1. Home
  2. Recepten
  3. Kaneel

Kaneel recepten (14.420)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Echte griekse(!) moussaka

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept.

INGREDIENTEN

1kg aubergines, in plakken van 1cm dik gesneden Zout en vers gemalen peper Circa 50 gram bloem om te paneren Circa 3 dl olijfolie 2 middelgrote uien, gepeld en in plakken 450 gram mager lamsgehakt ( kan ook gemengd gehakt) 4 middelgrote tomaten, ontveld en in plakken of 400 gram tomaten uit blik uitgelekt. 3 eetlepels tomatenpuree 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 theelepels gedroogde oregano 1 snufje kaneel Voor de saus: 15 gr boter 25 gr bloem 3dl melk zout en peper snufje nootmuskaat 2 eieren, losgeklopt 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt

Bereidingswijze

Verhit vijf eetlepels olie in een pan met zware bodem en doe er wanneer de olie heet is op een matig vuur de aubergineplakken in. Schenk telkens wat olie in de pan wanneer u de rest bakt. Leg de aubergine plakken even opzij. Doe nog wat olie in de pan en bak de uien lichtbruin. Doe er het lamsgehakt bij en laat al roerend gelijkmatig bruin bakken. Voeg er de tomaten, tomatenpuree, knoflook, groene kruiden , de kaneel en zout en peper toe en breng aan de kook. Laat de vleessaus 20-25 minuten sudderen tot bijna al het vocht opgenomen of verdampt is. Smelt de boter voor de saus, roer er de bloem door en schenk er wanneer zicht een gladde pasta gevormd heeft, al roerend de melk erbij. Breng op smaak met zout,peper en nootmuskaat. Breng aan de kook, laat 2 minuten pruttelen, laat vervolgens iets afkoelen en klop de eieren erdoor. Leg eerst een derde van de aubergineplakken op de bodem van een ondiepe, vuurvaste schaal. Dek af met de helft van de vleessaus. Leg er dan weer aubergines op. Dan de rest van de vleessaus en de rest van de aubergines. Schenk de bechamelsaus over het geheel en strooi er de kaas op. Zet de schaal op een rooster en laat het gerecht dan 35-40 minuten bakken op een voorverwarmde oven van 190 graden.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kruidige WAANZINNIGE gehakttaart met veel kruiden

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP

INGREDIENTEN

12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stifado voor de slowcooker of oven

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

INGREDIENTEN

Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker), 4-5 el olijfolie., 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan)., ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen), Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2007
  • Grieks
  •  > 120 min.

Gevulde courgette

Gevulde courgette - sonja bakker recept

INGREDIENTEN

200gr zilvervliesrijst, 200gr rundergehakt, 4 courgettes, 3 tomaten, 3 uien, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, 2 teentjes knoflook, fijn gehakte verse peterselie, 100gr 30+ kaas (geraspt), 1el olijfolie, peper en zout naar smaak

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Banaan in bladerdeeg met chocola

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 2 bananen, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepeltje kaneel, 1 eetlepel honing, scheutje melk, flesje chocoladesaus

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie (ja kan elke soort olie gebruiken, let erop dat het geen sterke smaak heeft (zoals olijfolie)., 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr poedersuiker, , Als je in de reacties hieronder kijkt zie je allemaal leuke suggesties en tips van mensen die dit recept hebben aangepast naar hun eigen smaak, met een andere olie, andere noten en/of meer of minder van een ingrediënt of een glutenvrije variant. Super leuk, dus lees ze door en laat je inspireren!

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.

Rood Gestoofde Stoofperen

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

INGREDIENTEN

2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeel

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

INGREDIENTEN

DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout *, VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker *, BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stroopwafelcake

Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel. N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect!

