1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfshaas

Kalfshaas recepten (88)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Carpaccio van kalfshaas

INGREDIENTEN

250 gram kalfshaas - 75 gram rode pesto - 15 gram basilicumblaadjes - 30 groene olijven zonder pit - zout en peper - blaadjes rucolasla - 2 eetlepels pijnboompitten - 3 eetlepels olijfolie extra kleine basilicumblaadjes

Voorbereiding

Snijd de kalfshaas in de lengte in en klap het open. Sla het vlees iets platter, zodat er een lap ontstaat die gevuld kan worden. Pureer de pesto met de basilicumblaadjes, groene olijven, wat zout en peper. Bestrijk het vlees met het pesto-mengsel en leg hierop een laagje rucolablaadjes. Het vlees moet er mee bedekt zijn. Rol het vlees op, verpak de rol in plasticfolie en leg het 30 minuten in de vriezer.

Bereidingswijze

Snijd het vlees daarna in flinterdunne plakken. Verdeel de plakken carpaccio over 6 borden. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan en laat ze op een bord afkoelen. Verdeel de olijfolie over de carpaccio met de pijnboompitten en wat extra kleine basilicumblaadjes.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Vitello Tonnato: Kalfshaas in een saus van Tonijn en Mayo

Dit recept heb ik het weekend gegeten bij vrienden van ons. Dit is echt de lekkerste Vitello Tonnato die ik ooit gegeten heb. Natuurlijk kreeg ik het recept mee naar huis. Dit is een klassiek recept uit Piemento van Stefano Cavallini. Hij besloot van de traditie af te wijken door het vlees op de saus te scheppen. Op deze manier blijft de kalfshaas smeltend zacht. Gebruik de beste tonijn in blik die je kunt vinden.

INGREDIENTEN

600 gram kalfshaas zout en peper 85 gram gemengde sla SAUS 200 gram tonijn in olie, uitgelekt 2 ansjovisjes fijngehakt 5 el mayonaise (ca. 85 gram) 20 gram kappertjes fijngehakt, plus wat kappertjes voor de garnering 1 dl koksroom VINAIGRETTE : 0,5 dl rode wijnazijn 1, 5 dl olijfolie zout en zwarte peper

  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2003
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kalfshaas "Supreme"

Dit smelt op je tong.!

INGREDIENTEN

- Kalfshaas-tournedos 4 stuks, - Witte druiven gepeld, 1 blik, - Droge witte wijn, - Lente-uitjes 2, fijngesneden, - Room 0.25 liter, - Zout, - Peper, , ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kalfshaas "Supreme"

INGREDIENTEN

4 kalfshaastournedo's van elk 125 gram, 1 blikje gepelde witte druiven, boter om te bakken, 2 bosuitjes in ringen gesneden, 2 1/2 dl droge witte wijn, 2 1/2 dl slagroom, peper, zout, basilicum voor de garnering.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfshaas "Supreme"

INGREDIENTEN

? 4 kalfshaas-tournedos a 125 gram, ? 1 blikje gepelde witte druiven, ? 1/4 liter droge witte wijn, ? 2 fijngesneden bosuitjes, ? 1/4 liter slagroom, ? zout, ? peper,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfshaas "Supreme"

INGREDIENTEN

? 4 kalfshaas-tournedos a 125 gram, ? 1 blikje gepelde witte druiven, ? 1/4 liter droge witte wijn, ? 2 fijngesneden bosuitjes, ? 1/4 liter slagroom, ? zout, ? peper,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

kalfshaas met romige mierikswortelsaus

INGREDIENTEN

400 gr kalfshaas, 40 gr. boter, 125 gr. verse roomkaas met mieriksworterl, 1? dl. kalfsfond, 100 gr kerstomaatjes, zout., peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  •  
  •  20-30 min.

Kalfshaas met romige mierikswortelsaus

INGREDIENTEN

? 400 g Kalfshaas, ? 40 g boter (of margarine), ? 125 g roomkaas (met mierikswortel), ? 1? dl kalfsfond (pot), ? 100 g kerstomaatjes, ? snufje zout, ? snufje peper

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lasagne van kalfshaas, eendenlever,polenta en eekhoorntjesbr

De Lasagne wordt geserveerd met een siroop van Aceto Balsamico. Als je je vrienden is ECHT wil verwennen is dit een TOPPIE recept!

