1. Home
  2. Recepten
  3. Kabeljauw Bbq

Kabeljauw bbq recepten (36)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Vis met ketjap in aluminiumfolie

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauw of koolvis, in moten 2 e olie 1 ui, fijn 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder 1 t laos 75 ml ketjap manis (ABC) 1/4 t witte wijnazijn 1/2 t sambal

Bereidingswijze

1. Fruit ui met knoflook in olie tot glazig en zacht. 2. Pureer uien en meng knoflook,laos, ketjap, azijn en sambal erdoor. 3. Wrijf vis in met deze mengsel. 4. Vet de aluminiumfolie in met olie. 5. Verpak elk vis moot afzonderlijk in aluminiumfolie. 6. Bak vis tot gaar bij 220*C voor zo 20-30 min. 7. Knip aluminiumfolie open in een ster vorm.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kabeljauw pakketjes (bbq of oven)

Deze pakketjes kun je zowel op de bbq als in de oven gebruiken. Ideaal voor in Nederland dus want als je van plan bent om te gaan bbq-en en je krijgt plotseling een regen of onweersbui dan leg je de pakketjes gewoon op het rooster in de oven. Zorg wel dat je een dikke aluminiumfolie (of 2 lagen) gebruikt want als het gaat lekken krijg je een natte boel. De dille Edik die ik hierin heb gebruikt komt hier erg goed tot zijn recht. Natuurlijk kun je ook gewoon wat droge witte wijn gebruiken

INGREDIENTEN

, 4 stukken kabeljauw per stuk ongeveer 200 tot 250 gram, 4 takjes dille, 2 grote tenen knoflook of 2 kleine, 1 citroen, 4 el dille Edik (of droge witte wijn), 100 gram roomboter, zeezout en vers gemalen peper, ,

  • Vis Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Vis Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mediterraans visje van de BBQ (kabeljauw)

Zondag, voordat het noodweer zou worden, hebben wij nog even heerlijk de barbecue aangegooid. Ik had twee kabeljauwfilets in de koelkast liggen, en heb zomaar iets in elkaar geflanst. Het resultaat was echt een heeeerlijk visje.  

INGREDIENTEN

-  2 kabeljauwfilets, -  2 tomaten, -  1 rode ui, -  1 knoflookteen, -  half kopje verse peterselie, -  versgemalen zeezout/ peper, -  Bruschetta kruidenmix (ik heb zo'n Italiaans kruidencarrouseltje van de Xenos), -  olijfolie, - 1 of 2 stukken aluminiumfolie met de glimmende kant boven ,         

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2014
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vispakketjes voor de bbq

Snel voorbereid, pakketje vis in folie voor op de bbq bijv. kabeljauw of zalmfilet

INGREDIENTEN

Diepvries of verse vis bijv. kabeljauw of zalmfilet (ik gebruik zelf de diepvries en dat is prima!), italiaanse roerbakgroente (bijv. AH), pesto, mozzarella of kaas naar keuze, zout/peper, oregano

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-08-2004
  •  
  •  0-10 min.

Madrileense kabeljauw

INGREDIENTEN

6 kabeljauwmoten - 1,6 dl sinaasappelsap - 80 ml limoensap - 2 eetlepels olijfolie - 2 teentjes knoflook - 1 eetlepel gekneusde groene peperkorrels - 1/2 theelepel gedroogde oregano - 1/4 theelepel komijnpoeder

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  •  
  •  60-120 min.

Verpakte kabeljauw

Snel en makkelijk ook voor de bbq

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, 2 ons soepgroenten, geraspte kaas, 4 stukken kabeljouw van 150 g, 1 teentje knoflook, rosemarijn., chilli pdr, tijm, sherry, olijfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

8 X Sates voor BBQ feest!

Mijn aller lekkerst BBQ saté's.

