Kalfsschnitzel
Kalfsschnitzel met abrikozentapenade
- 4 kalfsschnitzels - zout - versgemalen peper - mespunt kerriepoeder - 2 eetl. bloem - 50 gram boter Voor de abrikozentapenade: - 150 gram gedroogde abrikozen - 1 citroen - 75 gram walnoten - 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries) - 3-4 eetl. olijfolie - enkele druppels tabasco
Meng peper, zout en kerriepoeder door de bloem. Bestrooi de kalfsschnitzel ermee. Wel de abrikozen in heet water, giet ze af en dep ze droog. Rasp 1 theelepel van de schoongemaakte schil van de citroen en pers de vrucht. Maal de noten fijn met de staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de abrikozen, citroenrasp en sap, koriander, olie en tabasco toe en pureer dit tot een grove tapenade. Verhit de boter. Bak de kalfsschnitzels in ca. 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzel
4 kalfsschnitzels, 1/2 dl olie, sap van 1 citroen, 2 el ketjap, een paar druppels tabasco, 2 cl armagnac, 4 el broodkruim of paneermeel, zout
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-05-199910-20 min.
Kalfsschnitzel
Schnitzels zijn platgeslagen lapjes van de fricandeau. Kalfschnitzels kunt u ook goed in reepjes snijden en roerbakken.
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-06-20020-10 min.
Kalfsschnitzel met rozemarijn
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-11-2009Nederlands0-10 min.
normandische kalfsschnitzel
Kalfsschnitzel met appel, geflambeerd met calvados
2 kalfsschitzels van ruim 1 ons per stuk., 1 vaste appel (Elstar)., 150 gram champignons., 3 el. calvados., 50 gram margarine., 3/4 bekertje creme fraiche., 1 el. bieslook., zout en peper.
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-1999Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Oosterse kalfsschnitzel
Oosterse kalfsschnitzel
1/2 sinaasappel, 4 kalfsschnitzels, versgemalen peper, zout, 2 1/2 el wokolie (Conimex), 2 uien, in ringen, 1 el ketjap manis, 2 dl rundvleesbouillon (van een tablet), 2 el gembersiroop (of gembernat), allesbinder, 1 el fijngehakt korianderblad
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-11-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Kalfsschnitzel saltimbocca
? 4 Kalfsschnitzels, ? 4 plakken rauwe ham (bijv. prosciutto), ? 8 blaadjes salie (vers), ? 2 el olijfolie, ? 1 dl witte wijn (droge), ? snufje peper
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-03-2005Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Milanese kalfsschnitzel
Deze "Costoletta alla Milanese" is een klassieker uit de Milanese keuken; klaar in 10 minuutjes
-4 kalfsschnitzels van elk 150 g, -zout en witte peper uit de molen, -30 g bloem, -30 g paneermeel, -1 ei, -30 g geraspte parmezaanse kaas, -4 eetlepels olijfolie, -2 citroenen, -peterselie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-07-2002Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Kalfsschnitzel met buffelmozzarella.
CAMPANIA brengt al dit heerlijks voort....
4kalfsschnitzels,ongepaneerd1aubergine,in dikke plakken4el olijfolie200g buffelmozzarella,in plakken2t knoflook,fijngehaktparmezaanse kaaspeper en zoutvoor de saus:2t knoflook,fijngehakt2el olijfolie500g vleestomaten,in stukken1tl suikerpeper2el basilicum,vers gehakt2el oreganoblaadjes.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-07-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzel met rozemarijn-abrikozensaus
30 g parmezaan (stuk), 1 kg vastkokende aardappels, 3 el + een beetje boter, 150 ml slagroom, 125 ml melk, zout en peper, nootmuskaat, 2-3 takjes rozemarijn, 8 ongepaneerde kalfsschnitzels (à 70g), 400 ml kalfsfond (pot), 3-4 el abrikozenjam
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-02-2011Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Kalfsschnitzel 'Californie'
Het Mingus Minus-Dieet 22 juni; 300 Kcal
125 gr kalfsschnitzel, zout en peper, 1 theel olie, 150 gr perziken (blik), 2 eetl witte wijn, zure room, 1/2 snee toast,
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-01-2003Slanke keuken0-10 min.
picknickrol met kalfsschnitzel
Ook lekker bij de brunch of zomaar.
