Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kaasplankje

Kaasplankje recepten (54) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kaasplankje

Heerlijk nagerecht na een niet te zwaar hoofdgerecht!!! Hoeveelheden naar wens.

INGREDIENTEN

Tomme au Marc-Frankrijk, Bleu de Wolvega-Friesland, Etivaz-Zwitzerland, Dadels gevuld met Dolce Gorgonzola, Vijgenbrood, Witte druiven zonder pit, Aardbeien in kwarten gesneden, gemarineerd in balsamico-crème en peper melange uit de molen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2009
  • Vegetarisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kaasplankje

INGREDIENTEN

* Verschillende kazen variërend van zacht naar sterk, * Lekkere ruby port, * Kweeperencompote of vijgenbrood

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2008
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

kaasplankje

Tussendessert

INGREDIENTEN

*stukje oude kaas, *puntje brie, *stukje gorgonzola, *klein trosje blauwe en witte druiven, *2 sneetjes donker roggebrood, *6 sneetjes notenbrood, *12 watercrackertjes.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Kaasplankje

INGREDIENTEN

Stukje oude kaas(ca. 125 g), puntje brie(ca. 125g), stukje gorgonzola(ca. 125g), kleine trosjes blauwe en witte druiven, 2 sneetjes donker roggebrood, 6 sneetjes notenbrood, 12 watercrackertjes (Premium),

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

kaasplankje

Heeul lekker kaas de Mècorino

INGREDIENTEN

€ Mècorino kaas, € Morbierkaas, € Roquefort, € Brie, € Druiven, € Walnoten,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2016
  • Europees Nagerecht
  •  10-20 min.

Kaasplankje

Altijd een succes als aanvulling op een buffet of als dessert met een groot aantal mensen

INGREDIENTEN

1/2 Tete Moine (en een Girolle om hem te snijden), Pecorino kaas, Hollandse blauwschimmel, Kernhemmer, Rucola,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

kaasplankje met vruchtensalade

Combineer eens een assortiment lekkere kaasjes met een frissen fruitsalade als nagerecht

INGREDIENTEN

Diverse soorten kaasjes o.a geitenkaas, franse kaas (div), nederlandse kaas (div, o.a. mosterdkaas) .. zie ook recept mbt kaasplankje met noten op mijn pagina .., , daarbij een frisse fruitsalade:, 1 appel, 1 banaan, 1/1 galia meloen, 1 doosje aardbeien, evt pitloze druiven en peer.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2001
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Hollands kaasplankje

Ook een Hollands kaasplankje mag er zijn als nagerecht!

INGREDIENTEN

Kies niet meer dan vijf soorten kaas en reken op in totaal 100 gram kaas per persoon., , Een mooie combinatie is:, zachte, verse geitenkaas (bettine blanc, kernhem, lichtzoete, nootachtige Hollandse gatenkaas (of Leerdammer), pikante, karaktervolle kaas als oude boernkaas of overjarige Goudse brokkelkaas

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Frans kaasplankje

Geen idee welke Franse kazen je moet kiezen als nagerecht? Een handig hulpje is om drie kazen te kiezen in de kleuren va de Franse vlag: rood, wit, blauw. Een roodkorstkaas (meestal oranje van kleur), dan een wittekorstkaas en tot slot een pittige blauwaderkaas. Kazen worden altijd in volgorde van de zachte smaak naar de sterke smaak gegeten.

INGREDIENTEN

Kies niet meer dan vijf soorten kaas en reken op in totaal 100 gram kaas per persoon., , Roodkorstkaas: Port Salut of chaumes grand caractère, , Wittekorstkaas: brie of camembert, , Blauwaderkaas: fourme d`Ambert of rochebaron., , Eventueel kun je nog een stukje (half)harde kaas als gruyère of emmentaler erbij doen.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Italiaans kaasplankje

Een heerlijk kaasplankje na een Italiaanse maaltijd

INGREDIENTEN

Kies niet meer dan vijf soorten kaas en reken op in totaal 100 gram kaas per persoon., , Een mooie combinatie is:, zachte mozzarella, mild-pittige magor (een samenstelling van mascarpone en gorgonzola), zilte schapenkaas pecorino Romano, Parmezaanse kaas of grana pardano

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mokums kaasplankje

Met blauwgeaderde kazen maak je niet iedereen blij, maar een Mokums Kaasplankje is een hit op iedere borrel.

