Bobotie, pappadums, begrafnisrys, groenboontjies, kweperjell
Zuid Afrika op je bord, de moeite waard om het eens te maken ! …
Ingrediënten 4 personen
* Bobotie:, - 1 kg mager lams- of rundsgehakt, (mag ook varkens/kalfsgehakt zijn), - 2 halfgrote uien, fijngesneden, - 2 el zonnebloemolie, - 1 el halfzacht currypoeder, - 1 tl turmeric (geelwortelpoeder of kurkumapoeder), - 2 el witte azijn of citroensap, - 1 el suiker, - 1 tl zout, - 1/2 tl zwarte peper, - 1 snede wit brood, - 1 kop melk, - 2 grote eieren, - 75 gr rozijnen zonder pitten, - 3 el fruit chutney (of abrikozenconfituur), - geraspte schil van 1 citroen, - 2 laurierbladeren, - 6 tot 12 amandelen in 4 gesneden, - 6 citroenbladeren (of laurierbladeren), , * Begrafnisrys:, - 2 el boter, - 1 kopje witte rijst, - 2 kopjes water op kookpunt, - 1 stokje pijpkaneel, - ½ tl turmeric, - een beetje saffraan, - 1 tl zout, - ½ kopje pitloze rozijnen, - ¼ kopje suiker, , * Vrugteblatjang:, - 2 kopjes grof gekapte gedroogde perziken, - 2 kopjes grof gekapte gedroogde abrikozen, - 2 kopjes ontpitte dadels, - 2 kopjes pitloze rozijnen, - 2 kopjes gekapte walnoten (of andere noten), - 2 kopjes grof gesneden uien, - 1 kopje rode azijn, - 2 kopjes water, - 1 kopje suiker, - 1 el geperste knoflook, - 1 el mosterd, - 1 el verse gember, in fijne stukjes gesneden of gestampt, - 1 el gemalen korianderzaadjes, - 1 tl kaneel, - 1 tl gemalen rode pepers (peri-peri), - 1 el zout, , * Kweperjellie:, - 1 kg kweeperen, met de schil aan in kleine stukjes, ook de pitjes voor pectinegehalte gebruiken, - 4 kopjes water., - suiker , , * Pappadums:, - enkele pappadums (platte schijven, een soort Indisch brood), - frituurpan met olie, , Groenboontjies,