1. Home
  2. Recepten
  3. Kalkoenfricandeau

Kalkoenfricandeau recepten (21)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalkoenfricandeau Met Garnalen

INGREDIENTEN

600 GRAM KALKOENFRICANDEAU 200 GRAM GEPELDE GARNALEN 3 EETLEPELS BLOEM 2 1/2 DL KIPPEBOUILLON KERVEL 75 GRAM BOTER ZOUT PEPER

Bereidingswijze

Bestrooi de fricandeau met peper en zout. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fricandeau gedurende 30 minuten bruin en gaar. Neem de fricandeau uit de pan en houd deze warm. Voeg de bouillon met de kervel toe aan de bakboter. Bind het geheel met de aangemengde bloem en maak de saus op smaak met zout en peper. Voeg de garnalen toe en verwarm het geheel.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kal­koen­fri­can­deau met ge­pof­te-knof­look­saus

De saus van gepofte knoflook is heerlijk bij de malse kalkoenfricandeau.  Met dit lekkere gerecht heb je circa 20 min werk en de rest doet de hete oven ! 

INGREDIENTEN

500 g kalkoenfricandeau, 2 el traditionele olijfolie, 75 ml witte vermout of Noilly Prat, 1 bol knoflook, 3 sjalotten, 125 ml verse slagroom, 10 g bladselderij

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Frans
  •  10-20 min.

Kalkoenfricandeau Met Ananas

INGREDIENTEN

600 g. kalkoenfricandeau, 1 klein blikje ananasstukjes, 100 g. gekookte rijst, 4 el. bouillon, peterselie, selderij, tijm, rozemarijn, 75 g. boter, 1 dl. droge witte wijn, maizena

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2001
  •  
  •  30-60 min.

KALKOENFRICANDEAU MET SAUCIJSJESVULLING

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 1 ei, 2 verse braadworsten a 125 gr, 6 takjes tijm, 1 citroen, 1 kalkoenfricandeau a 500 gram, zout, peper, 50 gram boter, 2 eetlepels cognac, cocktailprikkers

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalkoenfricandeau met saucijsjes-tijmvulling

Een gerecht die hoort bij een traditioneel kerstdiner

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 1 klein ei, 2 verse braadworsten, 6 takjes tijm, 1 citroen, 1 kalkoenfricandeau (ca. 500 gram), zout, peper, 50 gram boter, 2 el. cognac

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalkoenfricandeau met sausijsjes~tijmvulling

INGREDIENTEN

*1 sjalotje.*1 ei.*2 verse braadworsten van ong. 125 gram.*6 takjes tijm.*1 citroen.*1 kalkoenfricandeau.*zout en peper.*50 gram boter.*2 eetlepels cognac.

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kalkoenfricandeau met rijstvulling

INGREDIENTEN

250 g Lassie Witte & Wilde rijst, zout, peper, 2 el pesto, 1 kleine tomaat in blokjes, 600 g kalkoenfricandeau, 50 g boter, ca. 1 dl cream sherry, 1 dl slagroom

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kalkoenfricandeau met saucijsjes-tijmvulling

Dit is smullen!

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 1 ei (s), 2 verse braadworsten a 125 g, 6 takjes tijm, 1 citroen, 1 kalkoenfricandeau ca 500 g, zout en peper, 50 g boter of margarine, 2 el cognac

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalkoenfricandeau met saucijsjes-tijmvulling

INGREDIENTEN

1 sjalotje, ? 1 ei (klein), ? 2 verse braadworsten (a 125 g), ? 6 takjes tijm, ? 1 citroen, ? 1 kalkoenfricandeau (ca. 500 g), ? zout en peper, ? 50 g boter of margarine, ? 2 eetlepels cognac,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kalkoenfricandeau met sausijs tijm vulling

INGREDIENTEN

1 sjalotje 1 ei (klein) 2 verse braadworsten (à 125 g) 6 takjes tijm 1 citroen 1 kalkoenfricandeau (ca. 500 g) zout en peper 50 g boter of margarine 2 eetlepels cognac (Gall

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  •  
  •  30-60 min.

Kalkoenfricandeau met romige paprikasaus

Bevat per eenpersoonsportie: energie 460 kCal - eiwit 30 g - vet 33 g - koolhydraten 9 g

INGREDIENTEN

4 rode puntpaprika's, 2 eetlepels droge vermout, 2 eetlepels zoete witte wijn, 1 dl slagroom, 190 ml gevogeltefond, zout en peper, 150 g haricots verts, 500 g (kalkoen)fricandeau, 55 g boter of margarine

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2006
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste kalkoenfricandeau recepten

Kalkoenfricandeau Met Romige Paprika-Saus.

