1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfsschnitzel

Kalfsschnitzel recepten (181)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfsschnitzel

Kalfsschnitzel met abrikozentapenade

INGREDIENTEN

- 4 kalfsschnitzels - zout - versgemalen peper - mespunt kerriepoeder - 2 eetl. bloem - 50 gram boter Voor de abrikozentapenade: - 150 gram gedroogde abrikozen - 1 citroen - 75 gram walnoten - 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries) - 3-4 eetl. olijfolie - enkele druppels tabasco

Bereidingswijze

Meng peper, zout en kerriepoeder door de bloem. Bestrooi de kalfsschnitzel ermee. Wel de abrikozen in heet water, giet ze af en dep ze droog. Rasp 1 theelepel van de schoongemaakte schil van de citroen en pers de vrucht. Maal de noten fijn met de staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de abrikozen, citroenrasp en sap, koriander, olie en tabasco toe en pureer dit tot een grove tapenade. Verhit de boter. Bak de kalfsschnitzels in ca. 3 minuten per kant goudbruin en gaar.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels, 1/2 dl olie, sap van 1 citroen, 2 el ketjap, een paar druppels tabasco, 2 cl armagnac, 4 el broodkruim of paneermeel, zout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  •  
  •  10-20 min.

Kalfsschnitzel

INGREDIENTEN

Schnitzels zijn platgeslagen lapjes van de fricandeau. Kalfschnitzels kunt u ook goed in reepjes snijden en roerbakken.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  •  
  •  0-10 min.

normandische kalfsschnitzel

Kalfsschnitzel met appel, geflambeerd met calvados

INGREDIENTEN

2 kalfsschitzels van ruim 1 ons per stuk., 1 vaste appel (Elstar)., 150 gram champignons., 3 el. calvados., 50 gram margarine., 3/4 bekertje creme fraiche., 1 el. bieslook., zout en peper.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oosterse kalfsschnitzel

Oosterse kalfsschnitzel

INGREDIENTEN

1/2 sinaasappel, 4 kalfsschnitzels, versgemalen peper, zout, 2 1/2 el wokolie (Conimex), 2 uien, in ringen, 1 el ketjap manis, 2 dl rundvleesbouillon (van een tablet), 2 el gembersiroop (of gembernat), allesbinder, 1 el fijngehakt korianderblad

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsschnitzel saltimbocca

INGREDIENTEN

? 4 Kalfsschnitzels, ? 4 plakken rauwe ham (bijv. prosciutto), ? 8 blaadjes salie (vers), ? 2 el olijfolie, ? 1 dl witte wijn (droge), ? snufje peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Milanese kalfsschnitzel

Deze "Costoletta alla Milanese" is een klassieker uit de Milanese keuken; klaar in 10 minuutjes

INGREDIENTEN

-4 kalfsschnitzels van elk 150 g, -zout en witte peper uit de molen, -30 g bloem, -30 g paneermeel, -1 ei, -30 g geraspte parmezaanse kaas, -4 eetlepels olijfolie, -2 citroenen, -peterselie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfsschnitzel met buffelmozzarella.

CAMPANIA brengt al dit heerlijks voort....

INGREDIENTEN

4kalfsschnitzels,ongepaneerd1aubergine,in dikke plakken4el olijfolie200g buffelmozzarella,in plakken2t knoflook,fijngehaktparmezaanse kaaspeper en zoutvoor de saus:2t knoflook,fijngehakt2el olijfolie500g vleestomaten,in stukken1tl suikerpeper2el basilicum,vers gehakt2el oreganoblaadjes.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel met rozemarijn-abrikozensaus

INGREDIENTEN

30 g parmezaan (stuk), 1 kg vastkokende aardappels, 3 el + een beetje boter, 150 ml slagroom, 125 ml melk, zout en peper, nootmuskaat, 2-3 takjes rozemarijn, 8 ongepaneerde kalfsschnitzels (à 70g), 400 ml kalfsfond (pot), 3-4 el abrikozenjam

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsschnitzel 'Californie'

Het Mingus Minus-Dieet 22 juni; 300 Kcal

INGREDIENTEN

125 gr kalfsschnitzel, zout en peper, 1 theel olie, 150 gr perziken (blik), 2 eetl witte wijn, zure room, 1/2 snee toast,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
Nieuwste kalfsschnitzel recepten

picknickrol met kalfsschnitzel

Ook lekker bij de brunch of zomaar.