INGREDIENTEN

200 gram zachte boter + wat boter voor de vorm, 150 gram suiker, 50 gram bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm, 1 theelepel kaneel, 1 mespunt zout, 200 gram stroopwafels in kleine stukjes

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Homemade Appeltaart

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvries bladerdeeg, * 4 goudreinetten, * 1 handvol rozijnen, * 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom), * 3 eieren even losgeklopt, * 3 eetlepels custardpoeder, * Kaneel naar smaak, * Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak, * 2 zakjes vanillesuiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Balinese kipschotel uit de oven

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste kaneel recepten

Appel kaneel cupcakes

Superlekkere appel kaneel cakes met een toef van vanille botercreme

INGREDIENTEN

, CUPCAKEBESLAG:, 230 gr. (tarwe)bloem, 1 theelepel bakpoeder, 125 gram boter (op kamertemp.), 250 gr. kristalsuiker, 1 theel. vanille extract/1 zakje vanillesuiker, 4 middelgrote eieren (op kamertemp.), 100 ml. melk (op kamertemp.), een mespuntje zout, , VOOR DE BOTERCREME, 200 gr. boter (op kamertemp.), 175 gr. poedersuiker, 10 ml. melk (op kamertemp.), 2 theelepels vanille extract, , VOOR DE VULLING:, 2 (wat zuurdere) appels in kleine blokjes, kaneel (naar eigen smaak), , OM HET MOOI AF TE WERKEN: BESPRENKELEN MET FIJNGEHAKTE KANEEL NOOTJES

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gourmet Carrot Cake (worteltaart)

Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker !

INGREDIENTEN

2 kopjes bloem, 1 kopje bruine suiker, 4 eieren, 1 kopje olijfolie, 1 tl zout, 1 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 1 tl gember, 2 kopjes geraspte wortel (ongekookt), 1 kopje gemalen walnoot, 140 gr. Philadelphia (kaas), ½ kopje boter, 2 kopjes poedersuiker, 2 tl vanilleessence

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart

Monchoutaart, wie lust hem eigenlijk niet? Altijd goed. Dus probeer ook dit recept eens, smullen! Let wel op: voordat je de vruchten/of vlaaivulling erop doet de taart eerst een hele nacht in de koelkast zetten!  

INGREDIENTEN

175 g chocolade- of bastognekoeken of biscuitjes met suiker en kaneel (die gebruik ik, te koop bij AH), 80 g boter (ongezouten), 75 gram witte basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker, 2 pakjes verse roomkaas Pakjes van 100 gr. per stuk), 250 ml slagroom, 4 blaadjes gelatine, 1 blikje Hak vlaaivulling (kers of aardbei. ) Ik neem altijd kers. (tegenwoordig verkopen ze bij de Aldi ook Vlaaivulling, is net zo lekker als Hak en de pot heeft zelfs meer inhoud en is goedkoper)

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Spekkoek

Laagje voor laagje bak je deze spekkoek in de magnetron

INGREDIENTEN

- 200 gram boter;, - 125 gram witte basterdsuiker;, - 5 eieren;, - 50 gram bloem;, - 1 theelepel bakpoeder;, - mespunt zout;, - 2 zakjes vanillesuiker;, - 2 theelepel gemalen anijs (of 1 eetlepel gestampte muisjes);, - 4 theelepels kaneel;, - 1 theelepel kruidnagelpoeder, - 2 theelepels kardemompoeder;, - 1 theelepel nootmuskaat (of 2 theelepels speculaaskruiden);, - bakpapier.

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2006
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Kersttaart met mascarpone, kaneel en honing

Een hele lekkere taart die niet gebakken wordt maar in de koelkast moet opstijven. Ik heb deze taart nu al 3x gemaakt en hij valt heel erg in de smaak. Echt een taart voor deze periode.Is ook na 3 dagen nog erg lekker!

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 250 gram speculaasjes (zonder amandelen!) -, 120 gram boter, Voor de crème:, 10 blaadjes witte gelatine -, 500 gram mascarpone -, 500 gram magere kwark -, 4 eetlepels vloeibare honing -, 1 - 2 afgestreken eetlepels kaneel (afhankelijk van je smaak!) -, 150 gram suiker -, mespunt zout -, 1/4 liter slagroom, Garnering, Eventueel een paar witte of bruine schuimkoekjes -, cacaopoeder

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  • Duits
  •  20-30 min.