INGREDIENTEN

4 rode puntpaprika's, 2 eetlepels droge vermout ( Martini), 2 eetlepels zoete witte wijn, 1 dl slagroom, ? pot gevogeltefond ( a 380 ml ), zout, peper, 1 schaaltje haricots verts, ( 150 gram ), 1 kalkoenfricandeau ( ca 500 gram ), 55 gram boter of margarine, keukenmachine, aluminiumfolie.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kalkoenfricandeau met romige paprikasaus

Kan ook met kalfs- of varkensfricandeau. Bereidingstijd is dan 30 a 40 minuten. Voorbereiding is ca. 1 uur.

INGREDIENTEN

4 rode puntpaprika's, 2 el droge vermout, 2 el zoete witte wijn, 1 dl slagroom, 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml), zout en peper, 1 schaaltje haricots verts (150 gr), 1 kalkoenfricandeau (500 gr), 55 gr boter

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde Kalkoenfricandeau In Deegkorst

Kerstmenu 23

INGREDIENTEN

100 g rozijnen, 2 dl Madeira, 12 gedroogde pruimen zonder pit, 2 dl appelsap, 100 g kippenlevertjes, 100 g magere spekreepjes, 100 g half-om-halfgehakt, 1 theelepel tijm, zout, peper, 1 pakje diepvriesbladerdeeg, bloem, 750 g kalkoenfricandeau, dik stuk van ? 15 cm lengte, 150 g ontbijtspek, dun gesneden, boter, 1 ei, 1 eetlepel melk, 3 sjalotjes, witte wijnazijn, 1 pot gevogeltefond, sojasaus, coctailprikkers,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

KALKOENFRICANDEAU MET ROMIGE PAPRIKASAUS

INGREDIENTEN

? 4 rode puntpaprika's, ? 2 eetlepels droge vermout, ? 2 eetlepels zoete witte wijn, ? 1 dl slagroom, ? 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml), ? zout, ? peper, ? 1 schaaltje haricots verts (150 g), ? 1 kalkoenfricandeu (ca. 500 g), ? 55 g boter of margarine, , ,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kalkoenfricandeau met romige paprikasaus

INGREDIENTEN

4 rode puntpaprika's, ? 2 eetlepels droge vermout, ? 2 eetlepels zoete witte wijn, ? 1 dl slagroom, ? 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml), ? zout, ? peper, ? 1 schaaltje haricots verts (150 g), ? 1 kalkoenfricandeu (ca. 500 g), ? 55 g boter of margarine,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalkoenfricandeau met romige paprikasaus

INGREDIENTEN

4 rode puntpaprika's, ? 2 eetlepels droge vermout, ? 2 eetlepels zoete witte wijn, ? 1 dl slagroom, ? 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml), ? zout, ? peper, ? 1 schaaltje haricots verts (150 g), ? 1 kalkoenfricandeu (ca. 500 g), ? 55 g boter of margarine,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalkoen Met Tomatensaus

Kalkoen met tomatensaus, kastanjechampignons en kaas

INGREDIENTEN

400 gr kalkoenfricandeau, paprikapoeder, peper, zout, 1 rode paprika, 250 gr kastanjechampignons, teentje knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 2 tl italiaanse kruiden, 2 el grof geraspte kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde Salade

Een lekker fris hoofdgerecht voor 2 personen

INGREDIENTEN

Zak gemengde salade, dubbele kipfilet, kipkruiden, een rode ui, 2 eieren, komkommer, cashewnoten (ongezouten), stukje kaas, kalkoenfricandeau(8 plakjes), cocktailaugurkjes

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalkoenrollade Met Abrikozen En Noten

INGREDIENTEN

500 g kalkoenfricandeau, 2 sjalotjes, olijfolie, 1 teen knoflook, 75 g gedroogde abrikozen, 100 g walnoten, 75 g kipgehakt, kerriepoeder, 1 ei, havermout, 100 g ontbijtspek, iets dikker gesneden, 5 blaadjes laurier, bakboter of margarine,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalkoen Met Tomatensaus En Geraspte Kaas

INGREDIENTEN

400 gram kalkoenfricandeau, paprikapoeder, peper, zout, 1 rode paprika, 250 gram kleine champignons, 1 teentje knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden, 2 eetlepels grof geraspte kaas, , Bereiden,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste kalkoenfricandeau recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top