INGREDIENTEN

2 kalfsschnitzels, 1 ons salami, 1 ui, 500 gram bloem, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel zout, 1 zakje gedroogde gist, 3 dl water, 2 eetlepels shoarmakruiden, olijfolie

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  •  
  •  30-60 min.

Oosterse kalfsschnitzel

INGREDIENTEN

1/2 sinaasappel, 4 kalfsschnitzels, versgemalen peper, zout, 2 1/2 el wokolie (Conimex), 2 uien, in ringen, 1 el ketjap manis, 2 dl rundvleesbouillon (van een tablet), 2 el gembersiroop (of gembernat), allesbinder, 1 el fijngehakt korianderblad,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel met abrikozentapenade

INGREDIENTEN

4kalfsschnitzels/zout/versgemalen peper/mespunt kerriepoeder/2 el bloem/50g boter, Voor de abrikozentapenade:150g gedroogde abrikozen/1 citroen/75g walnoten/2 el gehakte koriander/3-4el olijfolie/enkele druppels tabasco

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kalfsschnitzel met een notenkorstje

INGREDIENTEN

100 gram ongezouten cashewnoten - 2 eetlepels paneermeel - 3 eetlepels bloem - 1 ei - 4 ongepaneerde kalfsschnitzels a 125 gram - zout en peper - 1 citroen - 50 gram boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

provencaalse kalfsschnitzel

INGREDIENTEN

1 gehakte ui boter 70 gr tomatenpuree 1 el mosterd 2 dl rundbouillon 4 kalfslapjes van 100 gr 2 eiwitten peper en zout 1 uitgeperst knoflookteentje 8 el paneermeel 4 el gehakte peterselie 1 grote ui 2 tomaten

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse kalfsschnitzel

INGREDIENTEN

1 kleine (rode) ui, 3 dl gezeefde tomaten (uit een pak), 1 mespunt rozemarijn *, 1 laurierblaadje, zout en peper, 2 ongepaneerde kalfsschnitzels, 25 gram boter, 2 plakjes rauwe ham (of Parma ham), 2 plakjes jong belegen Goudse kaas, 1 tomaat voor de garnering (eventueel), , * In plaats van rozemarijn kunt u ook oregano, tijm of Italiaanse keukenkruiden gebruiken.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romeinse kalfsschnitzel

INGREDIENTEN

8 zeer dunne kalfsschnitzels a circa 59 gram, 8 blaadjes salie vers, 8 dunne plakjes parma ham, zout, peper uit de molen, 50 gram boter, 3/4 dl droge witte wijn of marsala,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsschnitzel Met Mozzarella

INGREDIENTEN

2 tomaten*, 2 mozzarellakaasjes*, 2 takjes basilicum*, 4 kalfsschnitzels*, peper*, zout*, 30 g boter of margarine*,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsschnitzel Met Marsala

Lekker stukje vlees met een heerlijk sausje

INGREDIENTEN

2 kalfsschnitzels, 1 eetlepel bloem, 25 gram boter,peper,1 theelepel fijngehakte verse salie, 3/4 dl.marsala(notenwijn),3/4 dl vleesbouillon.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel met walnoten