INGREDIENTEN

Shaslick met eigen marinade, , INGREDIENTEN 6 PERSONEN, , voor de marinade/saus, 1 el olijfolie, 2 t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t gemberpoeder, 2 1/2 el paprikapoeder, 70 gr tomatenketchup, 1 tl zout, 1/4 tl peper, 1/2 tl chilipoeder, 200 ml kippenbouillon, 3 el rode wijnazijn, 2 t vloeibaar maggi of Worcestersaus, 1 tl suiker, maïzena/water papje, , 1. Kook ingrediënten zachtjes samen voor 5 min., 2. Bind saus met maïzenapapje en laat afkoelen., 3. Marineer plakjes hamlap voor tenminste 2 uur in marinade., , voor de shaslick, 500 g hamlappen in plakjes van 3 x 3 cm. en 1 cm. dik, 1 rode en 1 groene paprika en 1 gele paprika in dezelfde maat plakjes, 2 grote uien in dezelfde maat plakjes, gerookt spek van dezelfde formaat, satéstokjes, , 1. Rijgt ui, vlees, ui, 1 kleur paprika, ui spek om en om aan stokjes. (zo 4, plakjes hamlap per stokje of groter afhangende van eters), 2. Rooster shaslick aan alle kanten tot gaar en mooi van kleur., 3. Overgebleven marinade kook je heel even en laat afkoelen. (er zat rauwe, vlees in zo koken doen je om bacterie te doden die mogelijk vormde)., 4. Serveer shaslick saus met shasliks, , Gehaktballen kebabs voor bbq, , INGREDIENTEN 6 PERSONEN, , 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, olie, 600 g mager rundergehakt, 5 t peterselie, fijn, 1 tot 2 t worcestersaus, zout, peper, 250 g ontbijtspek, mosterd, , , , 1. Fruit ui en knoflook in weinig olie tot zacht en laat afkoelen., 2. Meng nu alle ander ingrediënten behalve mosterd en spek door de gehakt., 3. Vorm kleine balletjes., 4. Verdeel spekreepjes nu in 2 over de breedte en bestrijk de spekreepjes met mosterd., 5. Vouw een reepje spek met de mosterd kant naar binnen om elk gehaktballetje en plaatst gehaktballetjes voor 45 min. in diepvries om stevig te worden., 6. Rijgt 4 gehaktballetjes per satéstokje., 7. Rooster kebab`s over kolen tot mooi bruin van kleur en gaar., , Kipfilet op bbq die zó weg eten, , INGREDIENTEN 4 PERSONEN, , , 700 g kipfilet, in dikke repen, , MARINADE:, 1 e olie, 1 kleine ui geraspt, 2 teentjes knoflook, geperst of geraspt, 2 e honing, 4 e tomatenketchup, 4 e Worcestersaus, 2 e Engelse mosterd, 1 t Tabasco of 4 t sambal oelek (of meer)of zoete chilisaus als jij van zoeter houden, zout, peper, , 1. Verhit olie in steelpan en fruit ui en knoflook tot gaar., 2. Voeg honing, tomatenketchup, Worcestersaus, mosterd en Tabasco of sambal erbij en kook zachtjes voor 2 - 3 min. en laat marinade afkoelen., 3. Marineer kipfilet voor 2 uur of langer in marinade ., 4. Rooster kipfilet op matig kolen terwijl jij het 2 x omkeren en met marinade bestrijken.. (het is natuurlijk zomaar gaar op een middel-hoog vuur, (zo 10 min in totaal), , Gemarineerd speklap spiesen met rode ui wigjes, , INGREDIENTEN 4 PERSONEN, , , 4 speklappen, in plakjes van 3 x 3 cm gesneden, kleine rode uien, in wigjes gesneden, satéstokjes, in water geweekt, , marinade, 40 ml olijfolie, 1 teentje knoflook, fijn, 2 e citroensap, 1 rode peper, fijn (met of zonder zaden), 60 ml ketjap manis (ABC), 1 t honing, verse koriander, fijn, , Meng marinade ingrediënten goed en marineer het vlees er voor 2 uur in., , 1. Rijgt om en om 4 stukjes vlees aan satéstokjes., 2. Rooster op grill of bbq of bak in een koekenpan.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Visbrochette gestoomd op de bbq met krielaardappelen op een

Een makkelijk gerecht met vis van op de bbq.

