1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfslap

Kalfslap recepten (8)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kroketten van paps

Mijn vader maakte overheerlijke kroketten (in zijn eigen -handgeschreven kookschrift-) schrijft hij nog "croquetten",) probeer ze eens ze zijn niet moeilijk te maken en veel lekkerder dan de gekochte! Dit recept kan uiteraard ook gemaakt worden van restjes gaar vlees, dat is makkelijker en net zo lekker!

INGREDIENTEN

200-250 gram magere kalfslap (mijn vader maakte altijd kalfskroketten maar ik heb ze gemaakt met rundvlees). 10 gram boter,zout, ui,wortel,peterselie,tijm,laurierblad,peperkorrels,2½ dl water. Voor de ragout: 2dl bouillon (zelf gemaakt of van bouillonblok) - 20 gr boter.20gr bloem.4 gr gelatine, peper. citroensap. (eierdooier, room) eiwit, of wat bloem en water en paneermeel.

Voorbereiding

Het vlees wassen en even smoren in iets boter. Kruiden, kokend water en zout toevoegen en en het vlees gaar koken ± ½ uur. Het vlees in kleine stukjes snijden. Van boter,bloem en bouillon een saus maken, de geweekte gelatine uitknijpen en erin oplossen en de saus afmaken met peper en citroensap.Het vlees er door mengen, de massa glad uitstrijken (waardoor ze gemakkelijk in gelijke porties verdeeld kan worden) en koud en stijf laten worden.(afgedekt in de koelkast)

Bereidingswijze

Van de massa met 2 lepels kroketten vormen, deze door paneermeel rollen en bijvormen, daarna in eiwit of in een papje van bloem en water en daarna in paneermeel wentelen. De kroketten vlug bakken in dampend heet frituurvet.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kalfsvlees in mosterd-dragonsaus

INGREDIENTEN

1 prei, 500 gr. kalfslap, 15 gr. boter, 2 dl. koffieroom, 1.5 dl. wijn, witte, 1 el. dragon, verse, 1 el. mosterd, 1 el. maïzena, 2 el. water, Zout, Peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsvlees in mosterd-dragonsaus

Hoofdgerecht: Zeer smakelijk, makkelijk en snel. Maar ik heb wel alles in de pan klaar gemaakt; dat geeft er toch meer smaak. van "vifke"

INGREDIENTEN

1 prei; 500 gr. kalfslap; 15 gr. boter; 2 dl. koffieroom; 1.5 dl. witte wijn, 1 el. verse dragon; 1 el. mosterd; 1 el. maizena; 2 el. water; Zout,peper, ,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsvlees in mosterd-dragonsaus

INGREDIENTEN

1 prei, 500 gr. kalfslap, 15 gr. boter, 2 dl. koffieroom, 1.5 dl. wijn, witte, 1 el. dragon, verse, 1 el. mosterd, 1 el. maizena, 2 el. water, Zout, Peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsvlees in mosterd-dragonsaus

INGREDIENTEN

1 prei, -500 gr. kalfslap, -15 gr. boter, -2 dl. koffieroom, -1.5 dl. wijn, witte, -1 el. dragon, verse, -1 el. mosterd, -1 el. maizena, -2 el. water, -Zout, -Peper,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsvlees in mosterd-dragonsaus

Dit is wederom een recept wat ook kinderen heerlijk vinden.

INGREDIENTEN

1 prei, 500 gr. kalfslap of kipfilet, 15 gr. boter, 2 dl. koffieroom, 1.5 dl. wijn, witte, 1 el. dragon, verse, 1 el. mosterd, 1 el. maizena, 2 el. water, Zout, Peper

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vleespastei

Ook te gebruiken als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 kleine worteltjes, 2 sneetjes witbrood, zonder korstjes, 4 el. slagroom, 150 gram mager kalfsvlees, 150 gram kalkoenfilet, 150 gram gekookte ham, 2 eieren, 2 el. geraspte parmezaanse kaas, 50 gram groene olijven, ontpit, in stukjes, 50 gram zwarte olijven, ontpit, in stukjes, 1-2 el. gepelde pistachenootjes, 100 gram pancetta (Italiaans spek) of ontbijtspek in reepjes, 2 el. grappa of cognac, zout, peper, 1 plat stuk mager kalfsvlees van 1,2 kg., 200 gram sjalotjes, 50 gram boter

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

vleespastei (met kalfsvlees)

Provencaals menu

INGREDIENTEN

2 kleine worteltjes, 2 sneetjes witbrood, zonder korstjes, 4 el slagroom, 150 g mager kalfsvlees, 150 kalkoenfilet, 150 g gekookte ham, 2 eieren, 2 el geraspte gruyere, 50 g groene olijven, ontpit, in stukjes, 20 g zwarte olijven, ontpit, in stukjes, 3 el gepelde pistachenootjes, 100 g pancette in reepjes, 2 el grappa, zout, peper, 1 plat stuk kalfsvlees van 1,2 kg, 200 g sjalotjes, 50 g boter

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste kalfslap recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top