INGREDIENTEN

300 gram Kalfsschnitzels, 2 eetlepel Boter, 1 eetlepel Olijfolie, 70 gram Walnoten - gehakt, 70 gram Roquefort - verkruimeld, 100 ml Volle room, 50 gram Witte wijn - droog,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

kalfsschnitzel met rozijnen-balsamicosaus

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels, (versgemalen) peper, zout, 2 el C1000 olijfolie traditioneel, 2 el C1000 rode balsamicoazijn, 2 dl kippenbouillon (van een tablet), 2 tl appelstroop, 3 el blanke rozijnen, 2 el geroosterde pijnboompitten, extra nodig: huishoudfolie,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsschnitzel "Ole"

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels, 4 el olijfolie, zout,peper, 2 el boter, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 el zout, 1 groene paprika, 100 g champignons, sap van halve citroen, 4 vleestomaten, 75 g droge ham (stukje), 1 kopje sherry, 1 kopje kalfsbouillon, 2 el gemalen amandelen, 100 g gevulde olijven, 1 mp suiker, 1 mp cayennepeper, wat verse basilicum

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel Met Mozarella

Lekkere combinatie

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels, 2 mozarellakaasjes, 2 takjes basilicum, 2 vleestomaten, boter, zout en peper uit de molen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel met abrikozentapenade

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels, zout, versgemalen peper, mespunt kerriepoeder, 2 el bloem, 50 g boter, voor de abrikozentapenade:, 150 g gedroogde abrikozen, 1 citroen, 75 g walnoten, 2 el gehakte koriander, 3-4 el olijfolie, enkele druppels tabasco,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kalfsschnitzel met courgette

INGREDIENTEN

300 g witte rijst, 2 courgettes (ca. 600 g), 4 ongepaneerde kalfsschnitzels (ca. 400 g), zout en peper 8 plakken Parmaham (ca. 70 g), 8 salieblaadjes (uit zakje Italiaanse kruidenmix ` 20 g), 75 ml culinesse (knijpfles a 500 ml), 2 eetlepels witte-wijnazijn,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel met pesto-champignonsaus

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 scharrelei, peper, zout, 30 g cornflakes, 4 kalfsschnitzels ongepaneerd, 2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 20 g boter, 250 g champignons, in plakjes, 1 el rode pesto, 2 ? dl rundvleesbouillon (van een tablet), 4 cocktailtomaten, in partjes,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsschnitzel met madeirasaus

INGREDIENTEN

? 4 kalfsschnitzels a 150 gram, ? zout, ? versgemalen peper, ? 2 eetlepels bloem, ? 50 gram boter, ? 1 dl madeira, ? 1 eetlepel tomatenketchup, ? 4 eetlepels slagroom, ? 2 theelepels kerriepoeder (mild),

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel Met Citrusboter

INGREDIENTEN

1 citroen, 1 sinaasappel, 250 gram halfvolle boter, 5 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 ei, 2 theelepels mosterd, peper, zout, 40 gram paneermeel, 4 ongepaneerde kalfsschnitzels ` 100 gram, 40 gram boter of margarine, 1 takje peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsschnitzel Holstein

Lievelingsgerecht van Frederik van holstein(1837-1909)

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels elk van 150 g, zout, versgemalen witte peper, 40 g boter of 4 el olie, bovendien:, ------------, 4 sneden wittebrood, 60 g boter, 1 flinke plak gerookte zalm (60 g), 4 sardienes uit blik, 8 ansjovisjes, 1 potje Deense kaviaar (15 g), 4 eieren, zout, voor de garnering, -----------------, 1 citroen, 1 augurk

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2000
  • Duits
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel met sherrysaus

Kalfsvlees is, met zijn fijne structuur en milde smaak, een vleessoort die snel klaar is en lichtverteerbaar.