INGREDIENTEN

400 gram kalfshaas 150 gram eendenlever 50 gram polenta 20 gram eekhoorntjesbrood 1 sjalotje 2 dl kalfsbouillon olijfolie zout en peper sla notendressing cognac VOOR DE SIROOP : 50 ml aceto balsamicoazijn 2 el madera 2 el rode port 1 tl appelstroop 1 tl honing.

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gebakken kalfshaas met een reuze gamba

INGREDIENTEN

1 kalfshaas, 4 reuzen gamba`s, 12 asperges, 2 blaadjes foelie, 50 gr boter, 10 gr zout, 1 blad laurier, 1 el suiker, 2 l water, Schaaldierensoep, 50 ml olijfolie, citroensap, 1 wit linen servet

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Minuut Marinade Van Kalfshaas

Minuut Marinade van Kalfshaas met basilicum,parmezaanse kaas tuiles en truffelvinaigrette

INGREDIENTEN

Minuut Marinade Kalfshaas:, , 1 Kalfshaas 1200 gr, 1 gehakte zomertruffel, 1x bosje basilicum, 1x bosje peterselie, 10 gemalen peperkorrels, 14 gr Fleur de sel, 80 ml olijfolie, , Parmezaanse kaastuiles:, , 500 gr parmezaanse kaas, 80 ml olijfolie, , Truffelvinaigrette:, , 2 dl sherry azijn, 1 dl Bieslook azijn, 2 dl sherry, 1 dl honing azijn, 1 dl truffelolie, 7 dl hazelnootolie, 7 dl olijfolie, 4 zwarte truffels, 20 gr mosterd, 2 eidooiers, peper/zout

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste kalfshaas recepten

kalfshaas met een maderasaus, bloemkoolmousselineen een aard

INGREDIENTEN

Vooe 6 pers: 1kg kalfshaas - 4 eetl espresso kofie - 4eetl kerrie poerder(marsala)zout en peper. voor de bloemkoolmousseline:1 kleine bloemkool - 300 ml slagroom - 2 eetl créme fraiche - wat verse notenmuskaat.voor het aardappeltaartje:6 aardappels - 2 sjalotjes - 2 tenen knoflook - 200 ml slagroom - zout en peper - 2 eieren. voor de saus: 4 dl kalfsfond - 2 dl madera - 50 ml oestersaus - 2 sjalotjes

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfshaas op Italiaanse wijze

INGREDIENTEN

800 gram Aardappel, 300 gram Gedroogde tomaten, 200 gram Rucola, 1 stuk(s) Courgette, 300 milliliter Melk, 100 gram Roomboter, 350 gram Gorgonzola kaas, 250 gram Koksroom, 900 gram Kalfshaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

platgeslagen kalfshaas met eendenleverkrullen en balsamico

INGREDIENTEN

400 gram kalfshaas, 8 eetlepel(s) olijfolie, 0,5 stuk(s) citroensap, 500 gram sla, 200 milliliter balsamico-azijn, 4 stuk(s) kardemompeulen, 2 stuk(s) steranijs, 2 stuk(s) kruidnagel, 50 gram basterdsuiker-bruine, 4 stuk(s) tomaten, 2 stuk(s) banaansjalotjes, 1 eetlepel(s) kappertjes, 1 bosje(s) bladpeterselie, 1 bosje(s) basilicum, 1 bosje(s) dragon, 100 gram eendenlever,

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een overheerlijke Kalfshaas met een roomsausje

De kalfshaas is nog malser en fijner van smaak dan de varkens- en ossenhaas.

INGREDIENTEN

Ca. 750 gram kalfshaas 50 gram braadboter zout en peper 2 dl kalfsfond, uit een pot 1 dl koksroom scheutje citroen of limoensap allesbinder of maizena 4 el fijngehakte groene kruiden (vers of diepvries) bijv. peterselie, dragon, dille en bieslook.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfshaas met een saus van tonijn en mayonaise

INGREDIENTEN

600 g kalfshaas, - zout, - witte peper, - 85 g gemengde sla, , 200 g tonijn in olie, uitgelekt, - 85 g (5 el) mayonaise, - 2 ansjovisjes, fijngehakt, - 20 g kappertjes, afgespoeld, fijngehakt, plus kappertjes voor, de garnering, - 1 dl koksroom, , 0,5 dl rode wijnazijn, - 1,5 dl olijfolie, - zout, - zwarte peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Carpaccio Van Gevulde Kalfshaas

