1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfsschenkel

Kalfsschenkel recepten (159)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfsschenkel

Mmmjammie met een biertje

INGREDIENTEN

Vier kalfsschenkels van ieder 175 gram ? twee eetlepels bloem ? twee eetlepels roomboter ? twee eetlepels zonnebloemolie ? een ui ? 250 gram selderijknol ? 250 gram wortel ? twee tenen fijngehakte knoflook ? een eetlepel fijngehakte peterselie ? een takje verse oregano of een theelepel gedroogde oregano ? twee eetlepels tomatenpuree ? 1 dl kalfs- of kippenbouillon ?vier eetlepels creme fraiche ? een flesje tripel d'n Schele Os van 0,33 l

Bereidingswijze

De schenkels insmeren met wat peper en zout, bestuiven met de bloem en om en om bakken in een mengsel van roomboter en zonnebloemolie totdat beide kanten goudbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen en de fijngehakte selderijknol, wortel, tomatenpuree, fijngehakte ui, knoflook, bouillon, de helft van het flesje bier en het takje oregano toevoegen. Dit geheel gedurende anderhalf uur zacht stoven. Schenkels en takje oregano uit de braadpan halen en het stoofvocht met de groenten pureren tot een gladde massa en terugdoen in de braadpan met de rest van het bier. Zoveel mogelijk inkoken, creme fraiche door de saus roeren en de schenkels erin doen en nog even verwarmen. Schenkels en saus verdelen over de voorverwarmde borden en garneren met fijngehakte peterselie. Serveren met beboterde lintmacaroni en gestoofde courgettes.Peper uit de molen en zout naar smaak toevoegen. Drink hierbij d'n Schele Os tripel

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsschenkel met witloof

INGREDIENTEN

4 schijven kalfsschenkel met been en merg, 1 kg. witloof, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 20 g. peterselie, een takje tijm, 1/2 l. gevogeltebouillon, 25 g. boter, zout en peper, 1 kg. goede aardappelen.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kalfsschenkel met looksaus.

INGREDIENTEN

40 g boter (bakboter), 4 kalfsschenkel, 6 uien, 8 teentjes knoflook, 15 g bloem (tarwebloem), 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 3 dl vleesbouillon, 1 dl room, peper, zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gesmoorde kalfsschenkel

Door het vlees te smoren blijft het lekker sappig en wordt het mals. Het been en kraakbeen zorgen voor een fijne saus !!!

INGREDIENTEN

-1 kalfsschenkel (1,5 kg), -250 g varkensbuikstuk, -1 kalfsbot, -zout en peper, -2 wortels, -100 g knolselderij, -1 kleine wortelpeterselie, -100 g sjalotten, -2 el olie, -20 g boter, -1 th lepel tomatenpuree, -400 ml vleesbouillon, -1/8 liter witte (droge) wijn

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Portugese kalfsschenkel

Een recept met een gouden randje, erbij een verrukkelijke saus.

INGREDIENTEN

3 kleine uien, 1 citroen, 1 sinaasappel, 4 schijven kalfsschenkel zoals voor osso buco, vers gemalen peper en zout naar smaak, 1 eetl. bloem, 100 gr. gepelde amandelen, 80 gr. boter, 1/2 theekopje kippenbouillon, 100 gr. rozijnen, 2 dl. rode port, een snufje cayennepeper, 1 bij elkaar gebonden kruidenboeket van tijm, laurier en peterselie, , ,  

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2014
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

munchener kalfsschenkel

INGREDIENTEN

6 eetlepels kleingesneden ui, 3 kruidnagels, , 1 laurierblad, , 3 eetlepels kleingesneden peen, , 3 eetlepels in dunne plakjes gesneden knolselderij, , 1 kalfsschenkel, , zout, peper,

  • Duits
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-08-1999
  • Duits
  •  > 120 min.

Kalfsschenkel met aardappel-champignongratin

Kalfsschenkel op zijn Italiaans en net iets anders , maar super lekker met de gratin!

