1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfskotelet

Kalfskotelet recepten (53)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfskotelet Milanese

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten met bot (van 200 gram elk) 1 ei 5 verse blaadjes basilicum (fijngehakt) 4 eetlepels parmezaanse kaas (versgeraspt) peper en zout naar smaak 60 gran droge broodkruimels olijfolie om in te bakken 4 plakjes citroen

Bereidingswijze

Sla de koteletten plat, laat het bot zitten, maar snijd de vetrandjes eraf. Klop het ei los met het basilicum, de parmezaanse kaas en een beetje peper en zout. Giet het eimengsel op een plat bord en haal de koteletten er een voor een door. Druk ze meteen daarna in het broodkruim, zodat ze overal met een laagje zijn bedekt. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de koteletten op een matig vuur aan beide kanten. Neem de koteletten wanneer het broodkruimkorstje goudbruin is uit de pan en garneer ze voor het serveren met een schijfje citroen. Als bijgerecht kun je er een gemengde groene salade bij serveren.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfskotelet met morieljes

Vlug klaar, supergemakkelijk en zeer lekker

INGREDIENTEN

1 el bloem - 2 kalfskoteletten - 50 gr boter - 1 el olijfolie - 50 gr gedroogde morieljes - 100 gr room - versgemalen peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfskotelet Met Champagneroomsaus

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten van 2 cm dik, 4 dunne sneetjes rookspek, 4 dl champagne, 250 g paddestoelen naar keuze, 2 dl verse room, vers gemalen peper, look, tijm, wat citroensap, 70 g boter

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

kalfskotelet met courgettenpuree!!!!

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten!!!!, 1 courgette!!!!!, 1 tomaat!!!!!, 8 blaadjes basilicum!!!, 1 dl vleesbouillon!!!, 2 dl room!!!!, peper!!, zout!!!, 35 g boter !!!!

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet Met Champignons

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten - 100 gram boter - 1 dl slagroom - 1 dl slagroom - 1 glaasje calvados - 400 gram champignons - zout, peper - peterselie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet met piclesaus.

INGREDIENTEN

* 4 kalfskoteletten., * 400 gr boontjes., * 1 ajuin., * 1/2 kg Charlotte aardappelen., * 4 eetlepels gehakte peterselie., * 100 gr boter., * 1 potje pickles., * 1 dl Galaxia room., * Versgemalen peper & zout.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wurttenbergse Kalfskotelet

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen, 1 l water, zout, 2 kalfskoteletten elk van 150 gr, vers gemalen witte peper, 2 el bloem, 30 gr boter, 80 gr doorregen spek, 2 uien, peterselie, http://www.home.zonnet.nl/mirmak/heyyou.gifoor de saus, ---------, , 2 eieren, 1/4 l melk, zout, geraspte nootmuskaat, bieslook, 3 tomaten

  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kalfskotelet met courgettenpuree

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 courgette, 1 tomaat, 8 blaadjes basilicum, 1 dl vleesbouillon, 2 dl room, peper, zout, 35 g boter (bakboter)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet met courgettenpuree

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 courgette, 1 tomaat, 8 blaadjes basilicum, 1 dl vleesbouillon, 2 dl room, peper, zout, 35 g boter (bakboter), ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet met Maredsous

Een overheerlijk recept ! Altijd succes bij de gasten met dit recept !

INGREDIENTEN

-4 kalfskoteletten, -1 teentje knoflook, -1 ui, -4 tomaten, -40 g boter (bakboter), -100 g Maredsouskaas, -1.5 dl wijn (rood), -peper, -zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet met scampisaus

Een surf & turf recept voor de BBQ ; lekker en bijzonder . 

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten (beenhouwerij), 20 ongepelde rauwe scampi's €medium' (diepvries), 20 champignons, 4 tomaten, 0.5 citroen, 4 grote aardappelen, 1 ui, 1.5 dl room (min. 30 % V.G.), 2 eetl. boter, 2 eetl. olijfolie, 1 koffiel. basilicum (gedroogd), 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. Provençaalse kruiden, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste kalfskotelet recepten

Kalfskotelet Maintenon

Dit is een klassieker uit de Franse haute cuisine, met een Perigueux saus !!!

