KAASSOUFFLE
Een kaassouffle smaakt heerlijk bij gebakken aardappelen en salade. Vandaag ga ik het eens proberen in kleine pastei bakjes
25 gram boter,25 gram bloem, 2 1/2 dl melk, 3 eieren, zout en peper, 150 gram gerasptekaas
Vet de bakjes in en splits de eieren
Maak van de boter bloem en melk een dikke kaassaus, op smaak brenggen met peper en zout. Van het vuur af en roer de drie dooiers er door. De eiwitten stijf klopppen en door het mengsel spatelen. verdelen over de pastei bakjes. (dit is een proefrecept dus ik weet nog niet of het lukt) Anders het mengsel in een hoge ovenvasteschaal 30 tot 40 minuten op 200 graden
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-02-200360-120 min.
Kaassouffle
4 eetl.bloem, 3 1/2 dl melk, 5 eieren,450 gr fijn geraspte Gruyere, 20 gr grof gehakte gruyere, 2 dl room, zout, peper, nootmuskaat, boter voor de vorm
- Multi-cultureel Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-04-2004Multi-cultureel Tussengerecht30-60 min.
Kaassouffle
Kaassouffle Wil je het ook eens proberen ? Dan is hier het recept.
30 g margarine *, 35 g bloem *, 3 dl melk(warm), 2 eieren *, 150 g geraspte oude kaas *,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-03-2003Nederlands0-10 min.
Kaassouffle
Lekkere snack
*30 gram boter, *30 gram bloem, *3 dl melk, *zout & peper, *3 eieren, *100 gram geraspte oude kaas, *2 eetlepels gehakte peterselie
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-03-2000Nederlands30-60 min.
Kaassouffle
3 eieren, 30 g boter, 30 g bloem', 3 dl melk, 100 g geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat
- Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-07-2007Tussengerecht30-60 min.
kaassouffle.
Niet de souffle uit de cafetaria,maar.......
-1,5 dl.melk,-50 g.boter,-30 g.gezeefde bloem,-2 eidooiers,-75 g.geraspte oude kaas,-smaakstoffen,-2 stijfgeslagen eiwitten.
- Frans Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-03-2002Frans Tussengerecht30-60 min.
Kaassouffle
395 Kcal p.p.
1 eetl. dieetmargarine, 1 eetl. fijngehakte ui, 2 eetl. bloem, 3 dl. karnemelk, 60 gr. grof gemalen pittige kaas, 1/4 theel. mosterdpoeder, 1/4 theel. zout, 2 gesplitste eieren, cayennepeper, 2 theel. gehakte bieslook
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-06-2000Slanke keuken20-30 min.
Kaassouffle
Een beproefd recept, niet moeilijk, een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht
30 gr. boter, 30 gr. bloem, 3 dl. melk, 200 gr. geraspte oude kaas, 4 eieren, 1/2 eetlepel gehakte verse basilicum of peterselie of bieslook, peper, zout, boter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-09-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kaassouffle
4 eieren, 50 g boter, 40 g tarwebloem, 5 dl melk, 100 g kaas (gemalen), peper, zout, nootmuskaat
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-05-2001Frans Voorgerecht30-60 min.
Kaassouffle.*
Lekker met salade en brood.
100 gr geraspte gruyere., 50 gr geraspte parmezaan, 3 dl melk, 50 gr boter, 40 gr bloem, boter om vormpjes in te vetten., 4 eieren gesplitst., 1 el dyon mosterd, versgemalen peper, snuf zout en cayennepeper., , ,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-06-2005Frans30-60 min.
kaassouffle
Zoutarm voorjaarsmenu 3, bijgerecht 1.
1 sneetje wit zoutarm brood, 25 gr boter, 1 eetl bloem, ruim 1 dl zoutarme melk, 1 ei, 50 gr geraspte zoutarme kaas, 1 eetl fijngesneden bieslook, msp cayennepeper, msp nootmuskaat,
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-04-2001Vegetarisch30-60 min.
- Eigen recept
Kaassoufflé
Lekker klassiek vegetarisch gerecht.