Een ideaal voorgerecht voor de kerst

INGREDIENTEN

400-500 gram kalfshaas aan een stuk, 150 gram rode pesto, ca. 30 gram grote basilicumblaadjes, 50 gram groenen olijven zonder pit, zout, peper, 10-15 blaadjes rucola, 2 el. pijnboompitten, ca. 4 el. olijfolie, 50 gram oude geitenkaas, dun geschaafd, 8 kerstomaatjes

  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Carpaccio van gevulde kalfshaas

INGREDIENTEN

400-500 gram kalfshaas aan een stuk150 gram rode pestoca. 30 grote basilicumblaadjes50 gram groene olijven, zonder pitzout en peper10-15 blaadjes rucola2 el pijnboompittenca. 4 el olijfolie50 gram oude geitenkaas, dun geschaafs8 kerstomaatjes, in vierenenkele toefjes basilicum voor de garnering

  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Salade van kalfshaas met saliesaus en sinaasappel

INGREDIENTEN

300 gr. kalfshaaseikenbladsla, rucola of veldsla2 eetl. walnoten2 eetl., olijfolie1 eetl. balsamico-azijnpeperzout1 eetl. citroensap1 sinaasappel, 1 eetl. notenolie of olijfolie1 eetl. honing4 lente-uitjeseen paar takjes, verse salie1/2 borrelglaasje calvados

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade van kalfshaas met notendressing

Koken met Kerst of een andere bijzondere gebeurtenis.

INGREDIENTEN

1/2 dl sherry azijn, 1 dl appelsap, 1 dl appelcider azijn, 1/2 dl balsamico azijn, 50 gr honing, 2 dl olijfolie, 1/2 dl hazelnootolie, 1 eidooier, Voor de salade heb je nodig:, Hollandse kropsla, lollo rosso en frisee, 350 gr kalfshaas, cherrytomaatjes, komkommer, gebrande noten, wat takjes kervel,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade van kalfshaas met saliesaus en sinaasappel

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

300 gr. kalfshaas, eikenbladsla, rucola of veldsla, 2 el. walnoten, 2 el. olijfolie, 1 el. balsamico-azijn, peper en zout, 1 el. citroensap, 1 sinaasappel, 1 el. notenolie of olijfolie, 1 el. honing, 4 lente-uitjes, een paar takjes verse salie, ? borrelglaasje calvados, ,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kalfshaas in tonijn mayonaise saus

Kalfshaas in een saus van tonijn en mayonaise (Vitello tonato). Een uitgebreid recept, ideaal voor het weekend om te maken met de Magimix.

INGREDIENTEN

400 gram kalfshaas, halve liter mayonaise, 3 eetl. kappertjes, 2 blikjes tonijn, zout en peper, 2 eetl. peterselie, 50 gram rucola, 2 eetl. kappertjes, 75 gram geroosterde pijnboompitten.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gesauteerde kalfshaas met misosaus

INGREDIENTEN

12 kalfsmedaillons, -1 el. sesam-olie, -1 el. sesamzaad, -1 el. miso, lichte, -1 el. rijstwijn, -1 tl. suiker, -1 tl. sojasaus, Japanse ongesuikerde, -Boter, -Sla, -Olie, -Azijn, -Paprika, gele, in stukjes, -Paprika, rode, in stukjes, -Peper, -Zout,

  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Saltimbocca van kalfshaas met Venetiaanse kalfslever

INGREDIENTEN

200 gram kalfslever -, 200 gram ui -, 4 kalfsmedaillons -, 4 plakken parmaham -, 8 blaadjes salie -, 6 eetlepel boter -, 2 dl. droge witte wijn -, zout en peper,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Saltimbocca van kalfshaas met Venetiaanse kalfslever

INGREDIENTEN

200 gr. kalfslever, -200 gr. ui, -4 stuk kalfsmedaillon, -4 plakken parmaham, -8 blaadjes salie, -6 el. boter, -2 dl. wijn, witte, droge, -Peper, -Zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

carpaccio van kalfshaas met zeewier

INGREDIENTEN

1 kalshaasje,enkele stukken zeewier bv zeesla, 1 eetl mosterd diverse slasoorten, voor de dressing 1 dl azijn,3 dl olijfolie,1 theelepel grove mosterd,zout en peper

  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-2004
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Gesauteerde kalfshaas met misosaus