INGREDIENTEN

Aardappelen, takjes rozemarijn, gerookt spek, stevige vissoorten naar keuze (zalm, scampi, mosselen, schelpdieren, kabeljauw, meerval, forel, tonijn enz), witte wijn, visfumet, room, boter, pezo, prei, wortel, ui, selder, peterselie, bieslook.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  •  
  •  20-30 min.

PAPILLOT VAN KABELJAUW MET PREI EN CIDER.

INGREDIENTEN

, 4 stukken kabeljauw filet pur (diepvries)2 tot 3 preien 1 sjalot3 eetlepels ciderazu=ijn1,5dl appelcider brut1,5dl room1 eetlepel maiszetmeel1 eetlepel boter? 100g kruidenboter(versrayon)Peper en zout.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2001
  •  
  •  30-60 min.

Kabeljauw Met Rode Wijnsaus

Samen met Spaanse (kook)vrienden ontwikkeld BBQ gerecht en het smaakt perfect!

INGREDIENTEN

-2 uien - 1 teen knoflook - 2 tomaten - 15 gevulde groene olijven - 100 gr champignons - 4 moten kabeljauw van elk 250 gram (van het middenstuk)- 1 eetlepel citroensap - zout, vers gemalen peper - 100 gr ontbijtspek - 3 eetlepels olijfolie. - iets meer dan 1 liter rode wijn - 1 eetlepel gehakte peterselie - 1 flinke snuf gedroogde rozemarijn en gedroogde salie - 1 citroen - 4 stuks opgerolde ansjovis

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  •  
  •  30-60 min.

Barbecue, Vispakketjes

Vis op de BBQ, slank en overheerlijk.

INGREDIENTEN

2x 150 gram witte visfilet ( bv. kabeljauw, schelvis, zeewolf) 1 vleestomaat 2 el sundried tomato sauce van Heinz 2 el witte wijn 1 tl gedroogde dille 2 tl roomboter of olijfolie 1 lenteuitje peper en zout uit de molen

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.
Nieuwste kabeljauw bbq recepten

Papillot met zalm en kabeljauw op z'n Italiaans

Een topper op elke BBQ

INGREDIENTEN

-4 stukjes zalm en 4 stukjes kabeljauw mignonnetes (diepvries), -500 g diepvries groentereepjes, -8 kerstomaten, -8 el mascarone kaas, -4 el witte (droge wijn), -4 el instantsausbinder, -Italiaanse kruidenmix, -peper en zout, -8 vellen aluminiumfolie

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Vis tikka

Een echt heerlijk Indiase visgerecht. Kan ook op BBQ

INGREDIENTEN

MARINADE:, 250 ml yoghurt, halve ui, fijn, 2 cm geraspt gemberwortel, 4 teentjes knoflook, fijn, 1 t korianderpoeder, 2 e citroensap, 1+1/2 e marsala(of kerriepoeder), 1 t chilipoeder, 2 e tomatenpuree, 1 t zout, , VOOR SATÉ:, 500 g kabeljauw uit diepvries, ontdooid en in 3 cm blokjes gesneden, 2 uien, in 3x3 cm stukken gesneden, 1 groene paprika in blokjes van 3x3 cm gesneden(of groen, geel en rode paprika gemengd), satéstokjes

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2007
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Visspiesjes