60 gram boter, 30 gram bloem, 1/4 liter melk, 150 gram geraspte goudse kaas naar keuze, 5 eidooiers, 5 stijfgeklopte eiwitten, versgeraspte nootmuskaat, versgemalen zwarte peper, zout.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-07-2009Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kaassouffle
1/4 ltr melk, 50 gr boter, 50 gr bloem, nootmuskaat, zout en peper, 4 eidooiers, 100 gr gruyerre, 5 eiwitten
- Frans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-07-1999Frans Voorgerecht60-120 min.
Kaassouffle.
Witte saus gemaakt door: 1/2 liter melk, 50 gr. boter, 50 gr. bloem; Voor de souffle: 3 grote eieren, 100 gr. geraspte kaas, mosterd, nootmuskaat, zout en peper.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-11-2003Nederlands10-20 min.
Kaassoufflé
*5 eieren, *80 gr boter, *30 gr bloem, *250 ml melk, *150 gr geraspte kaas (gruyère of belegen Goudse), *zout, peper, nootmuskaat, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-05-200730-60 min.
kaassouffle
Favoriet van de familie
150 g geraspte belegen kaas, 1 tl kerriepoeder, 1/2 tl verse nootmuskaat, 3 el bloem, 50 margarine, 2,5 dl melk, 2 eieren, 1 el olie, 1 tl zout,
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-1999Nederlands Voorgerecht30-60 min.
kaassouffle
Een stap-voor-stap uitleg voor een luchtige souffle!
3 el boter of margarine, 3 el bloem, 2 1/2 dl hete melk, 4 eieren, gesplitst, zout, peper, nootmuskaat, 1 eiwit, 100 gram Goudse belegen kaas, grof geraspt
- Vegetarisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-06-2002Vegetarisch Voorgerecht30-60 min.
Kaassouffle
5 plakjes diepvries bladerdeeg, bloem voor bestrooien, 60g boter + voor invetten, 30g bloem, 250ml melk, 5 eieren(M), 150g graskaas,2 eetlepels creme fraiche, zout, peper, 2 theelepels komijnzaad, nootmuskaat.
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-09-200330-60 min.
Kaassouffle
85 gram gemalen kaas *
- Nederlands Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2006Nederlands Tussengerecht30-60 min.
kaassouffle.
Niet veganistisch.
-1,5 dl.melk,-50 g.boter,-30 g.gezeefde bloem,-2 eidooiers,-75 g.geraspte oude kaas,-smaakstoffen,-2 stijfgeslagen eiwitten.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-03-2002Frans30-60 min.
kaassouffle !!
80gr.boter, 60 gr. bloem, 4 dl melk, 4 eieren, 50 gr. geraspe gruyere kaas, zout &peper, 15 g boter voor de vuurvaste schotel
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-07-2001Bijgerecht30-60 min.
kaassouffle
In kleine porties ook als voorgerecht.
4 eieren, 50 g boter, 40 g bloem, 1/2 l melk, 100 g geraspte kaas, zout peper, snuifje muskaatnoot., ,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-08-2001Belgisch30-60 min.
KAASSOUFFLE
3 el boter of margarine, 3 el bloem, 2? dl hete melk, 4 eieren, gesplitst, zout, peper, nootmuskaat, 1 eiwit, 100 g Goudse belegen kaas, grof geraspt
- Kinderkeuken Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-03-2002Kinderkeuken Bijgerecht20-30 min.
Kaassouffle
4 eieren, , 50 g boter (bakboter), , 40 g bloem (tarwebloem), , 5 dl melk (halfvol), , 100 g kaas, , peper, , zout, , nootmuskaat
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-01-2003Belgisch Voorgerecht0-10 min.
Kaassoufflé
, , , , 25gram boter-25gram bloem-1,25dl melk-2 eieren-100 gram geraspte oude kaas-peper,zout,knoflook.{eventueel salamie]
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-02-2007Nederlands30-60 min.
kaassouffle
100 gram boter ;110 gram bloem ;0,5 liter melk ;8 eidooiers ;50 gram geraspte kaas ;5 gram aardappelmeel ;zout en peper ;8 eiwitten
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-02-2001Frans Voorgerecht10-20 min.
