijnen of allebei

Bereidingswijze

Meng in een kommetje 1 el suiker met de gist en het water en zet het mengsel terzijde, tot de gist gaat werken en schuimen. Meng in een kom het meel en het zout met de resterende 125 gram suiker en de kaneel, voeg de ghee toe met de melk en eventueel het ei. Doe het gistmengsel erbij en kneed alles 5 minuten. Doe het deeg in een met olie bestreken kom, dek het af en laat het op een warme plaats 45-60 minuten rijzen. Sla het deeg na het rijzen neer, kneed het 4 minuten en rol het uit tot een rechthoek van 5 mm dik. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk een bakplaat licht met olie. Meng in een kommetje de ghee met het appelsap en de ahornsiroop. Bestrijk met een kwastje het deeg met het gheemengsel, strooi het suikerkaneelmengsel erover en strooi tenslotte de noten en/of rozijnen erover. Rol het deeg op, beginnend aan het korte eind. Snijd de rol in plakken van 4 cm dik. Laat het deeg op een warme plek nog 10-15 minuten rijzen en bak de broodjes in 20-25 minuten goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven, draai de broodjes om en bestrijk de bovenkant direct met ahornsiroop.

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2007
  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kaneelbroodjes

Deze overheerlijke cinnamon rolls doen het goed bij iedere brunch. Je maakt zelf een brooddeeg voor een extra lekker resultaat. Top de kaneelbroodjes af met een glazuur voor een sticky effect.

INGREDIENTEN

DEEG, 1 zakje gedroogde gist, 125 ml warme melk, 50 g suiker, 90 g boter, gesmolten, 1 ei, 1 tl fijn zout, 525-600 g bloem + extra plantaardige olie, , VULLING, 125 g boter, gesmolten, 150 g suiker, 2 el kaneel, , GLAZUUR, 250 g poedersuiker, 4 el boter, 1 tl vanille-extract

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2017
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Kaneelbroodjes

Het recept van deze kaneelbroodjes, oftewel hot cross buns, kreeg ik van Diane Croot uit Nhill (Australie) die ze voor het ontbijt had gemaakt. Ze had de broodjes gehalveerd en geroosterd en ze ons voorgezet met een dikke klont boter. Een echte traktatie!

INGREDIENTEN

340 ml water (of een mengsel van water en melk indien geen melkpoeder wordt toegevoegd) - 2 el olie - 2 tl zout - 3 el bruine suiker - 600 gram broodmeel - 3 el melkpoeder - 1 el koekkruiden - 1 el kaneel - 2,5 tl gist, Toevoegingen: 140 gram sultanas - 45 gram gedroogde abrikozen - handje walnoten

  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2007
  • Australisch
  •  60-120 min.

Kaneelbroodjes

INGREDIENTEN

*250 gram zelfrijzend bakmeel, *30 gram koude boter, *2 eetlepels suiker, *mespunt zout, *1 volle theelepel kaneel, *1 bekertje zure room, *1 ei,

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2002
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Kaneelbroodjes

Lijkt een beetje op onze wentelteefjes.Kan ook als ontbijt dienen.

INGREDIENTEN

Stokbrood,1-2 eieren,2,5 dl.melk,1/2 theel. vanillearoma,boter,60 gr.suiker,1 eetl.kaneel,1/2theel. nootmuskaat.

  • Arabisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Arabisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Kaneelbroodjes

INGREDIENTEN

400 gram meel, 1 zakje gist, 90 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, 100 ml lauwwarme melk, 120 ml olie (zonnebloem), 200 gram magere kwark, 1 ei, 2 eetlepels melk, 80 gram kaneel suiker.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  •  
  •  30-60 min.

Kaneelbroodjes

Heeel lekkerrrrrrr

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 pak mix voor witbrood, 150 gram zachte boter, en 2 eetlepels extra voor het invetten, 250 ml lauwe melk, 100 gram gedroogde voorgewelde abrikozen (hoeft niet per se), paar eetlepels bloem, 100 gram bruine basterdsuiker, 3 eetlepels kaneel, 100 pijnboompitten (hoeft ook niet per se), 150 gram poedersuiker.

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Kaneelbroodjes

INGREDIENTEN

*250 gram zelfrijzend bakmeel, *30 gram koude boter, *2 eetlepels suiker, *mespunt zout, *1 volle theelepel kaneel, *1 bekertje zure room, *1 ei,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Kaneelbroodjes

Favoriet van de kinderen

INGREDIENTEN

Deeg:, 300 ml warme melk, 1 zakje gist, 50 gram suiker, 1 ei, 55 gram boter, 400 gram bloem (plus extra voor als het deeg te plakkerig is en om uit te rollen), snuf zout, Vulling:, 75 gram roomboter, gesmolten, 50 gram suiker, 50 gram lichtbruine basterdsuiker, 2 theelepels kaneel, Glazuur:, 100 g roomkaas, 75 gram roomboter, 120 gram poedersuiker, evt vanille extract

