Kaasstengels
Okay, je koopt ze voor een habbekrats kant-en-klaar, maar zelfgemaakt heeft toch meer charme.
*6 plakjes bladerdeeg *200 gram belegen kaas *1 ei *1 tl zout *bloem (om op uit te rollen)
Laat het bladerdeeg ontdooien. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 180 graden
Strooi de bloem op het werkblad en leg hier de plakjes bladerdeeg op. Bestrooi een plakje met ongeveer 1 el geraspte kaas. Leg er een tweede plakje bovenop en bestrooi deze ook. Tenslotte leg je er een derde plakje bovenop dat je niet bestrooit. Doe hetzelfde met de andere drie plakjes. Rol met de deegroller de twee stapeltjes uit tot de weer de dikte van 1 plakje hebben. Snij mbv een mesje en lineaal lange repen van ongeveer 1,5 cm breed. Leg de reepjes op de bakplaat, met ongeveer 0,5 cm ruimte ertussen. Klop het ei los en bestrijk alle reepjes ermee. Vermeng het zout met de overgebleven kaas en strooi dat mengsel over de reepjes. Bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin.
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-02-200420-30 min.
kaasstengels
Deze kaasstengels voor bij de soep kun je in vormen maken die je zelf leuk vind, met kerst maak ik kerststerren.
4 plakken bladerdeeg, ontdooid, 3 eetl. geraspte belegen kaas, 1 ei, losgeklopt, 1 theel. kerriepoeder,
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-12-2007Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Kaasstengels
Lekkere kaasstengels voor bij de soep
2 plakjes bladerdeeg (neem de bladerdeeg met roomboter), geraspte kaas (neem een pittige kaas),
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-12-2008Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kaasstengels
20 grote of 40 kleine kaasstengels
10 kleine/halve plakke kaas, 10 plakken bladerdeeg, Italiaanse kruiden (geen idee, zorg dat je een half potje hebt), Geraspte kaas (1 zakje a 400 gram), 1 ei
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-08-201420-30 min.
Kaasstengels
Zie bereiding
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-05-2000Nederlands10-20 min.
Kaasstengels
Ca. 20 stuks! Bron:www.speelzolder.com.
Wat heb je nodig:, , 4 plakjes bladerdeeg, 1 ei, 50 gram geraspte oude kaas, 2 eetlepels maanzaad of sesamzaad
- Kinderkeuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-10-2001Kinderkeuken0-10 min.
Kaasstengels
Hartige koekjes van bladerdeeg worden in de combimagnetron mooi luchtig. Deze kaasstengels zijn lekker bij de borrel, maar ook bij een kop soep.
4 plakken bladerdeeg, 1 ei, 50 g geraspte oude kaas, 2 eetlepels maanzaad of sesamzaad
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-07-200710-20 min.
Kaasstengels
6 plakjes roomboterbladerdeeg, 3 el olijfolie, 1 tl gedroogde tijm, geraspte kaas, bakpapier
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-06-20100-10 min.
Kaasstengels
Lekkere traktatie op een feestje, of voor op school
6 plakjes (diepvries)bladerdeeg, ongeveer 200 gr. belegen kaas, 1 ei, 1 tl. zout, bloem.
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-06-2000Kinderkeuken20-30 min.
Kaasstengels.
Ca. 20 stuks., , ? 4 plakjes bladerdeeg, ? 1 ei, ? 50 gram geraspte oude kaas, ? 2 eetlepels maanzaad of sesamzaad .,
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-03-2003Belgisch10-20 min.
Kaasstengels.
Lekker bij een bordje soep.
4 plakjes bladerdeeg-, 1 ei-, 50 gram geraspte oude kaas-, 2 eetlepels maanzaad of sesamzaad.
- Belgisch Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-11-2003Belgisch Bijgerecht0-10 min.
kaasstengels
Goudbruin gebakken bladerdeeg stengels gevuld met verschillende soorten kaas
400 gr. diepvriesbladerdeeg, bloem, 2 eierdooiers, kummelzaadjes, 40 gr. geraspte Emmenthaler kaas, 40 gr. geraspte Parmezaanse kaas, 1 theel. paprikapoeder, gemalen peper,
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-07-199820-30 min.
Kaasstengels
300 gram diepvries bladerdeeg-, 100 gram geraspte belegen Goudse kaas-, vers gemalen peper-, 1 eierdooier-, sesam, maan of karwijzaad,
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-03-2003Kinderkeuken20-30 min.
Kaasstengels
Eigen recept
Bladerdeeg, geraspte kaas
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-06-2000Kinderkeuken20-30 min.
Kaasstengels
* 125 gr boter, * 200 gr bloem, * 100 gr geraspte kaas, * 0.5 theel zout,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-03-2011Nederlands10-20 min.
Kaasstengels
Recept uit een oude TIP Ik heb ze geprobeerd en ze waren erg lekker.
Voor 7 stuks:, 1 rol croisantdeeg uit de koeling, 1-2 eidooiers losgeklopt, plus minus 150 gram pittige kaas geraspt, 2-3 eetl. sesamzaadjes, 2-3 eetl. maanzaad
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-11-200230-60 min.
Kaasstengels
Lekkere en makkelijke stengels voor bij verse (tomaten)soep of koude spaanse soep.
