1. Home
  2. Recepten
  3. Kaasterrine

Kaasterrine recepten (25) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

kaasterrine

Een heerlijke kaasterrine, als lunchgerecht of bij een barbecue

INGREDIENTEN

300 gr. verse roomkaas, 100 gr. feta, 2 el fijngehakte walnoten, 4 el fijngesneden bieslook, 75 gr. geraspte oude kaas, 2 tl komijnzaadjes, gekneusd, 1 tl groene peperkorrels, gekneusd, 150 gr. Hollandse schapenkaas in plakken (iets dikker dan normaal),150 gr. achterham, iets dikker gesneden, 4-6 plakes licht roggebrood, heel dun gesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Kaasterrine

Terrine met verschillende soorten kaas, als nagerecht te gebruiken.

INGREDIENTEN

, 50 g verse kruidenkaas, 4 blaadjes gelatine, 30 g blue stilton, 20 g Esrom, = pakje Monchou, = bosje peterselie, 6 g zout, 1 th kerrie, 3.5 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Kaasterrine

INGREDIENTEN

100 g zachte kaas (bv. Bouquet des Moines), 100 g blauwe kaas (bv. Chateau d'Arville), 100 g harde kaas met peper en mosterd (bv. Herbies peper-mosterd), 100 g halfharde kaas (bv. Brigand, Corsendonk), 1/8 l room, 1 eetlepel grofgehakte noten, 3 blaadjes gelatine.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-09-2001
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Kaasterrine

Terrine

INGREDIENTEN

300 gr. verse roomkaas - 100 gr. feta - 2 el. fijngehakte walnoten - 4 el. fijngesneden bieslook - 75 gr. geraspte oude kaas - 2 tl. gekneusde komijnzaadjes - 2 tl. gekneusde groene peperkorrels - 100-150 gr. Hollandse schapenkaas (iets dikker gesneden) - 100-150 gr. achterham (iets dikker gesneden) - 4-6 plakjes licht roggebrood (heel dun gesneden)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  •  
  •  60-120 min.

Kaasterrine

Hartig nagerecht met kaas

INGREDIENTEN

50 g verse kruidenkaas, 4 blaadjes gelatine, 30 g blue stilton, 20 g Esrom, ? pakje Monchou, ? bosje peterselie, 6 g zout, 1 th kerrie, 3.5 dl slagroom,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Kaasterrine

INGREDIENTEN

2 dl melk, 4 el creme fraiche, 5 blaadjes gelatine (10 g), 250 g Kernhemkaas, 200 g Goudse kaas met kruiden, 100 g jonge Edammer, 250 g verse geitenkaas, zout, versgemalen peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Kaasterrine

Lekker feestelijk gerecht, ook te gebruiken bij een picknick!

INGREDIENTEN

Wachttijd ca. 2 uur, 5 blaadjes witte gelatine, 300 gr. mosterdkaas, 300 gr. belegen kaas, 3 bosuitjes, 2 eetl. zoetzure paprikareepjes, 2 eetl. sinaasappelsap, 2 bakjes a 300 gr. selderiesalade, 150 gr. creme fraiche, 2-3 eetl. fijngehakte peterselie, versgemalen peper, zout, 75 gr. veldsla,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  •  
  •  10-20 min.

Kaasterrine

INGREDIENTEN

Wachttijd ca. 2 uur, 5 blaadjes witte gelatine, 300 gr. mosterdkaas, 300 gr. belegen kaas, 3 bosuitjes, 2 eetl. zoetzure paprikareepjes, 2 eetl. sinaasappelsap, 2 bakjes a 300 gr. selderiesalade, 150 gr. creme fraiche, 2-3 eetl. fijngehakte peterselie, versgemalen peper, zout, 75 gr. veldsla,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Kaasterrine

Lekker "cakeje" voor een zonnig dagje buiten

INGREDIENTEN

5 blaadjes witte gelatine, 300 gram mosterdkaas, 300 gram belegen kaas, 3 bosuitjes, 2 el. zoetzure paprikareepjes, 2 el. sinaasappelsap, 2 bakjes selderijsalade (a 300 gram), 150 gram creme fraiche, 2-3 el. fijngehakte basilicum of peterselie, versgemalen peper, zout, 75 gram veldsla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Frans
  •  10-20 min.

