1. Home
  2. Recepten
  3. Kabak

Kabak recepten (16)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

kabak mucveri

Kleine courgetten pannenkoekjes

INGREDIENTEN

2 courgetten 2 eieren 4 eetlepels bloem een bussel verse dille een klein kopje olie

Bereidingswijze

Courgetten schillen en wassen. de courgetten raspen en het vocht eruit knijpen. verse dille wassen en heel fijnsnijden. geraspte courgetten,dille,eieren,en bloem goed mengen.olie verhitten en met een lepel van het deeg nemen en aan beide kanten mooi bruin bakken.schikken in een schaal met keukenpapier en opdienen met yoghurt gemengd met look of een frisse salade met tomaat komkommer en ajuin.heel lekker in de zomer!!!

  • Turks Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2005
  • Turks Tussengerecht
  •  20-30 min.

Kabak Mucver(Courgettekoekjes)

INGREDIENTEN

500 gram groen courgettes, 2 uien, 1 kopje bloem, 4 eieren, 1 thl zout, iets verse peper uit de molen (naar smaak), 1/2 bos dille, 1/2 teen knoflook, olijf olie om ze in te bakken

  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.

KABAK DOLMASI

( TURKSE GEVULDE COURGETTE)

INGREDIENTEN

4 Courgettes, Sap van 1 citroen, Zout en peper, 1 glaasje Witte wijn, 500 g Rundergehakt, 1 Ui, 2 sneetjes Witbrood, 2 Eieren, 2 eetl Geraspte mierikswortel, 1 eetl Mosterd, 100 g Gekookte rijst, 1 theel Oregano, 1 theel Basilicum, 1 eetl Groene peperkorrels, 1/2 kopje Olijfolie, 2 1/2 dl Groentebouillon, Sap van 1 citroen, 1/2 bosje Munt,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kremali Kabak

Courgettedip!

INGREDIENTEN

Dit hebt je er voor nodig:, 20 g boter *, 20 g bloem *, 1/4 l melk *, 2 middelgrote courgettes *, sap van 1 citroen *, 2 el olijfolie *, 1 teentje knoflook *, 1 dl water *, 2 el blauwe schimmelkaas *, zout peper *, enkele druppels citroensap 8, 1 snufje cayennepeper *, klein beetje suiker *, 1/2 bosje peterselie *

  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2001
  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kabak Dolmasi

Gevulde courgettes

INGREDIENTEN

4 middelgrote courgettes, , sap van 1 citroen, zout, peper, 1 kopje witte wijn, 500 g rundergehakt, 1 ui, 2 sneetjes witbrood, 2 eieren, 2 el mierikswortel, 1 el mosterd, 100 g gekookte rijst, 1 tl oregano, 1 tl basilicum, 1 el groene peperkorrels, 1/2 kopje olijfolie, 2,5 dl groentebouillon, sap van 1 citroen, 1/2 bosje munt, ,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kremali Kabak

Courgette dip

INGREDIENTEN

20 g boter, 20 g bloem, 1/41 melk, 2 middelgrote courgettes, sap van 1 citroen, 2 el olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 dl water, 2 el blauwe schimmelkaas, zout en peper, , enkele druppels citroensap, 1 snufje cayennepeper, klein beetje suiker, 1/2 bosje peterselie, ,

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Turks
  •  20-30 min.

Kabak Mucveri (Turkse courgettebeignets)

INGREDIENTEN

500 gram courgette, zout, 45 gram lenteui, fijngehakt, 1 kleine ui, geraspt, 20 gram verse dille, fijngesneden4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden, 60 gram kasseri kaas; of, feta; grofgeraspt, 4 eieren; losgeklopt,li>, 150 gram bloem, versgemalen peper, olijfolie; om te bakken.,

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Turks
  •  10-20 min.

Kabak tatlisi Pompoen toetje

Een bekende lekkernij uit de Turkse keuken. Bereid uit pompoen, gedresseerd met walnoot.