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2020
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Noorse kaneelbroodjes

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 600 gr bloem, 100 gr suiker, 1/2 tl zout, 21 gr gist, 3 zakjes, 100 gr boter, 400 ml melk, 2 eieren, voor de vulling:, 150 gr zachte boter, 150 gr suiker, 1 1/2 tl kaneel, 1 ei los geklopt, ,

  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2011
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Geglazuurde kaneelbroodjes

Leuk voor bijv. een late zondagbrunch. Het duurt even, met al dat rijzen. maar het is wel erg lekker. Je kunt de broodjes ook klaarmaken, maar in de koelkast zetten tot de volgende ochtend en dan even op temperatuur laten komen en dan afbakken.

INGREDIENTEN

, * 235 ml melk, beetje verwarmd (ong. 45 graden), * 2 eieren op kamertemperatuur, * 75 g boter of margarine, gesmolten, * 615 g broodmeel, * 1 kleine theelepel zout (6 gram), * 100 g witte suiker, * 7 gram gedroogde instant gist, , Voor de vulling:, * 220 gr bruine suiker, * 15 gr kaneel, * 75 g boter, kamertemperatuur, , Voor de glazuur:, * 85 g neutrale roomkaas, * 55 g zachte boter, * 190 gr banketbakkerssuiker, * 3 ml vanille extract, * mespuntje zout, ,

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2011
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
Nieuwste kaneelbroodjes recepten

makkelijke kaneelbroodjes

Andere naam: Cinnamon rolls

INGREDIENTEN

Voor de broodjes:, 1 pak witbroodmix, melk, boter, 150 gr pecannoten (of walnoten, amandelen), 2 eetlepels kaneel, 200 gr bruine suiker, , Voor het glazuur:, 150 gr gezeefd poedersuiker, 3 eetlepels appelsap, , Voor de garnering:, 12 pecannoten (of andere noten),

  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.

zoete kaneelbroodjes

Heerlijk bij de paasbrunch

INGREDIENTEN

175 gram bloem - 75 gr boter - 157 gram suiker - 1 theelepel bakpoeder - 1 flesje vanile extract - 1 1/2 dl zure room, , voor de garnering;, 100 gram lichte basterdsuiker - 75 gram geroosterd pijnboompitten - 1 theelepelkaneel

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

MIKMAKS KANEELBROODJES

Een hele enkele keer wil Mikmak weleens zoete broodjes bakken!

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG, 600 g bloem, 100 g suiker, 1/2 tl zout, 21 g (3 zakjes) gedroogde gist of 45 g verse gist, 100 g boter, 400 ml melk, 2 eieren, VOOR DE VULLING, 150 g zachte boter, 150 g suiker, 2 tl kaneel, 1 ei, losgeklopt,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-06-2005
  •  
  •  60-120 min.

Kaneelbroodjes met pistache .

Deze Kaneelbroodjes met  rozijnen, pistachepitten, kaneel en basterdsuiker hebben even wat tijd nodig om gemaakt te worden, omdat het broodjes  van een gistdeegje zijn en dat moet natuurlijk wel 2 keer rijzen. Maar, ach in die rijstijd kun je weer andere dingen doen dus dat valt best wel mee. Deze broodjes staan als snack in het weekmenu van week 6 alweer uit het boek: Afvallen met gezond en vooral lekker eten.https://www.projectgezond.nl/ Dit is een "beloningsrecept" omdat het afvallen met succes verloopt en dat moet kunnen .  Bovendien heeft één broodje toch slechts een Kcal waarde van 149. Ze zijn echt om óp te smullen.  

INGREDIENTEN

160 gr bloem, 100 ml melk, 4 gr gedroogde gist, 20 gr pistachepitten fijn gehakt, 40 gr rozijnen, 25 gr basterdsuiker, 1 1/2 tl kaneel, 30 gr roomboter + extra om in te vetten, snufje zout,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-2019
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Zoete Kaneelbroodjes

INGREDIENTEN

1/2 pak witbroodmix, 1 1/2 dl melk, 3 el bruine basterdsuiker, 60 gr boter of margarine, 3 tl kaneel, 4 el abrikozenjam, 50 gr rozijnen,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zoete kaneelbroodjes

Lekker verwennen

INGREDIENTEN

175 gr.bloem,1 tl.bakpoeder,75 gr.boter,175 gr.suiker,2 kleine eieren,1 flesje vanille-extract,1,5 dl zure room, , GARNEREN:, , 100 gr. licht bruine basterdsuiker,75 gr. geroosterde pijnboompitjes,1 tl.kaneel

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Snelle kaneelbroodjes

Mijn vriend is dol op de Cinnastix van Domino's pizza dus ik heb geprobeerd iets soortgelijks na te maken, ze vielen goed in de smaak!