2 kalfsschnitzels, 1 ons salami, 1 ui, 500 gram bloem, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel zout, 1 zakje gedroogde gist, 3 dl water, 2 eetlepels shoarmakruiden, olijfolie
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-06-200230-60 min.
Oosterse kalfsschnitzel
1/2 sinaasappel, 4 kalfsschnitzels, versgemalen peper, zout, 2 1/2 el wokolie (Conimex), 2 uien, in ringen, 1 el ketjap manis, 2 dl rundvleesbouillon (van een tablet), 2 el gembersiroop (of gembernat), allesbinder, 1 el fijngehakt korianderblad,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-10-2003Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzel met abrikozentapenade
4kalfsschnitzels/zout/versgemalen peper/mespunt kerriepoeder/2 el bloem/50g boter, Voor de abrikozentapenade:150g gedroogde abrikozen/1 citroen/75g walnoten/2 el gehakte koriander/3-4el olijfolie/enkele druppels tabasco
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-05-2006Hoofdgerecht20-30 min.
kalfsschnitzel met een notenkorstje
100 gram ongezouten cashewnoten - 2 eetlepels paneermeel - 3 eetlepels bloem - 1 ei - 4 ongepaneerde kalfsschnitzels a 125 gram - zout en peper - 1 citroen - 50 gram boter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-07-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
provencaalse kalfsschnitzel
1 gehakte ui boter 70 gr tomatenpuree 1 el mosterd 2 dl rundbouillon 4 kalfslapjes van 100 gr 2 eiwitten peper en zout 1 uitgeperst knoflookteentje 8 el paneermeel 4 el gehakte peterselie 1 grote ui 2 tomaten
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-05-1999Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Italiaanse kalfsschnitzel
1 kleine (rode) ui, 3 dl gezeefde tomaten (uit een pak), 1 mespunt rozemarijn *, 1 laurierblaadje, zout en peper, 2 ongepaneerde kalfsschnitzels, 25 gram boter, 2 plakjes rauwe ham (of Parma ham), 2 plakjes jong belegen Goudse kaas, 1 tomaat voor de garnering (eventueel), , * In plaats van rozemarijn kunt u ook oregano, tijm of Italiaanse keukenkruiden gebruiken.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-02-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Romeinse kalfsschnitzel
8 zeer dunne kalfsschnitzels a circa 59 gram, 8 blaadjes salie vers, 8 dunne plakjes parma ham, zout, peper uit de molen, 50 gram boter, 3/4 dl droge witte wijn of marsala,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-01-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Kalfsschnitzel Met Mozzarella
2 tomaten*, 2 mozzarellakaasjes*, 2 takjes basilicum*, 4 kalfsschnitzels*, peper*, zout*, 30 g boter of margarine*,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-05-1999Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Kalfsschnitzel Met Marsala
Lekker stukje vlees met een heerlijk sausje
2 kalfsschnitzels, 1 eetlepel bloem, 25 gram boter,peper,1 theelepel fijngehakte verse salie, 3/4 dl.marsala(notenwijn),3/4 dl vleesbouillon.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-07-2000Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzel met walnoten
300 gram Kalfsschnitzels, 2 eetlepel Boter, 1 eetlepel Olijfolie, 70 gram Walnoten - gehakt, 70 gram Roquefort - verkruimeld, 100 ml Volle room, 50 gram Witte wijn - droog,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-01-2012Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
kalfsschnitzel met rozijnen-balsamicosaus
4 kalfsschnitzels, (versgemalen) peper, zout, 2 el C1000 olijfolie traditioneel, 2 el C1000 rode balsamicoazijn, 2 dl kippenbouillon (van een tablet), 2 tl appelstroop, 3 el blanke rozijnen, 2 el geroosterde pijnboompitten, extra nodig: huishoudfolie,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-06-2008Hoofdgerecht10-20 min.
