Kaiserschmarren
Dit recept komt van de site www.winterclub.nl Officieel is het een nagerecht, maar het is zo machtig dat je Kaiserschmarren ook gerust als hoofdgerecht kunt presenteren. Onderstaand gerecht is voldoende voor een hoofdgerecht voor 2 personen of als dessert voor 4 personen
150 gram bloem, 3 eieren, anderhalve eetlepel suiker, 20 cl melk; 40 gram boter, 40 gram rozijnen, 1-2 eetlepel boter 1 theelepel poedersuiker, 1 snufje zout.
Splits het eigeel van het eiwit. Doe de bloem, eigeel, suiker, melk en zout in een kom en klop dit net zo lang totdat een glad beslag ontstaat. Laat dit 30 minuten rusten (even afdekken dan wegzetten in de koelkast). Klop het eiwit. Het geklopte eiwit met het deeg vermengen
Boter in een pan verhitten (kies een pan met een flinke doorsnee dan kun je gerecht in één keer bereiden). Het deeg vingerdik in de pan gieten. De rozijnen erdoor strooien. Het deeg aan de onderkant goudbruin bakken (langzaam, zorg dat de deeg niet aanbakt!). Pannenkoek omdraaien en goudbruin bakken (draaien gaat makkelijker als je de panenkoek eerst in vier stukken deelt). De pannenkoek met twee vorken in kleine stukjes scheuren en nog 1 minuut laten bakken.
- Oostenrijks Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-12-2010Oostenrijks Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Kaiserschmarren
Overheerlijk orgineel wintersport gerecht!! Serveer met appelmoes.
0.25 liter melk, 100 gr bloem, 2 eetlepels suiker, 6 eidooiers, 6 eiwitten, Vanillesuiker, 2 eetlepels rozijnen, Sap van 1 citroen, Anderhalve eetlepel rum, Zout, poedersuiker, boter
- Oostenrijks
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-12-2008Oostenrijks0-10 min.
Kaiserschmarren
250 ml melk, 40 gram suiker, 6 ei-dooiers, 6 ei-wit, 250 gram bloem, zout en boter.
- Oostenrijks
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-11-2005Oostenrijks10-20 min.
Kaiserschmarren
Kaiserschmarren is een Oostenrijks gerecht en smaakt heerlijk op koude winteravonden!
150 g bloem, 1 snufje zout, 3 eieren, 1 el suiker, 200 ccm melk;, 40 g boter, 40 g rozijnen, 1-2 el boter, 1 tl poedersuiker.,
- Oostenrijks
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2003Oostenrijks20-30 min.
Kaiserschmarren
Kaiserschmarren is een Oostenrijks gerecht en smaakt heerlijk op koude winteravonden! Per portie: 580 kcal, 33 g vet van "vifke"
150 g bloem, 1 snufje zout, 3 eieren, 1 el suiker, 200 ccm melk;, 40 g boter, 40 g rozijnen, 1-2 el boter, 1 tl poedersuiker., ,
- Oostenrijks
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-02-2003Oostenrijks0-10 min.
Kaiserschmarren
Oostenrijk; van "Manda"
200 gr bloem, 3 eieren, 3 dl melk, 2 pakjes vanillesuiker, 60 gr boter, suiker,
- Oostenrijks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-08-2002Oostenrijks Hoofdgerecht20-30 min.
Kaiserschmarren
5 eieren, snuifje zout, 200 g bloem, ruim 3/8 l melk, 50 g boter, 4 eetl suiker, basterdsuiker of poedersuiker.
- Oostenrijks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-03-2002Oostenrijks Hoofdgerecht20-30 min.
Kaiserschmarren
Oostenrijkse delicatesse!
*5 Eieren.*2 kopjes Slagroom.*1 kopje Bloem.*1 kopje in RUM gewelde grote BLAUWE ROZIJNEN.*Zout.*Boter.*Poedersuiker.