INGREDIENTEN

-1 blikje croissantdeeg, -50 gram zachte boter, -2 tl kaneel, -50-60 gram lichtbruine basterdsuiker, -zakje glazuur

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2018
  • Wereld
  •  10-20 min.

kaneelbroodjes van Jill

Het recept kan gemaakt worden door kinderen.

INGREDIENTEN

Deeg:, - 7 gram gist, - 75 gram suiker, - 2 eieren, - 70 gram gesmolten roomboter, - 210 ml melk, - 550 gram bloem, - snufje zout, , Kaneel-laag, - 200 gram bruine basterdsuiker, - 85 gram boter, - 1 theelepel kaneel

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2016
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Paasbrunch: warme kaneelbroodjes Mmmm…

Ik ben geen patissier en al helemaal geen taartgoeroe zoals velen hier, maar voor deze kaneelbroodjes mogen ze me 24/7 bellen. Erg leuk voor de paasbrunch (daar is het recept eigenlijk voor bedoeld), maar ook een leuke herfstklassieker. Soms heeft de Lidl ze ook warm uit de oven en neem ze dan mee. Genoeg voor 9 stuks en leuk om samen met de kinderen te maken en ze likken hun vingertjes erbij af.

INGREDIENTEN

voor het deeg, , 400 gram bloem, plus extra om het werkblad mee te bestuiven, 4 gram instant gist, 25 gram (lauw) water, 30 gram boter, op kamertemperatuur, 30 gram suiker, 125 ml melk, op kamertemperatuur, ½ ei, snufje zout, Optioneel: poedersuiker, , voor de vulling, , 115 gram donkerbruine suiker, 65 gram boter, op kamertemperatuur, 15 gram kaneel poeder,

  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kaneelbroodjes uit de broodmachine

Het deeg voor deze kaneelbroodjes is met een broodmachine eenvoudig te bereiden. Een voetnoot: de broodjes zijn vers heerlijk, maar vriezen moeilijk in.

INGREDIENTEN

Porties: 24, , 225 ml melk, 225 ml water, 50 gr boter, 1 1/2 theelepel zout, 750 gr witte bloem, 1 1/2 eetlepels actief bakkersgist, 100 gr suiker, 2 eieren, 75 gr boter, op kamertemperatuur, 1 1/2 theelepel kaneelpoeder, 150 gr suiker, 125 gr rozijnen (eventueel), 100 gr walnootstukjes (eventueel), 250 gr glaceersuiker, 50 gr boter, gesmolten, 1/2 theelepel vanille-extract, 3 eetlepels melk

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2012
  •  
  •  30-60 min.

Kaneelbroodjes met appel en pecannoten

Warm of koude kaneel broodjes, makkelijk en lekker ontbijten.

INGREDIENTEN

2 pakken pizza foccacia (375 gram), 130 gr pecannoten (of andere noten naar keuze), 1 appel, 30 gr blonde rozijnen, 2 el bruine suiker, 2 el witte suiker, 1 tl kaneelpoeder, 1 ei

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2016
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Cinnamon Rolls

Recept voor traditioneel Britse kaneelbroodjes. Wordt veel gegeten bij de High Tea.

INGREDIENTEN

200 ml. melk, 200 ml. water, 1 ei, 400 gr. bloem, 2 theel. zout, 50 gr. boter, 50 gr. suiker, 7,5 gr. droge gist, , de vulling:, 1 eetl. gesmolten boter, 2 eetl. suiker, 2 eetl. bruine suiker, 1 eetl. kaneel, , het glazuur:, 5 eetl. gesmolten boter, 70 gr. witte of bruine suiker

  • Engels Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Engels Tussengerecht
  •  30-60 min.

minibroodjes

Piepkleine gember- en kaneelbroodjes. Recept uit het amuseontbijt van s.louman en breeks .

INGREDIENTEN

Zoete broodjes., , 1 pak witbroodmix., 2 Eetlepels sesamolie., 3 dl warm water, , Of brooddeeg van 500 gr. Bloem, 20 gr. gist, een snuf zout en 3 dl handwarm water. Met sesamolie natuurlijk., , Voor de kaneelbroodjes:, 2 theelepels kaneel, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 ons gehakte, in de koekenpan licht geroosterde walnoten., Snuf nootmuskaat, , Voor de gemberbroodjes:, 1 dessertlepel heel fijngesnipperde verse of ingemaakte gember: zie voorbereiding., 1 eetlepel honing, 1 theelepel geraspte citroenschil,

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Cinnamon rolls

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 450 g Koopmans Mix voor Brood Wit *, 250 ml handwarm water *, 50 g zachte roomboter *, 1 ei ************************, , Voor de vulling:, 75 g zachte roomboter *, 100 g bruine basterdsuiker *, ca. 1 tl kaneel*********************, , Voor in de vorm:, 50 g zachte roomboter *, 75 g kristalsuiker *

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Engels
  •  30-60 min.
Nieuwste kaneelbroodjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top