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels (ossobuco, beenhouwerij), 4 uien, 3 teentjes knoflook, 2 dl room, 1 dl droge witte wijn, 5 dl vleesbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water), 3 eetl. olijfolie, 3 eetl. bloem, 1 plantje platte peterselie, 1 blaadje laurier, 1 koffiel. tijm (gedroogd), 1 koffiel. rozemarijn (gedroogd), peper en zout, , Voor de aardappelgratin:, 800 g aardappelen, 250 g kastanjechampignons, 3 eetl. geraspte parmezaan, 1 eetl. boter, 2 dl kalfsfond (bokaal), 3 takjes tijm (vers), 1 eetl. oregano (gedroogd)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bonensoep met kalfsschenkel

INGREDIENTEN

, 75 g droge zwarte bonen, , 75 g droge witte bonen, , 150 g rode bonen uit blik, , 100 g ontpitte zwarte olijven, , 80 g sojascheuten (tauge), , 2 kalfsschenkels, , 3 rode uien, , 2 in blokjes gesneden rode paprika's, , 3 takken selder, , 1 gesnipperd Spaans pepertje (zonder zaden), , 3 el olijfolie, , 1 el geklaarde boter, , 3/4 l droge, witte wijn, , 4 cl sherryazijn, , 1,2 l vleesbouillon, , kruidentuiltje gemaakt van basilicum, tijm en laurier, , zout en peper,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Milanese kalfsschenkel

INGREDIENTEN

1 ui -, 1 citroen -, 4 kalfsschenkels met been -, 50 gram boter -, 400 gram gepeldetomaat in blokjes -, 1 1/2 dl. droge witte wijn -, 1 dl. bouillon -, 2 eetlepels bloem -, 4 eetlepels gehakte verse peterselie -, 1 teentje knoflook -, 2 theelepels ansjovisboter -, zout en peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kalfsschenkel Met Kappertjes-Roomsaus

INGREDIENTEN

2 kalfsschenkels ca. 500 g, zout, peper, 2 el bloem, 35 g boter, 1 el citroensap, 1? dl droge witte wijn, 2 tl bouillonpoeder, ? tl tijm, 125 ml slagroom, 1 ? el maizena, 1? el kappertjes,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsschenkel met tomatensaus

En olijven

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels (? 800 g), versgemalen peper, 2 el bloem, 3 el (olijf)olie, 1 blikje ansjovisfilets (nettogewicht ? 50 g), 1 blikje tomatenpuree (nettogewicht ? 140 g), , 1/2 dl droge witte wijn, 2 dl rode wijn, , 1 tl tijm, 10 groene olijven zonder pit,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste kalfsschenkel recepten

Milanese kalfsschenkel

INGREDIENTEN

1 ui, -1 citroen, -4 kalfsschenkels, met been, -50 gr. boter, -400 gr. tomaat, gepelde, in blokjes, -1.5 dl. wijn, witte, droge, -1 dl. bouillon, -2 el. bloem, -4 el. peterselie, verse, gehakte, -1 teentje knoflook, -2 tl. ansjovisboter, -Peper, -Zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kalfsschenkel in looksaus

INGREDIENTEN

40 g boter (bakboter), 4 kalfsschenkel, 6 uien, 8 teentjes knoflook, 15 g bloem (tarwebloem), 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 3 dl vleesbouillon, 1 dl room, peper, zout

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfsschenkel met aardappel en ui

"Xarrete guisado", is een specialiteit van La Tacita d'Juan, een restaurant in het historische Galicische stadje Santiago de Compostela, deze stoofschotel is zalig op een koude winteravond. Het vlees is bijzonder zacht en de saus is flink gekruid. De grote hoeveelheid knoflook geeft veel aroma, maar door het lange koken verdwijnt de knoflookachtige smaak.

INGREDIENTEN

1,4 kg kalfsschenkel in plakken van 5 cm - versgemalen peper en zout - 1 klein bolletje knoflook, in teentjes verdeeld, gepeld en fijngehakt - ruim 3 dl droge witte wijn - bloem om te bestuiven - 3 el olijfolie - 225 gr kleine witte uitjes, gepeld - 450 gr kleine aardappelen, ongeveer 4 cm in doorsnede, geschild - kippenbouillon (vers of van kippenfond van "Garde d'Or", zie mijn favoriete produktrecensie)

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pasta met gestoofe kalfsschenkel

INGREDIENTEN

6 dikke plakken kalfsschenkel, 2 blikken gepelde tomaten van 400 g geplet, 1 l runderbouillon, 250 ml rode wijn, 2 tenen knoflook, in plakjes, 2 el gehakte tijm, versgemalen zwarte peper en zeezout, 400 g rigatoni of penne, parmezaan

