Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !!!
Hier maak ik mijn man blij mee . :)Kabeljauwhaas, daar is hij dol op en ik ben er ook niet vies van. :)Heerlijke zachte witvis met een romig mosterdsausje voor een verfijnde finishing touch.Snel klaar en een gerecht , dat niet moeilijk doet wat betreft bijgerechten, want oh hier smaakt bijna alles lekker bij. Ik serveerde het ( lekker gemakkelijk op een zondag ) met röstirondjes en een veelkleurige salade. Maar ook boontjes, spinazie .....en......https://www.projectgezond.nl/kabeljauw-met-mosterdsaus/
Ingrediënten 2 personen
250 gram kabeljauwhaas, 70 ml kookroom 20 % vet, peper en zout, 1 sjalot gesnipperd, 2 bosuitjes in ringetjes gesneden, 5 gram roomboter, 5ml Limburgse mosterd ( of iets meer )( of andere mosterd naar smaak)Bereidingswijze
Smelt het kleine klontje boter en smoor er het gesnipperde sjalotje zacht in. Voeg mosterd naar smaak en de room toe, roer en laat even pruttelen.Breng op smaak met peper , zout en eventueel wat citroensap .Bestrooi de drooggedepte kabeljauw met peper en zout en enkele druppels citroensap.Bak de vis zachtjes om en om gaar en serveer de kabeljauw met de mosterdsaus en de ringetjes bosui.