INGREDIENTEN

VOOR HET GARNITUUR:, -25 g boter en 25 g bloem, -2 dl melk, -1 dl room, -20 g boter, -250 g uien (erg fijn gesnipperd), -2 lepels bouillon, -2 eierdooiers, -50 g champignons (erg fijn gehakt), -15 g boter, VOOR HET VLEES:, -4 kalfskoteletten (elk 200 g), -zout en witte peper, -droog witbroodkruim, -boter, VOOR DE SAUS PERIGUEUX:, -30 g mager rookspek (erg fijngesneden), -25 g boter, -ui, wortel, erg fijn gesneden, -peterselie, -40 g bloem en 1/2 liter bouillon, -1 klein blikje truffel afsnijdsels, -madera, -25 g boter

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Kalfskotelet Met Tuinkruiden

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten - 100 gram boter - kervel - dragon - peterselie - zout, peper,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfskotelet Met Tuinkruiden

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten - 100 gram boter - kervel - dragon - peterselie - zout, peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet met courgettenpuree

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 courgette, 1 tomaat, 8 blaadjes basilicum, 1 dl vleesbouillon, 2 dl room, peper, zout, 35 g boter (bakboter), ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet met courgettenpuree

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 courgette, 1 tomaat, 8 blaadjes basilicum, 1 dl vleesbouillon, 2 dl room, peper, zout, 35 g boter (bakboter)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfskotelet met courgettenpuree

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 courgette, 1 tomaat, 8 blaadjes basilicum, 1 dl vleesbouillon, 2 dl room, peper, zout, 35 g boter (bakboter)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kalfskotelet met sinaasappelboter

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 100 gr. zachte roomboeter, 3 eetl. olijfolie, 1 sinaasappel, 1 sjalotje (fijngehakt), zout, peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  •  
  •  20-30 min.

Kalfskotelet Foyot

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten - 150 gram boter - 2 uien - paneermeel - 100 gram geraspte kaas - zout, peper- 1 dl droge witte wijn

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet met Maredsous

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 teentje knoflook, 1 ui, 4 tomaten, 40 g boter (bakboter), 100 g Maredsouskaas, 1.5 dl wijn (rood), peper, zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet met Maredsous

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten; 1 teentje knoflook; 1 ui;, 4 tomaten; 40 g boter (bakboter); 100 g Maredsouskaas; 1.5 dl wijn (rood); peper &, zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet Met Citroen-Peterseliesaus

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, olijfolie, 1 citroen, 3 eetlepels witte wijn, 1 rundvleesbouillontablet, 2 eetlepels creme frache, witte peper, zout, 3 eetlepels fijngehakte peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet met gruyère en mosterd

Makkelijk en super lekker. We geven er (dikke) frietjes bij .

INGREDIENTEN

4 stuks kalfskotelet, 1 eetlepel boter, 300 gram geraspte gruyère kaas, 4 eetlepels Dyon mosterd, 1/8 crème fraîche, 1/8 (slag)room of kookroom, 4 eetlepels calvados (appelbrandewijn), zout en peper uit de molen

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2020
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gepaneerde kalfskotelet met tartaarsaus

Lekkere gepaneerde kalfskotelet met huisgemaakte tartaarsaus, erg lekker .

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 3 eieren, 1 el mosterd, enkele blaadjes salie, fijngehakt, 1 teentje look, geperst, 300 gr paneermeel, Voor de tartaarsaus:, 4 el mayonaise, 1 el kappertjes, fijngehakt, 5 opgelegde ansjovisfilets, 1 el geraspte Parmezaanse kaas, 1 flinke snuif peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

KALFSKOTELET MET PETERSELIE-AARDAPPELEN, GRAANMOSTERDSAUS EN BOONTJES

Een heerlijk klassiek gerecht, deze kalfskotelet met peterselie-aardappelen een sausje van graanmosterd en prinsessenboontjes. 

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 kg krielaardappel, 500 g sperziebonen, 1 ui, fijngesnipperd, 400 ml room, 100 ml kalfsbouillon, 100 ml droge witte wijn, 3 el graanmosterd, 2 klontjes boter, 4 el peterselie, fijngesneden, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kalfskotelet in portsaus

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 2 eetlepels bloem, wat peper en zout, 1 theelepel paprikapoeder, 75 gram boter, 1 deciliter port, 1 halve deciliter witte wijn, 1 halve deciliter kookroom, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels gehakte peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet met pistachenoten en broccoli

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 dl kalfsfond, 5 dl room, 2 cl anijslikeur, 75 g gepelde pistachenoten, peper, zout, 75 g boter, 500 g broccoli,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet In Portsaus

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, peper, zout, 1 tl paprikapoeder, 75 gram boter, 4 vleestomaten, 1 el olijfolie, 1 dl witte port, 1/2 dl witte wijn, 2 el citroensap, 2 el peterselie, 4 eieren, 4 el verse ricottakaas.

