kaasterrine
Een heerlijke kaasterrine, als lunchgerecht of bij een barbecue
300 gr. verse roomkaas, 100 gr. feta, 2 el fijngehakte walnoten, 4 el fijngesneden bieslook, 75 gr. geraspte oude kaas, 2 tl komijnzaadjes, gekneusd, 1 tl groene peperkorrels, gekneusd, 150 gr. Hollandse schapenkaas in plakken (iets dikker dan normaal),150 gr. achterham, iets dikker gesneden, 4-6 plakes licht roggebrood, heel dun gesneden
Roomkaas pureren, feta pureren en mengen met de helft van de gepureerde roomkaas, noten en 2 el bieslook. Andere helft van roomkaas mengen met oude kaas, komijn en groene peper.
Bodem van vorm beleggen met laag schapenkaas, kaasmengsel met groene peper hierop uitstrijken, daarop plakken ham leggen, hierop bieslookmengsel uitstrijken en dit bedekken met dun laagje roggebrood. Terrine in koelkast 2 uur laten opstijven en storten. Op kamertemperatuur serveren, bestrooid met 2 el bieslook
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-04-2000Internationaal30-60 min.
Kaasterrine
Terrine met verschillende soorten kaas, als nagerecht te gebruiken.
, 50 g verse kruidenkaas, 4 blaadjes gelatine, 30 g blue stilton, 20 g Esrom, = pakje Monchou, = bosje peterselie, 6 g zout, 1 th kerrie, 3.5 dl slagroom
- Frans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-05-1999Frans Nagerecht> 120 min.
Kaasterrine
100 g zachte kaas (bv. Bouquet des Moines), 100 g blauwe kaas (bv. Chateau d'Arville), 100 g harde kaas met peper en mosterd (bv. Herbies peper-mosterd), 100 g halfharde kaas (bv. Brigand, Corsendonk), 1/8 l room, 1 eetlepel grofgehakte noten, 3 blaadjes gelatine.
- Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-09-2001Voorgerecht> 120 min.
Kaasterrine
Terrine
300 gr. verse roomkaas - 100 gr. feta - 2 el. fijngehakte walnoten - 4 el. fijngesneden bieslook - 75 gr. geraspte oude kaas - 2 tl. gekneusde komijnzaadjes - 2 tl. gekneusde groene peperkorrels - 100-150 gr. Hollandse schapenkaas (iets dikker gesneden) - 100-150 gr. achterham (iets dikker gesneden) - 4-6 plakjes licht roggebrood (heel dun gesneden)
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-08-200060-120 min.
Kaasterrine
Hartig nagerecht met kaas
50 g verse kruidenkaas, 4 blaadjes gelatine, 30 g blue stilton, 20 g Esrom, ? pakje Monchou, ? bosje peterselie, 6 g zout, 1 th kerrie, 3.5 dl slagroom,
- Frans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-04-1999Frans Nagerecht> 120 min.
Kaasterrine
2 dl melk, 4 el creme fraiche, 5 blaadjes gelatine (10 g), 250 g Kernhemkaas, 200 g Goudse kaas met kruiden, 100 g jonge Edammer, 250 g verse geitenkaas, zout, versgemalen peper,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op20-05-1999Nederlands> 120 min.
Kaasterrine
Lekker feestelijk gerecht, ook te gebruiken bij een picknick!
Wachttijd ca. 2 uur, 5 blaadjes witte gelatine, 300 gr. mosterdkaas, 300 gr. belegen kaas, 3 bosuitjes, 2 eetl. zoetzure paprikareepjes, 2 eetl. sinaasappelsap, 2 bakjes a 300 gr. selderiesalade, 150 gr. creme fraiche, 2-3 eetl. fijngehakte peterselie, versgemalen peper, zout, 75 gr. veldsla,
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-07-200110-20 min.
Kaasterrine
Wachttijd ca. 2 uur, 5 blaadjes witte gelatine, 300 gr. mosterdkaas, 300 gr. belegen kaas, 3 bosuitjes, 2 eetl. zoetzure paprikareepjes, 2 eetl. sinaasappelsap, 2 bakjes a 300 gr. selderiesalade, 150 gr. creme fraiche, 2-3 eetl. fijngehakte peterselie, versgemalen peper, zout, 75 gr. veldsla,
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-02-2002Internationaal0-10 min.