INGREDIENTEN

Old Amsterdam in blokjes, roggebrood in sneetjes, Amsterdamse mosterd, een pot Amsterdamse uitjes, een paar blaadjes bleekselderij

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2008
  •  
  •  0-10 min.

kaasplankje met salsa

INGREDIENTEN

1/2 citroen, schoongeboend, 250 g dadels, ontpit, 50 g walnoten, fijngehakt, 2 eetlepels verse basilicum (zakje a 15 g), fijngesneden, 250 g roombrie, 150 g blauwaderkaas (bleu d'Auvergne), 150 g port salut of kernhem kaas, 250 g boerenkaas, oud

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Italiaans kaasplankje

INGREDIENTEN

100 g Provolone, 100 g Ribiola, 100 g Pecorino Sardo, 100 g Taleggio, 100 g Gorgonzola Pikant, 1 st Ciabatta brood, Port, Noten, Druiven, Olijven

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Italiaans kaasplankje

INGREDIENTEN

100 g gorgonzola (kaas), , 100 g pecorino romano (kaas), , 25 g parmezaanse kaas (stukje), , 1 walnotenstokbrood (ciabatta con noci) (voorgebakken), , 30 g pijnboompitten, , 150 g geitenkaas (Bettinne Blanc)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

italiaans kaas-plankje

Dit plankje moet je een keer gegeten hebben het is verrukkelijk.Eerlijk waar.Zelf heb ik het een keer gegeten als hoofdgerecht voor 2 personen.

INGREDIENTEN

Nagerecht voor 4 personen., , 100 gram gorgonzola ( kaas 0, 100 gram verse pecoroni Romano ( kaas ), 25 gram parmezaanse kaas ( stukje ), 1 zak voorgebakken walnootciabatta?s ( 2 stuks a 75 gram ), of een voorgebakken ciabatta con noci, 30 gram pijnboompitten, 150 gram geitenkaas ( bettinne blanc ).,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kaasplankje met chocoladedruiven

INGREDIENTEN

Je eigen favoriete kaasjes, Witte en blauwe druiven, Bittere kookchocolade, Stokbroodje, Port

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Hollands kaasplankje

INGREDIENTEN

3 dikke sneetjes boerenroggebrood - 150 gram = 3 dikke plakken Hollandse geitenkaas - 150 gram = 3 dikke plakken Friese nagelkaas - 150 gram =3 dikke plakken Old Amsterdam kaas - blaadjes van bleekselderij - 6 eetlepels rozijnen,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Italiaans kaasplankje

INGREDIENTEN

100 g gorgonzola (kaas), -100 g pecorino romano (kaas), -25 g parmezaanse kaas (stukje), -1 walnotenstokbrood (ciabatta con noci) (voorgebakken), -30 g pijnboompitten, -150 g geitenkaas (Bettinne Blanc)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Italiaans kaasplankje

INGREDIENTEN

100g gorgonzola,100g verse Pecorino Romana,25g Parmezanse kaas(stukje),1 zak voorgebakken walnootciabatta's(2 stuks a 75g)of 1 voorgebakken ciabatta con noci,30g pijnboompitten,150g geitenkaas.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Italiaans kaasplankje

INGREDIENTEN

100 g gorgonzola (kaas), ? 100 g pecorino romano (kaas), ? 25 g parmezaanse kaas (stukje), ? 1 walnotenstokbrood (ciabatta con noci) (voorgebakken), ? 30 g pijnboompitten, ? 150 g geitenkaas (Bettinne Blanc),

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Italiaans kaasplankje

.

INGREDIENTEN

100 gram Gorgonzola (kaas), 100 gram Pecorino Romano (kaas), 25 gram Parmezaanse kaas (stukje), 1 stuks walnotenstokbrood (ciabatta con noci) (voorgebakken), 30 gram pijnboompitten, 150 gram geitenkaas (Bettinne Blanc)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2019
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

kaasplankje met vers fruit en port

Kaasplankje met verschillende kaasjes, noten, fruit en vergezeld van een klein glaasje port.

INGREDIENTEN

Diverse kaasjes (bv brie, camembert, roquefort, munster en geitekaasje(s)), druiven en walnoten, port (bv 10 jaar oude tawny port van Noval).