Ovenschotel met sperziebonen, kaneel en gehakt

Koolhydraatarm. Dr. Frank

INGREDIENTEN

Oven voorverwarmen op 200 graden., , ½ Eetlepel olie verhitten en hierin de ui zachtjes bakken, uitgeperste knoflook erbij. Gehakt toevoegen en losmaken en bakken. Peper en kaneel toevoegen naar smaak., , Ondertussen de sperziebonen gaar koken., , Ovenschaal invetten en daarin gehaktmengsel, sperziebonen, chorizoreepjes, tomatenpartjes erop schikken, bestrooien met oregano en peper. De kaas erover strooien., , In de oven in ca. 30 minuten door en door warm laten worden.,

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2012
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Een APPLE CRUMBLE uit Amerika

Lekker toetje met appel en kruimeldeeg. Door de combinatie warme taart/koude vlam of room heel apart en echt Amerikaans.

INGREDIENTEN

4 zoetzure appels 100 gr bruine basterdsuiker 2 tl kaneel 50 gr bloem50 gr boter1/8 l slagroomzout1 el suiker, ,

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Vindaloo [Indiaas pittig curry gerecht]

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2.

INGREDIENTEN

1 el olie, 3 teentjes knoflook, geperst, 1/4 tl van alle volgende specerijen: gemalen komijn, koriander, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 1 tl mosterdzaad, 500gr varkensfilet in blokjes, 3 laurierblaadjes, 4 el tamarinde extract, 2 tl tomaten puree, 2 tl suiker, 3 el azijn, water of bouillon, 1-2 pepertjes, zonder zaadjes en fijn gesneden, zout, 1el maizena opgelost in een beetje water

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Appeltaart

Appeltaart a la Dudok die in Rotterdam wereldberoemd is.

INGREDIENTEN

I Bodem;, 300 gram bloem, 200 gr boter, 150 gram basterdsuiker, halve theelepel zout, II Vulling;, anderhalve kilo jonagold in dikke brokken/schijven, klein potje appelcompote, flinke eetlepel kaneel, twee kopjes rozijnen of boerenjongens. Eventueel een beetje suiker., III Kruimeldeeg;, 90 gr bloem, 40 gr bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 40 gr boter.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Smoothies, smoothies en nog eens smoothies

Een verzameling gewone en ongewone smoothies - 1 plek voor al mijn huidige en toekomstige smoothies, te beginnen met een heerlijke klassieker uit Chili.

INGREDIENTEN

Banaan, citroen & kaneel smoothie (leche con platanos)

, 2 bananen, 
1/2 el kaneel, 
1 el citroensap, 
1 el rietsuiker
, 200-400 ml melk (afh van hoe dik je het wilt), 

alles in de blender., , 

===

, banaan-pandan smoothie, 

2 bananen
, 1 el citroen of limoensap
, 200-400 ml melk
, 2 el rietsuiker
, 1 mespuntje pandan pasta (toko), , 

===

, Bananen-mokka-cafe smoothie, 

1-2 bananen
, 2 el honing
, 180 ml yoghurt, 
1/4 tl kaneel
mespuntje mokka coffee pasta (koepoe koepoe, toko)
, melk tot 500 ml totaal, 

Pureer banaan met de yoghurt, kaneel en de honing in de blender. Doe de mokka coffee pasta erbij, en de melk tot plm 500 ml, en pureer tot glad.

, , ===

, Mango smoothie

, 1 grote rijpe mango, 
1 el limoensap
, 50 ml yoghurt
, 200 ml melk, 
2 el rietsuiker

, , ===

5, Coconut and mango smoothie, 

½ mango, peeled, stone removed and chopped, 
1 lime, juice only
, 5 tbsp coconut cream
, 2 tbsp milk, 
1 tsp brown sugar, 

erbij: 1 lime wedge, verse munt, , 

===

, Yoghurt mango smoothie

, 1 mango, 
1 banaan
, 200 ml vers sinaasappelsap, 
200 ml biol yoghurt

, Pureer mango en banaan met het sinaasappelsap en de yoghurt in de blender., , 

===, Cointreau en mandarijn smoothie, , 40g/1½oz dried mango, chopped, 1 miniature Cointreau, 25g/1oz ice cubes, 1 orange, juiced, 70ml/2½fl oz tinned mandarin juice, 50ml/2fl oz double cream, 3 tbsp fresh mint, 2 tbsp mascarpone, 1 tbsp honey, , To serve, cocoa powder, , ===, 

Melon, mint and honey smoothie
, Peter Gordon, 

1/2 groene meloen, in stukken
, 1 kleine hand Mut
, 1 el honing
, 60 ml limoensap, 
15 ijsblokjes


, , ===

, Tamarillo Smoothie

, 4 tamarillos
, 1/2 kop melk
, 1/2 kop yoghurt of vruchtenyoghurt, of 
2 scoops ijs
, 2 tl honing, 
1 banaan

, , Peel the tamarillos by pouring over boiling water. Let stand for 3-4 mins, drain and refresh with cold water. Remove the skins. Puree tamarillos in a blender or food processor, add in the banana and process again. Add remaining ingredients and serve.