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-07-1999Goedkoop en snel Nagerecht20-30 min.
Kaiserschmarren
30 gram rozijnen, 120 gram bloem, zout, 30 gram suiker,4 eierdooiers,2 1/2 dl melk, 50 gram margarine,3 eetlepel poedersuiker, 100 gram frambozenjam,4 eiwitten.,
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-04-1999Internationaal Nagerecht0-10 min.
Kaiserschmarren
Een oostenrijks lunch gerecht
70gr. rozijnen, 1 eetlepel rum, 4eieren, 1/4ltr. melk, 40gr. suiker, 160gr. bloem, snufje zout, 50gr.boter, 2 eetlepels poedersuiker
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-05-200120-30 min.
Kaiserschmarren
Heerlijke, luchtige variatie op de Hollandse en Vlaamse pannenkoek.
4 middelgrote eieren, 50 g kristalsuiker, 100 g tarwebloem, 100 ml volle melk, 40 g ongezouten boter (of margarine), 2 g poedersuiker, 100 g kersenjam in pot
- Duits Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-06-2018Duits Nagerecht20-30 min.
kaiserschmarren
Luchtige pannekoekflarden met poedersuiker uit Oostenrijk
Witte tarwebloem, eieren, melk, gesmolten boter, basterdsuiker, zout, boter om te bakken, poedersuiker, boter, zout, poedersuiker
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-04-2001Internationaal Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Kaiserschmarren
Oostenrijks lekkernij In de sneeuw bovenop de berg met het zonnetje erbij smaken ze het best natuurlijk..... maar thuis is het ook heerlijk!!!
4 eidooiers, 4 eiwitten(stijfgeslagen), 30 gr poedersuiker, 0,2 liter melk of room, 100 gr meel, snufje zout, 50 gr boter, 40 gr rozijnen, poedersuiker,
- Oostenrijks
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-05-2009Oostenrijks20-30 min.
- Eigen recept
Kaiserschmarren
70 g rozijnen, 4 eieren, 0.25 l melk, 40 g suiker, 160 g volkorenmeel, snufje zout, 50 g boter, poedersuiker
- Oostenrijks Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-05-2009Oostenrijks Nagerecht10-20 min.
kaiserschmarren
(ofwel mislukte pannekoeken)Een heerlijk nagerecht dat er niet uitziet. Vandaar dat onze kinderen het vroeger zo noemden.
4 eieren4 el. suiker4 el. melk2 el. bloemboterpoedersuiker,
- Oostenrijks Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-2002Oostenrijks Nagerecht0-10 min.
Kaiserschmarren
Keizersomelet.(Oostenrijks) lekker met een fruitsalade of warm fruit.
4 eieren, 4 el suiker, 4 el melk, 2 el bloem, boter, poedersuiker.
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-06-200110-20 min.
Kaiserschmarren
0,125 liter melk, 150 gram bloem, 3 eieren, poedersuiker, snufje zout, 50 gram in rum geweekte rozijnen.
- Oostenrijks
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-11-2001Oostenrijks30-60 min.
Kaiserschmarren
Wie herinnert zich niet deze Oostenrijkse specialiteit van zijn vakantie aldaar.
? liter melk, 4 eierdooiers, evt. wat gesmolten boter, 160 gram meel, 3 eiwitten, 1 eetlepel suiker, 60 gram boter, 60 gram rozijnen.
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-02-200160-120 min.
- Eigen recept
Kaiserschmarren
Splits de eieren. Doe de bloem met een mespunt zout en de suiker in een kom. Roer dit door elkaar en maak een kuiltje in het midden. Doe de eierdooiers erin en roer ze met een beetje van de bloem los. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en klop alles totdat er een dik beslag ontstaat. Laat het beslag 15 minuten rusten. Klop de eiwitten stijf en spatel ze met de rozijnen door het beslag. Smelt de boter in een koekenpan ( diameter 32 cm ) met antiaanbaklaag en schenk het beslag in de pan. Laat de onderzijde op een halfhoog vuur lichtbruin bakken en keer de koek. Bak de onderzijde ook lichtbruin, trek met twee spatel de pannekoek in stukjes en bak ze al omscheppend bruin en gaar. Verdeel ze over de borden en bestuif ze met poedersuiker.