INGREDIENTEN

2 kalfsschnitzels a 180 gr.1 eetl. bloem60 gr. rauwe ham1 theel. olijfolie, 1/2 ui1 teentje knoflook1 groene paprika80 gr. verse champignons2 vleestomaten, 6 groene olijven1 eetl. olijfolie1 eetl. geschaafde amandelen4 cl. droge sherry, peperzout

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

KALFSSCHNITZEL 'SEVILLA'

Kalfschnitzel op z'n spaans

INGREDIENTEN

*4 kalfschnitzels a 180 gr*4 el olijfolie*zout*versgemalen peper*2 el boter*2 uien*2 teentjes knoflook*1 el zout*1 groene paprika*100gr verse champignons*sap van 1/2 citroen*4 vleestomaten*75 gr gedroogde ham aan een stuk*1 kopje sherry*1 kopje kalfs-of kippebouillon*2 el gemalen amandelen*1 potje gevulde olijven*1 mp suiker*1 mp cayennepeper*1/2 bosje basilicum*

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Champignonrisotto met kalfsschnitzel

INGREDIENTEN

300 gram risottorijst, 4 kalfsschnitzels (à 150 gram), 8 blaadjes salie, 8 plakjes coppa di parma, 3 el olijfolie, 250 gram champignons, 1 pot paddenstoelenfond, 30 gram roomboter, 1 ui, 100 ml droge witte wijn, 2 el kookroom,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2013
  •  
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel Met Courgette

Lekker en snel klaar

INGREDIENTEN

300gr witte wijn...2 courgettes...4 ongepaneerde kalfsschnitzels...zout en peper...8 plakken parma ham....8 salieblaadjes....75gr boter...2 eetlepels witte-wijnazijn...8 cocktailprikkers....

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel met tapenade

INGREDIENTEN

150 gr. groene of zwarte olijven zonder pit, grof gehakt, 3 el kappertjes, 75 gr. tonijnstukken op olie (uit blik), 3 el olijfolie, 1 el citroensap, peper en zout, 4 el tarwebloem, 4 kalfsschnitzels

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2010
  •  
  •  20-30 min.

kalfsschnitzel saltimbocca

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels, 4 plakken rauwe ham, 8 blaadjes verse salie, 2 eetl olijfolie, 1 dl droge witte wijn, peper

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsschnitzel Met Courgette.

INGREDIENTEN

300 gram witte rijst, 2 courgettes ( ca 600 gram 0, 4 ongepaneerde kalfsschnitzels ( ca 400 gram ), zout, peper, 8 plakken parmaham ( ca 70 gram ), 8 salieblaadjes ( uit zakje Italiaanse kruidenmix a 20 gram ), 75 ml bleu band culinesse ( knijpfles a 500 ml ), 2 eetlepels witte-wijnazijn, 8 cocktailprikkers., ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel met een notenkorstje

INGREDIENTEN

100 g hazelnoten (of cashewnoten ongezouten), ? 2 eetlepels paneermeel, ? 2-3 eetlepels bloem, ? 1 ei, ? 4 ongepaneerde kalfsschnitzels (a ca. 125 g), ? zout en versgemalen peper, ? 1 citroen, ? 50 g boter,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel met madeirasaus

INGREDIENTEN

? 4 kalfsschnitzels a 150 gram, ? zout, ? versgemalen peper, ? 2 eetlepels bloem, ? 50 gram boter, ? 1 dl madeira, ? 1 eetlepel tomatenketchup, ? 4 eetlepels slagroom, ? 2 theelepels kerriepoeder (mild),

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel met mozzarella

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels a 150 gr., 2 el. bloem, zout, peper, 1 ei, 1/2 kopje melk, paneermeel, 2 dl. tomatensaus pakje, 100 gr. gesneden Mozzarella, olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel met mozzarella

INGREDIENTEN

? 6 dunne kalfsschnitzels, ? 3 eetlepels bloem, ? zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak, ? 1 ei, ? 1/2 kopje melk, ? 2 kopjes droge broodkruimels / paneermeel, ? 1/4 kopje olie, ? 2 kopjes tomatensaus, ? 125 gram gesneden Mozzarella kaas,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste kalfsschnitzel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top