Kaassouffle
4 eetlepels bloem, 3 1/2 dl melk, 5 eieren, 450 g geraspte Gruyere SWITZERLAND, 2 dl room, zout, peper, nootmuskaat, boter voor de vorm, 20 g grof geraspte Gruyere SWITZERLAND.
- Belgisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-10-2002Belgisch Bijgerecht30-60 min.
kaassouffle
3 eieren, 30 gr. boter, 30 gr. bloem, 3 dl melk, 100 gr. geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat.
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-01-200130-60 min.
kaassouffle
4 eieren, 50 g boter, 40 g bloem, 1/2 l melk, 100 g geraspte kaas, zout peper, snuifje muskaatnoot.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-09-2001Nederlands30-60 min.
Kaassouffle
3 eieren, 40 g boter, 40 g bloem, 4 dl. melk, 150 g geraspte oude kaas, zout, peper, snufje nootmuskaat, snufje cayennepeper.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-03-2001Nederlands30-60 min.
Kaassouffle
Een voorgerecht,een snack of waarom niet als hoofdgerecht?
30 gr boter, 30 gr bloem, 100 gr geraspte belegen gouda, 3 eieren, zout, peper
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-02-2003Nederlands30-60 min.
Kaassouffle
4 eieren, -50 g boter (bakboter), -40 g bloem (tarwebloem), -5 dl melk (halfvol), -100 g kaas (gemalen), -peper, -zout, -nootmuskaat,
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-10-2002Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Kaassouffle
Lekkere souffle voor 2 personen. 500 kcal per persoon
25 gr boter, 25 gr bloem, 2 dl halfvolle melk, zout, peper, paprikapoeder, 2 eieren, 1/2 el maizena, 75 gr geraspte pittige kaas
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kaassouffle
4 dl melk, 150 g bloem, 4 eieren, 150 g parmezaan, 30 g boter, nootmuskaat, peper en zout, vetstof voor de vormpjes.
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-10-2001Voorgerecht30-60 min.
kaassouffle
Heel erg lekker en niet echt moeilijk.
45g boter of margarine, 1uitje, ca.30g bloem,3 dl. melk, 4 eieren, 150-200g (jong) belegen kaas, flink wat peterselie.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-04-2002Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Kaassouffle
65 gram boter, 180180 geraspte belegen kaas, 40 gram bloem, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel Dijonmosterd, 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat, 250 ml melk, 6 eieren.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-2003Nederlands30-60 min.
kaassouffle
3 eetlepels boter, 3 eetlepels bloem, 2 1/2 dl hete melk, 4 eieren, gesplitst, zout, peper, nootmuskaat, 1 eiwit, 100 g Goudse belegen kaas, grof geraspt, extra nodig: soufflevorm, i 16-18 cm, ingevet,
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-06-200430-60 min.
- Eigen recept
Broodje kaassoufflé
Eigen foto. Heerlijk knapperige broodjes met een luchtige kaasvulling. De broodjes mogen best oudbakken zijn.
3 witte (maanzaad- of sesam-)bolletjes of kadetjes, 60 g geraspte gruyere kaas (of extra belegen goudse), 50 g crème fraîche, 1 flink ei, snufje zout
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-03-20070-10 min.
Tomaten gevuld met kaassouffle
4 tomaten. peper en zout, kaassouffle van 1/4 liter melk.
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-11-2001Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Zuricher Kaas-Souffle
Om deze souffle niet te laten mislukken: Lees het artikel van mij over: Tips om een souffle niet te laten mislukken.
*100 rg geraspte Sbrinz, *100 gr gekookte ham of 100 rg garnalen, *paneermeel, *80 gr boter, *? theel selderijzout, *nootmuskaat, * 6 eieren, *50 gr bloem, *1? dl melk, *zout en peterselie.
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-200030-60 min.
Oberlander kaassouffle
Prei en ham geven deze kaassouffle zijn pittig smaakje
-2 preien (300 g), -150 g gekookte ham (dobbelsteentjes), -boter om in te vetten en bloem om te bestuiven, -75 g boter en 80 g bloem, -3/8 l kokende melk, -120 g geraspte emmenthaler kaas, -1 th lepel maizena, -peterselie, zout, nootmuskaat, -6 eieren
- Zwitsers Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-02-2003Zwitsers Hoofdgerecht30-60 min.