3 eieren, 150 g tarwebloem, Zout, 1 eetlepel suiker, 2 dl halfvolle melk, 40 g boter, 60 g rozijnen, Poedersuiker,
- Oostenrijks Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-11-2008Oostenrijks Nagerecht20-30 min.
Kaiserschmarren
Oostenrijkse pannekoek met Rozijnen,poeder suiker en compote
140 gram meel, 40 gram Rozijnen, 4 eidooier, 4 eiwit, 40 gram suiker, 60 gram boter ( om te bakken), zout, compote naar eigen smaak
- Oostenrijks Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-12-2001Oostenrijks Nagerecht10-20 min.
Kaiserschmarren
Een van de meest bekende Oostenrijkse nagerechten.
1 pot kersen(znd pit), 3 eieren - 250 gram bloem - zout - 50 gr suiker - 1/2 ltr melk - 50 gram boter - poedersuiker
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-08-1999Nagerecht20-30 min.
Kaiserschmarren
Soort pannenkoeken uit Oostenrijk.
30 g rozijnen, 2 eetl. rum, 4 eierdooiers, 30 g suiker, zout, 1 pakje vanillesuiker, 3/8 l. melk, 125 g bloem, 4 eiwitten, 40 g margarine, 20 g boter, 30 g poedersuiker.
- Multi-cultureel Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-04-2001Multi-cultureel Nagerecht30-60 min.
Kaiserschmarren
Een nagerecht waar je niet genoeg van krijgt.
150 g bloem, 1 snufje zout, 3 eieren, 1 el suiker, 200 ccm melk;, 40 g boter, 40 g rozijnen, 1-2 el boter, 1 tl poedersuiker.
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-03-2003Nagerecht0-10 min.
Kaiserschmarren
Dit is wel het bekendste oostenrijkse nagerecht
1 pot kersen zonder pit, 3 eieren, 250 gr bloem, zout, 50 gr suiker, 1/2 liter melk, 50 gr boter, poedersuiker
- Oostenrijks Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-12-2001Oostenrijks Nagerecht20-30 min.
Kaiserschmarren
Een heerlijk oostenrijks dessert, maar zo machtig dat je hem eet als hoofdgerecht!!!!
50gr. bloem, 1 ei, 1 dl. melk, 1 eetlepel rozijnen, kaneel, (poeder)suiker
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-07-200010-20 min.
kaiserschmarren
Ik wilde dit recept altijd eens maken en vond het ergens op internet, de kinderen zijn er dol op en heb het al heel wat keren gemaakt
* 4 eieren, * 50 gram suiker, * 1 zakje vanillesuiker, * 100 gram bloem, * 100 ml melk, * boter om in te bakken, * poedersuiker
- Duits
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-05-2020Duits20-30 min.
Kaiserschmarren met appeltjes.
Lekkere en totaal andere pannenkoek.
120 g bloem2,5 dl melk3 eiwitten3 eierdooiers70g rozijnen1 eetl. extra vierge olie eetl boterpoedersuikerappelcompote
- Oostenrijks Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-2004Oostenrijks Bijgerecht20-30 min.
