Kaassoep
Kaassoep
Ingrediënten 4 personen
30 gr. boter, 1 ui, 30 gr. bloem, 8 dl. bouillon of water met 2 bouillon tabletten, 1 dl. koffieroom, 100 gr. oude kaas of gruérekaas, zout, peper, enkele druppels worcestershire saus, 1-2 theelepels gehakte peterselie, warm knapperig stokbrood,Voorbereiding
Snipper de ui en rasp de kaas. Hak de peterselie
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Roer de bloem erdoor, schenk een deel van de bouillon er bij en blijf roeren tot het glad is. herhaal dit tot alle bouillon er doorheen zit. De soep onder af en toe roeren 3 min zachtjes laten koken. Haal de pan van het vuur en voeg de koffieroom en kaas aan de soep toe. Breng de soep op smaak met de worcestershiresaus, zout en peper. Garneer de soep met peterselie. Serveer de kaassoep direct en geef er warm stokbrood bij.