Sopa Bacalhau
Deze Portugese maaltijdsoep bereid je met stokvis (toko) maar kan ook gewoon met kabeljauw gemaakt worden.
Ingrediënten 2 personen
250 gram stokvis 1 grote ui 4 flinke tenen knoflook 3 middelgrote aardappelen 1 blik tomatenblokjes 1 laurierblaadje 1/2 tl thijm 1 prei 2 el olijfolie peterselie 2 dl water 1/2 tl chilivlokken peper en zout uit de molen naar smaakVoorbereiding
Zet de stokvis minimaal 24 uur vantevoren in de week in de koelkast. Ververs het water regelmatig. Laat de vis voor bereiding goed uitlekken, verwijder de vellen en pluk de graten eruit. Dit gaat heel gemakkelijk.(als je verse kabeljauw gebruikt, voeg dan een visbouillon tablet aan je soep toe) Snipper de ui en de knoflook en snijd de prei aan ringen. Schil de aardappels en snijd ze in dobbelstenen. Hak de peterselie fijn.
Bereidingswijze
Fruit in een braadpan de uien, knoflook en prei in de olijfolie. Doe de tomaten, vis, aardappelblokjes, kruiden en het water erbij. Laat het geheel ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe voorzichtig door. Breng op smaak met peper (en zout) uit de molen.