INGREDIENTEN

BBQ spiezen voor 4 personen: 500 gram stevige vis als kabeljauw- of roodbaarsfilets, 12 gewelde/gekookte abrikozen en 8 gewelde/gekookte appeltjes, 2 gehalveerde lente uitjes, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. limoen- of citroensap, 3 eetl. Japanse sojasaus, 1 cm verse gemberwortel fijngeraspt en 2 theel. bruine suiker.,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

vispakketje voor barbeque

Lekker alternatief voor vlees op de bbq

INGREDIENTEN

200 gr zalm; 200 gr kabeljauw (of andere witvis). Een ons mosselen, een ons garnalen (of gamba`s), een ons zoetwaterkreeftjes; 200 gr. groffe soepgroente; kruidenboter; olijfolie; dille en zout.,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2009
  •  
  •  30-60 min.

Japanse zonnige visspies .

INGREDIENTEN

BBQ spiezen voor 4 personen: 500 gram stevige vis als kabeljauw- of roodbaarsfilets, 12 gewelde/gekookte abrikozen en 8 gewelde/gekookte appeltjes, 2 gehalveerde lente uitjes, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. limoen- of citroensap, 3 eetl. Japanse sojasaus, 1 cm verse gemberwortel fijngeraspt en 2 theel. bruine suiker.

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Japans
  •  0-10 min.

Barbecue, Vispakketjes

INGREDIENTEN

2x 150 gram witte visfilet ( bv. kabeljauw, schelvis, zeewolf), 1 vleestomaat, 2 el sundried tomato sauce van Heinz, 2 el witte wijn, 1 tl gedroogde dille, 2 tl roomboter of olijfolie, 1 lenteuitje, peper en zout uit de molen

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

japanse vissersman spies

Als ik van alles wat gevangen heb , maak ik soms deze spiesjes.

INGREDIENTEN

Voor deze vis op Japanse wijze bereid zijn alle fijne soorten zeevis te gebruiken, o.a. schol, tong, zalm, kabeljauw, schelvis etc; ca. 500 gram zeevisfilet-, 1 deciliter zoete ketjap, 1 deciliter sake( rijstwijn uit de toko)- 1 eetlepel oestersaus.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  •  
  •  20-30 min.

vis op bedje ingepakt.

Aan de naam van het recept is al te zien dat het geheel eigen fabrikaat is.

INGREDIENTEN

Een heel dun visfiletje, maakt niet zoveel uit welke. Kabeljauw, schol, voor de Belgen pladijs., Wortel, ui, olijfolie, knoflookpoeder,peterselie, mosterd, citroen, peper en grof zeezout.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Klok's gekruide vis in folie (bebotok ikan)

INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode lombok, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel djinten, 1theelepel laos, 1 eetlepel santen (zakje), 1 eetlepel olie, 1 theelepel asem, groot stuk kabeljauw.

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

kabeljauwpakketje

Verrassende kabeljauw uit de oven

INGREDIENTEN

2 kabeljauwfilets (uit diepvries 100 gr.), 1 el olie, 1 el groene curry pasta, 1 klein sjalotje

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

VISPAKJE MET FETA EN VENKEL

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauw, in zes delen verdeeld, 2 tomaten in dunne plakken, ui ringen, heel dun gesneden, 8 groene olijven, in plakjes gesneden, 1 vol theelepel droge venkelzaad of heel dun in plakjes gesneden verse venkel, 250 ml droge witte wijn, 200 g feta kaas verkruimeld, 5 e citroensap, 3 e olijfolie, aluminiumfolie voor pakjes maken

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pikante witte vis chutney

Lekker bij bbq als een frisse pikante toets bij andere bijgerechten.

INGREDIENTEN

, 1 kg witte vismoten (kabeljauw of koolvis), in blokjes gesneden , zonnebloemolie voor bakken, 2 grote uien, in halve ringen , 2 teentjes knoflook, fijn, 1 rode peper, fijn, 2 cm verse gember, fijn, 2 t kerriepoeder, 1 t garam masala, 1 t geelwortel, 1 t zwarte peper, 2 t zout, 1/2 t laurierbladpoeder, 350 ml bruine azijn, 200 ml water, 50 g bruine suiker, 100 g tomatenblokjes, maizena en water papje om een gebonden saus te maken

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-06-2014
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Teryaki

Een Japans zeevisgerecht , goed te gebruiken als je een "allegaartje" gevangen hebt!