Bladerdeeg, ei en garnering: bv. kaas, sesamzaadjes, grove zoutkorrels etc.
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-08-20040-10 min.
Kaasstengels
6 plakjes bladerdeeg, 1/2 losgeklopt ei, 30 gr. geraspte belegen of oude Goudse kaas
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-01-2010Nederlands10-20 min.
kaasstengels
Een recept voor 20 stuks.
* 8 plakjes bladerdeeg, , * 1 eierdooier, , * 25 g pepelde, gehakte pistachenootjes, , * 50 g geraspte oude kaas
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-01-2000Nederlands10-20 min.
Kaasstengels
6 plakjes bladerdeeg, ongeveer 200 gram belegen kaas, 1 ei, 1 theelepel zout, bloem
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-09-1999Nederlands20-30 min.
kaasstengels
6 plakjes bladerdeeg, 1 ei, 150 gr. geraspte kaas naar keuze,
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-04-200120-30 min.
Kaasstengels
Simpel en heel apart
400 gr boter,400gr bloem,300gr gesasptekaas, 1 eidooier.
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-03-200020-30 min.
Kaasstengels
Lekker bij de soep
Bladerdeeg van 125 gr bloem, 150 gr geraspte oude kaas, 1 tl kerrie
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-12-199920-30 min.
kaasstengels
Lekkere kloeke snack
Voor ong. 7 stuks. 1 rol croissantdeeg (koeling) 1-2 eidooiers losgeklopt, ong. 150 gr. geraspte jonge kaas, 2-3 eetl. sesamzaadjes, 2-3 eetl. maanzaad.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2000Nederlands30-60 min.
Kaasstengels
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ongeveer 200gr. belegen kaas, beetje melk, 3 theelepels zout, bloem, paprikapoeder
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-08-2002Nederlands10-20 min.
Kaasstengels
Bron: De Volkskrant
100 g geraspte kaas, belegen, 100 g zachte boter, 25 g water, 1 mespuntje peper, 1 mespuntje zout, 100 g bloem, 1 ei, 1 eidooier, losgeklopt
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-02-2015Nederlands60-120 min.
Kaasstengels
Borrelhap.
5 stukjes bladerdeeg -, 1 ei losgeklopt -, 40 gr belegen Goudse kaas .
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-01-2000Nederlands10-20 min.
Kaasstengels
1 pakje diepvries bladerdeeg - 1 ons geraspte kaas - 1 ei
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-01-2005Nederlands20-30 min.
kaasstengels
Hartige snack voor de kleintjes
Voor 30 stuks, 5 plakjes diepvries bladerdeeg, 1/2 los geklopt ei, ca 30gr graspte belegen goudse kaas,
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-01-2001Goedkoop en snel10-20 min.
kaasstengels
Dit is echt heel lekker!
Dit moet je er voor hebben:!, 6 plakjes bladerdeeg(diepvries), ongeveer 200 gram belegen kaas *, 1 ei *, 1 theelepel zout *, bloem *
- Kinderkeuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-08-2001Kinderkeuken0-10 min.
kaasstengels
Pakje bladerdeeg, jongbelegen kaas, komijnenkaas, zout, peper, paprikapoeder,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-12-1999Nederlands0-10 min.
Kaasstengels
Yammie en erg makkelijk te maken :-)
5 plakjes bladerdeeg, 1 ei, 100 gr. geraspte oude kaas 48
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-07-200310-20 min.
Kaasstengels
6 plakjes bladerdeeg, 200 gr belegen kaas, 1 ei, 1 theelepel zout, bloem
- Kinderkeuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-07-2005Kinderkeuken10-20 min.
Kaasstengels
Zoute koekjes
Bladerdeeg, eigeel, pittige kaas.
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-02-2001Goedkoop en snel10-20 min.
Kaasstengels
Lekker bij soep
1 pakje diepvriesbladerdeeg,1losgeklopt ei,1 ons geraspe kaas
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-05-200120-30 min.
Kaasstengels
Yammie en erg makkelijk te maken :-)
5 plakjes bladerdeeg, 1 ei, 100 gr. geraspte oude kaas 48
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-06-200210-20 min.
kaasstengels.
Lekker bij soep in plaats van een stukje stokbrood,of bij de borrel.
-1 klein blikje croissantdeeg van 'Danerole',-1 losgeklopt ei,-geraspte oude kaas.
- Internationaal Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-03-2002Internationaal Bijgerecht30-60 min.
Kaasstengels
3 plakjes bladerdeeg;, 1 ei;, zout;, 50 gram geraspte parmezaanse kaas,
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-06-200520-30 min.
Kaasstengels
Een lekkere snack voor tusssendoor.
1 rol croissantdeeg, 2 eierdoiers, 150 gr jonge kaas, 3 eetlepels sesamzaad, 3 eetlepels maanzaad, bloem.
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-09-200020-30 min.
Kaasstengels
Een lekkere snack voor tussendoor.
1 rol croissantdeeg, 2 stuks eierdooiers, losgeklopt, 150 gr. jonge kaas, geraspt, 3 eetl. sesamzaad, 3 eetl. maanzaad, bloem
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-02-2019Nederlands10-20 min.
Kaasstengels.
Lekker bij soep.
3pl. bladerdeeg.75gr.geraspte kaas.
- Italiaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-11-2000Italiaans Bijgerecht0-10 min.