INGREDIENTEN

12 kalfsmedaillons -, 1 eetlepel sesam-olie -, 1 eetlepel sesamzaad -, 1 eetlepel lichte miso -, 1 eetlepel rijstwijn -, 1 theelepel suiker -, 1 theelepel Japanse ongesuikerde sojasaus -, boter -, sla -, olie -, azijn -, gele paprika in stukjes -, rode paprika in stukjes -, zout en peper,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

saltimbocca van kalfshaas met venetiaanse kalfslever

INGREDIENTEN

200 gram kalfslever -, 200 gram ui -, 4 stuk kalfsmedaillon -, 4 plakken parmaham -, 8 blaadjes salie -, 6 eetlepels boter -, 2 dl. droge witte wijn, zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gesauteerde kalfshaas met misosaus

INGREDIENTEN

12 kalfsmedaillons -, 1 eetlepel sesam-olie -, 1 eetlepel sesamzaad -, 1 eetlepel lichte miso -, 1 eetlepel rijstwijn -, 1 theelepel suiker -, 1 theelepel Japanse ongesuikerde sojasaus -, boter -, sla -, olie -, azijn -, gele paprika in stukjes -, rode paprika in stukjes -, zout en peper,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Comb. van kalfszwezerik en kalfshaas in kersenbiersaus

INGREDIENTEN

300 gr. kalfshaas, 300 gr. kalfszwezerik, Bloem, Boter, 0.3 dl. kersenbier, 0.5 dl. kersensap, 1 dl. kalfsfond, 1 glas cr?me de cassis, 60 gr. boter, koude, Zout, Peper

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Combinatie van kalfszwezerik en kalfshaas in kersenbiersaus

INGREDIENTEN

300 gram kalfshaas -, 300 gram kalfszwezerik -, bloem -, boter -, 0.3 dl. kersenbier -, 0.5 dl. kersensap -, 1 dl. kalfsfond -, 1 glas creme de cassis -, 60 gram koude boter -, zout en peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Combinatie van kalfszwezerik en kalfshaas in kersenbiersaus

INGREDIENTEN

300 gr. kalfshaas, , 300 gr. kalfszwezerik, , Bloem, , Boter, , 0.3 dl. kersenbier, , 0.5 dl. kersensap, , 1 dl. kalfsfond, , 1 glas creme de cassis, , 60 gr. boter, koude, , Zout, , Peper,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

combinatie van kalfszwezerik en kalfshaas in kersenbiersaus

INGREDIENTEN

300 gr. kalfshaas, -300 gr. kalfszwezerik, -Bloem, -Boter, -0.3 dl. kersenbier, -0.5 dl. kersensap, -1 dl. kalfsfond, -1 glas creme de cassis, -60 gr. boter, koude, -Zout, -Peper,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Kalfshaas Gepaneerd Met Koffie En Kerrie

Dit bijzondere recept is afkomstig van johanna-m. De kalfshaas wordt ingewreven met een heel bijzonder kruidenmengsel van kerriepoeder en gemalen koffie.

INGREDIENTEN

2 el. kerriepoeder, 2 el. fijngemalen koffie, 600 g. kalfshaas, zout, peper, 125 g. boter of margarine, 2 sjalotjes, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 el. bloem, 1 dl. kalfsfond (pot a 4 dl.), 1 dl. witte wijn, 2 el. madeira, 2 el. fijngesneden peterselie, 1 bakje shiso-groen (kiemgroente), , ,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Carpaccio Van Kalfshaas Met Chutney Van Boomtomaat & Mango

Bij het eten van dit recept, gaan zoet,zuur,smeu?g,hartig en knapperig door de mond

INGREDIENTEN

Voor de chutney:, -500gr boomtomaat(tamarillo)gepliceerd en zaad eruit, -1/2 mango, -sap en zestes van 1 sinaasappel en 1 citroen, -2dl rode port, -50gr suiker, -1 laurierblad, -1 kruidnagel, -100gr aalbessengelei, -1dl appel/honing azijn, -1 theelepel aardappelzetmeel, Voor de carpaccio:, -1kg kalfshaas, -plakfolie, -aluminiumfolie, Voor de presentatie:, -fijngemalen roze pepertjes, -peterselie olijfolie, -een licht peperige olijfolie, -4 filodeegbakjes, -zout

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  > 120 min.