, , ===10, 

Avocado & komkommer smoothie, 

Halve komkommer, 
1 limoen, 
1 avocado, 
2 bollen citroensorbetijs

, Schil de komkommer, snij hem in stukjes en pers hem uit in een sapcentrifuge.
Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af
. Pers de limoen uit., 
Halveer de avocado, haal de pit eruit en trek de schil van de helften
. Snij de avocado in stukken en pureer het vruchtvlees met het limoensap in een blender
. Voeg het komkommersap toe en laat de blender op hoge stand draaien

, , ===, 

Grapefruit smoothie

, 2 roze grapefruits
, 200 g Philadelphia Naturel Light
, 400 ml grapefruit sap
, 2 el suiker

, , De grapefruits schillen met een scherp mesje zodat enkel de partjes overblijven, zonder het wit. Vervolgens de huid van de partjes insnijden en het vruchtvlees eruit halen. Het sap dat daarbij vrijkomt, opvangen. 
De Philadelphia Naturel Light en het grapefruit sap mengen met een handmixer.
De suiker samen met de gefileerde partjes en het opgevangen sap in de kom doen en opnieuw krachtig roeren zodat de partjes uit elkaar vallen maar niet gepureerd worden.
, 4 longdrinkglazen vullen met de smoothie en opdienen. Afwerken met wat stukjes grapefruit en muntblaadjes.

, , ===

, Vijgen-hazelnoot smoothie

, 1 tl noisette siroop (Monin), 
1/2 el honing, rietsuiker of ahornsiroop, 
2 grote verse vijgen, klein gesneden
, 1 mespunt kaneel
, 100 ml melk, , 

===

, Vijgen en rozewater Smoothie

, 6 rijpe vijgen
, 250 ml sinaasappelsap
, 1-2 el rietsuiker, 
2 tl rozewater
, , ===, 
Vijgen-speculaas smoothie

, 4 rijpe vijgen
, 1 banaan
, 1 el rietsuiker, 
1 el citroensap
, 1 mespunt mokka pasta koepoe, 
1 dikke speculaas
, 200 ml melk
, , ===15, 

Feijoa smoothie

, 2 feijoas, 
1 1/2 cups milk, 
1/4 cup vanilla ice cream (you can also use yoghurt), 
1 tablespoon honey, , 

===

, New Rose Tropical explosion

, Sap van 1/2 granaatappel, 
½ papaja, 
½ banaan, 
6 lychees
, 5 aardbeien, 
1 el rozenwater of ½ mespunt rozenpasta 
, sap van ½ limoen, 
1 el rietsuiker
, 200 ml water

, , ===, 

Amandel en bosbessen smoothie

, 1 handful almonds, peeled and soaked overnight in water
, 1 tbsp golden linseeds
, ½ ripe mango, or 1 ripe banana
, 2 handfuls mixed berries, , 

Method
, 1. Drain and rinse the almonds. Put them in the blender and add a little fresh water. Blend to make a smooth paste.

2. Add more water bit by bit and blend until you have a rich almond milk. If its too thick, just add more water youre aiming for something with the consistency of its dairy counterpart.

, , ===, 

Kokos & limoensmoothie

, 600 g low-fat plain yogurt, 
400 ml coconut milk
1 lime, juice only
, 1 tsp honey
, 15 ice cubes

, , Method
, 1. Put the yogurt, coconut milk, lime juice and honey in a liquidiser and blend until smooth.
2. Crush the ice cubes in a blender or other machine suitable for crushing ice.
3. Put the crushed ice in glasses and pour in the smoothie mixture. Serve immediately., , ===, appeltaart smoothie, , Ingredienten, 2 groene appel, 1/2 pot appelmoes, 1 lepel honing, 1 tl kaneel, 0,1 l melk, 3 bastogne koeken, , Rasp de appels en doe deze samen met de andere ingredienten in een keukenmachine., Mix de inhoud een aantal minuten, tot een heerlijke smoothie., , ===20, Nectarine - aardbei smoothie, , 3 nectarines, geschild, 1 hand aardbeien, 150 ml melk, 1 el rietsuiker, 1 el citroensap, , ====, Aardbeien smoothie