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pasta met gestoofde kalfsschenkel

Echt een aanraader, en ontzettend makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

6 dikke plakken kalfsschenkel, 2 blikken gepelde tomaten (van 400 g), geplet, 1 l runderbouillon, 250 ml rode wijn, 2 tenen knoflook, in plakjes, 2 tl gehakte tijm, versgemalen zwarte peper en zeezout, 400 g rigatoni of penne, Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ita­li­aan­se ge­stoof­de kalfs­schen­kel

De malse kalfsschenkel doet het goed samen met de herfstige smaak van paddenstoelen. Bereiding duurt slechts 15 minuten...en dan is het 3 uur wachten op het lekkers ! 

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels, 1 el olijfolie, 1 ui, 1 teen knoflook, 3 takjes tijm, 400 g paddenstoelenmix beukenzwam, 540 g passata, 1 paddenstoelenbouillontablet

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gestoofde kalfsschenkel met citroen

Lekker gerecht van kalfsschenkel met een knipoog naar de Marokaanse keuken

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels, 1 ui, 1 teentje knoflook in plakjes, 2-3 eetlepels tarwebloem, 2 eetlepels olijfolie, 25 gram boter, 1,5 dl droge witte wijn, 1/2 pot kalfsvond (a 400 ml), 1 laurierblad, 2 venkelknollen, 1,5 sneetje oud witbrood, snufje oregano, 25 gr. geraspte parmezaanse kaas, 25 gr geraspte belegen kaas, 1,5 eetlepel peterselie, zout en peper, Oven voorverwarmen voor de venkel op 200gr.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-2013
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsschenkel Met Tomatensaus En Olijven

Italiaans georienteerd

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels (800g), versgemalen peper, 2 el bloem, 3 el olijfolie, 1 blikje ansjovisfilets, 1 blikje tomatenpuree (140g), 2 droge witte wijn, 1 tl tijm, 10 groene olijven zonder pit

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-08-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsschenkel in tomatensaus

(Osso Buco Light)voor 4 pers. 1 portie = 210 Kcal

INGREDIENTEN

1 wortel; 1 ui; 2 selderstengels; 1 prei; 4 kalfsschenkels (niet te groot); 1 el vloeibaar bak- en braadvet; 1 sinaasappel; 2 dl tomatensaus (zie recept); tijm en laurier; 1 takje rozemarijn; 2 el gehakt basilicum

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde Kalfsschenkel met Romige Spruitjesstamppot

Is weer een variatie om van spruitjes een feestmaaltijd te maken!

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkelschijven, 1 el bloem, zout en peper, olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 tl majoraan (gedroogd), 1 stukje sinaasappelschil, 2 rijpe tomaten in blokjes, 2 dl runderbouillon (pot of tablet), 1 glas witte wijn, 50 g koude boter., Voor de Stamppot: 500 g aardappelen geschild en in blokjes, 500 g spruiten schoongemaakt en gehalveerd, 1 grote ui gesnipperd, olijfolie, 1 dl creme fraiche, zout en peper, versgeraspte Parmezaanse kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

*Kalfsschenkel met Geconfijte Zuurkool *

LUXE en LEKKER!!!

INGREDIENTEN

4 Kalfsschenkels - mix van 100 gr. Worteltjes,100 gr. Ui, vers Vetspek,2 Tomaten(alles fijngehakt)- 3 dl. witte Wijn - 3 dl. Kalfsbouillon - Laurier - Kruidnagel - 100 gr. Prei - 500 gr.Zuurkool - Ganzenvet - Tijm - Rozemarijn - 8 plakjes uitgebakken Ontbijtspek - Augurk in blokjes - Boter - Gefrituurde Knolselderij.

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-10-1999
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Kalfsschenkel met witloof en Trappist saus

Een onvergetelijk recept van de Mechelse chef Erik D'Hoogh (restaurant D'Hoogh )

INGREDIENTEN

-4 kalfsschenkels, -12 stronkjes witloof, -1 flesje Westmalle Tripel, -5 dl bruine fond, -1 sjalotje, -roomboter, -2 blaadjes laurier, -2 takjes tijm, -peper en zout, -bloem

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsschenkel in rode wijnsaus

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels a 200 gram - zout en peper - bloem - scheutje olie - 2 winterwortels - 1 kleine selderieknol - 1 blaadje salie - beetje marjolein - 1 kopje vleesbouillon - 1 glas niet te zoete rode wijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsschenkel met morieljes en grotchampignons

