1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfslapjes Alla Milanese Met

Kalfslapjes alla Milanese met recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfslapjes alla Milanese met tomatensalsa

Super lekker Italiaans gerecht dat makkelijk te bereiden is . 

INGREDIENTEN

600 g kalfslapjes, 400 g capellini (zeer fijne pasta), 2 tot 3 eieren, 150 g paneermeel, 150 g geraspte parmezaan, 5 pruimtomaten of 1 blik tomatenblokjes, 1 sjalot, 2 el tomatenpuree, 4 tomaten, 1 teentje knoflook, handvol basilicum, 1 el bladpeterselie, ½ dl water, olijfolie, boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfslapjes alla Milanese met Italiaanse tomatensaus

Deze kalfslapjes alla Milanese zijn een echte klassieker... En terecht! Niets mis met tomaten in blik overigens. Laat ze lang genoeg sudderen en ze geven al hun zongerijpte smaak vrij. Je kan de tomatensaus eventueel een dag op voorhand maken, zodat je de dag zelf niet veel tijd in de keuken moet staan 

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes (150 g elk), 400 g linguine, 3 el peterselie (gehakt), 2 eiwitten (losgeklopt), 2 el bloem, 2 el paneermeel (of panko), 2 el geraspte parmezaan, , Voor de tomatensaus :, 1 blik gepelde tomaten 800 g, 4 knoflook teentjes, 2 el tomatenconcentraat (van zongedroogde tomaten), 1 tl gedroogde oregano, 1/2 tl gedroogde tijm, 1 tl balsamicoazijn, 2 sneetjes oud brood (of 3 el paneermeel), 2 el olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Scaloppine Alla Milanese

Heerlijk recept uit de Tip

INGREDIENTEN

4 hele dunne kalfssnitzels a,125 gr/50 gr paneermeel/zout,peper/2-3 teentjes knoflook,geperst/4-5 eetl fijngesneden peterselie/2 eidooiers,losgeklopt/1 dl olijfolie., , VOOR DE COURGETTES.2-3 eetl olijfolie/2-3 teenjes knoflook,geperst/1 ui,in halve dunne ringen/3 courgettes,in halve plakken/1 blik tomaatblokjes(4 dl)/2 tl gedroogde oregano/1-2 tl gedroogde dille/zout,peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfslapje met tomaat en mozzarella

De Vlamingen zijn verzot op de Italiaanse keuken. Misschien komt dat omdat we van eenvoud houden en ook aandacht hebben voor de pure smaken. Dit gerecht is een vriendelijke variatie op het traditionele kalfslapje alla Milanese. Mals vlees, een kruidige tomatensaus, gesmolten kaas en een portie dampende pasta. Wat wil een mens nog meer?

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes (ongeveer 1,5 cm dik), 400 g spaghetti (of pasta naar keuze), 5 dikke verse tomaten, 400 g tomatenstukjes in blik, 4 sjalotten, 2 teentjes look, 200 g buffelmozzarella, 80 g Parmezaanse kaas, enkele takjes verse oregano, enkele takjes verse tijm, enkele takjes verse rozemarijn, enkele takjes verse basilicum, eetlepel suiker, een beetje olijfolie, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2011
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top