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-1999
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Old amsterdam kaasplankje met chutney`s

Chutneys zijn goed te bewaren in de koelkast.

INGREDIENTEN

1 punt Old Amsterdam, Bake off volkoren stokbrood, Mango, Tomaten, Zwarte kersenjam, Appelstroop, India specerijen als garam masala, gember, kardemom, peper, kruidnagel, Bruine suiker, azijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Wijn over? Maak wijn-jam op toastjes of bij een kaasplankje

Maak van een goedkope fles in een weelderige, smeerbare traktatie. Of...Heb je rode wijn over na een feestje of borrel en weet je niet wat je met `t laatste restje moet doen? (Behalve opdrinken, natuurlijk.). Maak dan eens wijn jam. Superleuk op toastjes of bij een kaasplankje.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer vier potjes, , 1 (750 ml) fles rode Iets vol en fruitigige wijn, 3 ¼ kopjes suiker, 1 (3-ounce) vloeibare pectine (van Van Gilse Geleisuiker of bij biowinkel), 3 eetlepels citroensap, ⅛ theelepel boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

vijgenjam (voor 1 jampot)

De vijgen zorgen voor een heerlijke zoete jam die ook nog eens vier keer minder suiker bevat dan gewone jam. Lekker bij een kaasplankje en notenbrood.

INGREDIENTEN

250 g gedroogde vijgen, zonder steel, fijngesneden, 250 ml sinaasappelsap, 65 g gele basterdsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Noten-vruchtenbonbons met sinaasappellikeur

Deze rijke bonbons van geroosterde noten en gedroogde vruchten geven een luxe touch aan elk kaasplankje.

INGREDIENTEN

, *100 gr gepelde, ongezouten en niet geroosterde pistachenoten, *75 gr blanke amandelen, *75 gr blanke hazelnoten, *75 gr walnoten, *75 gr gedroogde pruimen zonder pit, *75 gr gedroogde abrikozen, *75 gr gedroogde vijgen, *75 gr rozijnen, *3 eetlepels sinaasappel- of mandarijnlikeur, of meer naar smaak,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2011
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Rode Uienjam

Deze met balsamico azijn geprofumeerde rode uienjam heeft een bijzondere smaak en is heerlijk bij een kaasplankje, of bij gepocheerd vlees. Weer eens wat anders dan de standaard honing!

INGREDIENTEN

Voor 1 kg jam:, 1 kg rode uien (liefst die uit Tropea, die zijn wat zoeter, maar gewone rode uien zijn ook prima), 200 g suiker, 1 laurierblad, balsamico azijn van goede kwaliteit, olio extravergine d`oliva, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2012
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Balsamico stroop

Een heerlijke stroop bij kaasplankje

INGREDIENTEN

2 dl balsamico azijn, 120 gram kristalsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2010
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Kaas Met Appelstroopdressing

Voor de kaasliefhebbers die nu eens geen kaasplankje op tafel willen zetten. Dit moet je proberen.

INGREDIENTEN

1 el appelstroop, 1 el rode port, ? el balsamicoazijn, 1 el walnotenolie, 1 blikje druiven op siroop, 12 halve walnoten, 200 gram pittige harde kaas naar keuze

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Stilton Tompouce

Goed als kaasplankje te gebruiken om je glas wijn op te drinken

INGREDIENTEN

Filodeeg, ? fl. rode port, 2 eetl. honing, 4 Willams peer, 8 dunne plakjes Stilton, 50 g pecannoten, roquette,

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-1999
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vijgen/sinaasappel chutney

Verse vijgen kun je best een tijdje in de koelkast bewaren maar natuurlijk ook weer niet onbeperkt. Mij overkomt het nog wel eens dat ik teveel tegelijk koop als ik ze toevallig tegenkom. Dit komt natuurlijk ook weer omdat ze normaal gesproken nogal moeilijk verkrijgbaar zijn en meestal peperduur. Zo had ik dus deze keer nog enkele vijgen liggen die nog overgebleven waren en die echt nodig verwerkt moesten worden of anders was het TE laat. Ik heb er een heerlijke chutney mee gemaakt zodat ik er later nog profijt van heb. Het is namelijk heerlijk bij een kaasplankje, bij wild, paté en in sauzen. 