INGREDIENTEN

3 kalfsschenkels -, 1 ui -, 4 ansjovisfilets -, 12 groene gevulde olijven -, 12 kerstomaatjes -, 250 gram grotchampignon -, 15 gram ongeweekte gedroogde morieltjes -, 2 dl. witte wijn -, 5 eetlepels bloem -, 2 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 2 teentjes knoflook -, 2 dl. water -, zout en peper, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bonte bonensoep met kalfsschenkel

INGREDIENTEN

75 g droge zwarte bonen * 75 g droge witte bonen * 150 g rode bonen uit blik * 100 g ontpitte zwarte olijven * 80 g sojascheuten (tauge) * 2 kalfsschenkels * 3 rode uien * 2 in blokjes gesneden rode paprika's * 3 takken selder * 1 gesnipperd Spaans pepertje (zonder zaden) * 3 el olijfolie * 1 el geklaarde boter * 3/4 l droge, witte wijn * 4 cl sherryazijn * 1,2 l vleesbouillon * tuiltje gemaakt van basilicum, tijm en laurier * zout en peper

  • Duits
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Duits
  •  > 120 min.

Kalfsschenkel met tomaat en witte wijn

INGREDIENTEN

2 eetlepels bloem - 4 kalfsvleesschenkels - 2 kleine uien - 2 eetlepels olijfolie - 1 grote stengel bleekselderij in stukjes - 1 middelgrote wortel in stukjes - 2 teentjes fijn gehakte knoflook - 400 gram tomaatstukjes uit blik - 3 dl droge witte wijn - 3 dl kippenbouillon - iets geraspte schil van 1 citroen - 2 blaadjes laurier - extra laurier voor garnering - zout en peper - Als bijgerecht : gemengde groene salade - Voor de gremolata : 2 eetlepels vers gehakte peterselie - geraspte schil van 1 citroen - 1 teentje fijngehakte knoflook,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gestoofde Kalfsschenkel uit Milaan OSSOBUCO

Kalfsschenkel is een geweldig stuk vlees met een uitgesproken smaak. Deze kalfsschenkel is heerlijk om te serveren met risotto.

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels zout en peper 50 gram boter 2 el olijfolie 1 schoongemaakte fijne ui 1 ? dl droge witte wijn 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten 1 teentje knoflook uitgeperst 1 el fijngehakte peterselie 1 tl geraspte citroenschil

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ossobuco Milanese:Gestoofde kalfsschenkel uit Milaan

Serveer de ossobuco met bijvoorbeeld risotto

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels bloem 50 gr boter 2 el olijfolie 1 schoongemaakt en kleingesneden ui 1,5 dl droge witte wijn 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten 2 teentjes knoflook uit de pers 1 el fijngehakte peterselie 1 tl geraspte citroenschil zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ossobuco Milanese:Gestoofde kalfsschenkel uit Milaan

Serveer de ossobuco met bijvoorbeeld risotto

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels bloem 50 gr boter 2 el olijfolie 1 schoongemaakt en kleingesneden ui 1,5 dl droge witte wijn 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten 2 teentjes knoflook uit de pers 1 el fijngehakte peterselie 1 tl geraspte citroenschil zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gestoofde kalfsschenkel uit de Romertopf

INGREDIENTEN

1 kalfsschenkelzout en peperpaprikapoeder1 eetlepel boter1/2 kopje witte wijn1/2 kopje zure roomsauspoeder

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsschenkel met boschampignons op een bedje van pompoen

"Jarrets de veau aux champignons des bois sur lit de potiron"

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels van 3 cm dikte - paprikapoeder - peper en zout - bloem - 2 el bakboter - 1 dl bruin bier - 2 el fijngehakte sjalotten - 1-2 fijngehakte teentjes knoflook - 1 kg pompoen, geschild, van zaad ontdaan en in blokjes - 1/2 liter kalfsbouillon. Garniture : 200 gr boschampignons - verse fijngehakte koriander.