Ingepakt Kalfshaas, Dim Sum van kalfssukade en kalfsham

Een Salade van Tomatencompote, en roseval aardappelen, ingepakt kalfshaas Dim Sum van kalfssukade en gedroogde kalfsham. Zowel als hoofdgerecht als voorgerecht te maken. Het is wel veel werk maar je krijgt een schitterend resultaat.

INGREDIENTEN

300 gram kalfshaas 70 gram boter 120 gram kalfssukade 2 dl kalfsfund 8 dunne plakjes rauwe kalfsham 4 roseval aardappelen 2 el knoflookolie 40 gram pomodori (tomaat blokjes) 1 el basilicum, gehakt frituurolie VOOR DE COULIS 1 rode paprika 2 el. balsamico-azijn 4 el knoflookolie VOOR DE COMPOTE: 1 el olijfolie 1 sjalotjes gehakt 100 gram tomaatblokjes 40 gram zongedroogde tomaatjes 1 el. balsamico-azijn VOOR DE GARNERING 50 gram tomaatblokjes 1 plukje sisho purper 20 gram veldsla 100 gram gemengde salade 3 el. Vinagrette 4 repen korstdeeg bijvoorbeeld tot hengsels gevormd, met sesamzaadjes bsstrooid en afgebakken

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Salade van peter`s farm kalfshaas met saliesaus en sinaasapp

INGREDIENTEN

300 gr. kalfshaas, eikenbladsla, rucola en/of of veldsla, 2 el. walnoten, 2 el. olijfolie, 1 el. balsamico-azijn, peper en zout, 1 el. citroensap, 1 sinaasappel, 1 el. notenolie of olijfolie, 1 el. honing, 4 lente-uitjes, een paar takjes verse salie, ½ borrelglaasje Calvados

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2011
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vitello Tonnato, kalfshaas in een saus van tonijn en mayonai

Dit is een moderne (moleculaire) manier van klaarmaken. Het is een klassieke recept uit Piemonte. Mijn versie is geïnspireerd door Gualtinero Marchesi. Hij besloot  van de traditie af te wijken door het vlees op de saus te plaatsen in plaats van de saus erop te scheppen. Op deze manier blijft de kalfshaas smeltend zacht..  

INGREDIENTEN

600 g kalfshaas, zout en witte peper, 85 g gemengde sla,  , saus:, 200 g tonijn in olie, uitgelekt, 85 g mayonaise, 3 ansjovissen in olie, 20 g kappertjes, plus wat voor de versiering, 1 dl room,  , vinaigrette, 1,5 dl olijfolie, 0,5 dl witte wijnazijn, zout en zwarte  peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Gebraden Kalfshaas met parmaham, gebakken aard.en paddest.

Als we het over culinaire hebben is dit een stukje culinair.

INGREDIENTEN

4 kalfshaasjes van circa 175 gram per stuk 8 plakken Parmaham 1 takje rozemarijn ca. 20 nieuwe aardappelen 6 el olijfolie 100 gram boter 3 teentjes knoflook, geplet 3 courgettes 85 gram shii-take, schoongemaakt en in blokjes van 1 cm

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Asperges met varkenshaas en paddenstoelenroomsaus

Het kan niet op..en asperges, en varkenshaas, en paddestoelen....eindeloos lekker.

INGREDIENTEN

* 1.5 kg. asperges, * 0.5 dl. wijn, witte, * 2 varkenshaasjes, * 50 gr. boter, * 200 gr. paddestoelenmelange, * 120 ml. creme fraiche, * Rozemarijn, * Peper, * Zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde Varkenshaas of Ossenhaas met champignons.

Dit gerecht heb ik tot volle tevredenheid een paar keer gemaakt met varkenshaas. Met Ossenhaas of Kalfshaas schijnt het nog lekkerder te zijn. Ik wil dit graag met jullie delen met het oog op de komende Kerstdagen..... niet te ingewikkeld om te bereiden en erg lekker!

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen:, , Note: met Kalfshaas of Ossenhaas schijnt het nog lekkerder te zijn., , 750 gram varkenshaas, - 4 eetlepels olijfolie, - zout, - vers gemalen peper, - 1 kleine ui, - 500 gram champignons, - 1 teentje knoflook, - 1 bosje peterselie, - 3 bolletjes mozzarella van 150 gr. per stuk, - boter of olie voor de schaal

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-2014
  • Internationaal
  •  60-120 min.
Nieuwste kalfshaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top