Kabeljauw, gestoofd
2 citroenen, 750 g kabeljauwstaart, zout, peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 takjes peterselie, 2 tomaten, 3 eetl. (olijf)olie, 1 glas witte wijn, 1 laurierblaadje, ? theel. tijm.
Pers 1 citroen uit en snijd de andere in plakjes. De vis onder koud stromend water afspoelen. Wrijf de vis in met zout en peper. De vis met citroensap besprenkelen. De vis in een braadpan leggen. Ui en knoflook pellen. De ui fijnsnipperen. De peterselie in een kopje fijnknippen. Strooi de peterselie samen met de ui over de vis. Pers de knoflook erboven uit en laat dit ca. 15 min. intrekken. De tomaten wassen en halveren.
Een schaal voorverwarmen. Voeg olie, wijn, 1 dl. water en het laurierblaadje toe aan de vis. Met het deksel op de pan ca. 15 min. stoven. De tomaten bij de vis doen. en met tijm bestrooien. Laat de vis in nog ca. 10 min. gaarstoven. Het laurierblaadje verwijderen en de vis in de warme schaal scheppen. Garneer het met de plakjes citroen.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kabeljauw, Gestoofd In Quadrupel
Kabeljauw, gestoofd in Quadrupel
800 - 1000 gram kabeljauw, indien mogelijk van het staartstuk, 50 gr. zachte boter, 150 gr. prei in dunne plakjes of stukjes snijden, 150 gr. ui gesnipperd, 150 gr. wortel, drie teentjes knoflook, 2,5 dl. La Trappe Quadrupel, 75 gr. boter, 125 cl. slagroom, 1 eetlepel grove mosterd, peper/zout, 1 citroen, misschien wat allesbinder,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-10-2000Hoofdgerecht20-30 min.
Kabeljauw gestoofd in Quadrupel
Qadrupel is het strafste bier van bierbrouwerij "De Koningshoeven" die het "La Trappe" bier brouwt. Officieel mag het de benaming "trappist" niet meer voeren, maar dat doet niets af aan de heerlijke smaak.
800 - 1000 gram kabeljauw, indien mogelijk van het staartstuk * 50 gr. zachte boter * 150 gr. prei in dunne plakjes of stukjes snijden * 150 gr. ui gesnipperd * 150 gr. wortel * 3 teentjes knoflook * 2,5 dl. La Trappe Quadrupel * 75 gr. boter * 125 cl. slagroom * 1 eetlepel grove mosterd * peper en zout * 1 citroen * eventueel wat allesbinder
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-10-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
kabeljauw gestoofd in witte wijn
750 kabeljauw filet / 1 pakje soeogroente 250 gr /200 gr champignons, 2 eetlepels bieslook gedroogd /2 dl witte wijn ./ 2dl visboillon [knor ], 20 gram roomboter.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-01-2008Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
kabeljauw gestoofd in witte wijn
Recept voor 4 pers
Ca 750 gram witvis of kabeljauw of zalm of roodbaars ., 1 pakje soepgroente 250 gram / 200 gram champignons, 1 eetlepel bieslook /en 1 eetlepel peterselie ., 2dl vis bouillon of een vis bouillon tablet in 2dl water/ AH /, 2 dl witte droge wijn / jp chenet cabernet syra ., 20 gram roomboter,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-01-2008Nederlands20-30 min.
Stoere vis: Kabeljauw gestoofd in pittige kokosmelk
Sappige kabeljauw gestoofd in een heerlijke pittige kokosmelk, da`s weer eens iets anders op je bordje!
25 gr boter + 2 el arachideolie, 1 sjalotje (in stukjes), 1 Spaans papertje (in stukjes), 4 teentjes knoflook (in stukjes), 2 cm gember (geschild, kleiner gesneden), 4 dl kokosmelk, 4 kabeljauwfilets (ca 150gr p/st), fijngesneden koriander of peterselie naar smaak, (versgemalen) peper en zout
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-08-2013Indonesisch20-30 min.
kabeljauw gestoofd met ui, aardappel, mais en tomaat
Dit is een heerlijke stoofschotel, makkelijk te maken en weinig calorieen.
3 ons kabeljauw, 1 groene paprika, 250 gram uien, 500 gram aardappelen, 1 blik tomaten (of 500 gram rijpe tomaten), 1 potje maiskorrels (of diepvries maiskorrels), 2 eetlepels (koudgeperste) olijfolie, Tabasco, kruidenzout, bijv. Herbamare van Dr.Vogel, versgemalen zwarte peper.
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-11-1998Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
Kabeljauw gestoofd in romige, iets pittige kokossaus
Boterzachte kabeljauwfilet in een heerlijke romige kokossaus, ietwat pittig door het pepertje maar dat is absoluut wat dit nodig heeft..
50 gr boter + 2 el zonnebloemolie, 500 gr kabeljauwfilet, 2 sjalotjes (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 1 groen pepertje (zonder zaadjes, fijngesneden), 4 dl kokosmelk (blik, even goed omschudden!), 1/2 visbouillonblokje, fijngesneden peterselie & bladselderij (naar smaak), 1 limoentje (in smalle partjes)
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2013Indonesisch20-30 min.