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Gestoofde kalfsschenkel, zoals in Aosta

INGREDIENTEN

2 kalfsschenkels a 225 gram* peper en zout* 1 1/2 theelepel bloem* 2 uitjes* 1 teentje knoflook* 25 gram boter* 1 eetlepel olie* 1 snufje gedroogde tijm* 1 snufje gedroogde Italiaans kruiden* 1/2 laurierblad* 1 dl gezeefde tomaten* 2 dl droge witte wijn* 8 groene ontpitte oljven* 1 1/2 theelepel allesbinder* 1 eetlepel fijngehakte peterselie*.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsschenkel uit le Pays d'Auge (Normandië) met wintergroenten.

=14pxIedereen heeft wel een gehoord van de beroemde Milanese Ossobuco. Minder bekend maar net zo heerlijk is het oorspronkelijke Normandische recept, speciaal voor op het wintermenu. Zeker het proberen waard.

INGREDIENTEN

1 kg. kalfsschenkel, 2 dl. ciderazijn, 4 dl. (Normandische) cider brut, 2 dl. room, 1L kalfsfond, -1 appel, -250 gr. wortelen, -150 gr. raapjes, -100 gr. knolselder, -100 gr. prei, -50 gr. boter, -1 eetlepel honing.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsschenkel In De Oven Met Aromaten En Gebakken Eekhorntjb

INGREDIENTEN

1 flinke kalfsschenkel, 100 g boter, mirepoix van wortel en ui, thijm,laurier,look,peterseliestelen, 500 g eekhoorntjesbrood of andere wilde paddestoelen, scheut olijfolie, vers broodkruim, peper en zout, 1 glas witte wijn, enkele nieuwe uitjes

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsschenkel (osso bucco) in 't groen

Osso buco net iets anders, maar evenzo super lekker !

INGREDIENTEN

4 kleine kalfsschenkel sneden van +/- 160 à 180 g met been, 200 g doperwten, 1 kleine broccoli, 150 g spruitjes, 150 g sluimererwten, 2 jonge preistengels, 2 uien, 2 courgettes, 3 teentjes knoflook, 1/2 busseltje peterselie, 1/2 busseltje basilicum, 3 takjes dragon, 4 eetlepels olijfolie, 8 dl ontvette vleesbouillon,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-04-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ossobuco Milanese: Gestoofde kalfsschenkel uit Milaan

Een Super Italiaans gerecht. Deze Ossobuco kan je het beste serveren met Risotto.

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels 40 gram boter zout en peper bloem 2 el olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

osso buco in bianco gestoofde kalfsschenkel

INGREDIENTEN

■4 kalfsschenkels van 3-4 cm dik (800-900 g), ■bloem, ■6 el olijfolie, ■1 grote ui, fijngesneden, ■2 wortels, ■3 stengels bleekselderij, in blokjes, ■4 laurierblaadjes, ■100 ml droge witte wijn, ■1 liter runder- of kippenbouillon, ■4 salieblaadjes, ■1 takje rozemarijn, ■geraspte schil van 1 kleine (biologische/onbespoten) sinaasappel

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-04-2012
  • Italiaans
  •  60-120 min.

In olijfolie geconfijte kalfsschenkel verpakt in brikdeeg me

Karin 29 november 1996

INGREDIENTEN

4 grote kalfsschenkels 1 kg, 120 gram verse macaroni, 120 gram shi-take, 100 gram haricots verts, bosui, ui, laurier, tijm, zout en peper, knoflook, oestersaus, filodeeg, gember,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-05-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ossobuco

Ossobuco,zoals ik het in Italie heb leren maken,van goede leermeesters (moeders van onze vrienden)

INGREDIENTEN

4 schijven Kalfsschenkel Ca. 3 cm. dik, 1 winterwortel, 200 gr. Bleekselderie, 400 gr. ontvelde Tomaten in blik, 1 grote ui, 100 cc witte wijn, 100 cc rode wijn, Bloem, Zout, Peper, 2 tenen knoflook, Olijfolie, een beker boullion, 1/2 theelepel rosemarijnpoeder, 1/2 theelepel thijmpoeder, 1/2 theelepel oreganopoeder, 1/2 theelepel basilicumpoeder,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ossobuco

INGREDIENTEN

4 stukken kalfsschenkel, 6 tomaten, 3 wortelen, 1,5 dl droge witte wijn, 0,5 dl droge witte vermout, 3 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 4 eetl. bloem, 3 eetl. olijfolie, 3 reepjes citroenschil, parmezaan, kruiden:, 1 eetl. marjolein, 1 koffiel. basilicum, tijm, laurier, Peper en zout.,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste kalfsschenkel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top