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2000
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet uit de Romertopf

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten300 gram uien300 gram wortelen450 gram aardappelen1/4 liter witte wijnzout en peper3 eetlepels boter,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfskotelet met pistachenoten en broccoli

INGREDIENTEN

, 4 kalfskoteletten, , 1 dl kalfsfond, , 5 dl room, , 2 cl anijslikeur, , 75 g gepelde pistachenoten, , peper, , zout, , 75 g boter, , 500 g broccoli,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet met courgetten en tomatensaus

INGREDIENTEN

4 kalfkoteletten, 1 courgette, 1 tomaat, 8 blaadjes basilicum, 1 dl. vleesbouillon, 2 dl. light room, peper en zout, 2 etlpl. boter, aardappelpuree

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italie: Kalfskotelet met bel paese

Bel paese is een zachte romige, bijna witte kaas. De platte ronde bel paese met gele korst is afkomstig uit het stadje Melto en is in Italie ook zeer geliefd als dessertkaas.

INGREDIENTEN

1 grote teen knoflook, 3-4 el olijfolie, 4 dikke kalfskoteletten, 4 dikke plakken bel paese, 4-8 verse basilicumblaadjes, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet op lentegroenten

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 12 witte asperges12 peultjes12 jonge worteltjes12 meiraapjes4 flinke nieuwe aardappelen16 broccoli roosjes2 eetlepels dubbel gedopte tuinboontjes1 theelepel tijmblaadjes1 bosje kervel2 eetlepels geklaarde boter50 gr boerenboter, 2 theelepels suiker200 cc kippenbouillon200 cc kalfsfondpeper en zout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kalfskotelet met champignons en herfstsalade

Super lekkere kotelet van kalf met champignons en herfstsalade

INGREDIENTEN

2 kalfskoteletten, ½ bakje gesneden kastanjechampignons, ½ bakje witte champignons, 1 kruidentuiltje, boter, 2 peren, ½ zakje jonge sla, ½ verpakking sla met rucolamix, pecannoten, balsamicoazijn, olijfolie met truffel

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Marinade voor kalfskotelet.

INGREDIENTEN

1 dl wijn, 2 eetlepels olie, het citroensap van 1 citroen, een blaadje laurier, een takje tijm.

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Kalfskotelet Met Romige Dragonsaus

Luxe en lekker hoofgerecht

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten - 75 gr boter - 2 el bloem - 4 dl kippenbouillon - 2 el dragonazijn - 2 el Franse mosterd - 1 tl vers gehakte dragon - 1 dl slagroom

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfskotelet met pistachenoten en broccoli

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 dl kalfsfond, 5 dl room, 2 cl anijslikeur, 75 g pistachenoten (gepeld), peper, zout, 75 g boter (bakboter), 500 g broccoli,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet met pistachenoten en broccoli

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, , 1 dl kalfsfond, , 5 dl room, , 2 cl anijslikeur, , 75 g pistachenoten (gepeld), , peper, , zout, , 75 g boter (bakboter), , 500 g broccoli

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfskotelet met pistachenoten en broccoli

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 1 dl kalfsfond, 5 dl room, 2 cl anijslikeur, 75 g pistachenoten (gepeld), peper, zout, 75 g boter (bakboter), 500 g broccoli

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfskotelet van de Jager.

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 100 g boter, 100 g paneermeel, 2 eieren, 2 dl droge witte wijn, 2 citroenen, zout, peper, olie, 50 g bloem, laurier, tijm.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde kalfskotelet met verse tomaten

INGREDIENTEN

4 kalfskoteletten, 4 tomaten, 50 g boter (bakboter), 1 ui, 800 g aardappelen (Parisienne-aardappelen), 0.5 dl kalfsfond, 0.25 kroppen sla, 1 courgette, peper, zout, 1 teentje knoflook,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste kalfskotelet recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top