Kalfsschnitzel "Ole"
4 kalfsschnitzels, 4 el olijfolie, zout,peper, 2 el boter, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 el zout, 1 groene paprika, 100 g champignons, sap van halve citroen, 4 vleestomaten, 75 g droge ham (stukje), 1 kopje sherry, 1 kopje kalfsbouillon, 2 el gemalen amandelen, 100 g gevulde olijven, 1 mp suiker, 1 mp cayennepeper, wat verse basilicum
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-1999Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzel Met Mozarella
Lekkere combinatie
4 kalfsschnitzels, 2 mozarellakaasjes, 2 takjes basilicum, 2 vleestomaten, boter, zout en peper uit de molen
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-02-2001Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzel met abrikozentapenade
4 kalfsschnitzels, zout, versgemalen peper, mespunt kerriepoeder, 2 el bloem, 50 g boter, voor de abrikozentapenade:, 150 g gedroogde abrikozen, 1 citroen, 75 g walnoten, 2 el gehakte koriander, 3-4 el olijfolie, enkele druppels tabasco,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-08-2003Hoofdgerecht10-20 min.
kalfsschnitzel met courgette
300 g witte rijst, 2 courgettes (ca. 600 g), 4 ongepaneerde kalfsschnitzels (ca. 400 g), zout en peper 8 plakken Parmaham (ca. 70 g), 8 salieblaadjes (uit zakje Italiaanse kruidenmix ` 20 g), 75 ml culinesse (knijpfles a 500 ml), 2 eetlepels witte-wijnazijn,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-12-2003Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzel met pesto-champignonsaus
Bron: www.C1000.nl
1 scharrelei, peper, zout, 30 g cornflakes, 4 kalfsschnitzels ongepaneerd, 2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 20 g boter, 250 g champignons, in plakjes, 1 el rode pesto, 2 ? dl rundvleesbouillon (van een tablet), 4 cocktailtomaten, in partjes,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-10-2005Hoofdgerecht10-20 min.
Kalfsschnitzel met madeirasaus
? 4 kalfsschnitzels a 150 gram, ? zout, ? versgemalen peper, ? 2 eetlepels bloem, ? 50 gram boter, ? 1 dl madeira, ? 1 eetlepel tomatenketchup, ? 4 eetlepels slagroom, ? 2 theelepels kerriepoeder (mild),
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-09-2002Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzel Met Citrusboter
1 citroen, 1 sinaasappel, 250 gram halfvolle boter, 5 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 ei, 2 theelepels mosterd, peper, zout, 40 gram paneermeel, 4 ongepaneerde kalfsschnitzels ` 100 gram, 40 gram boter of margarine, 1 takje peterselie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-10-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kalfsschnitzel Holstein
Lievelingsgerecht van Frederik van holstein(1837-1909)
4 kalfsschnitzels elk van 150 g, zout, versgemalen witte peper, 40 g boter of 4 el olie, bovendien:, ------------, 4 sneden wittebrood, 60 g boter, 1 flinke plak gerookte zalm (60 g), 4 sardienes uit blik, 8 ansjovisjes, 1 potje Deense kaviaar (15 g), 4 eieren, zout, voor de garnering, -----------------, 1 citroen, 1 augurk
- Duits
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-08-2000Duits20-30 min.
Kalfsschnitzel met sherrysaus
Kalfsvlees is, met zijn fijne structuur en milde smaak, een vleessoort die snel klaar is en lichtverteerbaar.
2 kalfsschnitzels a 180 gr.1 eetl. bloem60 gr. rauwe ham1 theel. olijfolie, 1/2 ui1 teentje knoflook1 groene paprika80 gr. verse champignons2 vleestomaten, 6 groene olijven1 eetl. olijfolie1 eetl. geschaafde amandelen4 cl. droge sherry, peperzout
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-07-2003Hoofdgerecht20-30 min.