` Kaiserschmarren Met Vanillesaus
Een 'machtig'lekker oostenrijks recept
2 eieren, 160 gram meel, ? liter melk, 1 snufje zout, 1 theel suiker, 80 gram rozijnen, 40 gram amandelschilfers, 80 gram boter, 2 zakjes vanillesauspoeder (zonder koken), 2 eetl. poedersuiker
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-03-2000Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Kaiserschmarren mit Zwetschkenröster
Kaiserschmarren, , 160 gr bloem, 2,5 dl melk, 4 eieren, 40 gr suiker, 70 gr rozijnen, 50 gr boter, 1 el rum, 2 el poedersuiker, snufje zout, , zwetschkenröster., , 1 kg pruimen of kwetsen, 200 gr suiker, 1 citroen, 5 kruidnagels, 1 kaneelstokje, ca. 2 cm lang
- Oostenrijks Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-08-2009Oostenrijks Nagerecht60-120 min.
- Eigen recept
Gezonde Kaiserschmarren met hoog energiegehalte
Gezonde Kaiserschmarren met hoog energiegehalte, , 80 gr speltbleom, 150 ml amandelmelk, Zeezout, 3 eieren, Roomboter, Handje gewelde rozijnen, Agavesiroop, , Meng de melk en de bloem met een snufje zout. Laat 30-60 min rusten. (dit voor een luchtige structuur), Klop de eieren door het beslag en voeg eventueel nog een scheutje melk erbij als het beslag te dik is. Pak het beslag als pannekoeken. Niet te dik. Als het beslag aan de bovenzijde nog wat soppig is, dan rozijnen toevoegen en omdraaien. Snijd ze in stukken en serveer met agavesiroop. Ipv agavesiroop kun je ook kaneel en appelmoes gebruiken.,
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-12-20120-10 min.
Oostenrijkse Kaiserschmarren (pannenkoek stukjes)
Heerlijk lunchgerecht of als toetje.
200 gr. Bloem, 4 eieren, 50 gr. suiker, 2,5 dl melk, 1 dl rum, 40 gr. rozijnen, 29 gr. roomboter, zout, kersenjam, poedersuiker.
- Oostenrijks
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-02-2006Oostenrijks10-20 min.
- Eigen recept
Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarren
Overheerlijke Kaiserschmarren, waarvan ik het originele recept mee heb genomen uit Oostenrijk
3 eierdooiers & 3 eiwitten, snufje zout, 125 melk, 200 gr bloem
- Europees
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-02-2017Europees20-30 min.
Kaiserschmarren Met Kaas En Gember
Hartige variant
3 Eieren-, 100 g. Bloem-, 2 dl.Melk-, 50 g. Pardano-, 5 el. Bakgember-, 5 el. Gember, op siroop-, Zout.
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-02-2000Nagerecht10-20 min.
De Echte Oostenrijkse Kaiserschmarren met pruimencompote
Deze heerlijke Kaiserschmarren aten wij vaak tijdens onze wintersportvakanties. Vorige week met onze gasten weer eens gemaakt tijdens de lunch met een lekkere kop soep vooraf. Viel erg in de smaak vooral met de pruimencompôte. (Zwetschenröster)
Pruimencompôte:, 1 grote pot pruimen op sap, 20 gram suiker, kaneel naar smaak, 1 eetlepel citroensap, eventueel 2 eetlepels rum, Kaiserschmarren:, 30 gram rozijnen, 3 eetlepels rum, , 50 gram boter (gesmolten), , 3 eieren (gesplitst), 30 gram suiker, 1/4 liter melk, 1 zakje vanillesuiker, 125 gram gezeefde bloem, poedersuiker om te bestuiven
- Oostenrijks
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-05-2012Oostenrijks20-30 min.
Kaiserschmarren waar alle kinderen (en zij niet alleen) dol op zijn.
Uit mijn Oostenrijkse kookboek
4 eieren, gesplitst, 30 g poedersuiker, ongeveer 3/16 liter (= iets minder dan 2 dl) melk, 100 g bloem, boter om te bakken, 40 g rozijnen, poedersuiker om te bestrooien, snufje zout, appelmoes of pruimenmoes of compote
- Oostenrijks Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-02-2016Oostenrijks Nagerecht20-30 min.