kaassoufle
Kaassoufle uit de romertopf
6 eieren*200 gr.geraspte belegen kaas* 4eetl. creme_fraiche
Oven voorverwarmen op 190 graden* romertopf invetten* eieren splitsen*
Mix de eiwitten stijf met een snufje zout* klop de dooiers een beetje met de kaas* peper en zout erbij* schep de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel* giet in de romertopf en zet in de oven* zet meteen de oven hoger op 250 graden zodat de kaassoufle een mooi bruin kleurtje krijgt. blijf erbij want na ongeveer 20 minuten is hij klaar en dan moet hij er meteen uit anders stort hij in.
- Montignac Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2000Montignac Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kaassouflé
Kaas naar eigen smaak, bladerdeeg, ei, paneermeel
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-12-20100-10 min.
Kaassoufle
4 medium eieren, 30 gram boter, 1/4 liter melk, 30 gram bloem, zout, peper, nootmuskaat, 75 gram gerapste kaas.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-04-1999Frans30-60 min.
- Eigen recept
Kaassouflé
Een kaassoufflé, zo simpel dat je het haast niet bedenkt.
- 1 plakje bladerdeeg per persoon., - kaas naar keuze in plakjes., - een beetje paneermeel.,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-06-2014Nederlands0-10 min.
kaassoufle
Ouderwetse kaassouffle
Boter, bloem, 4 eieren, 3 ons geraspte kaas, peper, zout, bouillonblokje
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-10-1999Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Kaassoufle
Zacht, romig met een vleugje pikant
2 eieren, 50 gr geraspte oude kaas, 50 gr gesneden ontbijtspek,100 ml room, peper, zout, paprikapoeder
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-05-2012Nederlands20-30 min.
bloemkool kaassoufle
350 gram bloemkoolroosjes, zout, 2 eieren, 1 1/2 eetlepel pizzakruiden, 2 eetlepels koffieroom, 100 gram geraspte oude kaas, 1/2 eetelepel boter
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-06-2002Nederlands30-60 min.
Kaas-gehaktsouffle
Voor de kaassoufle, 200 g gemalen kaas (bij voorkeur emmental), 3 eieren, 50 g boter, 1 dl room, 2 afgestreken eetlepels bloem, paprikapoeder, peper, boter voor de vorm, , Voor de farce:, 250 g gehakt, 20 g boter, zout, peper,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-08-2001Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Saus
Deze saus gaat eigenlijk bij alles wat op vlees lijkt. Gebakken, gegrilled, barbeque het maakt niet uit.
Pot mayo, halve fles ketjup, scheut ketjap, eetlepel suiker, 1 ui, twee theelepels gemberpoeder, 5 tenen knoflook, scheutje wiskey of cognac.
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-06-2002Internationaal0-10 min.
Salade Met Rode Grapefruit
Lekker met dikke frieten en een schnitzel of kaassoufle
4 rode grapefruits , 1 dl volle yoghurt , 2 el mayonaise , 1 1/2 tl mosterd , peper en zout naar smaak , 2 appel met rode schil , 3 el pijnboompitten , 1 zakje ijsberslamix a 200 gram
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-02-20010-10 min.