Kaasterrine Met Mosterdsaus

INGREDIENTEN

100 gram feta, 100 gram verse roomkaas (MonChou), 2 blaadjes gelatine, 1 dl melk, 2 eetlepels droge witte wijn, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, peper, 4 plakken voorgesneden Maaslander, 1 dl slagroom, 1 zakje Finesse lente-uisaus (Knorr), 1 eetlepel (grove) mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Belgische kaasterrine

INGREDIENTEN

100 g Keiemse Witten (zachte witte kaas), -100 g geitenkaas (vers), -100 g Boerenboeketje (kaas), -100 g Pas de Bleu-kaas,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Belgische kaasterrine

INGREDIENTEN

100 g Keiemse Witten (zachte witte kaas), 100 g verse geitenkaas, 100 g Boerenboeketje kaas, 100 g Pas de Bleu-kaas

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Blauwe kaasterrine met rode ui

INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Blauwe kaasterrine met rode ui

INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Blauwe kaasterrine met rode ui

INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommers, 1 theelepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Blauwe kaasterrine met rode ui

INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 1/2 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie, , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kaasterrine met basilicum & paprika

Maak `m een dag van tevoren.

INGREDIENTEN

2 bosjes verse basilicum, 60 gr. pijnboompitten, 3 rode paprika`s, 250 gr. zachte schapenkaas, 250 gr. verse roomkaas, 1 onbehandelde citroen, 1 knoflookteentje, 125 gr. boter of margarine, peper & zout, suiker, 50 gr. zwarte olijven

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2001
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Blauwe kaasterrine met rode ui

Voor 4 personen; buffet of voorgerecht

INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar**, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

INGREDIENTEN

1000 g geitenkaas (vers), -12 preiwitten, -8 rode bieten, -10 cl hazelnootolie, -5 cl balsamicoazijn, -peper, -4 sneetjes boerenbrood,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

INGREDIENTEN

, 1000 g verse geitenkaas, , 12 preiwitten, , 8 rode bieten, , 10 cl hazelnootolie, , 5 cl balsamicoazijn, , peper, , 4 sneetjes boerenbrood,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

INGREDIENTEN

1000 g geitenkaas (vers), 12 preiwitten, 8 rode bieten, 10 cl hazelnootolie, 5 cl balsamicoazijn, peper, 4 sneetjes boerenbrood

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Terrine van Port Salut, Bleu d'Auverge en geitenkaas

INGREDIENTEN

1 dl. Room, 400 gr. Port Salut, 200 gr. Bleu d'Auvergne, 200 gr. Verse geitenkaas (rol), 200 gr. Rode cheddar (in plakken), Shiso Purple (blad), 1 tl. mosterd, 1 mespunt nootmuskaat en 6 blaadjes witte gelatine.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Terrine van Brusselse kaas met peperkoek en kriek - lambiek

Een super lekker Brussels (koud) voorgerecht

INGREDIENTEN

-500 gr Brusselse kaas, -200 gr roomboter, -1 stuk peperkoek in repen, -1 tomaat, -gemengde sla, -geroosterde pijnappelpitten, -1 scheut Kriek -Lambiek -, -azijn, -olie, -peper en zout, -versgehakte peterselie, - bieslook, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

INGREDIENTEN

1000 g geitenkaas (vers), 12 preiwitten, 8 rode bieten, 10 cl hazelnootolie, 5 cl balsamicoazijn, peper, 4 sneetjes boerenbrood

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kernhem-roggebroodterrine

INGREDIENTEN

1 dl. bier, zwaar, -400 gr. roggebrood, donker, -8 trosjes druiven, -1.5 bladen gelatine, -2 handperen, rijpe, -300 gr. kernhem, -Paprikapoeder, -200 gr. roomkaas, verse, -Zout,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top