INGREDIENTEN

4 verse vijgen, 1 sinaasappel, 1 sjalot, 4 el Edik Pedro Ximenez (of 2 el rode wijnazijn en 2 el rode port), 1 el pecan noten (of walnoten), 1 el olijfolie, 2 el gelei suiker speciaal (van Gilse), ¼ tl piment, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Vijgencompote

Heerlijke compote voor een kaasplankje

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 2 rode uien, in halve ringen, 16 gedroogde vijgen, 6 el rodewijnazijn, 8 el water

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2010
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

honingperen

Als zoete noot bij een kaasplankje

INGREDIENTEN

2 rijpe handperen, geschild en in 4 parten., 8 halve walnoten, 1 el honing, 1 tl citroensap (evt uit knijpflesje)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2005
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Peren compote

Lekker bij varkensfilet of karbonade, kippenbouten en wildgerechten, maar ook bij voorgerechten en borrelhapjes met paté, bij een kaasplankje met roggebrood

INGREDIENTEN

1 kg stoofpeertjes, geschild, 1 vanillestokje (zakje 1.5 g), 1 citroen, schoongeboend, 75 g rietsuiker (zak 1 kg), 1 kaneelstokje (zakje 20 g), 1 tl koek- en speculaaskruiden (potje 20 g

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde druiven in Grappa

Druiven voor bij het kaasplankje. Gemarineerd met Grappa.

INGREDIENTEN

Witte, pitloze druiven-1 dl Grappa (Italiaanse sterke drank)-1 zakje vanillesuiker

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2005
  • Fusion Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een nagerecht als Warme geitenkaasbrie op een broodje.

Houd ja van lang tafelen, dan kun je ook na de maaltijd dit nog serveren. Een kaasplankje in het klein, zeg maar. Noten, kaas en peer zijn een klassieke combinatie bij een glas rode wijn of port. Met geitenkaasbrie wordt het iets aparts, maar minstens zo lekker in deze hapa met roodschimmelkaas Kernhem (zeg maar Hollandse Port Salud) of rauwmelkse Doruval uit Montfoort

INGREDIENTEN

4 dikke sneetjes vloerbrood (spelt), 25 gr roomboter, 2 kleine handperen, 200 gr geitenbrie, 2 takjes tijm,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2011
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Pecannoten met blauwe kaas

Hoogstandje van de heren(Gerard en Anton) op hun kaasplankje als afsluiting van onze Kerstmaaltijd 2001

INGREDIENTEN

100 gr pecannoten - 2 eetl mascarpone - 150 gr gorgonzola - 3 eetl suiker - 1 theelepel gemalen chilipeper

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Walnotenpesto met een vleugje citrus

Heerlijk bij een kaasplankje en op een stokbroodje!

INGREDIENTEN

1/2 bosje peterselie, 1 tl verse tijm blaadjes, 1 el afgespoelde kappertjes, 3 zongedroogde tomaatjes fijngesneden, 1 teen knoflook, 1 tl geraspte sinasappelschil, 150 ml olijfolie, 50 gr walnoten, 50 gr geraspte Paramezaanse kaas,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.

perenchutney

INGREDIENTEN

1 kg harde peren, in stukjes (ongeschild), , 500 g rode ui, in partjes, , 1 teen knoflook, in plakjes, , 2 limoenen, schoongeboend en in plakjes, , 300 g dadels ontpit, grofgesneden, , 2 cm verse gember, in plakjes, , 2 eetlepels mosterdzaad, , 2 kaneelstokjes, , 250 ml rode-wijnazijn, , 250 g bruine basterdsuiker, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2007
  •  
  •  20-30 min.

CERVELLE DE CANUT

CERVELLE DE CANUT IS EEN GERECHT UIT LYON,DAT 'ZIJDEWEVERSHERSENEN'BETEKENT(NAAR VERLUID STONDEN DE ZIJDEWEVERS NIET BEKEND OM HUN INTELLIGENTIE).HET GERECHT KAN ZACHT EN ROMIG ZIJN,OF JUIST GROF VAN STRUCTUUR,AFHANKELIJK VAN DE KAASSOORT DIE JE GEBRUIKT

INGREDIENTEN

500 g verse kaas of cottage cheese2 el olijfolie1 teen knoflook,fijngehakt2 el gehakte kervel4 el gehakte peterselie2 el gehakte bieslook1 el gehakte dragon4 sjalotjes,fijngehaktzout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2004
  • Frans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top