Kabeljauw gestoofd in pittige kerrie-kokossaus met garnalen
Jaja, hier is er weer zo een... Stukken kabeljauw gaargestoofd in een superlekkere, pittig maar door de kokosmelk toch romige saus met garnalen. Dit lijkt een beetje op een recept wat ik al eens eerder geplaatst heb, maar door hier en daar wat veranderingen aan te brengen is het toch weer totaal anders geworden. Smullen maar weer van een heerlijk bordje gezondheid uit de zee!
4 stukken kabeljauwfilet van ca 200gr, (versgemalen) peper en zout, (gezeefde) bloem vermengd met kerriepoeder, 50 gr boter + scheutje zonnebloemolie, 1 grote rode ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1/2 rode peper, fijngesneden, 1 el kerriepoeder madras, 1/2 visbouillonblokje, 1,5 blik kokosmelk (6 dl), wel even goed omschudden voor gebruik, 400 gr (verse of ontdooide) gepelde tijgergarnalen, fijngesneden peterselie en bieslook, chiliflakes uit een molentje (Drogheria & Alimentari bv) naar smaak,
- Indisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-11-2015Indisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kabeljauwhaas in Italiaanse saus gestoofd.
En heel goed voor te bereiden gerecht als je gasten hebt. De saus kun je van te voren al bereiden. Even warmen en de kabeljauw erin. Ondertussen kun je een pasta naar keuze bereiden en eventueeel een Italiaans getinte salade erbij maken. Italiaanse-salade
4 kabeljauwhaas van 120-150 gram, 400 gr tomatenblokjes uit blik, 120 ml droge witte wijn, 30 ml olijfolie, 70 gr zwarte olijven in ringetjes, 1 kleine ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 2 theelepeltjes Italiaanse kruiden, 1 el blad peterselie, fijngesneden
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-11-2020Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Fish And Chips
Makkelijk klaar te maken
4 grote aardappels, 3 eetlepels olie, circa 300 gram kabeljauwfilet (vers of uit de diepvries), 3 eetlepels bloem, zout en versgemalen peper, 2 eieren, 6 eetlepels broodkruim of panermeel, olie om te bakken, 2 eetlepels maynonasie, 2 eetlepels piccaliliy, tomatenketchup
- Engels Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-09-1998Engels Hoofdgerecht10-20 min.
Zapechonaya treska
Visschotel uit de oven.
500 g kabeljauwfilet, 4 gekookte, aardappels en 4 tomaten, 5 dl. zure room, 30 gr. boter, 30 gr. peterselie, gehakt, 3 eieren, 1 wortel, 1 ui, zout, verschillende groente, gestoofd in een beetje boter,
- Russisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-07-2001Russisch60-120 min.
- Eigen recept
Ratatouille Op Z`N Marokaans
Groentegerecht. Aubergine, courgette en paprika gestoofd in marokaans gekruidde tomatensaus
3 vleestomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 aubergine, 1 courgette, 1 groene paprika, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel djinten
- Arabisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-05-1999Arabisch Bijgerecht20-30 min.
Kabeljauwschotel
Heerlijke kabeljauw gestoofd in kruidige tom.saus
Circa 500 gram kabeljauw,1 pakje tomato frito,bosje lenteuitjes,1 gele paprika zout en peper,rijst.
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-02-200110-20 min.
Filetes de merluza con salsa de alcaparras
Kabeljauw gestoofd in de witte wijn, met een kappertjessaus, lekker en makkelijk om te maken
8 moten kabeljauw teentje knoflook 2 eetl.kappertjes glas witte wijn glas olijfolie 3 eetl. paneermeel klein bosje peterselie wat rozemarijn zout en peper
- Spaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-06-2005Spaans Hoofdgerecht10-20 min.
Bakaljaro me garides ke aromatika chorta
Kabeljauw me garnalen en aromatische kruiden gestoofd.
4 teentjes knoflook geperst., Sap van 1 citroen., Geraspte schil van 1 citroen., 1 ui fijngehakt., 1/2 kg aardappellen geschild en blokjes gesneden., 1 tl zoete paprika poeder., 1 mespuntje cayenne peper., 400 gr fijngehakte tomaat met sap ( blikje )., 1 k hollandse garnalen zonder schaal., 1 k kikkererwten., 1/2 kg kabeljauw filet in grote stukken gesneden., 1 bosje peterselie alleen de blaadjes fijngehakt., 2 el dille fijngehakt., 2 el selderei blaadjes fijn gehakt., 1 tl gedroogde Italiaanse ktuiden., 4 el olijfolie., Zout en peper naar smaak.
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2012Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Weekmenu
Ontbijt: 125 gram ananas op eigen sap, 100 gram magere kwark, 1 1/4 dl magere yoghurt, koffie of thee.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-01-2002Nederlands0-10 min.
weekmenu dag 2
Ontbijt: 1 1/4 dl sinasappelsap, 20 gram cornflakes met 1 1/4 dl magere yoghurt, koffie of thee.
- Pools
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-01-2002Pools0-10 min.
Snelle Kabeljauwschotel
Lijkt verdacht veel op schotel 4!
Kabeljauwfilet, vissaus, breche blue, 3 el creme fraiche, peper en zout, 1 eetl. boter.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-05-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.