INGREDIENTEN

1 kg. zeevis, bv. filet van tong, schol, zalm, koolvis, pollack, kabeljauw, schelvis etc., 2 dl zoete ketjap - 2 dl. sake( Japanse rijstwijn te krijgen bij de toko).

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vispakketje met Vadouvan

Zo'n vispakketje kun je niet alleen in de oven maar ook prima op de bbq. Makkelijk dus want met het Nederlandse weer weet je het maar nooit. Ik heb hier roodbaars gebruikt, maar zeebaars, kabeljauw of een andere witvis is ook heel goed mogelijk. Vadouvan is een specerijenmengsel uit de Indiase keuken dat ook wel bekend staat als Franse kerrie. De smaak is echter veel milder dan kerrie. Een smaak die bovendien erg goed combineert met vis. Lekker hierbij is Gratinovenschotel-met-zoete-aardappel-champignons-en-paprika

INGREDIENTEN

, - 2 visfilets, - 1 teen knoflook, - enkele takjes koriander, - ½ limoen in schijfjes, - 1 lenteuitje, - olijfolie, - 1 tl Vadouvan, - peper en zout,

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauwfilet

Kabeljauwfilet op de BBQ

INGREDIENTEN

350 gr kabeljauwfilet (kan ook diepvries zijn), 1 ui, ? citroen, ? bekertje creme fraiche van 125ml, 1TL dragon, zout en peper,aluminiumfolie.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

VISBALLETJES SATÉ

Voor onder grill of op BBQ als bijgerecht of als voorafje.

INGREDIENTEN

VOOR VIS:, 600 g kabeljauw filet of andere soort witte vis, 1 kleine ui, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 eieren, 1 e meel, 200 ml aangemaakt santen van 1/8 blok, paneermeel, 3 lente-uien,.fijn, 1 e peterselie of verse koriander, fijn, saté stokjes, , VOOR KRUIDEN EN SPECERIJEN:, 1 e koriander (ketoembar), 2 e serehpoeder, 1/2 e komijnpoeder, 1/2 t laos, 1/4 t peper, 1 t suiker

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2009
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Vis op z'n Aziatisch in papillot

Prima idee voor in de oven bij slecht weer of bij goed weer op de BBQ, makkelijk en super lekker met rijst

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 4 porties vis van 150 g naar keuze: kabeljauw, enz., 150 g sojascheuten, 1 wortel, 1/2 bussel lente-uitjes, 1 stuk gember, 4 eetlepels witte vermout, 4 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels arachideolie, 2 eetlepels geroosterde sesamolie, peper, zout, peper en zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Crunchy kabeljauwburger à la Mexicana

BBQ topper , succes alom met deze burger, die je uiteraard ook in de grill pan kan bereiden  

INGREDIENTEN

4 hamburgerbroodjes, 4 eetlepels guacamole, 1⁄2 komkommer (in plakjes), handvol rucola, 4 eieren, olijfolie, boter, , Voor de visburgers :, 700 gram kabeljauw, 80 gram panko (+ extra), 1 eetlepel tacokruiden, snuifje cayennepeper, 1 ei (groot), peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

chinese vispakketjes

INGREDIENTEN

4 eetl.chinese sojasaus,4 eetl.droge sherry,1 eetl.gembersiroop,2 teentjes knoflook,400gr.kabeljauwfilet,100gr.noorse garnalen,1 bosje bosuitjes,1 eetl.sesamolie

  • Chinees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-10-2004
  • Chinees
  •  > 120 min.