KALFSSCHNITZEL 'SEVILLA'
Kalfschnitzel op z'n spaans
*4 kalfschnitzels a 180 gr*4 el olijfolie*zout*versgemalen peper*2 el boter*2 uien*2 teentjes knoflook*1 el zout*1 groene paprika*100gr verse champignons*sap van 1/2 citroen*4 vleestomaten*75 gr gedroogde ham aan een stuk*1 kopje sherry*1 kopje kalfs-of kippebouillon*2 el gemalen amandelen*1 potje gevulde olijven*1 mp suiker*1 mp cayennepeper*1/2 bosje basilicum*
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-06-2001Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Champignonrisotto met kalfsschnitzel
300 gram risottorijst, 4 kalfsschnitzels (à 150 gram), 8 blaadjes salie, 8 plakjes coppa di parma, 3 el olijfolie, 250 gram champignons, 1 pot paddenstoelenfond, 30 gram roomboter, 1 ui, 100 ml droge witte wijn, 2 el kookroom,
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-04-201320-30 min.
Kalfsschnitzel Met Courgette
Lekker en snel klaar
300gr witte wijn...2 courgettes...4 ongepaneerde kalfsschnitzels...zout en peper...8 plakken parma ham....8 salieblaadjes....75gr boter...2 eetlepels witte-wijnazijn...8 cocktailprikkers....
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-03-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzel met tapenade
150 gr. groene of zwarte olijven zonder pit, grof gehakt, 3 el kappertjes, 75 gr. tonijnstukken op olie (uit blik), 3 el olijfolie, 1 el citroensap, peper en zout, 4 el tarwebloem, 4 kalfsschnitzels
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-11-201020-30 min.
kalfsschnitzel saltimbocca
4 kalfsschnitzels, 4 plakken rauwe ham, 8 blaadjes verse salie, 2 eetl olijfolie, 1 dl droge witte wijn, peper
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2004Hoofdgerecht30-60 min.
Kalfsschnitzel Met Courgette.
300 gram witte rijst, 2 courgettes ( ca 600 gram 0, 4 ongepaneerde kalfsschnitzels ( ca 400 gram ), zout, peper, 8 plakken parmaham ( ca 70 gram ), 8 salieblaadjes ( uit zakje Italiaanse kruidenmix a 20 gram ), 75 ml bleu band culinesse ( knijpfles a 500 ml ), 2 eetlepels witte-wijnazijn, 8 cocktailprikkers., ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-03-2001Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzel met een notenkorstje
100 g hazelnoten (of cashewnoten ongezouten), ? 2 eetlepels paneermeel, ? 2-3 eetlepels bloem, ? 1 ei, ? 4 ongepaneerde kalfsschnitzels (a ca. 125 g), ? zout en versgemalen peper, ? 1 citroen, ? 50 g boter,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2003Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzel met madeirasaus
? 4 kalfsschnitzels a 150 gram, ? zout, ? versgemalen peper, ? 2 eetlepels bloem, ? 50 gram boter, ? 1 dl madeira, ? 1 eetlepel tomatenketchup, ? 4 eetlepels slagroom, ? 2 theelepels kerriepoeder (mild),
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-10-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzel met mozzarella
4 kalfsschnitzels a 150 gr., 2 el. bloem, zout, peper, 1 ei, 1/2 kopje melk, paneermeel, 2 dl. tomatensaus pakje, 100 gr. gesneden Mozzarella, olijfolie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-08-2009Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzel met mozzarella
? 6 dunne kalfsschnitzels, ? 3 eetlepels bloem, ? zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak, ? 1 ei, ? 1/2 kopje melk, ? 2 kopjes droge broodkruimels / paneermeel, ? 1/4 kopje olie, ? 2 kopjes tomatensaus, ? 125 gram gesneden Mozzarella kaas,
- Italiaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-08-2002Italiaans Bijgerecht20-30 min.