INGREDIENTEN

1 pompoen, 20 walnoten, 2 beker suiker, Halve beker water

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2013
  • Turks
  •  30-60 min.

Turkse courgettesalade : Kabak salatasi

INGREDIENTEN

1 kilo middelgrote courgettes - 250 gram yoghurt - 2 teentjes knoflook - 1 lepel zout - 1 bosje dille - 2 tomaten voor de garnituur.

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  • Turks
  •  30-60 min.

Courgette-walnoten-yoghurt dip (Cevizli Kabak)

INGREDIENTEN

2 middelgrote courgettes, gewassen en geraspt, 5-6 eetlepes extra vergine olijfolie, 2 eetlepels bloem, 4 walnoten, fijngehakt, 1/2 kop romige dikke yoghurt (ja ja, die Turkse met 10% vet), 1-2 teentjes knoflook, fijngewreven met wat zout, Zout & peper, , Garnering:, Extra vergine olijfolie, 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken, Dille (vers), fijngehakt,

  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.

kabak ve kofte (courgette - lamsgehaktballetjes)

Een verrukkelijk frisse combinatie uit Turkije van lamsgehakt en courgette.

INGREDIENTEN

** 600 gram courgettes, ** zout, ** 2-3 eetlepels olijfolie, ** 2 middelgrote uien, ** 1-2 teentjes knoflook, ** 600 gram lamsgehakt, ** 100 gram feta, ** 1 eetlepel muntblaadjes, het liefst gedroogd, ** 2 eieren, ** versgemalen zwarte peper, ** bloem, ** olie om te bakken,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste kabak recepten

Hartige Pompoenkoekjes

KABAK MUJVERI

INGREDIENTEN

Vruchtvlees van 1 grote of meerdere kleine pompoenen500 gr lamsgehakt2 eieren1 grote geraspte uiversgemalen peper60 gr roomkaas30 gr bloemGesnipperde dille of kervel2 eetl olijfoliezout

  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Courgettebeignets

KABAK MUCVERIBeignets zijn erg geliefd in het Midden-Oosten. Ze worden warm of op kamertemperatuur gegeten als bijgerecht of als mezze.

INGREDIENTEN

500 g courgetteszout45 g gehakte lente-ui1 kleine banke ui, geraspt20 g gesnipperde verse dille4 eetlepels gehakte verse peterselie60 g vers geraspte kasseri kaas of verkruimelde feta4 eieren, losgeklopt150 g bloemversgemalen peperolijfolie voor het bakken.

  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Karisik Meze

INGREDIENTEN

1 Turkse aubergine, 1 Turkse bladpeterselie, 1 witte ui, 2 zoete peper, 150 gr paprika pasta, 500 gr Turkse yoghurt, bladerdeeg, 450 gr feta, groene en zwarte olijven, Gedroogde zontomaten, 450 gr kikkererwten, knoflook, sesamzaadolie, olijfolie, zout, eiwit, dille, munt, peen, rijst, tomaten, 1 courgette, 2 takken munt

  • Turks Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Turks Voorgerecht
  •  60-120 min.

Courgettedip

KREMALI KABAK

INGREDIENTEN

20 g boter20 g bloem1/4 l melk2 middelgrote coutgettessap van 1 citroen

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Turks
  •  20-30 min.

Turks gevulde courgette

Kabak Dolmasi. Gevulde courgettes met gehakt, rijst en kruiden.

INGREDIENTEN

* 4 middelgrote courgettes, * sap van 1 citroen, * zout, * peper, * 1 kopje witte wijn, * 500 g rundergehakt, * 1 ui, * 2 sneetjes witbrood, * 2 eieren, * 2 el mierikswortel, * 1 el mosterd, * 100 g gekookte rijst, * 1 tl oregano, * 1 tl basilicum, * 1 el groene peperkorrels, * 1/2 kopje olijfolie, * 2,5 dl groentebouillon, * 1/2 bosje munt, * sap van 1 citroen

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Turks
  •  20-30 min.
Nieuwste kabak recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top