Mexicaanse vleesspies met advocadosalade

INGREDIENTEN

2 eetl. zonnebloemolie, 1/2 theel. chilipoeder of paprikapoeder, 1/2 theel. knoflookpoeder, peper en zout, 300 g blokjes varkenshaas of fricandeau, 150 g grote champignons, 4 sjalotjes, 4 laurierblaadjes, voor de avocadosalade:, 1 theel. citroenrasp, 1 eetl. citroensap, 1 theel. bruine suiker, 2 eetl. olijfolie, 2 avocados, 1 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries), ,

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2010
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

kabeljauwfantasie

Een combinatie van kabeljauw , prei en kalkoenfilet ,waarbij je smaakpapillen extra gestimuleerd worden!

INGREDIENTEN

-4 mooie kabeljauwfilets van ca. 125 gr., -1 ons gerookte gesneden kalkoenfilet, -4 stuks aardappels, -600 gram prei, -1 dl. tomatensaus, -1/2 dl. witte wijn, -2 el. citroensap, -1 tl. gedroogde tijm

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  •  
  •  20-30 min.

BACALHAU

Kabeljauwfilets op de BBQ

INGREDIENTEN

4 eetl. citroensap1,6 dl. olijfolie1 eetl. knoflook, uit de pers1 theel. zout2 theel. Worcestersaus1/2 theel. elk:tijm, basilicum, oregano4- 170 gr. kabeljauwfilets of moten.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  •  
  •  > 120 min.

Vispapillot met tomatenroomsaus en paprika

Een topper op Uw BBQ feestje , makkelijk en super lekker ! 

INGREDIENTEN

4 kabeljauwhaasjes, 400 g tomatenblokjes, 1 ui, 1 teentje look, 30 g tomatenpuree, 1 kl bruine kandijsuiker, 1 kl balsamicoazijn, 1 groentebouillonblokje, 100 ml room, 1 paprika, 1 gele paprika, 1 oranje paprika, 1 groene paprika, 1 plantje verse basilicum, 300 g linguini, olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Paella (variant van jaap)

Dit gerecht doet het uitstekend bij BBQ in de zomer maar ook tijdens gezellige etentjes thuis voor een grote groep als onderdeel van een buffet.

INGREDIENTEN

200 gr inktvis (vel, ingewanden en kraakbeen verwijderen en in ringen van ½ cm snijden. Tentakels ook bewaren), 50 gr Noorse garnalen (gepeld), 100 gr mosselen (gekookt), 2 st Noorse kreeftjes, 6 st grote garnalen (gamba`s) (pellen, staart laten zitten, darmkanaal verwijderen), 150 gr varkenshaas, 6 st kippenkluifjes (drumsticks), 100 gr kabeljauwfilet, 50 gr knoflookworst (chorizo), 100 gr rauwe ham in blokjes (Serrano), 3 kop Spaanse rijst (rondkorrelige), 2 gr gedroogde saffraan (zakje van 1,7 gram van Silvo is ook voldoende), 2 el olijfolie, ½ st rode paprika in reepjes van ½ cm, ½ st groene paprika in reepjes van ½ cm, 25 gr sperziebonen, 25 gr doperwtjes, 2 st knoflookteentjes, 2 st vleestomaten (ontvellen, zaad verwijderen en in blokjes snijden), ½ ltr bouillon (mengsel van bouillons van de kip en de vis), 1 st bouillonblokje, 1 tl paprikapoeder, zout, peper en oregano

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Brochette met ingepakte vis en gesmolten venkel

Schitterend recept om op een zachte BBQ te bereiden of anders te grilleren

INGREDIENTEN

-600 g kabeljauwfilet, -1 preistengel, -4 plakjes gerookte zalm, -1 citroen en 1 limoen, -2 venkelknollen, -vloeibare margarine, -peper en zout, -scheutje room

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste kabeljauw bbq recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top