, 200 g aardbeien
, 2 el rietsuiker
, scheutje Yomild limoen (of 1 el limoensap)
, 200 ml melk, of water al naar voorkeur, , ======
, Aardbei watermeloen gember smoothie

, 3 cups 1-inch cubes seeded watermelon, 
2 cups frozen quartered hulled strawberries
, 1 1/2 teaspoons finely grated peeled fresh ginger
1 1/2 teaspoons fresh lime juice, , =============, Super-Creamy Papaya-Avocado Shake with Fresh OJ and Orange Blossom Water, , flesh from 1/2 giant red papaya, flesh from 1 avocado, fresh juice squeezed from 2 oranges, 1/2 teaspoon orange blossom water, spring water to 32 oz., 1-2 cups ice, , ===25, 
Groene thee smoothie

, 100 ml afgekoelde groene thee van 25 g blaadjes, 
50 ml limoensap, 
1 banaan
, 300 ml biol yoghurt
, 5 el honing, , 

===,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  •  
  •  0-10 min.

De lekkerste oliebollen

Een recept voor overheerlijke oliebollen dat al decennia lang een groot succes is binnen en buiten mijn familie.

INGREDIENTEN

750 gram bloem, 1 eetlepel zout, 2 eieren, 35 gram roomboter, 10 gram gedroogde gist of 30 gram verse gist, 750 ml melk, 3 theelepels basterdsuiker, 200 gram witte rozijnen, 200 gram blauwe rozijnen, 2 kleine goudreinetten, kaneel naar smaak, poedersuiker

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Appel crumble met amandelen (heerlijk nagerecht)

Ik heb verschillende mogelijkheden beschreven, dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven!  Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik heb dit  al ontelbare keren gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek altijd weer moet maken. Dat bewijst dus dat het lekker is.

INGREDIENTEN

700 - 850 g Goudrenetten (ongeschild gewogen) = ± 3 grote appels, 225 - 300 g Cox appels (ongeschild gewogen) = ± 2 grote appels, 30 g bruine basterd suiker, 1 grote theelepel kaneelpoeder, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, Wat extra boter om de schaal in te vetten (niet echt noodzakelijk), Voor de bovenlaag (Crumble), 110 g hele amandelen ongepeld, 125 g gekoelde boter, in kleine blokjes gesneden. (of eventueel wat meer boter), 250 g zelfrijzend bakmeel)., 2 theelepels kaneelpoeder, 150 g rietsuiker (of lichtbruine basterd suiker)

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Baharatli tavuk, turkse kruidige kipfilets

Een heerlijk kruidig gerecht met een lekkere saus Serveren met witte rijst

INGREDIENTEN

800 gram kipfilet in langwerpige repen geknipt, , 60 gram boter, , 1 ui snipperen, , 1 teentje knoflook uitgeperst, , 2 deciliter water, , 2 eetlepels tomatenpuree, , 1 tomaat in blokjes, , 1 theelepel suiker, , 1 theelepel zout, , 1 mespunt peper, 1 mespunt kaneel, , 1 mespunt kruidnagelpoeder, 2 eetlepels citroensap,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

MOUSAKA

De topper van mijn zusje in Griekenland, maar het is dan ook een authentiek Grieks recept van haar schoonfamilie uit Kato Garouna.

INGREDIENTEN

1 kg aubergines, 1 kg gehakt, 500 g uien, 1,5 kg vastkokende aardappelen, olijfolie, 1 tl kaneel, 0,5 tl kruidnagel, 0,5 tl nootmuskaat, 1 tl peper, 3 blaadjes laurier, 2 grote bouillonblokjes, 5 eieren (het eiwit, flinke lepel tomatenpuree of ketchup, paneermeel, , Voor de bechamelsaus:, 5 eieren (het eigeel), 5 el meel, 1 l melk, 75 gr boter, 200 g geraspte kaas, paneermeel,

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-1999
  • Grieks
  •  0-10 min.

