1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfslapjes Alla Milanese Met

Kalfslapjes alla Milanese met recepten (4)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfslapjes alla Milanese met tomatensalsa

Super lekker Italiaans gerecht dat makkelijk te bereiden is . 

INGREDIENTEN

600 g kalfslapjes 400 g capellini (zeer fijne pasta) 2 tot 3 eieren 150 g paneermeel 150 g geraspte parmezaan 5 pruimtomaten of 1 blik tomatenblokjes 1 sjalot 2 el tomatenpuree 4 tomaten 1 teentje knoflook handvol basilicum 1 el bladpeterselie ½ dl water olijfolie boter peper en zout

Bereidingswijze

-Snipper de sjalot en fruit het in wat olijfolie. Voeg de gepelde en in stukjes gesneden tomaat (zonder zaadjes) en de tomatenpuree toe. Doe er nog ½ dl water bij en laat 15 minuten op een zacht vuurtje onder deksel garen. Kruid met peper en zout en voeg nog 1 el bladpeterselie toe. -Meng het paneermeel met de geraspte parmezaan in een kom. -Klop de eieren luchtig in een andere kom en kruid ze met peper en zout. -Maak de kalfslapjes eventueel iets platter met een vleeshamer. -Wentel elk lapje eerst door het ei en dan door het paneermeel. -Snijd het vruchtvlees van de pruimtomaten in blokjes van 0,5 cm. -Pers de knoflook en voeg toe aan de tomatenblokjes. -Snipper de basilicum fijn en meng samen met een 3-tal eetlepels olijfolie door de tomatenblokjes. -Kruid met peper en zout en zet koel weg. -Verwarm de helft boter en de helft olijfolie in een pan. Bak de kalfslapjes goudbruin langs beide kanten. -Kook de capellini beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de capellini door een zeef. Spoel met vers water en laat uitlekken. -Meng de tomatensaus door de capellini. -Serveer met de gebakken kalfslapjes en de tomatensalsa.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfslapjes alla Milanese met Italiaanse tomatensaus

Deze kalfslapjes alla Milanese zijn een echte klassieker... En terecht! Niets mis met tomaten in blik overigens. Laat ze lang genoeg sudderen en ze geven al hun zongerijpte smaak vrij. Je kan de tomatensaus eventueel een dag op voorhand maken, zodat je de dag zelf niet veel tijd in de keuken moet staan 

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes (150 g elk), 400 g linguine, 3 el peterselie (gehakt), 2 eiwitten (losgeklopt), 2 el bloem, 2 el paneermeel (of panko), 2 el geraspte parmezaan, , Voor de tomatensaus :, 1 blik gepelde tomaten 800 g, 4 knoflook teentjes, 2 el tomatenconcentraat (van zongedroogde tomaten), 1 tl gedroogde oregano, 1/2 tl gedroogde tijm, 1 tl balsamicoazijn, 2 sneetjes oud brood (of 3 el paneermeel), 2 el olijfolie, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Scaloppine Alla Milanese

Heerlijk recept uit de Tip

INGREDIENTEN

4 hele dunne kalfssnitzels a,125 gr/50 gr paneermeel/zout,peper/2-3 teentjes knoflook,geperst/4-5 eetl fijngesneden peterselie/2 eidooiers,losgeklopt/1 dl olijfolie., , VOOR DE COURGETTES.2-3 eetl olijfolie/2-3 teenjes knoflook,geperst/1 ui,in halve dunne ringen/3 courgettes,in halve plakken/1 blik tomaatblokjes(4 dl)/2 tl gedroogde oregano/1-2 tl gedroogde dille/zout,peper.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfslapje met tomaat en mozzarella

De Vlamingen zijn verzot op de Italiaanse keuken. Misschien komt dat omdat we van eenvoud houden en ook aandacht hebben voor de pure smaken. Dit gerecht is een vriendelijke variatie op het traditionele kalfslapje alla Milanese. Mals vlees, een kruidige tomatensaus, gesmolten kaas en een portie dampende pasta. Wat wil een mens nog meer?

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes (ongeveer 1,5 cm dik), 400 g spaghetti (of pasta naar keuze), 5 dikke verse tomaten, 400 g tomatenstukjes in blik, 4 sjalotten, 2 teentjes look, 200 g buffelmozzarella, 80 g Parmezaanse kaas, enkele takjes verse oregano, enkele takjes verse tijm, enkele takjes verse rozemarijn, enkele takjes verse basilicum, eetlepel suiker, een beetje olijfolie, peper, zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2011
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Nieuwste kalfslapjes alla milanese met recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top