Kaasterrine
Lekker "cakeje" voor een zonnig dagje buiten
5 blaadjes witte gelatine, 300 gram mosterdkaas, 300 gram belegen kaas, 3 bosuitjes, 2 el. zoetzure paprikareepjes, 2 el. sinaasappelsap, 2 bakjes selderijsalade (a 300 gram), 150 gram creme fraiche, 2-3 el. fijngehakte basilicum of peterselie, versgemalen peper, zout, 75 gram veldsla
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-2001Frans10-20 min.
Kaasterrine Met Mosterdsaus
100 gram feta, 100 gram verse roomkaas (MonChou), 2 blaadjes gelatine, 1 dl melk, 2 eetlepels droge witte wijn, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, peper, 4 plakken voorgesneden Maaslander, 1 dl slagroom, 1 zakje Finesse lente-uisaus (Knorr), 1 eetlepel (grove) mosterd
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-09-1999Hoofdgerecht> 120 min.
Belgische kaasterrine
100 g Keiemse Witten (zachte witte kaas), -100 g geitenkaas (vers), -100 g Boerenboeketje (kaas), -100 g Pas de Bleu-kaas,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2002Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Belgische kaasterrine
100 g Keiemse Witten (zachte witte kaas), 100 g verse geitenkaas, 100 g Boerenboeketje kaas, 100 g Pas de Bleu-kaas
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-04-2003Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Blauwe kaasterrine met rode ui
1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie, ,
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-02-2005Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Blauwe kaasterrine met rode ui
1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie, ,
- Vegetarisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-04-2003Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
Blauwe kaasterrine met rode ui
1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommers, 1 theelepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op08-08-2002Belgisch> 120 min.
Kaasterrine met basilicum & paprika
Maak `m een dag van tevoren.
2 bosjes verse basilicum, 60 gr. pijnboompitten, 3 rode paprika`s, 250 gr. zachte schapenkaas, 250 gr. verse roomkaas, 1 onbehandelde citroen, 1 knoflookteentje, 125 gr. boter of margarine, peper & zout, suiker, 50 gr. zwarte olijven
- Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-10-2001Voorgerecht> 120 min.
Blauwe kaasterrine met rode ui
1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 1/2 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie, , , , , , ,
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-09-2001Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Blauwe kaasterrine met rode ui
Voor 4 personen; buffet of voorgerecht
1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar**, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-2003Belgisch20-30 min.
Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet
1000 g geitenkaas (vers), -12 preiwitten, -8 rode bieten, -10 cl hazelnootolie, -5 cl balsamicoazijn, -peper, -4 sneetjes boerenbrood,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2002Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet
, 1000 g verse geitenkaas, , 12 preiwitten, , 8 rode bieten, , 10 cl hazelnootolie, , 5 cl balsamicoazijn, , peper, , 4 sneetjes boerenbrood,
- Nederlands Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-08-2005Nederlands Voorgerecht> 120 min.
Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet
1000 g geitenkaas (vers), 12 preiwitten, 8 rode bieten, 10 cl hazelnootolie, 5 cl balsamicoazijn, peper, 4 sneetjes boerenbrood
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op29-07-2002Belgisch> 120 min.
Terrine van Brusselse kaas met peperkoek en kriek - lambiek
Een super lekker Brussels (koud) voorgerecht
-500 gr Brusselse kaas, -200 gr roomboter, -1 stuk peperkoek in repen, -1 tomaat, -gemengde sla, -geroosterde pijnappelpitten, -1 scheut Kriek -Lambiek -, -azijn, -olie, -peper en zout, -versgehakte peterselie, - bieslook, ,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-02-2007Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Terrine van Port Salut, Bleu d'Auverge en geitenkaas
1 dl. Room, 400 gr. Port Salut, 200 gr. Bleu d'Auvergne, 200 gr. Verse geitenkaas (rol), 200 gr. Rode cheddar (in plakken), Shiso Purple (blad), 1 tl. mosterd, 1 mespunt nootmuskaat en 6 blaadjes witte gelatine.
- Frans Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-04-2003Frans Voorgerecht> 120 min.
Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet
1000 g geitenkaas (vers), 12 preiwitten, 8 rode bieten, 10 cl hazelnootolie, 5 cl balsamicoazijn, peper, 4 sneetjes boerenbrood
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-03-2003Voorgerecht0-10 min.
Kernhem-roggebroodterrine
1 dl. bier, zwaar, -400 gr. roggebrood, donker, -8 trosjes druiven, -1.5 bladen gelatine, -2 handperen, rijpe, -300 gr. kernhem, -Paprikapoeder, -200 gr. roomkaas, verse, -Zout,
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Belgisch Voorgerecht0-10 min.