Gyros

Hoe je het zelf veel lekkerder kan maken dan kant-en-klaar

INGREDIENTEN

500 gr. varkensfilet, 4 tenen knoflook, 2 fijngehakte uien, sap van 1 citroen, 2 eetlepels oregano, 1 eetlepel komijn, 2 eetlepels pittig paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, zout, 1 rode paprika, 1 rode peper, 75 ml. olijfolie

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kokoscake met kaneel

Heerlijke kokoscake voor bij de koffie!

INGREDIENTEN

250 gram suiker, 200 gram zachte roomboter, 1 zakje vanillesuiker, 100 ml kokosmelk, 2 eieren, 2 theelepels kaneel, 100 gram gemalen kokos, 150 gram zelfrijzend bakmeel, paneermeel

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2014
  •  
  •  30-60 min.

Perencrumble met kaneel en honing

Heerlijk!!!!!

INGREDIENTEN

4 mooie peren, citroensap, 2 eetlepels rozijnen, 1 eetlepel honing, 125 gram koude boter, flink mespunt kaneel, 50 gram suiker + 1 eetlepel, 75 gram grof gemalen of gehakte amandelen, 75 gram bloem, mespunt zout

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kebab

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt half om, 1 ui, geraspt, 1 tl paprika poeder, 1 tl gemalen komijn (djinten), 1/2 tl kaneel, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl zout, 1 bosje koriander, 5-6 blaadjes munt, 1/4 - 1/2 bosje platte peterselie, 1 teentje knoflook

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2012
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Pappa`s Franse appeltaart

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger.

INGREDIENTEN

Nodig voor deeg:, 70 g witte basterdsuiker., 140 gr boter of margarine, (Ik gebruik roomboter)., 210 g Zeeuwse bloem ( dit is een wat vettige bloem, indien niet verkrijgbaar tarwebloem nemen geen patentbloem, ½ Tl zout., VOOR DE VULLING:, 700 gram goudrenetten, in halve maantjes gesneden. (Na het schillen hield ik ± 580 gr. over), I.p.v. Goudrenet zijn Jonagold, Cox, Elstar goede appeltaart appels., 125 g gewone suiker., 3 grote of eieren, (of 4 kleinere) mijn 4 eieren wogen met schil- bij elkaar 230 gram., 120 ml slagroom of koffiemelk, (ik heb slagroom gebruikt)., Geraspte schil plus het sap van 1 goed gewassen citroen., 1 tl. Kaneel., 3 flinke eetlepels bloem (gewone patentbloem), 1 flinke opgehoopte eetlepel custard poeder. ( in een kom even apart houden), VOOR DE BODEM;, Wat paneermeel, Lemoncurd (of abrikozenjam)., Voor bovenkant (als de taart gebakken en afgekoeld is) abrikozenjam omdat het een mooie glans geeft aan de taart.

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Boerencake met appel en kaneel

Een lekker stukje cake bij de koffie is altijd lekker! Helemaal deze appel-kaneel variant. Net even wat specialer door de frisse stukjes appel en de kaneelsuiker.

INGREDIENTEN

- 200 gram (room)boter, op kamertemperatuur, - 200 gram zelfrijzend bakmeel, - 150 gram suiker, - 60 gram kaneelsuiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 4 grote eieren, op kamertemperatuur, - snufje zout, - 1 grote appel (jonagold of goudrenet), - Bakspray, - paneermeel

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Baklava

Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg.

INGREDIENTEN

1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filo, verkrijgbaar in Turkse winkels), naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten, 2 thl. kaneel, 1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter., Voor de syroop:, 3 koppen suiker, 2 koppen water, 1/2 kop honing, 2 el citroensap, vanille essence of poeder.

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Grieks
  •  30-60 min.

Cinnamon Rolls

Heerlijke warme kaneel "broodjes" met vanille icing.

INGREDIENTEN

150 ml bruine basterd (goed aandrukken met afmeten), 50 ml gesmolten boter/margarine, 1tl kaneel, 75 ml rozijnen, 500 ml (2 C) bloem, 2 el suiker, 4 tl bakpoeder, 1 tl zout, 125 ml boter, 175 ml melk, , Icing: 125 ml poedersuiker, 1 el melk, 1/2 tl vanille extrakt.

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-1999
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Appelflappen

Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen.

INGREDIENTEN

1 pak Roomboterbladerdeeg, 4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold), 2 tl kaneel, 2 el suiker, 1 ei (losgeklopt), Kandijsuiker, Krenten en of rozijnen naar smaak .

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zweedse kaneel (bullar) broodjes

We gaan regelmatig naar Zweden daar dit gemaakt .Het is echt superlekker.

INGREDIENTEN

Ongeveer 50 gram verse gist, 2 1/2 dl melk, 150 gram roomboter, 50 gram suiker, halve theelepel zout, theelepel kardemonpoeder, 500 gram bloem, , voor de vulling:, 50 gram boter, 100 gram basterdsuiker, eetlepel kaneel, , voor de afwerking:, een losgeklopt ei, witte kandijsuikerkorreltjes, ongeveer dertig papieren cakevormpjes,

  • Scandinavisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2012
  • Scandinavisch
  •  60-120 min.

Appelcrumble met kaneel

Appelcrumble

INGREDIENTEN

750 g groene appels, geschild in stukjes, 250 g rode appels, geschild in stukjes, 50 g gele rozijnen, 50 g lichtbruine basterdsuiker, 30 g fijne kristalsuiker, 2 tl kaneel, 1/2 tl gemalen kruidnagel, snuf versgeraspte nootmuskaat, warme custardvla voor erbij, , kaneelkruimellaag, 170 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl kaneel, 50 g donkerbruine basterdsuiker, 50 g fijne kristalsuiker, 130 g ijskoude, ongezouten boter, in stukjes

  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2010
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Grace`s best cinnamon (kaneel) cake

Mijn schoonmoeder was bekent bij vrienden en kennisen dat ze de beste kaneel cake in Calgary had. Dit recept bakt Dora meestal thuis en wordt zeer snel genuttigd door kinderen en kennisen. Grace (Grietje) is inmiddels overleden maar het recept wordt nu door velen gebruikt. Ik hoop dat je het ook probeert en doorgeeft aan je vrienden.

INGREDIENTEN

, 250 Gr. Witte Suiker, 150 Gr. Plantenvet (margarine is okay, boter zelfs beter), , 2 grote eieren, 1/4 Tl Zout, 2 Tl. Vanilla extract, , 250 Ml. Melk, , 270 Gr. Witte Bloem gemengt met:, 1/2 Tl. Bak poeder, 1/2 Tl. Bicarbonate (Soda) poeder, NOTATIE: je kan ook 275 Gr. zelfrijzend bakmeel gebruiken en negeer de bak poeder en maagzuur of bicarbonate poeder., , Mengsel:, 3 El. Bruine Suiker, 1 1/2 El. Kaneel, ,

  • Canadees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2010
  • Canadees
  •  20-30 min.

rozijnenbrood met kaneel

VOOR JE BROODBAKMACHINE

INGREDIENTEN

400 ml melk(kamertemperatuur), zachte boter 50 gr, 790 gr tarwemeel, 4tl suiker, 2tl zout, 4 tl kaneel, 11 gr gist gedroogde (1,5 zakje), 110 gr rozijnen

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  •  
  •  > 120 min.

Churros met kaneel

INGREDIENTEN

- 125 ml. water, - 25 gram suiker, - 50 gram boter, - 1 mespuntje zout, - 125 gram bloem, - 2 eieren, - 1 theelepel kaneel, - poedersuiker om te bestrooien

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2010
  • Spaans
  •  30-60 min.

Perenclafoutis met kaneel

"Clafoutis aux poires a la cannelle" Dit is een van mijn lievelingstaarten, is bijna altijd helemaal opgegeten voor hij de kans krijgt om koud te worden, zeker de hoekjes en randjes moeten er aan geloven, zo lekker is die warme deegkorst.

INGREDIENTEN

5 peren - 4 el acaciahoning - 30 gr boter - 4 eieren - 180 gr griessuiker - 120 gr bloem - 2,5 dl room - 1 cl perenlikeur - 1/2 salieblaadje - 1 tl kaneel - 1 snuifje zout - poedersuiker.

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Frans
  •  60-120 min.
Nieuwste kaneel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top